Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   214 / 580
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Ha nem jön akkor én bevetek mindent.Fogó,csavarhúzó,két kezi erő...Annak muszály kijönni.Illetve ha alul jön ki a kifolyó cső akkor elég ha valami olyan helyre rakod a cső végét ami alacsonyabban van mint a gép.
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Ahogy mondod.
(#) drawdog válasza drawdog hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Megnéztem és közben rájöttem, hogy az említett érzékelő a dob pozícióját szabályozza. Mi az amit keresnem kéne a hibakódok alapján? Hogy lehet hibakódot törölni ezen a gépen?

DSCF1887.JPG
    
(#) botesz válasza drawdog hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
A vizszintszabályzót nézd meg.
(#) Danesz0404 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
szia. nekem az ugyan ilyen panelen sajna felismerhetetlenné vált az R6,R29,R127 megnevezésű helyen lévő ellenállás a színkód vagy ha tudod az ellenállás értékét megtudod adni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013

mosogép.jpg
    
(#) drawdog válasza botesz hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Melyik az, hogy néz ki? Délelőtt végigment egyszer a program, másodszorra már nem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
(#) botesz válasza drawdog hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Jesszus az AEG már a felültöltősökbe is rakott jetsystem et???A 2.kép látható a jet szivattyú(ez keringeti mosás közben a vizet)A csőbe rá van kötve egy érzékelő ami gondolom a vízáramlást figyeli.Ezt nézd meg lehet hogy a szivattyú rossz vagy pedig kevés vizet szolgáltat.A szint szabályzó a gép felső részében van egy vékony csővel és pár vezetékkel.
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Üdv.

A mosógépekben ez általában a viz szenyezetségét szokta figyelni, elég ritkán használják.
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Én azt gondoltam áramlás érzékelő de most hogy mondod már be is ugrott....ez az aqua sensor
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Hát én nem mondom hogy biztos az mert tehettek bele áramlás mérőt is, ki tudja, meg kell nézni mi az szét kellene szedni kitakaritani lehet hogy el van tömődve, a csatit meg nézni nincs e oxidálva, meg amugy az NTC-t valahol meg kellene keresni mert lehetséges hogy a hőfokérzékeléssel van gond, be kell mérni, meg kell tisztitani.

Remélem az illetékes is elolvassa.
(#) lukovicsek válasza drawdog hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Ha jól látom a képen a fütőszálba van az ntc.!!!
A kolléga már emlitette, ha vizmelegités közben ál le a gép akkor valahol azon a tájon kellene keresgélni először szerintem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
(#) drawdog hozzászólása Ápr 2, 2013 /
 
Köszönöm, hogy próbáltok segíteni. Első körben szétszedem akkor ezt a részt, meg talán át megmozgatom az összes csatlakozást. Ez az NTC merre található? A fűtőszál körül?
(#) drawdog válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /
 
Meg is kaptam a választ.
(#) marcsika hozzászólása Ápr 4, 2013 /
 
Sziasztok! Remélem jó helyen írok.... most regisztráltam. Candy C2 125 mosógépünkkel van probléma. Elindítom a programot, betölti a vizet, forog egyet vagy kettőt, és leáll. Minden programot kipróbáltam, egyiket sem csinálja végig, se szivattyúzást, se centrizést. Kihúztam az áram ellátásból is, de mivel sürgősen kellene, így kb. 36 órára. Próbáltam újra indítani, de ugyanaz a baj. Egyszer már volt ilyen, kihívtam a szakszervizest, aki kb. 5 napra tudott csak jönni, elindította a programot és úgy működött mint új korában. Elmondtam a "tüneteket" és azt mondta, hogy "megbolondult" a program kapcsolója, nincs semmi baja, csak ki kell ilyenkor húzni a dug-villát a konnektorból és elfelejti. Ez kb. két éve volt, azóta nem volt semmi baja. 7 éves a gép és jó lenne, ha nem kellene másikat venni. Azért kérek itt segítséget, mert hátha nem kellene feleslegesen fizetnem megint jó pár ezer forint kiszállást azért, hogy megtudjam, nem elég feledékeny a gépem . Kérem ha valaki tud segítsen mi lehet a gond? A Fiam sok mindent meg tud szerelni itthon, járt egy évet villamosmérnökire és most még a gépészmérnökin tanul. Előre is köszönöm!
(#) marcsika hozzászólása Ápr 4, 2013 /
 
Azt elfelejtettem írni, hogy két éve, amíg nem jött a szerelő, úgy 5 nap, addig nem volt bedugva a konnektorba. Mikor jött, bedugta, elindított egy programot és semmi baja nem volt? Lehet, hogy most kevés volt az idő amíg kikapcsolva volt? Köszönöm!
(#) xxy hozzászólása Ápr 5, 2013 /
 
Invensys 475560 programkapcsolót szeretném javitani az lnk304pn icelszált 22omos ellenálás 470mikrohenris tekercs is ezek kilettek cserélve de egy fél mosát sem végzet el a gép és ujra elszáltak az alkatrészek valaki udja mégis miértment megint tönkre.
(#) kadarist válasza xxy hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Szia!
Nyilván valamilyen zárlat lép fel abban a bizonyos programlépésben és ez teszi tönkre a tápegységet. Legegyszerűbb az lenne, ha egy hagyományos trafós, stabilizált kimenetű tápegységről próbálnád ki a vezérlőt.
(#) xxy válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Szia! Kellene kapcsolási rajz hogy kitudjam váltani az lnk304pn-icét.
(#) kadarist válasza xxy hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Nem kell kapcsolási rajz, csak arra kell rájönni, hogy mekkora feszültséget szolgáltat a tápegység. Ezt a relék behúzófeszültségéből lehet következtetni, az meg rá van írva a burkolatukra.
(#) lukovicsek válasza xxy hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Üdv.

Cseréld ki a tápban lévő összes diódát, valószinü csak annyi a baja.

Üdv. Laci!
(#) marcsika hozzászólása Ápr 5, 2013 /
 
Sziasztok! Csak akkor válaszoltok, ha férfi ember teszi fel a kérdést? Pedig egyenjogúság van.. azt hiszem
(#) botesz válasza marcsika hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Valószínűleg azért nem válaszolnak a kollégák mert nem mindig vannak itt egyrészt,másrészt pedig azért mert nem vagyunk látnokok.Részemről szerintem ha hibakódot nem ír akkor a panellel lesz a baj.
(#) marcsika válasza botesz hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Köszi a választ.. Ez a típus nem ír ki semmit, nincs is hova írhatna. Ha leáll villog. 5 villanás, aztán szünet és újra 5 villanás, ezt addig csinálja amíg le nem állítom.
Gondoltam, hogy más dolguk is van a Szakembereknek, csak kicsit bosszant, hogy nem tudok mosni napok óta . Elnézést, ha türelmetlennek tűnök!
(#) marcsika válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Jól esik a nőpártiság Korábbi írásokban olvastam más típusú gépnél, hogy valamit ki kell venni amivel azonnal resetelhető és akkor utána indul és nem kell várni. Gondoltam, ha tudnánk mit, talán a Fiam meg tudná csinálni...
Köszi a segítséget, hát várok még egy hetet.. addig előveszem a fateknőt..
(#) botesz válasza marcsika hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Na az a z 5 villogás a kód.Az összes villog? Vagy csak bizonyos ledek?Valószínűleg valamit hiányol.Szó szerint.Lehet hogy nem érzékeli a dobforgást.
(#) marcsika válasza botesz hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Mindegyik oszlopban a legfelső villog. Forog egyet a dob, esetleg kettőt és a következőt megfordítja picit és leáll, ekkor jön a villogás. Elég ha áll mondjuk egy-két hétig? vagy máris hívjak szerelőt?
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
(#) solider hozzászólása Ápr 5, 2013 /
 
Adjon isten szép napot mindenkinek!
Indesit WL102 összes led világít,semmit nem csinál.
vezérlő panelon 3 db ellenállás elfüstölt érték nem leolvasható (szinkód volt most mind fekete)
PANEL: CODE:210109747.04
SW:MAIN VER8,5,50
S/N:602110671
UI VER 2.1.0
R56,R3,R1, ezek melegedtek meg ezek értékei, esetleg kapcsolási rajz.
Előre is köszönöm
(#) feri023 válasza xxy hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Szia!
A 4,7 µF 400V-os elkókat célszerű cserélni, esetleg ha van lehetőséged kapacitását és ESR értékét lemérni. Az ellenállást mindig azonos terhelhetőségűre cseréld. A szekunder oldalon 5V és 12V mérhető.
Üdv.: Feri
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
(#) Papp Gyula hozzászólása Ápr 6, 2013 /
 
Sziasztok Pólós vagyok.
Whirlpool mosógépem van, AWO/D 1009EX ezek a jelzések vannak az elején. Sajnos nem hajlandó cenrifugálni. Mindenféle segítséget vagy ötletet szívesen fogadok és előre is nagyon szépen megköszönök.
S.O.S! Ksz.
(#) botesz válasza Papp Gyula hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Légsűrítőt nézném meg lehet hogy eldugult.
Következő: »»   214 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem