Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   566 / 580
(#) Picipityu hozzászólása Nov 21, 2022 /
 
Sziasztok!
Mi lehet a problémája a sógornőmék mosógépének, ha csak búgó hangot ad ki és nem akar elindulni a dob?
Egy LG DirectDrive 5kg mosógépük van és csak "vacillál" a dob merre is induljon, mikor bekapcsolják a mosógépet. A dob könnyen forog, ha kézzel próbálják forgatni, tehát nem szorul. ÉV relét , biztosítékot nem old le.
Motor hiba lehet, vagy vezérlés?
Pici baba van és fontos lenne a mosás nagyon.
Köszönök minden segítséget!
(#) zeleiati válasza Picipityu hozzászólására (») Nov 21, 2022 /
 
Szia! Mechanikai oldalon is megnéztél mindent? Például ékszíj, a motoron és a dobon lévő tárcsák nem élnek-e külön életet. Ha nagyon könnyen forog a dob és gorgatás közben nem "érzed" a villanymotor ellenállását, akkor ebben az irányban is elindulnék. Üdv
(#) nyemi válasza Picipityu hozzászólására (») Nov 21, 2022 / 2
 
Szia . Valószínű Hall szenzor a motorban. Bővebben: Link
(#) proli007 válasza zeleiati hozzászólására (») Nov 21, 2022 / 1
 
Hello! "LG DirectDrive" Se ékszíj, se ellenállás..
(#) Dino71 válasza Picipityu hozzászólására (») Nov 21, 2022 / 2
 
Ha könnyen forog a dob akkor a hall szenzor a rossz. Leszeded a hátsó borítólemezt aztán a forgó mágnest is és alatta megtalálod ezt.
Bővebben: Link
(#) Picipityu válasza Picipityu hozzászólására (») Nov 27, 2022 / 2
 
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget!
A hall szenzor volt a bűnös.
(#) kovacspista hozzászólása Nov 29, 2022 /
 
Helló mindenki! Egy Miele mopstar 60 mosógép az alany. Víz leeresztési probléma volt az eredeti gond, szakadt volt a bowden. Csere után sem működik. Véleményem szerint ki kellene írni a hibakódot, de nem tudom hogyan kell! Tud valaki segíteni? Köszönöm!
(#) liderces hozzászólása Dec 6, 2022 /
 
Sziasztok! Van egy Electrolux mosógép felültöltős. De az agya és a beltartalma nagyban megegyezik az aeg privileg stb tipússal. Lásd a képen a vezérlő elektronikát.
Hiba jelenségvolt először, hogy bekapcsol vizet felveszi de dob motor nem mozdul. Le lehetett szivattyúzni is de a dob nem mozdult. Centri programot is megcsinálta de ott sem mozdult meg a dob csak az ürités ment. Olyan mintha nem is akarná inditani, vagy le lenne húzva a motor stekker. Valaki le tudná vázolni az indítás feltételeit? Elektronikát átnéztem volt benne egy púpos relay. Ez a fűtőszálat kapcsolja. Púpos is volt meg a lábai is ki voltak melegedve, forrasztásai repedtek voltak. Nos ezt cseréltem meg mindet át forrasztottam. Most az ajtót nem zárja le és párszor felvillant minden lámpát mint valami hiba üzenet. Lehet-e ajtózár, ahhoz tartózó triak? Motor vezérlő triak? Esetleg valakinél egy vázlat hogy vannak a motor kivezetései sorba kötve a szabályozó triakkal?
(#) VIM válasza liderces hozzászólására (») Dec 6, 2022 /
 
Szia! Ha a gép pontos típusára keresel rá biztosan találni fogsz hozzá rajzot is. Ha az ajtó nem záródik be akkor nem lesz semmilyem motor mozgás sem. Az ajtó zárt állapotára ráellenőriz szinte minden gép elektronikája. A hiba kivillogtatása, kijelzésének kiértékelése pedig fontos volna a hiba behatárolásához.
(#) liderces válasza VIM hozzászólására (») Dec 7, 2022 /
 
Szia! Köszönöm a válaszod. Gép típusa Zanussi ZWQ5100. Ajtót lezárja kinyitja. Megnéztem kivillogja a 43 ajtózár hibát. Három vezetékes verzió. Kettőt gondolom rövidre zár az zárja a motor áramkörét. A motor hajtáshoz tartozó vezető sávok az ajtó záron keresztül záródnak. Plusz van egy harmadik szál amin nem tudom mit vár vissza az elektronika. Ez a szál megy a nyolc lábú triakra. Próbára rövidre zártam a motor áramkörét ami ki megy az ajtó kapcsolóhoz de nem segített. A harmadik szálon nem tudom mit vár vissza? Az ajtó kapcsolót hogy lehet ellenőrizni? Cserével? Vagy triakot cseréljek kapásból, és marad a végére az ajtózár?
(#) VIM válasza liderces hozzászólására (») Dec 7, 2022 /
 
Ez a rajz megfelel? ... a többit a tanyáról töltsd le.

258500.pdf
    
(#) palko0125 válasza liderces hozzászólására (») Dec 8, 2022 /
 
Ha bezárja meg kinyitja én azt gondolom a zár rendben van. Nézd meg a motorban a szénkeféket. Sok olyan gep van, ami nem zárja az ajtót, mert szakadtnak érzi a motort.
Mielőtt barmit cserélnél csinálnál, főként az elektronikában, ezt ellenőrizd.
Az ajtózár harmadik vezetéke egyébként maga a vezérlő szál. Oda ad ki az elektronika feszültséget, hogy bezárjon a zár.
Üdv, Palkó.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2022
(#) Dino71 válasza liderces hozzászólására (») Dec 9, 2022 /
 
Szia! Ha a szénkefék rendben vannak, ellenőrized a fűtőszálat testre 1000V al. De csinálhat galibát a szénkefe por is a motorban.
(#) mlaci989 hozzászólása Dec 15, 2022 /
 
Üdv.
Gorenje mosógép NGPS10B elektronika. Bekapcsoláskor föléled, pislog a START gomb ledje. Viszont bármely gombnyomásra 9-10et villan az összes led ami van a gépen és ennyi. Ha mindent lehúzok a panelről és csak tópot kap, akkor is ugyanaz. Mi lehet a hunyó?
(#) szucsip válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 27, 2022 / 1
 
Üdv!
Elég későn írok már, de hátha valaki beleszalad. Nem, nem a controll, hanem a main boardon volt a hiba.
Nem a tápkör volt hibás hanem 2 pici (talán 0402) ellenállás volt kb szakadásban. Valószínűleg csak egyik volt hibás. Mindkét helyre 1,4k ellenállást tettem. Megoldotta a problémát.

Próba-szerencse.
(#) moltam hozzászólása Dec 30, 2022 /
 
Helo.
Látott már valaki ilyet? Valami igbt meghajtó lehet, kicsit megrokkant. Gondolom az igbt modul is döglött... Nem tanulmányoztam még mélyebben de hátha megforult már valakinél ilyen panasonic gép panel.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2022
(#) Turul76 hozzászólása Dec 30, 2022 /
 
Tárgy: Electrolux ewf 8040 nem indul - pedig sokféle hibakeresést megcsináltam

Kedves csoporttársak! A címben jelzett mosógépet nem lehet elindítani, mert ha lenyomom rajta a "play" gombot, az továbbra is zölden villog, a folyamatos fény és elindulás helyett.

Ugyanezt teszi már bő egy hete, s azóta:
1.: átnéztem a vezérlőpanelt - utána ment,2 napig,, majd hol elindult, hol nem.
2.: kitisztítottam a szivattyú szűrőt és a kívülről elérhető részeit - ugyanez, de a szivattyú mosás közben akadozott, a program leállt, újraindult, leállt, újraindult, stb. Végül ismét nem indult az egész.
3. szétszedtem a szivattyútartót, leszedtem a be-és kifolyókat. Volt benne - főleg a szivattyú befolyásánál -5 forintostól a kagylódarabig és hajcsatig minden, tehát nem csodálkozom, hogy alig ment, hol ment, hol nem ment szegény.
4. A tisztítást követően tökéletesen működött, s mosás közben is gyönyörűen leürítette a dobot, ám ma reggel óta ismételten csak villog. Most sehogy sem indul el.

Mit tegyek, hogy végre zavartalanul és megbízhatóan menjen?
Eleve: e modellnek hogyan kell kiolvasni a hibakódját?
(#) palko0125 válasza Turul76 hozzászólására (») Jan 1, 2023 /
 
Szia!
Az ajtót monden esetben bezárja!?
Első ránézésre azt mondanám, hogy szénkefe probléma. Ellenőrizd, hogy a kefék elegendő hosszúak e (legalább 20mm legyen).
Üdv, Palkó.
(#) Turul76 hozzászólása Jan 1, 2023 /
 
Tárgy: Electrolux EWF 8040 nem indul - pedig mindent (?!) kipróbáltam

Kedves Fórumtársak! Electrolux ewf 8040 mosógépünk ismételten nem indul, azaz mindössze villog a play (indító) gombja, pedig:

- 1.: kitisztítottam - szétszedtem - összeraktam a vezérlőpaneljét. Azt követően elindult, végigment a program. - majd 2 nap múlva újra csak villogott.

2.: kitisztítottam a szivattyú szűrőt - mert néha akadozott a szivatyú, azaz a program megállt - elindult, ha nagy nehezen végig is ment. Sokszor nem indult.

3.: szétszedtem a szivattyútartót, s a dob felőli bemenetnél volt benne kagylódarab, 5 forintos, kavics, stb. stn - sazaz nem csoda, hogy akadozott. Ezt követően tökéletesen ()működött, ismét egy napig. Most megint nem megy. Csak villog a play gomb, s nem indul.

Van ötletetek, mi a teendő vele?
Egyáltalán: e gépből hogyan lehet kiszedni a hibakódot?
Sürgős lenne a javítás!

Köszönöm előre is a segítséget!
(#) fastaction hozzászólása Jan 1, 2023 /
 
Tiszteletem az Uraknak, és boldog Új Évet!
Egy Ariston hotpoint wdd8640 vezérlőjével van megint baj . Indesit IDD0211.6 a típusa. Rengeteg hiba volt , de egy problémával nem boldogulok. A leeresztő szivattyú nem működik. Nincsen hibakód . Természetesen nem kap áramot. A képeken szereplő r199 és r201 kiégett. Volt róla fotóm , így tudtam cserélni is , viszont újra kiégett . Hogyan tovább? Köszönöm szépen előre is.
(#) még1MbR hozzászólása Jan 1, 2023 /
 
Sziasztok!
Ti hogyan szoktátok lemérni egy mosógép lengéscsillapító "jóságát"?
Nyilván, amikor már semmit nem csillapít, akkor egyszerű... de amikor még érezhetően nehezen jön ki a helyéről, akkor mi a helyes eljárás?
Egy Elektrolux EWW167580W-ből most vettem ki ellenőrzésre idehaza, mert mintha jobban lengene a dob.
Elvileg 80N-t ír a net erre, de ha befogom egy satuba és egy mezei horgász mérleg kampójával elkezdem kifelé húzni óvatosan, akkor 3kg-ot mérek, ami ugyebár 30N-nak felel meg.
Ez alapján én gyengének gondolom, jól sejtem, hogy cserés?
Már csak az a kérdés, hol kapok emberi áron, az Orczynál 7eFt körül van darabja, ha van
(#) fastaction válasza fastaction hozzászólására (») Jan 1, 2023 /
 
A panel.
(#) fastaction válasza fastaction hozzászólására (») Jan 1, 2023 / 1
 
Megoldva a probléma . Egy triak volt hibás . Jó lett a mosógép.
(#) Horvath65 hozzászólása Jan 3, 2023 /
 
Üdv a csapatnak! Egy panasonic na 107 VCS mosógépem erős kerregő hangot adott ki magából a program végén a centrifugálásnál. Kiürítés után a dob viszonylag könnyen forog, de a kerregő hang maradt, és először mind két irányba majd néhány forgatás után már csak az egyik (óra járásának ellentétes) irányba lehet forgatni. Valószínűleg idegen test került a dob és az üst közé. Kutakodtam a netten robbantott rajz után, de semmit nem találtam. Valaki esetleg tudna segíteni, hogy merre, induljak? Vagy valakinek van szerelő ábrája? Kérem segítsetek. Szép napot!
(#) még1MbR válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 3, 2023 / 1
 
Hajcsatra vagy melltartó vasra tippelnék
Én a fűtőbetétet szoktam kivenni és erős mágneses pálcával eltávolítani.
(#) Horvath65 válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Helló! Szét bombáztam. A fűtőbetétet kivettem, de nem találtam semmit. Szedem tovább. (az aksi lemerült ) Van ötleted? Tettem fel képet. Szép estét!
(#) még1MbR hozzászólása Jan 3, 2023 /
 
Lehet becsúszott a legalsó ponton a szivattyúhoz menő csonk részhez. Ha bedugod a fejed a dobba és világítasz, a kis lukakon át lehet szerintem látni annyira, hogy kiszúrható, hol a cucc.
(#) Horvath65 válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Szét kaptam a dobot. Teszek fel képet, a tettesről is. A dobot, hogyan tudom kiszedni, hogy mögötte kilehessen takarítani mert tele van dzsuvával?
(#) még1MbR válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 3, 2023 / 1
 
Azta, egy 100Ft-os!

A dob tengelyén a túloldalon van egy csavar meg egy ékszíjtárcsa vélhetően. Ha azokat leszeded, akkor a tengely és a dob kihúzható a csapágyakból, bár lehet picit ütögetni kell, vigyázva a tengelyvégre, szét ne üsse az ember!
(#) Gafly válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
200
Közepe nincs meg?
Következő: »»   566 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem