Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefonhoz antenna erősítő
Lapozás: OK   1 / 6
(#) David007 hozzászólása Dec 17, 2006 /
 
Elég sokat járok olyan helyre túrázni, ahol a térerő kb.ZÉRO.Arra gondoltam, hogy lehetne valahogy egy jel erősítöt, antennát készíteni, amivel esetleg ezt a problémát meg lehetne oldani.
Előre is köszönöm segítségetek
(gondoltam több simes megoldásra, de sajnos van ahol semelyik szolgáltató sem elérhető)

(#) árpix válasza David007 hozzászólására (») Dec 17, 2006 /
 
Helló !

Szerintem "házilag" felejtsd el . Esetleg amit kocsiba lehet kapni dock egységet amihez antenna is van a kocsi tetejére ,talán tovább műxik mint a sajátjával de ahol nincs adótorony ott nincs jel ,max ha műholdas telcsit veszel.
(#) Hajo hozzászólása Dec 17, 2006 /
 
Próbálj külső antennát venni.
Venned kell a teló antennacsatlakozójához passzoló adapterkábelt.
Próbáld itt: Speedshop
Az ne zavarjon, hogy ha a telefonon nincs antennakimenet. Ekkor esetenként induktív csatolású antenna adapters is lehet kapni.

Van 36dB nyereségű atom Yagi antenna is
(#) dbase válasza Hajo hozzászólására (») Dec 17, 2006 /
 
Azért se egyszerü, mert ha csinálsz is erősítőt azzal csak a vételt tudod könnyedén erősíteni.Az adás erősítésére nehezebb mindig erősítőt gyártani.
Marad az antenna.....
(#) BobThornton hozzászólása Jan 15, 2007 /
 
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy lehet megoldani a mobiltelefonálást olyan helyen, ahol nincs térerő? A garázsban, a pincében már döglött a telefon, viszont jó lenne, ha működne mégis valahogy. Arra gondoltam, kirakok a ház falára valami antennát, vagy akármit, és bevezetékelem valahogy lentre. Csak gőzöm sincs, hogy csináljam. Elég egy vezeték, vagy erősíteni kellene? Koax kábel/sima drót? Kérlek segítsetek!
Előre is köszi!
(#) Gabi válasza BobThornton hozzászólására (») Jan 16, 2007 /
 
Szia,
elvileg egy külső GSM antenna kell hozzá, amit kiraksz olyan helyre ahol van térerő, megfelelő GSM koax-al elvezeted az adott helyre, a végére meg lehet kapni az adott telefonhoz való induktiv csatolású antennát (egy kis tartószerűség, amit rácsúsztatsz a teló hátuljára). Nem fontos a márkaspecifitás, ha közelébe rakod a telót, akkor is veszi a cuccot. Ha tényleg nincs nagyon térerő a házban, szólhatsz a szolgáltatódnak és ők full ingyen megcsinálják. (Persze a pincére nem érvényes Persze ettől kicsit vezetékes lesz a mobilod.....
(#) Sebi válasza Gabi hozzászólására (») Jan 16, 2007 /
 
Passzív átjátszást is lehet csinálni, ha el tudsz helyezni egy külső (yagi) antennát a toronyra irányozva. Jó minőségű 50ohmos koaxxal elvezeted arra a helyre ahol kell a térerő, és odateszel egy másik hasonló antennát. Ha van valahol még TV szalagkábeled, azzal is megoldható a levezetés és még kisebb a vesztesége mint a koaxnak, sőt egyből illeszkedik az antennákhoz (nem kell balun trafó). Ha nem túl nagy a távolság (amire vezetni kell) elsőként legegyszerűbb a szalagkábelből kialakítható dipól mindkét végre - ezt már látni kellene a térerőjelzőn.
(#) BobThornton válasza Sebi hozzászólására (») Jan 17, 2007 /
 
Sziasztok!
Köszönöm az ötleteket! Ezzel a módszerrel szerintetek meg lehet azt oldani, hogy bármerre is vagyok a garázsban (elég nagy, az egész társasház pincéje ez), mindenhol javíthatok a térerőn? Ha kiteszek a kertbe valami antennát a torony felé, annak a jelét szét tudom lent szórni? Volt itt egy felvetés az előző hozzászólások között, hogy csak a vételt javíthatom igazán, az adást nem. Szerintetek az antenna elég, vagy valami aktív elemet is kellene beiktatni? Valamiféle erősítőt?
Előre is kösz!
(#) Sebi válasza BobThornton hozzászólására (») Jan 17, 2007 /
 
Egy antennának mindegy, hogy adásra vagy vételre használjuk. A problémák ott kezdődnek, ha aktív (erősítő) elemet is kell használni, hiszen adásnál teljesítményt, vételnél érzékenységet kell növelni (két irány ua. vezetékpáron nem egyszerű) Ha már csak ez a megoldás, én akkor is megkerülném ezt a problémát úgy, hogy a beltérre tennék egy antennát a mobil adófrekvenciájára méretezve, ezt erősítve kiküdeném a kültérre. A vételi frekire ugyanezt fordított elhelyezéssel. (Az adó és vevő frekije nem ugyanaz)

A szalagkábeles megoldás a legolcsóbb, egyszerű, és sztem megoldja a gondot. Készíts 3mm-es tömörvezetőjű rézdrótból 2db 30cm átmérőjű kört, aminél a két vége 10mm-re van egymástól. Ezeket kösd össze szalagkábellel, a kintit helyezd el úgy, hogy rálásson a toronyra, a beltérivel lehet, hogy szórakozni kell, hogy honnan tudja beszórni a teljes teret.
(#) BobThornton válasza Sebi hozzászólására (») Jan 17, 2007 /
 
Hú, ez nagyon egyszerűnek hangzik! Szerzek vezetéket, ha összejön, ma délután ki is próbálom! Gondolom a dolog szolgáltatófüggetlen, inkább csak az a lényeg, melyik torony felé áll a kültéri. A "rálátni a toronyra" azt jelenti, hogy a kör tengelye a toronyra mutat?
Nagyon köszönöm az ötletet!
(#) huba hozzászólása Feb 19, 2007 /
 
Van egy lehet nem teljesen idetartazo problémám de ezért nem akartam uj topikot nyitni.
Kaptam egy nokia 7560 as telefont. Beteszem a kártyát nincs térerö. Végül rájöttem hogy mi a probléma a telefon leesett az asztalrol és a házából letört egy jó darab az antennájával eggyütt odatettem egy csavarhuzót az antenna érintkezési pontjához egyböl lett jel. Most az a kerdesem hogy mivel helyesithetem a lapantennát? gondolom egy megfelelő méretű fém v. rézlemezel, de valoszínüleg nem mindegy mekkora
(#) Varga Norbert válasza Sebi hozzászólására (») Feb 19, 2007 /
 
75 ohmos nem jo???
(#) kufi hozzászólása Okt 30, 2008 /
 
Sziasztok ma bukkantam erre a neten és kíváncsi vagyok tényleg működhet-e vagy csak átverés az egész:

http://www.accessorygeeks.com/antenna-booster-sticker.html#

Működés közben:
http://www.youtube.com/watch?v=Elgx7lp7YMc

Na már most ha nem átverés az egész hogy lehetne ilyet házilag gyártani?
(#) istvanpal16 válasza kufi hozzászólására (») Nov 14, 2008 /
 
hello!
A motorola k1 nek a hatoldala az antenna, ugytudom hogy a V3-nak iss de nem biztos
(#) kendre256 válasza kufi hozzászólására (») Nov 14, 2008 /
 
Sima átverés.
(#) mlhe_vr hozzászólása Nov 14, 2008 /
 
Én erre a problémára külső antennát javasolnék és nem induktívan bekötve a telefonhoz hanem rendesen leillesztve. Ehhez persze az kell, hogy a teléefonon legyen antennacsatlakozó.

NAgyon rossz helyen (ahhol én is lakok pl...) a kábelcsillapítás "megeszi" az antenna nyereségét, így én egy NOKIA premicel GSM terminált tettem be egy vízáló dobozba, és azt a magasra rakott antenna mellé tettem fel. Erre a terminálra rendes drótos készüléket lehet dugni, egy bihbi van, nem tudja az sms-t lekezelni (de pl. sagem terminálok igen)

Ezt a terminált a matáv alkalmazta (alkalmazza) a vidéki 7 el kezdődő telefonoknál (GSM RLL) nemfizető ügyfelektől, akiknek már kikapcsolták a telefont fillérekért lehet szerezni ilyen terminált, beleteszed a kártyát,. fel az antenna mellés és működik
MAsszív fémházban van, és bvalahogy úgy tűnik, hogy profi cucc, nem úgy mint a sagem ami inkább egy kínai bóvlira hasonlít ( a nokia masszívabb, a sagem többet tud.

(#) mlhe_vr válasza mlhe_vr hozzászólására (») Nov 14, 2008 /
 
ja és még annyit, hogy a készülékhez (a nokiához) nem kell felmenni, mindent be lehet állítani a hozzá csatlakoztatott telefonról, újraíndítasni meg egyszerűen a tápfesz megszakításával lehet.
Ha új kártyát teszel bele, akkor a bekapcsolás után azonnal (FOntos!) fel kell vennio a kagylót és beütni a pin kódját a kártyának amit beletettél, majd közvetlenül utzánna a # gombot, ezután a termináál eltárolja a pint és a következő kártyacseréig nem fogja kérni. Ha a bekapcsolás után 20 mp múlva nem adsz be új pint a terminál "beírja" a már eltároilt pint, és többször probálkozik, elrontja a sim kártya pinjkát és elő kell venni a puk kódot.

A térerőmérést úgy lehet megcsinálni, hogy felveszed a kagylót és beütöd: 777# ilyenkor a térerőnek megfelelően kigyulladnak a ledek, ha mind a 4 ég, úgy a legjobb. közben 1-2-3 vagy 4 "pityenés" hallatszik a kagylóban a térerőnek megfelelően.

Nekem autóskártya előfizetés van megrendelve, így adnak mégegy kártyát. a két kártyának ugyanaz a száma és amikor az autóskártya van feljelentkezve, akkor automatikusan arra irányítja a bejövőt. Így amikor hazamegyek csak bekapcsolom a terminált ha meg elmegyek ki, így a mobilom csörög ha nem vagyok otthon.
(#) Iszkakof István válasza Sebi hozzászólására (») Jún 11, 2009 /
 
Mielőtt elkezdeném felvásárolni az anyagokat két yagi antennához, ami szükséges egy passzív antennarendszer elkészítéséhez, szeretnék pár információhoz jutni. Mellékelek egy rajzot, amire lerajzoltam, milyen térerő gondom van. Benn a házban nincs egyáltalán semmi jele a modemnek, amelyikkel az Internetre kapcsolódnék. Vásároltam egy yagi antennát, olyat amilyen nálunk, Romániában a kereskedelemben kapható. Eredmény van, de nem kielégítő. A kijelzőn, ami a térerőt mutatja, csak három vonalka van az öt helyett. Ma is töltöttem le valamit, a sebességnél a végén azt írta, 732 bájtps, de 128 kbps-al kezdte, csak pár másodperc alatt olyan mélyre jutott. Kérdéseim:
1.Passzív antennarendszer 150 méterig tud-e sugározni?
2.Ha igen, megépíthetem az antennáimat tömör réz, vagy alumínium drótból és fog működni elfogadhatóan?
3.Nem ismerem a magyar nevét annak a huroknak, amit a dipólhoz csatlakoztatnak (nálunk Romániában bucla de adaptare simetrizare). Az adó antennára is olyan kell, mint a vevőre?
A válaszokat előre is köszönöm.

Terep.JPG
    
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jún 11, 2009 /
 
Üdv!
Passzív átjátszót készíteni nem túl bonyolult ügy, a működés feltétele, hogy az átjátszó bázisállomás felé néző antennáján elegendő nagy kapocsfeszültség keletkezzen, mert a passzív átjátszónak viszonylag nagy az átviteli csillapítása. A helyszínrajz alapján kivitelezhetőnek tűnik a dolog. Célszerű gyári antennák használata, mert a szükséges minőség elérése házilag kivitelezhetetlen feladat. Nem elég, ha valamilyen rajz, vagy csak a gyári kivitel alapján megépíted.
Ha jól értem adatátvitelt szeretnél elfogadható sebességűvé tenned. Ehhez tudni kellene sok mindent azonkívül amit eddíg megadtál. Milyen a modem (rádiótelefon) típusa, milyen frekvencián működik, van-e külsö antenna csatlakozója.
Az adatátvitel a rádiótelefon hálózatokon 3 frekvenciasávban, ( 900, 1800, 2100 MHz) 5 módon (alapsávi 9600 kb/s, GPRS, EDGE, UMTS, UMTS/HSDPA) lehetséges, hogy ezek közül melyiket tudod használni, az a bázisállomás kiépítettségétől, térerősségtől, a mobiltelefon (modem) képességeitől, előfizetésedtől függ.
Csak a térerősségre koncentrálva: el kell döntened, melyik frekvenciasávban kívánod igénybevenni az adatátviteli szolgáltatást, erre a sávra kell beszerezni igen jó minőségű gyári antennát, 2, vagy 3 darabot. A 2 db. ból elkészített passzív átjátszónál, mindegy, hogy szimmetrikus, vagy asszimetrikus, lényeg, hogy egyforma legyen, bár az asszimetrikusnak nagyobb a vesztesége, (csillapítása), a 3. a modem mellé kell.
Másik lehetőség, hogy a passzív átjátszó helyére ún tükröt teszel, amelynek a méretei (szélesség, magasság) a legkisebb frekvencia hullámhosszának min. 10 szerese, ha rácsozat, akkor a háló sűrűsége 0.1 hullámhossz, vagy tele lemez. (szálterhelés!)
Érdemes vele próbálkozni, mert a tükör legalább szélessávú, míg a yagival kivitelezett csak egy sávra jó.
Az adatátviteli sebesség, pedig a fentieken kívül erőssen függ még a hálózat terhelésétől is.
A szimmetrializáló elemet, ha az antennában külöm van ilyen, (balun) akkor ki kell venni, és a két antennát szimmetrikus vezetékkel kell összekötni.
Sok sikert a kísérletezéshez.
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Jún 11, 2009 /
 
Köszönöm a gyors reagálást, és a biztatást. A modem kínai Huawei E160E típusú, az antenna pedig A7025 GSM 850-960 MHz-re, lengyel gyártmány. Ára nálunk 170 lej, a fizetésem 550 lej. Inkább készítek még kettőt, hasonlót, mint vásároljak. A gyorsaság, ami a szerződésben van 235,8 kbps vagy kBps, ezekkel a kifejezésekkel még nem vagyok tisztában. Azt sem tudom értelmezni, mi az a szimmetrikus és aszimmetrikus a passzív átjátszók esetében. Kérlek, magyarázd körbe, milyen az a szimmetrikus vezeték. Több kérdést nem is merek feltenni, mert megmérgelődhetsz és nem válaszolsz egyre sem.
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jún 11, 2009 /
 
Miért is sértődnék meg, semmi okom rá. Ha valamit nem értesz kérdezd meg, tudod ez az az eset, amikor előbb kérdezni, azután lőni. (így a legolcsóbb) Vannak itt a fórumon elegen akik értenek hozzá.
Az a kérdésem, hogy ez a "szappandoboz" típusú, vagy USB stick? Egyébként mindegy is, de az általad megadott sebességből 235 kb/s vagy kbps, kilobit per secundum, kis b vel. (Ha kB/s vagy másképp írva kBps, nagy "B" vel írva kilobájt per secundum az más mértékegység, 8 bit = 1 Bájt) arra következtetek, hogy csak GPRS adatátviteled van. A modem többet is tud, de nyilván számodra csak ez elérhető. A yagi antennás átjátszónál vagy csak 900 MHz, amit írtál, vagy csak az 1800 MHz jöhet szóba. Azért írtam hogy célszerű gyári antennát venni, mert a passzív átjátszó esetében minden veszteség számít, és otthon kellő műszerek hiányában jó antennát készíteni csak véletlenül lehet.
Ha az antenna eleve asszimetrikus felépítésű, (nincs benne szimmetrializáló egység) akkor az összekötéshez asszimetrikus koaxiális kábelt kell használni. (az antennák, és a koax hullámimpedanciájának meg kell egyezni, esetünkben 50 ohm)
Ha az antenna szimetrikus, és külön egység (szimmetrializáló trenszformátor, balun trafó, koax hurok) illeszti a koax 50 ohmjához, akkor azt ki kell venni (mert többlet csillapítást okoz) és szimmetrikus 200 ohmos kábelt kell használni. (mint a régi tv szalagkábel) Ezt úgy lehet készíteni, hogy merev réz, vagy alu vezetékből távtartókkal párhuzamos kéteres hullámvezetőt kell készíteni. Fontos a megfelelő merevség. Ha idáig jutsz, majd méretezzük.
Sokkal inkább javasolnám a tükör-reflektort, az jó lesz akkor is, ha majd egyszer elér az UMTS is, csak ez viszonylag nagy darab sík fémlemez, (mondjuk egy fél alu lemez tábla) ami a kellő irányba tükrözi vissza a hullámokat, Ennek viszont a mehanikai elhelyezése problémás. A föld felett 6 - 10 m - rel kellene stabilan rögzíteni.
Várom(juk) további kérdéseidet
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Jún 13, 2009 /
 
Csütörtök este óta végre el tudtam küldeni az üzenetem. Nagyon örültem, hogy legalább privátba megengedte a gépem, hogy elküldjem. Mostantól a szolgálati gépekről fogom bonyolítani a levelezéseim, mert ez még mindig elküldte. Egyet még kétszer is. Összegezve, Nagykárolyban és Piskolton lévő tornyok feledve, mert kb. 30 km-re vannak. Összpontosítás a Tasnádon lévő toronyra, csak oda szükséges a dombtetőre egy öt méteres saját torony. Régebben készítettem négy csőből egy szélgenerátor állványt, most átminősítem átjátszó toronynak. A yagi antennákat meg tudnám építeni én is, csak az a méretű alumínium cső beszerzése lehetetlen, vagy csak akkora utána járással, hogy már nem éri meg. Írtad, hogy minden kicsi veszteség számít, de egy próbát azért tennék. A következő képen gondoltam kérlek (benneteket) véleményezd (véleményezzétek). Az az antenna amit vásároltam, annyira jó, hogy 10 méterrel az egyenes rálátás vonala alatt van, mégis három vonalkát össze tud szedni. Mi lenne, ha egyenes rálátása lenne? Hátha össze tudna szedni annyi jelet, hogy a két barkácsolt antenna nem csillapítaná annyira le, hogy még maradjon elég. Ezt az eredeti antennát tenném vevőnek, a magasba és látná a tornyot. Az egyik barkácsolt lenne az adó, a másik pedig a modemhez szállítaná a Világháló áldását. Az antenna elemei Lada gépkocsinak a fékfolyadék és a benzin csöveiből lenne készítve. Mennyire elterjedt az 50 ohmos koaxiális kábel használata? Lehet-e szabad árusításban vásárolni? Esetleg rendelni kell?
Előre is köszönök minden segitséget.
(#) arti válasza David007 hozzászólására (») Jún 13, 2009 /
 
Szia!

Végig olvastam a hozzászólásokat és igen vegyes kép alakult ki bennem. A problémádat lehet, hogy egy jobb antenna megoldaná. A kérdést 2 oldalról kell megvizsgálni:

Először az adótonyok (BTS, bázisállomás) távolsága, ami időzítés miatt fontos. Max 35 km, (ETSI GSM Timing andvace 7 (x500 m)). A tornyok elég nagy térerővel adnak, (1; 5; 10 v. 20 Watt domborzattól és interferenciától függően) ezt a készüléked nagy valószínűséggel venni tudja. Ám ennek ellenére "nincs" térerő mert AZ adás specifikus.

Tehát másodszor adás oldal. A GSM protokoll szerint minden kommunikációt a mobil készülék kezdeményez, pl. bejelentkezik az alap v. rooming szolgáltatóhoz (ide irányítja a hívást a szolgáltatója), bejövő hívás (broadcast) esetén a mobil kezdeményezi a csatornafoglalást hívás fogadáshoz, kimenő híváshoz csatornát kér, stb. Ebből az következik, hogy a mobilod adó teljesítménye (0,5; 2; max 4 Watt) sokkal fontosabb mint az amúgy elég jó vevő felépítése és szelektivitása.

Az, hogy a mobilod (pl.: egy másik) alapból vagy egy jól méretezett antennával, ami adásoldalon pár dB nyereséggel jár, és a kis teljesítményű mobil megtudja szólítani az amúgy megfelelően nagy teljesítményű adótornyot fontosabb.

Én sem tudok mindent fejből, de ezek alapján ajánlom megfontolni a dolgot.

Üdv arti.
(#) pucuka válasza arti hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Üdv!
Feltehetően elkerülte a figyelmedet, hogy egy 2007 -es hozzászólásra válaszoltál, ráadásul a következő hozzászóló meg is válaszolta a kérdést. Ha nincs bázisállomás, mobiltelefonálni sem lehet.
Márpedig, egy bázisállomás telepítése alapvetően gazdasági kérdés, másodsorban (a témaindítóban jelzett területen) környezetvédelmi, ugyanis természetvédelmi területen nem, vagy csak igen nehezen engednek bázisállomást telepíteni, (pl. aggtelek), harmadrészt üzletpolitikai. (forgalom ugyan kevés rajta, de készenléti, áthaladási stb. okból fontos)
Valóban, az ellátott területet korlátozza az időzítési probléma, (alapvetően), ami miatt hiába készítünk nagynyereségű antennákkal megfelelő ellátást a mobil számára, az időzítés miatt nem lehet használni.
Speciális esetekben a szolgáltató telepít átjátszókat, de ez sem olcsó játék, és hálózat üzemeltetőjének tudni is kell róla, a felügyeleti rendszerében.
Egy kis korrekció: a bázisállomások nem térerőt sugároznak, hanem teljesítményt, (ERP, ami nem azonos az adóteljesítménnyel) és ez hozza létre a vételi helyen a térerősséget, amit a mobil antennája alakít át a vevő számára kapocsfeszültséggé.
Ráadásul, visszafelé a helyzet sokkal rosszabb, mert a mobilkészülék adóantennája a környezetéhez képest sokkal rosszabb helyzetben van. (kicsi az antennamagasság, kézikészüléknél sugárzási veszteség, közvetlen közelében sugárzást befolyásoló tárgyak, épület, autó, növényzet, fejünk, kezünk)
Amíg az analóg készülékeknél a legnagyobb ellenség a zaj, és az iterferncia, addíg a digitálisoknál a fáziszaj (jitter) ami különösen reflexiós környezetben jelentős. Így eshet meg az, hogy ugyan a kijelzőn látunk ugyan néhány pucukát, de telefonálni mégsem lehet. (emiatt is szükségtelen a nagy básállomás teljesítmények használata) A mobil (kézi) készülék semilyen információt nem ad a mobil - bázisállomás irányának minőségére vonatkozóan.
(#) bringas2 válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Üdv.az én Nokia E51 készűlékem EDGE hálózaton (Pannnos vagyok)160-296kbps letöltési,3G hálón 384kbps,3,5G vagyis 1,8-3,6Mbit/s tud letölteni HSDPA hálózaton utobbi sebessége is függ a terheléstöl.Vagyis hányan interneteznek töltenel le zenét egyidőben mikor én is netezek.Tied valószínű EDGE-t használ,235kbps elosztod 8al megkapod 39,5KB/Sec.ami nem is rossz érték.A telom áramfelvételét akkufesz.t,teljesitményfelvétel pill.értékét Energy Power alkalmazással tudom nyomon követni,oszcillogram+számok formájában.Amit a telefonra telepitettem Symbianos.Net böngészéskor oldaletöltésnél 0,35-1,5W között változik a telj.felvétel.Mai Nokia S.ericcsonok 0,2-1,5W al adnak.HSDPA hálón 6időrést több letöltési csatornát is használnak a nagyobb adatsebesség miatt.
(#) bringas2 válasza bringas2 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Ezen a frekin 1800-1900MHZ en nem lehet/érdemes baluntrafót sem szalagkábelt használni,a különféle gyártók sem használtak soha.Ez nem UHF sáv Tv.antenna szerelés.Elöbb rosszul írtam, 235kbps osztva 8al. 29,4KB/Sec.az elérhető letöltési sebesség helyesbitve.
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Üdv!
Az jututt eszembe, hogy ha ilyet használnál, akkor egy korrekt megoldáshoz lehetne jutni, igaz nem tudom mennyibe kerülne mire hozzád elér.
Ha ezt telepítenéd, meg az USB modemet a "szőlőhegyre", akkumlátoros üzemben, megfelelő védődobozban elhelyezve, és a WIFI-t használnád a házban, szerintem megfelelő lenne. (esetleg másnak is, költségcsökkentés céljából)
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Ma délelőtt azzal szórakoztam, hogy az antenna rúdjába betoldottam még három méter csövet, hogy magasabb legyen. Az eredmény az lett, hogy be jött a negyedik vonalka is, de el is ment, rövid időn belül. A mobil telefonomnak bezzeg megvan mind az öt vonalkája az antenna segítségével. Induktívan csatlakoztatható a telefonhoz, vagy modemhez. Ha rendelnék az üzletben egy csatlakozót, amelyiknek a végén dugó van, nyernék-e vele legalább egy vonalkát?
A következő lépésem az lesz, hogy egy laptoppal, modemmel, antennával felcuccolok a dombtetőre és megpróbálok valamit letölteni. Amennyiben nem csökken 10 kB vagy 10 kb másodpercenként, alá a sebesség, érdemes a további fáradozás. Az eredményt majd megírom. Megérdemlitek. Segítettetek, hogy tisztábban lássak. Azért az a passzív antennák kíváncsivá tesznek.
(#) bringas2 válasza Iszkakof István hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Megnyugtatlak bármilyen jó antennát is szerkesztessz akkor is a legközelebbi toronyra bázisáll.ra kapcsolódik a telefonod vagyis a 11km.re levöre.És ha ez a torony nem rendelkezik 3G hálózattal mint sok helyen még nincs romániában kiépítve)akkor hiába lessz 4vonal a térerőjelzőoszlopon,az adatsebesség ugyanaz marad mint 2es térerőnél.Pl.ha EDGE van kiépitve csak akkor a leggyorsabb modem is csak erre tud kapcsolódni.Nálam van EDGE van HSDPA módom volt kiprobálni E51 el és Huawey E220 al egyaránt.A GSM.már csak igy működik.
(#) Dudus válasza bringas2 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Sok eszközön a dual módot át lehet rakni UMTS Only -ra így a távolabbi bázison van, a közelebbin nincs 3G, akkor a távolabbira fog csatlakozni.
Következő: »»   1 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem