Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgásérzékelős LED lámpa lebutítása
Lapozás: OK   2 / 2
(#) IvánGábor válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Megértelek. El fogom olvasni a használatit. De szerintem ha kivárod, válaszol más a kérdésemre, akinek van hozzám türelme. Úgy képzelem, hogy vagyunk itt vagyunk néhányan, akiknek gyakorlatilag sóhajuk sincs az elektronikához, de belekeveredtünk, mert szeretnénk valamit összeeszkábálni, ami nincs.
(#) Inhouse válasza IvánGábor hozzászólására (») Feb 22, 2021 / 2
 
Arra céloztam, hogy nem feltétlenül kell próbaképpen mindent nyomni, vagy a válaszok előtt letépni ismeretlen alkatrészeket. Illetve, ha meg van az igény valamire, akkor utána nézve vásárolni, vagy legalább ott elolvasni a leírását, hogy ne kelljen később mókolni vele.
Az adott lámpánál már forrasztanod is kellett és a legutóbbi infók alapján ez nem ment még jól. Így az a lámpa már egyre nehezebben lesz általad rendbe hozható, mivel nem tudsz mérni, forrasztani, átlátni, hogy mi, hol, mit csinál a panelen. A sikeres távgyógyászathoz kell egy minimum szint, amit el lehet érni, akár az internetes infók tanulmányozásával is. Így most van, hogy csak vaktában lövöldözünk. Megint csak azt tudom mondani, hogy segítek, de rossz oktató vagyok. Ha beadod a megadott címre, mikor mész a cuccodért, akkor 1 hét múlva ugyanott átveheted olyan állapotban, ahogyan szeretnéd, hogy működjön.
(#) Gafly válasza IvánGábor hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Ahogyan ismerem a srácot, akár még meg is csinálja neked, ingyen és bérmentve.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2021
(#) IvánGábor válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Köszönöm szépen. Jó, nem szabad kapkodni.
Most van ezzel kapcsolatban egy másik kérdésem, de szerintem ezzel új posztot kell nyitni, mert más téma, még ha ugyanarról is szól.
(#) gyoran válasza IvánGábor hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Nem hiába kukáztad, ez az érzékelő a panelről nem azonosítható.
(#) proba válasza IvánGábor hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Szerintem ne menj ezzel kapcsolatos új kérdéssel új topicba, megfér itt.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Vagy a C variáns, sikeres volt az összeforrasztás, és a tápjában valami kipusztult....
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2021
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Feb 23, 2021 /
 
A vesémbe látsz!

gyoran:
Annyira, hogy rögtön a rá adott válaszban belinkeltem az adatlapját is.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») 11:38 /
 
Ezért kell kézben legyen a vizsgált áramkör, hogy lehessen mérni és jól megnézni. Az NS612 adatlapján csak most tűnt fel, hogy max 3,3V-ot kaphat. A "másik SMD tranzisztor" egy stab IC volt. Az elemek lemerülve, hiszen az is rövidre lett zárva. A LED-ek anódjai közösítve vannak az elemek + pontjára, a katódok külön-külön 120Ω-okon keresztül vannak összekötve és ezt a pontot kapcsolta a Q1 tranzisztor, attól függően, hogy a PIR szenzor és a fényérzékelő mit látott.
A PIR szenzornál való összekötés így haszontalan. A Q1 CE zárással a panel fix működésre bírható.
Ezen kis rendet kell rakni, a PIR lábai hosszan voltak hagyva, közben ezekből is összeért legalább kettő. Az elemtartó megolvadt, kijár az érintkező, a készülék pedig fémházas. A stab felé menő soros dióda zárlatos, de az most minket nem zavar, a stab IC-vel már nem találkoztam.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem