Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!! Szeretném tudni,hogy mennyibe kerül egy elöltöltős mosógéphez a komplett dob üstházzal,mivel sajnos csapágyas a miénk. Igen,én írtam be szeptember elején a hibát,adtatok is tippeket az otthoni javításra,de jelenleg birkózom azzal a biztosítóval,aki extra védelmet köttetett velem a gépre,mondván bármi hibája lesz,ingyen javítani fogják. Még éppen bent vagyok az extra 5 éven belül. Persze,azt mondanom sem kell,hogy első nekifutásra elhajtottak,mondván a csapágy nem tartozik a garanciális javítás körébe. Szóval a cserélendő alkatrész árára lennék kíváncsi. Köszönöm előre is!!
Drága... nekem az Elektroluxhoz 65eFt-ot mondtak. Inkább kicseréltem a csapágyat 5eFt-ból
![]()
Szia!! Köszi a gyors választ!! Tehát mondhatjuk,hogy szinte a gép ára? Ugyanis 70 ezer volt a gép. Majd megírom a fejleményeket,de próbálom baráti hangnemben rávenni a biztosítót,hogy javítsák meg saját költségükre. Röviden a lényeget leírom,hogy érthető legyen a dolog.Tehát amikor vásároltam,akkor a számlához hozzácsatolták a biztosítással kapcsolatos összes dokumentumot,amiben sok minden van,de pont olyan dolog,amire most pontos bekezdés szerint hivatkoznak,olyan nincs. Az első válaszukban nincs garancia a forgó-kopó alkatrészekre,mint szivattyú,motor,csapágy. Kérdezhetnénk joggal,hogy ezek szerint a hálózati kábelre,és a gép testre biztos van garancia... Szóval más van a mostani,és más van a vásárláskori biztosított listán. Úgy vélem,ez már elég alapozott indok,hogy folytassam a cirkuszt. Sőt,kíváncsiságból ma bementem ugyanabba az Eu....cs üzletbe,ahol vásároltam azelőtt,kérdeztem,hogy ha most vásárolnék mosógépet,kérhető-e rá valami extra biztosítás,mondjuk dob-motor meghibásodására. Nem fogjátok kitalálni,mit mondtak. Hát természetesen az is biztosítva lenne,és annál a biztosítónál,mint nekem anno. A biztosító neve: Un..n Tehát részemről folytatom,levelezésbe kezdek velük....
Mivel nem írtál mosógép típust, nem tudtunk rákeresni mondjuk az Orczy kereskedőház honlapján.
Szia! A típusa: Indesit iwsnd61252 ceco
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
Ilyent nem találtam, de nézd meg mennyi a többi:
https://www.orczy.com/mosas-21/mosogep-690/dob-komplett-754.html
Köszi a linket!! Én sem találtam erre a típusra,viszont sikerült beszélnem azzal a szervizessel,akit a biztosító küldött hibafeltárásra. 48e áfával,és még rá jönne 20-22e munkadíj+kiszállás címen.
Egy dob cseréhez teljesen szét kell borítani a gépet, csináltam már, nem túl szórakoztató
![]()
Elhiszem,tudom,hogy időigényes! A biztosító válaszától függetlenül nézegetem már az utódját. Beko elöltöltősről véleményed lenne? 7-8 kg kapacitás,1200 fordulatosokat nézegettem.Ezek 90e körül vannak. 5 év gyári garit adnak hozzá. Mellesleg vettünk egy Beko szárítógépet,a feleségem elégedett vele. Csendes,ruhák szárazak. Esetleg felültöltős gépek is szóba jöhetnek a kétoldalas támasztás miatt,viszont kapacitásban ezek sajnos kevesebbek.
Sajnos nincsen tapasztalatom vele, nekem eddig Zanussi és Elektrolux típusok voltak/vannak. Az itt lévő mosógép szerelők tudnának valós dolgokról nyilatkozni.
Egy viszont biztos: az asszonynak meg kell mondani, hogy amint a mosógéppel furcsa dolgokat észlel (hangosabb pl.), szóljon, ne járassa tovább, mert károsodhat a gép. Nekem azonnal szólt, meg is úsztuk csapágycserével. De kaptam olyan gépet ajándékba, amit hosszú ideig járattak kuka csapággyal, szétszedés után kiderült, hogy lerágta a tengelyt a megszorult csapágy. Na azzal már nehéz mit kezdeni, dobcsillag csere drága dolog, egy használt gép nem ér annyit.
Sziasztok!
Csak kíváncsiságból.. ![]() Bosch mosogatógépnél mi ez az elektromos cucc a vízbekötőnél? Szolenoid? Ha igen, ha pedig más, miért pont ide helyezték el?
Biztonsági víz szelep, ha a mosogatóban a cső elrepedne akkor sem ereszt vizet.
Mosogatóban?
Úgy érted a vízbekötő elrepedése ellen véd, és üzemi szolenoid volna, hogyha jól sejtem?
Szia! Én úgy tudom, hogy ezen keresztül enged magának vizet a mosogatógép. Ez nem az az "Aqua stop" ami a mosógépeknél a víz elfolyását akadályozza meg, mert az egyszer használatos.
![]()
Sziasztok! Egy Gorenje W6503 mosógéppel van problémám. EGyik pillanatról a másikra az a hiba, hogy a gép nem tudja a dob fordulatszámát szabályozni, amikor el kéne indulnia, akkor minden alkalommal maximális fordulaton próbálja meg, aztán megáll. 2 próbálkozás után pedig E5 hibakódra fut (motor hiba). Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt? Elektronika, vagy motor hiba? Ahogy nézem mind a két alkatrész elég drága lenne, így tartok tőle, hogy mindenképp új gépet kéne vennem, egy 5 éves gépre talán nem éri meg rákölteni ennyit.
Ha valakinek van valami ötlete, hogy a pontos diagnosztikában merre induljak el, azt megköszönném!
Több helyen is lehet a hiba. A motoron van egy forgó jeladó, amivel szabályozza az elektronika a fordulatszámot (tachogenerátor)
Kezd a motornál. Mérd meg a tachot, nem szakadt e, valamint kézzel forgatva 1-2V váltakozó feszültséget kell mérned rajta. Csekkold a tengely végén levő mágnest, hogy nem tört e el vagy nincs e lelazulva a tengelyr. Annak a tengellyel együtt kell forogia. Ha mindez rendben nézd meg a motor csatlakozót is, hogy nincs e berohadva vagy éppen a vezetékek a késes csatlakozóban jók e. Ha a motornál minden rendben, akkor mehetünk tovább az elektronika felé. Üdv, Palkó.
Nekem pontosan ez a hibajelenség volt (Whirlpool, F60 hibakód) egy vadonatúj mosógéppel. A Triac szállt el, lett zárlatos. Ha a panelhoz könnyebben hozzáférsz, kezdheted ott is a vizsgálatot.
Nekem már az 1-es pontnál hiba volt: Alkatrészteszt: Link
Aqua stop.
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni egy Gorenje w6523/s mosógéppel kapcsolatban. E3-as hibakóddal áll meg "mix" programon.Bekapcsoláskor engedi be a vizet, de a megfelelő szint előtt megáll a betöltés. Cseréltem mindkettő vízszint szabályzót, tisztítottam a levegő csövet, a fűtőbetétet kiszerelve a dobot is kimostam az üledéktől, a panelen szemrevételezéssel semmi elváltozás. A többi programon el sem indul, illetve, ha az elektronikus szabályzóról lehúzom a csatit, akkor a dobot elkezdi forgatni, de vizet nem enged többet. Áztató programmal fel tudom tölteni a jó szintre, és majdnem végig csinálja a programot egész az öblítővíz feltöltésig, ott megint nem enged elég vizet. A gép 4 éves sajnálnám kidobni. Ha van valami tanács szívesen fogadom.
Szia!
Az e3 lehet sok minden, viszont első sorban vízszint/vízfelvétel probléma lehet. A vízfelvevő csőben tisztítottad a szűrő(ke)t!? Ha vesz vizet megy bele rendesen nem csak lassan csordogál bele?
Szervusz !
Csak tipp nézd meg a vízbetöltő mágnes szelepeket. Vannak gépek amelyek felváltva engedik be a vizet. Ha valamelyik hibás (szakadt tekercs vagy nem kap feszültséget) akkor nem telik meg a kívánt szintre a dob, nem megy tovább a program.
Sziasztok!
Indesit WITL 106 mosógép pár hete már fura, kellemetlen műanyag szag kíséretében mosott. Ismerős kicserélt a vezérlőben 4db relét, mondván már el voltak gyengülve, a szag megmaradt, de mosott tovább. Közben észrevettem hogy ha a gép áram alatt volt, akkor a vezérlőből fura sercegő elektromos hang jött. Majd egyszercsak mosás közben megállt, semmit nem csinál, nem villog semmi. Ismerős ismét ránézett és azt mondta dobjam el, mert a tápegység résznél purcantak ki alkatrészek. Telefonon beszéltem egy Indesit szerelővel, aki szintén azt mondta hogy kuka, mert már ők is próbálták ezeknek az alkatrészeknek a cseréjét a vezérlőn, de nem tudták megcsinálni. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy a táp részek tényleg javíthatatlanok, vagy csak le akar rázni mindenki és új gép vásárlásra akarnak rávenni? köszi A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2020
Szia!
Simán megoldható. A tápegység egy viszonylag egyszerű áramkör. Alapja egy TNY264 IC. Ha megkeresed ezt a részt a penelon, cseréld ki az összes hozzá tartozó elko-t, ellenőrizd az IC védőellenállását. Ha az szakadt nagy eséllyel az IC is tönkrement. Ebben az esetben azt is cseréld. Első körben ezeken menj végig és nagy eséllyel rendbe jön a géped. Üdv, Palkó.
Köszi a választ. Sajna én nem vagyok egy műszaki ember, nem értek hozzá. De van egy ismerősöm aki meg tudná csinálni, de szerintem nem akarja, inkább javasolt egy Whirlpool mosógépet megvételre
![]() De találtam egy panelt a neten, szerintem a bal alsó csatlakozót át kéne forrasztani a mostani panelomról erre a másikra és kész. Mit gondolsz, tényleg csak ennyi volna ha működik a kinézett vezérlőpanel? Itt egy kép a mostani panelról ami benne van, és utána arról amit kinéztem. Az enyém felültöltős WITL106, míg a kinézett darab előltöltős WISL105. De az összes gomb, programleírás, tekerő stb, minden ugyanúgy néz ki rajta.
Az a csati is megegyezik csak “tokostól” húzták le a panelról. Ha nincs semmilyen lehetőséged a javításra akkor a másik panel jó lesz bele (feltéve, ha működik
![]()
Sziasztok! Tegnap, durrant 1.-et a mosogép.Jó nagyot olyan amikor egy gumi köppeny defektet kap.Samsung mosógép wf70f5e2w2w tipusu.Azóta zajos a centrije, és nagyon ki sem pörög.Leáll és nem centriz végi, föleg 1200.-es fordulaton.Le szedtem a tetejét és próbaként teszteltem a lengéscsillapitót.Lenyomtam az üstöt aztán vissza engedtem.Vissza jött .Néztem ahogy kezd centrizni és mennyi ugrál a dob.Ugrál erössen.Kérdésem a hozzáértökhöz ez a probléma lehet a lengéscsillapitó?Vasgy mire gondoljak?Köszönöm a segitséget!
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2020
Én arra gondolnék, hogy eltört az egyik csapágy vagy maga az egyik küllő, viszont az elektronikán is eldurrsnhatott valami. Utóbbi valószínűtlenebb, mivel megy valahogy a gép.
Csapágyhangtól “zajos” a centri vagy milyen rendellenes hangot hallasz!? Üdv, Palkó.
Nyugodtan belerakhatod a másikat, egyezik a kettő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |