Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   188 / 580
(#) sikareny hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
sziasztok!
Wirlpool AWE 2316 mosógép folyamatosan szivattyúzza a vizet és közben engedi is le a kifolyócsövön minden programon . Egy idő után bevillan a hibajezőnél a csap jelzésű és megáll a program. Mi lehet a gond???
Előre is köszi...
(#) Haszuboy válasza sikareny hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
nyomásérzékelő, panel, vagy valahol ereszt, és a biztonsági kapcsoló, vagy nem ereszt, de a biztonsági kapcsolóval gond van
(#) botesz válasza sikareny hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Valószínűleg bekapcsolt a túlfolyás elleni védelem....Vagyis fennakadt a vízszintaszabályzó.De a légsűrítőt sem árt kipucolni lehet hogy eldugult.
(#) franky710 hozzászólása Nov 21, 2012 /
 
Szevasztok szakik!!

Továbbra is zdf 211 mosogatógéppel kinlódok, elindul a program vízzel feltölti és elkezdi a vízet melegíteni de a mosómotor nem indul el, víz melegítéskor már közben is mosásnak zajlani kéne??

mosómotor magában kipróbáltam müködik. a panelon vezérlésen nincs neki külön reléje. triak vezérli. ha a vízszint szabályzók nem záródnak vízbetöltés után . a csöveik tiszták.

Lehet, hogy a vízszintszabályzók akadályozzák a motor mosási müvelet megkezdédét??

Köszönettel: Feri
(#) zolika60 válasza franky710 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Centrifugán megy?
(#) zimpet hozzászólása Nov 22, 2012 /
 
Sziasztok!

A kliensem egy AEG 86740, ami tökéletesen működik (már), viszont két programállásban nem jó dolgot mutat és csinál. Konkrétan a 95°C főzőmosása és az ECO programok. Az egyik a 0-tól jobba, a másik balra van eggyel. A főzőmosásra kiír 20 percet és elindul, az ECO 11 perc és szintén elindul, csak le is jár mindkettő a megadott időben. A kapcsoló lehet rossz?
Előre is köszönöm!
Péter
(#) zimpet válasza zimpet hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Megoldva! Kivettem a prg.kapcsolót és szétszedés után látszott mi a bibi! Konkrétan 3 érintkezője csak 90%-ig volt meg, illetve egy meg volt gyűrődve picit! Azt gyanítom nem volt 100% kontakt...
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) franky710 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Szeva !!


Lehet alszom, vagy te alszol ez sosem fog centrizni, mert mosogat !! szóval a többire továbbra is fent áll a kérdésem!!?
(#) zolika60 válasza franky710 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Bocsánat én voltam figyelmetlen, de ez a mosógépes topic. Van mosogató gépes is ezért elkerülte a figyelmem. Első körben nézd meg a keringető szivattyú működik-e.
(#) zolika60 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Hoppá elolvastam még egyszer. Látom működik. Tedd fel a kérdésed a mosogatós topiban, vagy olvass bele, hátha másnak is volt már ilyen gondja.
(#) JohnyBravo válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
A program végén írja ki.
Mindent végigcsinál rendesen, csak nem fűt. Most már minden ki van cserélve (elkok, Viper 20A, ennek a környékén volt korom ezért a környéken a diódák, stb. relét kapcsoló TR4, triakok). NTC biztosan jó. NTC csatlakozó is jó (alul - felül egyaránt). Fűtőszál is jó.
Lehet, hogy programhibás lett?
Már azon agyalok, hogy valahogyan megoldom a fűtés vezérlését egy termosztáttal, mondjuk úgy hogy csak akkor kapcsoljon be, ha fel van töltve vízzel (nyomáskapcsolóval vezérelve).
Még mindig: Fagor FET-311.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
(#) Atix hozzászólása Nov 23, 2012 /
 
ewt811 indítás után egy darabig küszködik, majd leáll. A hibajelző led 5-töt villan. Merre induljak, mi lehet a hiba? (ha pára van benn eddig is vacakolt) Köszönöm a választ.
(#) tvibi hozzászólása Nov 24, 2012 /
 
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, egy nem mai darab hajdú energomat mosógép bekötéséhez. A mosógép szét lett szedve valamikor régen egy ismerősnél és most ösze kellene rakni de két kék vezetéknek nem találom a helyét (fotón) Másik kérdés mi a mérete az ékszíjjnak?
(#) botesz válasza tvibi hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
A két vezetékre egy 16 mikrofarádos kondenzátor megy.
(#) palko0125 válasza tvibi hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Az ékszíj mérete pedig 1175x10.
(#) kurtosister hozzászólása Nov 25, 2012 /
 
Tisztelt uraim
A segítségeteket szeretném kérni vettem használtan egy Indesit WD105 tipusú mosó-szárítógépet hibásan,szétszedtem kisebb takarítás után összeraktam és működött körülbelül 10 mosás után ki lett húzva a fali csatlakozóból és azóta a következő hibát produkálja 15 villanás ami ugye a szárító funkció hibára utal de ha úgy kezdem a mosást bármelyik programon hogy a szárító fűtőszáláról lehúzom a csatlakozót akkor hibátlanul végig csinálja a programot,ezt csinálta a mai napig most már a vizet sem tölti be a panelt már számtalanszor átnéztem semmi nem látszik rajta égés nincs szép tiszta nem vízköves sehol,elvittem műszerészhez így első ránézésre nem lát hibát rajta,javasolta hogy cseréljük ki a 12 voltos reléket meg a triakot hátha megoldja a problémát ez nem egy nagy összeg.
Ebben kérem a segítségeteket.
Előre is köszönöm

(#) botesz válasza kurtosister hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Én kimérném a szárító fűtőszálát ha arról a vezetéket lehúzva működött.Lehet hogy testzárlatos.Meg szerintem arra is "allergiás" ha nincs rajta a fűtőszál lehet hogy azért nem indul.
(#) leaderpen hozzászólása Nov 25, 2012 /
 
Üdvözlet Kedves Hozzáértők!

Segítséget szeretnék kérni.Van egy Indesit WD 125T típusú mosógépünk, amivel a következő a probléma: a program kiválasztása után elkezd vizet tölteni, forgat párat a dobon, majd megáll, elkezd szivattyúzni, a programtárcsa körbe-körbe forog.A bekapcsológomb feletti led kettőt villog hibakódként.Már korábban is produkálta ezt a hibát 1-2 alkalommal, de akkor segített rajta, hogy kihúztuk a konnektorból egy rövid időre.Ez most nem segít sajnos.Szeretném megkérdezni, hogy mi baja lehet, érdemes-e még javítani?
A segítséget előre is köszönöm!
(#) kurtosister válasza botesz hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Értem
Azt már próbáltam mérni testre nem mutat zárlatoz ,sőt már próbáltam másik fűtőszálat is csatlakoztattam rá ugyanolyan teljesítményűt .De változatlan
(#) tvibi válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Üdv!
Köszönöm mindkettőtök válaszát!!
Na akkor a kondit még elő kell kerítenem...
(#) anya38 hozzászólása Nov 26, 2012 /
 
Sziasztok! A gép BOSCH MAXX WFL 2400 Ez Német gép használtan vetem , de 2-szer mostam vele ,nem tudom mi lehet a gond jó lenne ha
tudna segíteni valaki ?a mosással van gond, el indítom a programot be szivattyúz egy kis vizet 1-2másodpercre elindul és leáll ezt csak a mosásprogramon csinálja mi lehet a gond?Az öblítés programon működik a centifogán is és a szivattyú is !! Előre is köszi...
(#) zolika60 válasza anya38 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
A fűtést nézném meg először.
(#) anya38 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Meg néztük az jó!!
(#) zolika60 válasza anya38 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
A hőérzékelő is?
(#) anya38 hozzászólása Nov 26, 2012 /
 
bocs de az hol van?mert ilyet még nem szeretünk! Kösz a segítséget!
(#) zolika60 válasza anya38 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /
 
Az üstben alul, vagy a fűtőbetéttel egybeépítve. Nem ismerem a konkrét masinát. Itt találsz rajzot az általános felépítéséről. Itt add meg a készülék számát a keresőben és látni fogod hogyan néz ki az alkatrész.
(#) zimpet hozzászólása Nov 28, 2012 /
 
Sziasztok!

Van nálam egy AEG 42040 felültöltős mosógép. A hibája az volt, hogy leégette a forgórészt. Motoros megnézte, kuka és szólt, hogy valami okozta a hibát, mert csúnyán néz ki a motor. Másik motor belekerült, ami le lett próbálva előtte, de a gépben melegszik jelentősen, sőt, még talán küszködik is picit indulásoknál. Kivéve hibátlanul megy próbapadon, minimális áramfelvétellel. A dob nem szorul, csatlakozók rendben. Valahol az elektronikára tudok tippelni, talán valamelyik kondi rendetlenkedhet?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Péter
(#) botesz hozzászólása Nov 28, 2012 /
 
Sziasztok!
Korábban már írta,m egy siemens siwamat xl 1450 tipusú géppel kapcsolatban.Nos kapott új keféket és hozzá két szép hosszú rugót.Eddig az volt a gond hogy centrinél elég nagy volt az ívfény a jobb oldalon.Most 2 ugyanolyan hosszúságú és erősségű rugó van benne viszont mosásnál mikor balra forog azért apró kis villanások vannak egy-egy pattogó hang kíséretében.A másik irányba ezt nem csinálja.Az lenne a kérdésem mi okozhatja ezt illetve milyen hosszútávú következményekkel jár ha így hagyom?(A programokat rendesen végigviszi.)
(#) Bakman válasza botesz hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
Elvileg csökkenni fognak az ívek, ha kicsit bekopik a szénkefe a helyére. Egyébként meg kis szikra nem szikra szénkefés hálózati motornál.
(#) botesz válasza Bakman hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
Azt gondoltam hogy majd csökkenni fog de már 6x biztos lett vele mosva.
A fura az hogy még centrinél sem világít annyira mint mosásnál.És a srecegő hang?
Következő: »»   188 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem