Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   115 / 195
(#) qvasz2 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 26, 2018 /
 
Egy pici pontosítást engedj meg:
Idézet:
„A ponthegesztőhöz nemcsak áram, hanem víz és sűrített levegő is kell.”

Nem feltétlen. Nagyon sok gyári gépen sincs. Otthonra meg főleg egészen biztosan NEM KELL!
(#) Ge Lee válasza Olits hozzászólására (») Okt 26, 2018 /
 
Nem tudom mennyire értesz hozzá, de én egyiket sem vennék hanem inkább készítenék. Mivel biztos vagyok benne hogy nem gépjármű karosszériákat szeretnél összeszerelni sorozatgyártásban, ezért azt gondolom, hogy egy mikrohullámú sütő trafójából készített ponthegesztővel tökéletesen meg lennél elégedve (van topikja). Nekem annál egy picivel nagyobb van, de meg vagyok vele elégedve, lemezt, alátétet, huzal pálcát (szeget), szóval minden apró dolgot amire szükségem van össze tudok hegeszteni vele.
Hegesztőből pedig ha nagyon sokat hegesztesz akkor Co mert jóval termelékenyebb, ha keveset akkor pedig inverter az elektródához, ennek is van topikja, elég sok gép készült már itt, amit azóta is megelégedéssel használnak a készítőik.
Ha nem ponthegesztőre hanem pontozó hegesztésre gondoltál, olyat ma már sok gyári Co gép tud, de kézzel is lehet velük szinte pontozva hegeszteni.
(#) Olits válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 26, 2018 /
 
Nem voltam elég egyértelmű.Olyan ponthegesztő kellene nekem amivel litium cellákból lehet akkupakkot összerakni ponthegesztés által.
Ilyen:

s-l1600.jpg
    
(#) Olits válasza Olits hozzászólására (») Okt 26, 2018 /
 
És olyan amivel vasat lehet összehegeszteni(hagyományos).
És nem tudom , hogy van olyan, ami mindkettőt tudja?
(#) pompidu válasza Olits hozzászólására (») Okt 26, 2018 /
 
A kettő nagyon különbözik egymástól, nem lehetetlen a kérdés csak annyi, hogy a vas amit szeretnél össze hegeszteni milyen vastag.
Csatlakoznék az előttem szólókhoz és én is azt ajánlanám, hogy egy mikró trafóból készült ponthegesztőt építs, egyáltalán nem nehéz és egy teljesítmény szabályozóval meg egy idő szabályozóval gyakorlatilag az akku celláktól kezdve a vas lemezekig bezárólag meg fogsz tudni oldani mindent, én is ilyen gépet építettem és nagyon jó vele dolgozni.
(#) 06smici hozzászólása Okt 26, 2018 /
 
Sziasztok!
Fel- és lemágnesezőt használ valaki? Hogy működnek ezek? Vettem a Lidl-be egyet de sehogy sem akarja lemágnesezni a csavarhúzóm. Csak simán át kéne húznom a megfelelő lyukon és kész, nem?
(#) qvasz2 válasza 06smici hozzászólására (») Okt 26, 2018 /
 
Nem. Körkörösen mozgasd benne! Nem forgatni kell, hanem beledugod a hegyét, és végigkaristolod a kerületét belülről.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2018
(#) Firefighter1 hozzászólása Okt 27, 2018 /
 
Leértékelve megvettem ma egy Parkside 12 voltos akkus multigépet ( minidremmel)
Hát nem tudom hogy vajon az összes Parkside ilyen e vagy csak ez a kis fúró/gravirozó...
Amúgy elég masszív jó az aksija, viszont a fej illetve a tokmány hát egy millimétert biztos kóvájog! Még nem probáltam, de érdekes lehet vele NYÁKot fúrni! Holnap jön a teszt!

A Ryobi 18 Voltos akkus felsőmarójáról van valakinek tapasztalata?
Plexihez acrylhoz rétegeltlemezhet jó lehet hobbi szinten?
(#) 06smici válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 28, 2018 /
 
Bárhogy is próbálom nekem nem akarja. Na mindegy. Majd ha lesz időm még szórakozok vele vagy nézek valami videót hozzá, hogy biztos jól csináljam. De már az összes létező mozdulatsort kipróbáltam mait lehet vele.
(#) Frankye válasza Firefighter1 hozzászólására (») Okt 29, 2018 /
 
A Parkside termékekkel nekem az a bajom, hogy nem egyenletes a minőségük. Az egyik készülék teljesen jó, a másik viszont csapnivalóan rossz. Az állványos fúró, amit vettem, teljesen jól teszi a dolgát, de pl. akkus csavarozó akkumulátora "villámgyorsan" megadta magát. Ugyan az a típusú csavarozó a szomszédomnál hosszú ideje teszi a dolgát, remekül. A használati/töltési körülmények gyakorlatilag azonosak voltak.
A Ryobi kb. ugyan ez a kör. Az egyik tökéletes, a másik pocsék. Quasi szerencse dolga, hogy a megvásárolt termék melyik kategóriájú lesz.
Ha nem az ár az elsődleges (döntő) szempont, akkor inkább egy kicsit drágább, de bizton megbízható márkát válassz!
(#) ozpecs válasza Frankye hozzászólására (») Okt 29, 2018 /
 
Ez sajnos nagyon sok olcsó készülékre igaz van nekem is teljesen jó parkside-os cuccom de pl az akksis furó üt rendesen most állok neki csapágyat cserélni mert az akksik ebben teljesen jó samsungok.
(#) (Felhasználó 116638) válasza Firefighter1 hozzászólására (») Okt 29, 2018 /
 
Gagyi kategória, de a polcon jól mutat.
Ha egy kicsivel megtoldod, vehettél volna normálisat is.
Mondjuk hobbi szinten elmegy, de szigorúan csak oda.
Felépítésre, minőségre is kritikán aluli.Már a fogásukon érezni az illesztési hibákat.
Egy ismerősöm isteníti ezeket a Parkside vackokat,és állandóan a régi, erősen használt
Makita, Bosch szerszámaimat kritizálja.
A különbség az, hogy én naponta használom őket, több éve, ő meg havonta egyszer az övét
De hát ízlések és pofonok.
(#) Firefighter1 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Okt 29, 2018 /
 
14 chf embe fájt... de ez volt az első PS gép... gondoltam megnézem... de eddig énis csalódtam benne! Valószínű nem nagyon fogom eröltetni!

Ezek után kicsit félek a Ryobitól... bár azért az egy cseppet más árkategória!

Ház igen.. ha lenne árba "közel" akkor megtoldanám, De akkus felsőmaróba van ez 30 ezerért meg a Makita 75 ezerért...
(#) Alkotó hozzászólása Okt 31, 2018 /
 
Kutyasétáltatás közben találtam egy számomra érdekes csavart. A fején két olyan forgatási megoldás is van, amik általában kizárják egymást. Én még nem láttam eddig ilyet. A menet 10 mm-es, amihez 17-es hatszög-fejet várnék (esetleg 16-osat), de ennek 15,2 mm a laptávolsága. Általában oda tesznek imbusz-üreget, ahol vagy egyáltalán nincs fej, vagy annak külseje nem fogható meg. Ez a "kombó" szokatlan.
Egy másik érdekes csavart is lefotóztam. Ennek nincs hegye egyáltalán, és egy éles "szalag" tekeredik rajta menetként. Műanyaghoz tudnám elképzelni, de ehhez is erőltetni kell a fantáziámat.
(#) Laslie válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Számítógép házaknál láttam már a Csavar2 képen látható csavart. Ilyennel szokták az oldallapot a házhoz rögzíteni.
(#) adapter válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Bár a méret nem látszik pontosan, nekem számítógép ház csavarnak tűnik a kettes, egy fajta gagyi lemez csavar, viszont kézzel is húzható...
(#) nedudgi válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Főleg HP gépeken láttam ilyeneket (Csavar2), a lényege, hogy géppel, és kézzel is szerelhető, bontható.
(#) llax válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Ha nem is pontosan azonos külleműt, de kivitelben a 2.-hoz hasonló (küllemben egymástól is eltérő) csavar járt jóformán minden pc ház oldallapjaihoz, amit kb. az ezredforduló után vettem.
Biztos, hogy M10-es az a menet? A laptáv is 5/8" lehet.
Nem járt arra egy Harley? Vagy valami amerikai autó?
(#) Alkotó válasza llax hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
A 10 mm átmérő az biztos. Az "M" (60°) illetve a normál menetemelkedés nem, de mivel bent hagytam a dolgozóban a csavart, ezt most nem tudom ellenőrizni.
A 2. képen lévő csavar ezek szerint több helyen is felbukkan. Az nem igazán értem mi értelme egy ilyennek a PC házon, de biztosan ott van ha mondjátok. Direkt megnéztem, és az én itthoni PC-imen nincs most semmi hasonló. Konkrétan a képemen lévő csavar helye kiderült idő közben. Az IBC tartály alsó csapján lévő karos nyitófület rögzíti. Ameddig ez benne van nem lehet elfordítani (pontosabban beszélnek legendákról, hogy ki és mikor tépte szét a nyitókart e miatt a csavar miatt).
(#) llax válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Ha pontosan 10-es a menet, akkor vélhetően metrikus a menetemelkedés is.
Idézet:
„"Az nem igazán értem mi értelme egy ilyennek a PC házon"”

Szerszám nélkül is nyitható. A márkásabbjánál belül is akadnak további szerszám nélkül kezelhető rögzítések (+ takarítandó alkatrészek és tisztítandó porszűrők is), pl. HDD ki-beszereléshez soknál nem kell csavarhúzó. Márkás konfigoknál kevésbé elterjedt (vidd szervizbe takarítani/bővíteni/javítani), márkás házaknál viszont nagyon (az ilyen oldallap csavar az olcsóbbakon is).
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2018
(#) Alkotó válasza llax hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
A szavak jelentését értettem korábban is. A funkcióban rejlő hasznosságot nem értem. Miért baj az ha kell egy szerszám (csavarhúzó) a készülék szétszedéséhez?
(#) erbe válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Lehet metrikus, de nem normál, mert az átmérőhöz túl sűrű a menetemelkedés. Autó vagy motorhoz való, mert vannak helyek, ahol vagy így vagy úgy (nem) lehet hozzáférni. Elég egyfajta csavar mindenhova.
(#) Alkotó válasza erbe hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Ha vaktában is szabad tippelni, akkor én a "vursli" valamelyik játékából kiesett csavarra voksolnék. A népkertben találtam, ahol sörfesztivál volt, a hozzá tartozó teljes felhajtással. A kiskutyám az ilyen bulik után nem győzi kiszaglászni magát.

kutyus.jpg
    
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Aki elvesztette a spec. csavart, törheti a fejét pótlásán.
(#) llax válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Szerintem feltételezik a gyártók, hogy nincs mindenkinek csavarhúzója. Némi pc javítós tevékenység mellett én is feltételezek már sok mindent... (és próbálok mindenkit lerázni - nem abból élek)
Nekem nem gond, ha kell egy csavarhúzó valamihez Sőt, sok szerszám nélkül szerelhetőben ott vannak a furatok a csavaroknak, én használom is.
Érdekesség, hogy pl. külső HDD házakhoz nem ritkán tartozék egy csavarhúzó is (eddig mindhez kaptam). Nagyon sok más dologhoz is mellékelik az összerakáshoz / üzembe helyezéshez szükséges szerszámokat.
Ami Neked természetes, másnak nem feltétlenül az.
Rokonom férje száguld le hozzám, hogy sürgősen meg kellene javítani egy hajnyírót (kb. fél éves történet). A felesége fodrászüzletében ott ül a félig megnyírt férfivendég, szóval sürgős A problémát ő is ismerte (bevezetésnél megtört vezeték), elméletileg meg is tudná javítani, csak nincs eszköze a javításhoz. Eredetileg villanyszerelő, csak az iskola után soha nem űzte a gyakorlatban - egyéb apró dolgokat sem nagyon szerelget (más témában, nagyobb dolgokat szokott).
Még olyan ember, akiről feltételeznéd, hogy megoldhatna valamit, még annak sincs néhány alapvető szerszáma hozzá.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2018
(#) nedudgi válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Fordítsuk meg a kérdést! Miért baj az, hogy nem kell szerszám valami szétszedéséhez?
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2018
(#) rascal válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Például ha van egy PC ami az asztal neki készített (elég szűk) fakkjában van, hátulról nem lehet hozzáférni és a kábelek lebontása nélkül nem lehet teljesen kihúzni, de annyira igen, hogy az oldalát leszedve mondjuk a gombelemet ki lehessen cserélni, akkor a rendszergazda (voltam egy ideig) nagyon tud örülni egy ilyen csavarnak, vagy valamilyen csavarmentes rögzítésnek.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 1, 2018 /
 
Tanácsot szeretnék kérni hogy tegyem jobbá az elméletileg asztalos körfűrészemet. A szögbeállító és a vezető adott volt. Utóbbit lecseréltem egy 30-as zárt szelvényre. Teljes hosszba megy az asztalon az előzővel ellentétbe mivel az nyeglett oldalra. Most pillanat szorítóval tartom a másik végét.
Tehát: milyen legyen az asztallap? Hol vagy mivel éleztessem a korongot? Most hirtelen ennyi kérdésem volt.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 1, 2018 /
 
Leginkább attól függ hogy mire fogod használni. Az asztallap is adott, de egyébként minél nagyobb annál jobb. Az enyém ennek minden irányban több mint a duplája, de az sem elég ha másfél méter hosszú az anyag, és azt kell hosszában szeletelni, vagy keresztben precízen vágni. A normál korongot bárhol megélezik ahol ilyennel foglalkoznak, de érdemesebb lapkás korongot használni, azt nem kell élezni, és sokkal szebben vág. Mire élezni kellene nagyon sok anyagot elvágtál vele, szinte olcsóbb cserélni mint éleztetni.
Nekem az álmom ezeknek a gépeknek a fordítottja. Tehát van egy mondjuk 3x4 méteres asztal, ráteszem az akármit, rögzítem rajta, és van egy korong (fához, fémhez, köszörű, akármi) amit 3 tengely mentén tudok mozgatni, tized mm pontossággal. Tehát ha kell körfűrész, ha kell lapszabászgép, ha kell síkköszörű, vagy ha kell akkor le tudok vele vágni méretre pontosan és egyenesen egy kazánlemez darabot a táblából.
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 1, 2018 /
 
Szolnokon a cégnél volt egy gép ami nagy toló felületű volt. Olyan szépen vágott mint az álom. A sulimba csinálni akarok pár dolgot de az illetékes szakember nincs ott. Így csak ola szabvány szerint tudok készíteni.
Következő: »»   115 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem