Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   239 / 259
(#) Dino71 válasza Andralin hozzászólására (») Márc 30, 2022 /
 
Igen, akkor ez lesz a gond. orzy ban kapsz. kb 25eft.
(#) Josi777 hozzászólása Márc 30, 2022 / 2
 
Elnézést, hogy beleszólok a sok, nagy tapasztalattal rendelkező szakember társalgásába, de a kérdező már megkapta a választ és csak azt nem értem, hogy miért megy tovább a találgatás. Rossz a szivattyú, nem javítható és a cseréje szükséges.
(#) Josi777 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 30, 2022 / 1
 
Köszi, hogy leírtad, én már nem merek ilyesmit írni, mert valamiért tőlem azonnal "félreértelmezik", jóindulatból jelentgetnek, úgyhogy már hagyom a fenébe az egészet, azért is, mert a hozzászólásokból úgy tűnik, hogy itt nekem van a legkevesebb tapasztalatom a témában
(#) netuddki hozzászólása Ápr 7, 2022 /
 
Sziasztok!
Van egy Zanussi FL 883 CV tipusú mosógépünk, amely ezidáig /hosszú évek során/ kifogástalanul tette a dolgát. Mostanában azonban az öblítőt nem tölti be. Nem szivesen válnék meg tőle, kérem ha valaki tud ezzel kapcsolatosan segíteni, javaslatot adni nagyon megköszönném!
(#) Josi777 válasza netuddki hozzászólására (») Ápr 8, 2022 /
 
Nem egy mai darab, meg kell hagyni De a régi gépek sokkal tartósabbak, mint az újak, ezért érdemes még addig javítani, amíg lehet. Feltételezem, hogy a mosószer tartót már kitisztítottad! Ha még nem, akkor ezzel kezd. Ha megvagy és még megvan a hiba, akkor mehetünk tovább. Ennek a típusnak az egyik problémája, hogy mechanikus a vízsugár elosztója, ez az a rész, ami a mosószertartó 4 rekesze közül az egyikbe engedi a vizet, elvízkövesedik. Ez úgy történik, hogy van oldal irányban egy fúvóka a mágnesszelep felől, és vele szemben pedig egy sugártörő, aminek a távolsága határozza meg, hogy hova menjen tovább a víz. Majd ha szétszeded, érthető lesz, amit írtam Ezt a távolságot a programkapcsoló tárcsa állása határozza meg. Az általad leírt jelenség egyik oka, hogy az előbb említett fúvóka el van vízkövesedve és már nem egyenesen, hanem kissé ferde lesz a vízsugár. Amikor a rudazat messzebb van, akkor már nem talál bele és így nem kerül kellő víz a megfelelő helyre. A megoldás annyi, hogy a fúvókából el kell távolítani a vízkövet. Létezik olyan típus, aminél a fúvóka a műanyag fedélkeretből van kialakítva és van olyan, amibe külön van egy kis bedugható csövecske. Tisztításkor ügyelj rá. nehogy elhagyd, de főleg arra, hogy sérüljön, mert akkor biztosan nem lesz egyenes a vízsugár. A szétszedésnél légy körültekintő és nézd meg jól, hogy a pálca (majd látni fogod) hogyan helyezkedik el, hogy ugyanúgy tudd visszarakni! Vigyázz, mert ha rosszul rakod vissza, akkor eltörhet.
(#) Gafly válasza netuddki hozzászólására (») Ápr 8, 2022 1 / 1
 
Na most ugyanazt kérdést mi a fenének tetted fel két helyre is.
Itt a mosogatógépes topicban kaptál rá választ, de ugye mosógép és és kellene átpakolni a választ.
Mégis mire gondoltál, amikor ide is beírtad ugyanezt a kérdést?
(#) Josi777 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 8, 2022 / 1
 
Én meg nem is néztem a topikot, hogy nem mosogatógép.
(#) netuddki válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 8, 2022 /
 
Bocsi!
Rossz helyre tettem.
(#) netuddki válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 8, 2022 / 3
 
Köszönöm a segítséged! Nagyon el vot kövesedve! pontosan írtad valszínüleg azért csak esetenként
öblített a gép mivelhogy ferdén,vagy egyáltalán nem továbbítódott a müködtető víz.
Mégegyszer köszönet. már jól működik a gép!
(#) Infreet hozzászólása Ápr 10, 2022 /
 
Tanácsot kérnék az alábbi témában:
Electrolux REAL LIFE XXL Energy Saver mosogatóépünk a kiválasztott bármelyik program elindítása után- vizet beereszti - kb. 5-7 perc után kikapcsol, gyakorlatilag áramtalanítja magát, hibát nem jelez sem sípoló hanggal, sem kóddal. Az ajtót kinyitva tapasztaltam, hogy a mosogatótér vízben áll. Újra bekapcsolva, és egy tetszőleges program elindítása után a vizet kiszivattyúzza, majd újra feltölti vízzel, és kikapcsol hibakód és hangjelzés nélkül. Nem tudom van e összefüggés a tapasztalt hiba és egy korábbi felső eset között, amikor a felső műanyag forgó "vízszórót" leesve találtam a mosogatótérbe, melyet könnyedén visszapattintottam eredeti helyére. A tapasztalt hiba - lehet csak véletlenül - de kb. egy időre tehető az említett vízszóró problémával. Igazából elégedettek vagyunk a mosogatóépünkkel, de kora miatt már sokat nem költenénk rá, inkább lecserélnénk. Ezen döntésünk meghozatalához várnék hozzáértő tanácsot, amit előre is köszönök.
(#) legozagabor hozzászólása Ápr 11, 2022 /
 
Üdv!
Tavaly vásárolt Gorenje 12 terítèkes mosogatógèp. Nem beèpített. (pontos típust este, otthonról tudnèk írni).
Nèhány napja már azt csinálja, hogy az ajtót majdnem vízszintesig le kell hajtani, csak akkor működik a kezelőpanel Programváltó, ès az Időzítő gombja. A Power gomb èrdekes módon csak kicsit kinyitott ajtónál is működik.
Létezhet olyan èrintkezèsi vagy panelhiba, amelyik a háromból csak kettő kapcsolón jelentkezik?
Válaszokat köszönöm. Gábor
(#) Dino71 válasza legozagabor hozzászólására (») Ápr 12, 2022 /
 
Üdv! Persze,hogy létezik. Kontakthiba valamelyik csatlakozónál, vagy kábeltörés az ajtó aljában ahol hajlik a kábelköteg. De ha garis akkor márkaszervíz.
(#) fakóló hozzászólása Ápr 17, 2022 /
 
Üdv
Van egy gorenje mosogatógép. Szeretném letesztelni a szivattyúját, de nem tudom, hogy tudnám a gépből kivéve tesztelni. Tud valaki segíteni benne?
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2022
(#) palko0125 válasza fakóló hozzászólására (») Ápr 17, 2022 / 1
 
Szia!
A kék és a sárga vezetékekre adj 230V-ot. Vigyázz! Életveszély!
Egyebként mi (volt) a hiba? Ha az, hogy nem megy a motor, valószínűleg a kondenzátora rossz. Próbáld meg a fent említett módon, ha nem megy, akkor kondi csere.
Üdv, Palkó.
(#) fakóló válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 17, 2022 /
 
Köszönöm
Nem indult a szivattyú. Kipróbálom így.
(#) fakóló válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 17, 2022 /
 
Csak halkan búg, de nem indul el. Kipróbáltam másik (igaz nagyobb értékű) kondenzátorral, de azzal is ugyan azt csinálja.
(#) zsolt160 hozzászólása Ápr 17, 2022 /
 
Sziasztok!
Van egy Whirlpool ADP 221 WH mosogatógépem. 5 éves 1 éves korában garanciában volt cserélve a fűtőszál. Utána a mai napig működött rendesen. Most viszont olyant csinál, hogy ha elindítom a programot egy idő után vagy már indításkor el kezd háromszor sípolni és ezt kb. 10 másodpercenként ismétli. A "start" gomb ledje elalszik, és olyan állapotba kerül mint bekapcsoláskor programválasztás alatt, tehát a program választó gombra változik a program, ekkor elhagyja a sípolást. Vizet leszívja, ha elindul és olyanja van működik is, a víz meleg (mikor a fűtőszállal gond volt, ledek hibát jeleztek, most nem). Valaki találkozott ilyennel? Merre keresgéljek hiba után?
(#) Josi777 válasza fakóló hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /
 
Talán azért, mert ez egy energiatakarékos motor. Az indítása a kék-fekete kivezetésekről történik és egy rövid idő múlva, miután felpörgött, átkapcsol a kék-sárga vezetékekre. Szóval a kék-fekete vezetékre adj 230V-ot.
De az is lehet, hogy szakadt az egyik tekercse. Húzd le a sarukat a kondenzátorról és mérd meg a piros-fekete és a fekete-kék vezetékek közötti ellenállást 200 ohmos méréshatárban.
(#) Josi777 válasza zsolt160 hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /
 
Vedd le az alját és ellenőrizd a fűtőegységre menő csatlakozó épségét. A csúszósaruknál elő szokott fordulni beégés, ami okozhatja ezt a problémát.
(#) Epu2 válasza fakóló hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /
 
A kondenzátor is bekötve? Ha igen az lehet rossz. Feszültség alatt kézzel elfordítható? Ha nem, csapágy hiba.
(#) fakóló válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /
 
A piros-fekete 28ohm
fekete-kék szakadás
(#) Josi777 válasza fakóló hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /
 
Akkor szakadt az egyik tekercse a motornak. Lehet a bandázsolás alatt megtalálod a hibát, mert nem néz ki leégettnek a motor. Amúgy meg cserés, hacsak nem találsz olcsó tekercselőt, mert már ők is egyre drágábban tekercselnek.
(#) fakóló válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /
 
Rendben, köszönöm. Megnézem hátha ott lesz a hiba, ha nem akkor keresek motort.
(#) palko0125 válasza fakóló hozzászólására (») Ápr 18, 2022 / 1
 
Még mielőtt tekercselőhöz mennél ellenőrizd a hőbiztosítékot, simán lehet, hogy csak az szakadt. Ez a tekercs fejben szokott lenni a bandázs alatt. Óvatosan vágd le a bandázst és keresd meg, kis lapos téglalap alakú alkatrész.
Ha az szakadt két lehetőség van: kicseréled vagy kiiktatod.
Üdv, Palkó.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
(#) zsolt160 válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /
 
Köszönöm a válaszodat. Most az asszony nem engedi szétszedni, mert működik..... Viszont azt vettem észre, hogy halkabb a hangja, mint ha nem úgy nyomná a vizet mint szokta, illetve van kis búgása is. Lehet, hogy a motor kezdi megadni magát, vagy eltömődés lehet?
(#) Josi777 válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /
 
Ha az lenne a szakadt, akkor a kék-sárga vezetékre adott hálózati feszültség hatására nem búgott volna.
Idézet:
„Csak halkan búg, de nem indul el.”

Amúgy annak az ellenőrzéséhez nem kell szétszedni. Kondi nélkül a kék és a kondi kék vezetéke között van az az alkatrész, azt kell megmérni, hogy szakadt-e vagy sem.
(#) Josi777 válasza zsolt160 hozzászólására (») Ápr 18, 2022 / 1
 
Az a baj, hogy ez alapján nem nagyon lehet behatárolni. Csak tippet tudok adni, ami nem biztos, hogy úgy van. Nem tudom, hogy milyen motorral van szerelve, ha permanens mágneses a keringetője, akkor ott a csapágy kopása okozhatja, hogy kevesebb vizet szállít. Amire még gondolok, az az, hogy ha másik fajta szivattyú van benne, akkor a keringető szivattyú lapátja leszakadt és így lényegesen kevesebb vizet képes szállítani. Az eltömődést meg te tudod ellenőrizni, én innen nem látom
(#) palko0125 válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 19, 2022 / 1
 
Jogos!
Bocsi, nem figyltem eléggé
(#) fakóló válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 20, 2022 / 1
 
Köszönöm.
Sajnos nem az a gond. Megégett a tekercs.
(#) Andralin hozzászólása Ápr 24, 2022 /
 
Sziasztok!

Kérhetnék ismét tanácsot tőletek?

A múltkori Candy masina javításáról letettem, mert az új keringetőszivattyú árában sikerült hozzájutnom egy másik használt géphez. Bár teljesen hibátlannak hirdették, beüzemelés és kipróbálás után mégis csak van egy kisebb hibája.

Az új gép Whirpool ADG6540 típusú. A kiválasztott program látszólag rendben végigfut. Viszont a program legvégén elvileg az "End" jelzésnek kellene megjelennie, ehelyett a bekapcsológomb LED-je villog folyamatosan, 8 villogás után van egy hosszabb szünet, ez valószínűleg valamilyen hibakód lehet.
Látszólag a mosási ciklust ekkor már rendben befejezte. A vizet leeresztette, az edényeket meg is szárította és tökéletesen tiszta lett minden belerakott edény. Eddig a 30 perces gyors programot próbáltam és az 50 fokos programot, mindkettőnek így lett vége.

Az eladó állítása szerint őnáluk még nem volt ilyen hiba, az utolsó használatkor is az "End" kijelzés jelent meg rendben a program végén.

A neten fellelhető angol nyelvű felhasználói kézikönyv ajánlása szerint ha villog a bekapcsoló gomb, akkor feltehetőleg a szűrő eltömődött, tisztítsuk ki a szűrőt és töröljük a hibát a gomb 2 mp-es nyomva tartásával. A gép mosóterében alul lévő, kivehető szűrő nagyon alaposan át lett tisztítva, az biztos, hogy nincs eltömődve.

Valaki esetleg tudja, hogy mire utalhat ez a 8-as villogás? Mit lehetne még megnézni rajta, ellenőrizni rajta?
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2022
Következő: »»   239 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem