Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefonhoz antenna erősítő
Lapozás: OK   2 / 6
(#) pucuka válasza Dudus hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Kéremszépen. Isvánnak nincs lehetősége UMTS -re kapcsolódni, ha lehetne, írta volna. De ha elolvassátok a kérdését, (rendesen) akkor látható, hogy olyan helyen lakik, ahol nincs közvetlen rálátás egyetlen bázisállomásra sem, és a reflexiós környezet miatt az adatátviteli sebesség kisebb, mint lehetne, illetve akadozik. Csak GPRS, estleg EDGE adatátvitel lehetséges, (a megadott adatsebességekből következtetve), úgyhogy nincs szükség a csak UMTS funkció kiválasztására.
Nem segít továbbá rajta az sem, hogy Mo - n ki, hogyan, mivel, mit tud csinálni. Egyébként Mo-n is meglehetősen sok hely van, ahol nincs UMTS ellátottság, bár nagy ütemben fejlődik.
Egyébként az UMTS/HSDPA nem a EGSM sávban használt modulációs rendszert (GMSK) használja, hanem CDMA rendszert, így itt nincs szükség időrések összekapcsolására, legalábbis nem a GPRS/EDGE módon.
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Ma reggel ismét megvolt mind a négy vonalka (öt a max, ami még nem volt soha, csak a mobil telefonnál). Az Internetem sebessége 236.8 kilobit másodpercenként. Ennyire fizettem elő. Jár még hozzá 6 GB nemtudommi, azon felüli használatot külön kell fizetni. Letöltöttem valamit, több mint 100 kilobájttal kezdte, de másodperceken belül 7 és néhány tizedre esett, és megállapodott. Ezt a hét és valamit megszorozzuk 8-cal, 56-60 kilobit lesz. A kérdésem az, hogy normális rálátásnál mennyi lenne, a sebesség ilyen előfizetéssel és 10 km távolságból?
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Sajnos normális ez a visszaesés. Ez többnyire, már forgalom függö. Küldök neked egy sebességmérő programmot. Én jól tudom használni. Térerő problémás helyeken célszerű a saját szolgáltató honlapjának elérési lehetőségét, sebességét vizsgálni, és ehhez hasonlítani a többit.
A 6 GB az adatforgalom, ami az előfizetésed tartalmaz, amit ezen felül használsz, azt külön kell fizetni a tarifának megfelelően (pl 100 kB/ 200 Ft nálunk, nálatok más lehet, meg kell nézni a szolgáltatód honlapján a díjcsomagod mit tartalmaz)
A sebesség visszaesés mindíg változik, és sok mindentől függ, tapasztald ki, hogy milyen időszakban mit csinál.
Érdekelne a tapasztalatod, hogy mit csinált a "szőlőhegyen", ahol gondolom rendes (vagy majdnem) rálátás van. (legalábbis a helyszínrajzod szerint)
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Köszi. Érdekes. Most szolgálatban vagyok 15 óráig. Holnap tájékoztatlak.
Tisztelettel: Iszkakof István
(#) ferzoo válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jún 16, 2009 /
 
Normális esetben max.térererő meg szélsöséges esetben 2-3as térerő is csak 236kbps,mert hogy 1toronyra van rálátásod a dombok között.Hiába van még 3bázisállomás töled 25-30km re körbe,ezt a készűléked/modemed már nem tudja elérni.Kicsi teljesitmény és terepviszonyok miatt,ahogy írtad ez kitünik.Az adatsebesség nálam is változó,alfőldön lakom)pl.egyik pill.ban 3,5G másik pill.ban EDGE hálót írja ki,ilyenkor lassul észrevehetően.A kertben netezek,meg sem mozdulok közben,Pannon torony 1,5km re van.Sajnos a mobilnet terhelés és hálózatfüggő mint tapasztalom nap mint nap.Net 1GB.csomag 2000ft/hó.ezenfelűl 1MB.6Ft.
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Júl 12, 2009 /
 
A szőlőhegyi megfigyelésekre ma került sor. A keresztfiam P3-as laptopjával történt a megfigyelés.
Első megfigyelés: rálátás mind a két toronyra (30 és 10 km), a Huawei modemmel négy vonalka (az öt helyett), letöltési sebesség egy kilobyte /s alatt.
Második megfigyelés: csak épphogy nincs rálátás a 10 km-re levő tasnádi toronyra, egyetlen térerő vonalka sincs.
Harmadik megfigyelés: Egyenes rálátás a 30 km-re lévő nagykárolyi toronyra, szintén négy vonalka, de mindig megszakadt a kapcsolat.
A dombtetőre nem vittem magammal az antennát, elég magasra szereltem fel, és nem volt kedvem leszerelni. Egy P4-es laptop kedvéért leszereltem volna.
Negyedik megfigyelés: a lakásban, ahol nincs térerő, csak antennával, a laptop is csak négy vonalkára volt képes, mint az én AMD 64-em. Letöltési sebességet nem mértem.
Az aggregátorom most áttervezés alatt áll, de ha elkészül, lesz amivel tápláljam a számítógépem a dombtetőn, viszem az antennát is. Amennyiben felgyorsul annyira, hogy működni fog elfogadhatóan a Skype, építek oda egy vityillót.
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Júl 12, 2009 /
 
Üdv!
Várom a jobb eredményeket, bár abban biztos vagyok, hogy nem a számítógép a sebesség a korlátja. Mindenképpen a közeli tornyot kelene működésre bírni, mert bármilyen bűvészkedés csak akkor lehet eredményes, ha van elég (minél több) térerő.
Várom jelentkezésed.
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Okt 19, 2009 /
 
Újabb kísérletet végeztem a modem térerejének növelésére. Amikor a mobiltelefonommal telefonálni szeretnék, kimegyek az udvarra, megállok egy bizonyos helyen, az egyik körtefa alatt, ott a legjobb a térerő. Néha négy, de általában a legjobb, öt vonalka van. Egyik délután türelmesen megkerestem azt a pontot ahol maximális volt a térerő a mobiltelefonnak. Először arra gondoltam, hogy ha a telefonnak ott jó, kb. 160 cm magasságban, miért nem lenne jó az én modememnek. A gondolatot tett követte. Kiköltöztettem a PC-t a körte fa alá, úgy hogy a modem azon a ponton legyen, ahol a mobiltelefonnak a legjobb a térereje. Még egyszer bemértem a mobilommal a térerőt. Amikor minden tökéletes volt, bekapcsoltam a számítógépet. Láss csodát! Az én Huawei E160-as rádiómodememnek egyetlen vonalkája sem volt a térerőerősség kijelzőn. Önuralomból jelesre vizsgáztam abban a pillanatban, mert nem borítottam le az egészet. Mondtam egy fohászt, amiben a villám szó is szerepelt és vissza vittem mindent a helyére. A modemre rákapcsoltam az A7025-ös antennám csatlakozóját és visszajött a három vonalka, mint azelőtt. A kinti antenna legalább 8-9 méter magasan van. Benn a lakásban a mobilomnak nincs egy vonalkája sem a térerő kijelzőn, de ezzel az antennával megvan mind az öt. Betelefonáltam a központba és azt a tanácsot kaptam, hogy vigyem be a modemet abba az üzletbe, ahonnan vettem. Ők tovább küldik, ahol frissítik a szoftvert rajta. Ma beküldtem, szombaton megkapom. Attól félek, hogy ez a modememnek a normális, mert újkorában sem volt több, mint 3-4 vonalkája, csak egy kicsit jobban működött.
Szeretném tudni, hogy nem-e csak ennyit tud ez a modem. Hiába próbálkozok én akármivel, ha a modem képessége csak ennyi.
Kíváncsi vagyok, hogy a szoftver frissítése után mi lesz az eredmény. Bármi is legyen, megírom.
(#) ivanz hozzászólása Dec 30, 2009 /
 
Üdv!

Kb. a világvégén használom internetezéshez a HUAWEI E220-as modememet. Kb. 10-15 km-re fekvő városban lehet a GSM adó, ahonnan az adást fogom. GPRS működik rendesen de néha bejön a 3G hálózat is. A baj az, hogy csak néha. (Napos, tiszta időben talán?

A kérdésem a lenne, hogy hogyan tudnám a vételt egy kicsit erősíteni, hogy stabilan tudjam fogni a 3G hálózatot?

Válaszokat előre is köszi.
(Amatőr vagyok, nem értek az elektronikához.)
(#) pucuka válasza ivanz hozzászólására (») Dec 30, 2009 /
 
Üdv!
A baj csak az, hogy konkrétumok nélkül nem sokat lehet segíteni. Pontosan kellene ismerni a vételi helyet, és környékét, koordináták, talajszint magasság, domborzat, beépítettség.
Lehetne mondani, használj külső nyereséges antennát 2.1 GHz -re, de lehet hogy csak rosszabb lesz.
Nem minden bázisállomáson van 3G adó, ráadásul az ellátott területe is kisebb.
A GPRS a 2G (GSM) hálózaton megy, ahol lehet telefonálni, ott ez is használható, a 3G (UMTS) külön hálózat, melynek kiépítése, bővítése folyamatos, nyilván a nagyforgalmú helyeken gazdaságos.
(#) ivanz válasza pucuka hozzászólására (») Dec 30, 2009 /
 
Vételi hely: 12-15 km dél-délkeletre Kiskunmajsa városától. A sima telefon Kiskunmajsát írja ki és ott van is 3G.
Ha tényleg fontos, meg tudom adni a GPS koordinátákat, ha az jó.
Talajszint magasság: kb. 160-170m a tenger szintje felett, abszolút sík vidék, sehol egy domb.
Beépítettség: 0. Szántó, legelő, pár száz méterre facsoportok.

A problémát első látásra az adótól való távolság okozza. Ma pl. felhős idő volt, és nem volt 3G. Tegnap ragyogó napsütésben volt.

Lehet, hogy hülyeség:
Ha USB hosszabbítóval felviszem a padlásra a HUAWEI-t, akkor lehet, hogy jobb lesz a vétel? Ez elég lehet?
(#) pucuka válasza ivanz hozzászólására (») Dec 30, 2009 /
 
Lehet, hogy sikeres lesz, ki kellene próbálni. Vidd fel a laptopot a padlásra. Ha az van.
A távolság határeset.
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Úgy néz ki, hogy valamennyire megoldódott az Internet gondjaim. A letöltés sebessége kb. 12-16 kB/s, de legalább nem szakad meg letöltés közben. A Huawei 160-as modemet odaadtam a keresztfiamnak, ő Nagykárolyban (Carei) használja. Ott használható 128,8 kb/s-al. Kötöttem egy szerződést két évre egy mobil hálózattal, 230,4 kb/s a sebesség. Amikor megkötöttem a szerződést, a hölgy azt mondta, hogy 2,4 Mb/s lesz a sebesség. Gondoltam magamban, hogy ez túl szép, ezért nem lesz igaz. Azt is gondoltam magamban, hogy ha a hölgy fele olyan okos, mint amilyen szép, akkor is marad legalább egy megabit. De nem maradt. Készítettem magamnak egy külső antennát, amit feltettem a házra, és így el internetezgetek. Ha valami sokára töltődik be, elindítok egy Fekete Özvegy kártyajátékot és játszom addig ameddig az oldal betöltődik. Amennyiben érdekli valakit az antenna mibenléte, jelezze.
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Üdv!
Hát, valóban nem fogsz elszédülni ekkra sebességtől. Az említett sebességek arra utalnak, hogy csak GPRS ellátottságod van, ez mindenhol elérhető ahol GSM ellátottság van, az ennél valamivel gyorsabb EDGE (380 kb/s) már csak ott, amelyik bázisállomáson a solgáltató kiépítette, (erről érdeklődj a szolgáltatód műszaki ügyfélszolgálatánál) a 3G, 3.5G (UMTS, HSDPA) meg egy külön hálózat, amit amíg a kiépítés időszakában csak a nagyforgalmú helyeken lehet elérni. (ez a 2.4 Mb/s max sebesség)
Elvileg (nálunk Mo -n legalább is) a szolgáltatók a honlapjukon megadják a különböző szolgáltatások elérhetőségeit, ellátottságát, remélem nálatok is így van, (nem ismerem). Általában azért a valóságban valamivel roszabbra kell számítani, mert a helyi körülmények erősen befolyásolják a helyzetet. A Te esetedben a küldött helyrajz alapján erre lehet számítani. Az ellátottsági adatok statisztikai adatok, a helyek, és az idő meghatározott százalékára vonatkoznak, nem konkrét helyekre.
De ne add fel, reklamálni, reklamálni.
(#) Saggitarius válasza pucuka hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Ennyire pocsek a helyzet ott a mobilnetben. Eldobom az agyam. Ha tudnatok, itt ahol sokkal kisebb a nepsuruseg, es autopalyan a "szaguldo" kocsiban neteztem a preri kozepen -nem csak egyszer-, csak mindenkinek csorogna a nyala. En mar 3 eve ADSL-t hasznalom -mobilnet csak biztonsaginak, meg ilyen esetekere megtartva-, de anno azert reklamaltam, mert a dimbes-dombos teruleten "csak" 1mega volt allandoan sebessegem a 3.6-tal szemben. Szornyu, hogy ugyeskednetek kell valami hasznalhato net miatt.
A melleklet mar csak hab a tortan. Talakozott vele mar valaki?
(#) Saggitarius válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Az oldalbetoltes nem csak a letoltesi sebessegtol fugg. A feltoltesi sebesseg is ugyanugy szamit! Volt olyan idoszakom, amikor a google keresooldala masfel perc alatt toltodott be a modemes eleresnel is gyengebb (4-4.5kB) feltoltesi sebesseg miatt, mig ugyanabban az idoszakban a letoltesi sebesseg -merve- 700kB koruli volt! (modem 3G-s sebesseget jelzett ki)
(#) pucuka válasza Saggitarius hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Nemtudom, jártál-e már Erdélyben? Ott nem csak vannak dimbek dombok, hanem csak az van. (szinte)
Ráadásul ez a rész nem tartozik a Romániában legfrekventáltabb területéhez. Nem ismerem Írország domborzatát, de minden szolgáltató legjobban felfogott érdeke, hogy először oda fektessen be bázisállomás építésbe, bővítésbe, ahol leghamarabb megtérül, mert abból tudja folytatni a szolgáltatás bővítést. Gondolom, ez Írországban is így van (volt), előbb utóbb Romániában (Ergélyben, bár ez a terület még csak nem is Erdély, csak az alföld széle) is így lesz.
Lefogadom, hogy Írországban is vannak problémás területek, még Dániában is vannak, ahol a legmagasabb "hegy" 66 m.
(#) Iszkakof István válasza Saggitarius hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Kedves uraim
Köszönöm a segítőkészségeteket.
Végiggondoltam a dolgokat többször is, és arra a megoldásra jutottam, hogy állítsam magam tartalékra. 3G+ torony csak a megyeszékhelyen van legközelebb (Szatmárnémeti) 60-70 km. Ha fejlődünk ezen a téren, a következő legközelebbi Nagykároly (Carei) 20-30 km. De nekem Tasnád városa lenne legközelebb 10-14 km. A falum kicsi falvakkal van körbevéve, amelyek még néptelenednek is. Ide nem fognak tornyokat építeni a mobilhálózatok. Azt mondják, hogy a Digi tv fog Internetet, telefont és tvt működtetni itt falun. Felcsillant a szemem és utána érdeklődtem. A hölgy megmagyarázta, hogy az Internet egy usb modemmel fog menni és nem a parabola antennáról. Méréseket is végeztek, de mifelénk nincs elegendő térerő.
A másik ötletem az volt, hogy vagy öten pótoljunk össze és vásároljunk egy olyan parabola antennát, mint amilyen a Teleházunkban van. A beltéri egységre rá van kapcsolva négy telefon és egy router, amihez két számitógép. Az is igaz, hogy a letöltési sebessége 0,2- 14 kb/s között mozog, és a telefon mintha szimplex automattban működne, de van. A tőlem jártasabbak azt mondják, hogy menne gyorsabban is, de Bukarestből le van szabályozva 128,8 kb/s-ra. Akár merre érdeklődtem egy ilyen készlet felől, senki sem tudott felvilágosítást adni. A cég, amelyik ezt a készletet felszerelte, csak cégekkel foglalkozik, magánemberekkel nem.
Boldog új évet kívánok mindenkinek akik legalább egy szót is elolvastak a Hobbielektronika fórumaiból !

(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Azért ne keseredj el egészen. Létezik megoldás, műholdas. Kell egy spec műholvevő kártya a számítógépbe, és elő lehet fizetni akár 20 Mb/s sebességre is. A hozzáférés betárcsázó modemmel, vezetékes telefonon keresztül, letöltés műholdon keresztül nagy sebességgel. Azt nem tudom hogy nálatok hol lehet ilyet kapni, de nálunk a SAT antennás boltban lehet. Nem is vészes az előfizetés, € -ban. (nem magyar, nem román szolgáltató)
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Tisztázzuk, ha olyan vezetékes telefonról van szó, amelyiknek a jel optikai, vagy hagyományos kábelen jön és nem rádióhullámon, nálunk olyan nincs. A legközelebbi 4 km-re a falunktól. Mivel mi is (Románia) EU tagállam vagyunk, kötelezve vagyunk, hogy a lakosság számára legyen elérhető köztelefon, amelyiken hívható a 112-es szám. Az illetékesek praktikusabb megoldásnak látták a parabola antennás megoldást, mint a 4-5 km kábel lefektetését. A beltéri egység mellett van egy szünetmentes áramforrás, ami áramszünet esetén két órán át még élteti a sürgősségi telefont. Falunk 400-500 lakosú.
(#) Atis57 válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Szia!
esetleg magyar mobiltorony elérhetetlen ? (max 30km)
mert Ungváron és Munkácson régi mobillal (NOKIA2100, 3410 ig) használható a magyar hálózat, csak a 2-3 emeletre kell felmenni?!
S ennek megfelelően 3510-l működött a WAP felület.....
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Ajaj, ez akkor súlyos eset.
Tényleg, csak a mobilnet marad. Akkor ki kell találnunk valamit. Azért jó lenne tudnom melyik szolgáltató, meg a falu nevét ha megmondanád.
(#) Iszkakof István válasza Atis57 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Ha megadom a Google Föld adataim, meg tudnátok-e mondani, hogy van esélyem? Most nincs telepítve, mert irgalmatlan lassan működik, de holnapra telepítem.
(#) Saggitarius válasza pucuka hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Es mi van akkor, ha valami magyar szolgaltatoet vasarolja meg? A google domborzati terkepet elnezve (melleklet) Debrecen, Nyiregyhaza vagy Mateszalka nem elerhetetlen tavol, es arra nyitott.

Picture 1.png
    
(#) pucuka válasza Saggitarius hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Csak nem Nagykároly. Ezért kellene a lakhely is, pontosabban utánna tudnék nézni. Akár priviben is.
(#) Atis57 válasza Saggitarius hozzászólására (») Jan 1, 2010 /
 
Szia!
ahogy István irta a távolságokat akkor inkább az a CAUAS nevű település környéke a megfelelőbb.S igy a legközelebbiek Máűtészalka , Nyirbátor lenne ...
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
A Nagykárolyiaknak jó, ebben a helyzetben,mert közel vannak a határhoz. Ott soknak van magyar SIM kártyája és a rokonokkal akik Magyarországon laknak tudnak telefonálni, hálózaton belül. Én távolabb lakok a határtól.Google Föld koordinátáim: 47ş 27’ 25,46” É és 22ş 26’ 39,44” K. Nagykárolyig kb. 30-35 km a távolság.
(#) Iszkakof István válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
47 fok. Nem tudom, a fok jel helyett miért román kis nyomtatott s betüt küldi.
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
Nem baj, értem így is. Megmondhatnád a szolgáltatód nevét is, könnyebben tudnék utánnanézni.
Rajta vagyok a témán, gyűjtöm az infokat. Úgy néz ki egyenlőre, nem csak a távolság az akadály az Mo. vételhez, már használják az Ro bázisállomások ugyanazt a csatornakészletet is.
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Ha megmondhatom, meg is mondom. Az Internetezést kezdtem a Zapp hálózattal. Működött, ahogy működött, a faluban még volt két olyan Z1130-as készülék, és mind a két helyen jobban ment a net mint nálam. Ez volt a kapaszkodó, amiért nem adtam fel. Áttértem az Orange hálózat Huawei E160-as modemmel való netezésre. Vásároltam hozzá külső, A7020-as antennát, az eredmény még rosszabb volt mint a Zappal. Újra visszatértem a Zapphoz egy Z1140-es készülékkel. Készítettem egy olyan külső antennát, mint az a legény a faluban, amelyiknek mindig jobban ment a netje mint az enyém. Most működik, ahogy működik, de legalább nem szakad meg a letöltés (10-15 kB/s), amikor a vízpumpa ki vagy be kapcsol. Hozzá kapcsoltam az Orange antennát a Zapp készülékhez, de nem lett eredmény. Az Orange antennával a telefonálás tökéletes. Ezzel elvegetálok 2011 szeptemberig, amikor a lányom elmegy távoli iskolába, városra. Ha kapok 49 éves fejjel majd munkát abban a városban, oda költözök nejemmel. Ott már van 4 Mb/s-os RDS.
Következő: »»   2 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem