Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   45 / 259
(#) Koncsar válasza eszgye hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Ha folyik így belőle valamennyi víz, akkor én első lépésben újra indítom a gépet és megnézem, hogy elindul e? Ha normálisan elindul akkor megállítom a gépet, hálózatból kihúzom. Néha felszokott lazulni a sótartó fedél alatti anya, ezt ellenörzöm. Ha az anya nincs fellazulva, akkor a következő lépés, hogy a gép mindkét oldalát leveszem és elemlámpa mellett benézek a gépbe egy újraindítás mellett. Lehet elpukkant cső a hiba oka. Lehet olyan is, hogy nagyon habos lesz a viz és emiatt az ajtónál átbukik a viz az alsó tálcába, utána meg ismét jön a tiltás. Elsőre ennyi. Légyszives nézd ezeket meg. Folyt. köv.
Szia.
(#) Koncsar válasza eszgye hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Na most ez már megint érdekes dolog lesz, mert kicsi vizfolyásoktól szépen megtellik az alsó tálca és jön a tiltás. Ez azt jelenti, hogy például mosogat a gép, lehet, hogy egy mosogatás lemegy, de már mégegyet nem tudna mosogatni, mert megtellik alúl a tálca és tilt. Eltellik 3 nap elpárolog a viz a tálcából és megint megy egy darabig. Lehet motor szimmering hiba is, felhabzás is, túltőltési hiba is. Folytatjuk.
Szia
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
(#) botesz válasza Koncsar hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Ezeknél szokott folyni a sótartálynál ami itt járt annál is gyönyörűen csöpögött.Ezt hiába döntögeted nem fog kifolyni semmi mert elég magas a tálca teteje vagyis majdnem vízszintesbe kéne hozni a gépet.Persze ha az olcsóbbik fajtáról van koppintva akkor gyönyörűen kifolyik megdöntve.Lehet hogy a szivattyúnál ereszt na de akkor lesz szép mert az csak motorral van kompletten.
(#) Koncsar válasza botesz hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Szia Botesz!
Hát igen, de lehet, hogy nem olyan veszélyes a helyzet. Igen az elöbb nem motor szimmeringet, hanem szivattyú szimmeringet szerettem volna írni. Hát igen, ez viszont zsebbenyúlos sajnos. Reméljük nem így lesz.
Üdv: Gyuri
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
(#) botesz válasza Koncsar hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Ez pont a vicces része mert egy ilyen motor olyan 40 körül van (vatyerán meg 4500 ért volt működő.)
(#) tibor63 hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
Sziasztok!
Megtudnátok mondani,hogy a Whirpool ADP4407 mosogatogépnek hol találom meg a hiba kodokat (hány villogás mit jelent).
Köszönöm
(#) obszidian hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
Tisztelt Fórumtársak !

A következő problémámra keresek gyógyírt: Van 1 Candy CSF 456M-típusú mosogatógépem mely közel 8.-éve szolgál.A közelmúltban elkezdett rakoncátlankodni a követkző módon : a mosogatás elindítása után egyfolytában megy az ürítőszivattyú. Visszaolvasva a hozzászólásokban találtam erről infót ,a gépet megdöntve szivárgott 1-kis víz, ezután kb.3-4 mosogatási ciklust renben lement majd újra meg kellet borítani , hogy munkára bírjam. A palástot lebontva megtaláltam a nikecell kapcsolót és a tálcát mely rozsdás , tehát valahonnan szivároghat a víz. Így palást nélkül "felbakkolva" szépen ismét végigment a program egészidő alatt árgus szemekkel néztem a gépet , de sehol sem tapasztaltam szivárgást. Talán kell még néhány ciklust végig kell járassak vele(így palásttól megszabadítva), hogy meglássam a csúrgást. A fentiek mellé produkál még 1 hibát ,mégpedig nem nyílik ki a mosószer adagoló a mosogatás végén is zárva van. De mivel néhány hete átálltam a folyékony mosogatószerre ez végül is kiszivárog a tartóból , így a mosogatás minősége nem rossz.

Építő jellegű hozzászólásokat előre is köszönöm !
(#) botesz válasza obszidian hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
A keringető szivattyú körül keresgél a szivárgás miatt.(Ezeknél általában ez döglik meg)Ellenőrizd a mosogatószer adagoló mágnes tekercsét lehet hogy szakadt és azért nem nyit ki.Illetve a szintérzékelőt nézd meg lehet hogy néha túltölt és azért folyik ki.
(#) obszidian hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
Kedves Botesz !

A szintérzékelőt hol találom ? Amúgy mindkét probléma szinte 1szerre keletkezett. A mágnes tekercset hogyan ellenőrizzem ? (nincsen semmilyen mérőeszközöm).

Üdv.
(#) Olah Janos Gusztav hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
Kedevs segítőkészek!
Philips/Whirlpool Mod:ADP149FX békebeli, még német gyártmányú mosogatógépünk betegeskedik.
Nagyon szertjük, kevés gomb, egyszerű kezelés, tiszta edények és halk.
A programgomja, ami indít , körbeforogva mutatja a program állását.
De idönként meg kell lökni, hogy továbbhaladjon. ezzel még lehet élni.
Az utóbbi időben nem indult, kihúztam a konnektorból , vártam kb. negyed-fél órát,visszadugtam. El tudtam indítani.
További fokozat így sem indult. Kihúztam félretettem egy hónapra ismét beindult, már kétszer mosogatott.
A szomszéd fiatalember azt mondja kiszáradt valmilyen kondenzátror. Igen , de mi adott erőt neki ? Nekem má s elméletem volt, meggyengült egy rugó lasan tolja vissza a programtárcsát, de ez már nem magyarázaz a több hetes kihagyást.
Kérdésem : javítható -e ? kapható-e hozzá alkatrész ?
Kb. mennyiért javítani meg egy szakképzett szakember ?
Netán némi utmutatással javítani tudnám-e ? Forrasztani , egy-egy kisebb alkatrészt cserélését meg tudom csinálni, mechanikusan tudok szerelni. A hibaok megtalására nincs ismeretem.
Tudnék mesélni egy hajdani benzipumpa hibának vélt sikeres karburátor hibajavításomról.
Előre is köszönöm a segítséget .
Üdv.
OJ
mob: 30/3946212 vagy mona98@freemail.hu
(#) botesz válasza obszidian hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
A szintérzékelő(ha membrános) akkor oldalt vagy alul van egy vékony csővel és pár vezetékkel.Ha a másik fajta(literszámlálós) van benne akkor nincs köze hozzá.Ha a mágnes tekercset kiveszed és adsz neki külön áramot akkor meghúz.(vagy éppen kifelé löki a belsejét de általában meghúz)
(#) botesz válasza Olah Janos Gusztav hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Van neki külön ki/be kapcsoló gombja?Én először azt nézném meg lehet hogy kontaktos. A vizet felfűti?Lehet hogy azért nem lép tovább.Ha mechanikus programkapcsoló van benne akkor a motor és a zavarszűrő kondin más nincs benne.Illetve még az ajtó kapcsolót nézném meg lehet hogy nem zár össze ha becsukod az ajtaját.
(#) obszidian válasza botesz hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Megpróbálok képeket feltenni a gépről.
(#) obszidian válasza obszidian hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
A gép mindkét oldalát lefotóztam.
(#) botesz válasza obszidian hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Az első képen van az érzékelő.Az a fekete alul.
(#) obszidian hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
Akkor ez literszámlátós vagy membrános ?
(#) botesz válasza obszidian hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Membrános.
(#) obszidian hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
Mi a teendőm a szintérzékelővel ?
(#) botesz válasza obszidian hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
A hozzá tartózó csövet(illetve ahova csatlakozik) pucold ki.A szintérzékelővel dolgod nincs esetleg belefújhatsz hogy rendesen fel-le kapcsol. A keringető szivattyúnál pedig nézd meg a tengelyt lehet hogy szimeringes és ott ereszt.Ezenkívül az összes csőcsatlakozást(főleg azt a részt ahova minden cső,szivattyúk csatlakoznak azt a műanyag tálcát)nézz át vízcseppeket illetve vízfoltokat keress.És az ajtó tömítést is ellenőrizd!
(#) obszidian hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
Köszönöm a segítségedet ,így járok el !
(#) obszidian hozzászólása Máj 15, 2013 /
 
A mosogatószer adagoló mágnes tekercsét 220v-al ellenőrizhetem ?
(#) noi válasza obszidian hozzászólására (») Máj 15, 2013 /
 
Szia!
Én úgy ellenőriztem, hogy szétbontottam az ajtót, és a nemesacél felét bezártam, a fehérre festett külső felét pedig kinyitottam 15 centire, székkel megtámasztva.
Így üzem közben látszik, hogyan nyitja a mosogatószer és az öblítőszer adagolót.
Nekem nem elektromágnes van benne, hanem valami hőre lassan kinyomódós "bigyó".
(#) obszidian válasza noi hozzászólására (») Máj 15, 2013 /
 
Üdv !

A gép a mosogatószer tartója zárva marad a ciklus végéig biztos nem nyit. Tehát a miértre keresek választ .Korábban Botesz javasolta a tekercs kipróbálását, csak nem tudom , hogy hálózati árammal ellenőrizhetem-e? Illetve, ha nem milyen "háztartási eszközparkkal" oldhatom ezt meg ?.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2013
(#) botesz válasza obszidian hozzászólására (») Máj 15, 2013 /
 
Nagy egyszerű az ellenőrzése.Kiveszed a tekercset, vezetékkel rákötöd a 230 at úgy hogy a ne érjenek össze és vagy meghúz vagy nem ennyi.
(#) obszidian válasza botesz hozzászólására (») Máj 15, 2013 /
 
Köszi Botesz !

Amúgy a gép azóta sem szivárog sehol sem. Talán az lehet a baj , hogy a konyhapult alatt a tényleges helyén nincs vízszintben a padló (kifele lejt(az ajtó felé) minimálisan) . Most pedig kiszedve , "felbakkolva " vízszinben van és nem csúrgat sehol sem. (bár évekig a konyhapult alatt működött) Kissé tanácstalan vagyok ,inkább még néhány mosogatási ciklust vérehajtok vele palást nélkül felbakkolva ,lehet megmutatja honnan szivárogott.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2013
(#) obszidian hozzászólása Máj 17, 2013 /
 
Fòrumtársak !

Candy mosogatôgéphez keresek mosogatòszer tartòt kinyitò tekercset. Debrecenben és az Orczynál is csak kompletten egész mosogatòszer tartò blokkot adnának 22000 ft.-ért. Van-e valakinek ötlete , hogy honnan tudnám ezt az alkatrészt beszerezni ?
(#) kovszabolcs válasza obszidian hozzászólására (») Máj 17, 2013 /
 
Szia!
Amennyiben egy AEG adagoló megfelel, akkor szívesen adom.
(#) obszidian hozzászólása Máj 17, 2013 /
 
Konkrétan ilyenre lenne szükségem :
(#) obszidian válasza kovszabolcs hozzászólására (») Máj 17, 2013 /
 
Kedves Szabolcs !

Sajnos más gyártòé szerintem nem megfelelő ,de tettem fel képet a keresett alkatrészről.
(#) botesz válasza obszidian hozzászólására (») Máj 17, 2013 /
 
Ha nem találsz hozzávalót akkor mosógép mágnesszelepből ki kell venni a tekercset(megegyezik ezzel) és ha a belső átmérő nem egyezik akkor azt a fém vázat át kell tenni arra a tekercsre.Nem könnyű de nem lehetetlen.Egyébként nem működik,szakadt?
Következő: »»   45 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem