Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   211 / 211
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Vas, 12:00 /

Nemcsak erröl van szo, hanem pl arrol, hogy ilyet az ember nem pár honapra vesz, hanem ahogy az én esetemben, több évtizedre, és itt ott elöfordul, hogy jol jönne még néhány darab, de az szinte ma kizárt, hogy azonos méretüt, kapj netalán más fiokbeosztással. Csak jelenlegi mühelyemben már vagy 3 féle ilyen szekrény van, és ugy is néz ki a fal.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 13:28 /

Valóban ezt a dobozt változatlan formában csak tízen éve lehet kapni, nem évtizedek óta. Ha végig egységest akarsz, akkor vagy egyszerre veszed meg és sokáig üres marad, vagy egyedileg gyárt(at)od le fából, ahogy azt Alkotótól is megkaphatod. Ennek hátránya, hogy vastagabb és masszívabb szekrénykét kapsz tőle, mintha műanyag lenne, viszont cserébe jobban néz ki, és testreszabhatod.
Minden esetre tudomásul kell venni, hogy semmi nem örök, s igen ritka dolog az, amiből most ugyan úgy tudsz venni, mint húsz éve és az ugyan olyan is lesz. Jelenleg ez a fajta doboz legalább öt féle gyártótól kapható ugyanebben a méretben és típusválasztékban, az áruk is egyforma árkategóriában (4500-6000) mozog.
Most megnéztem és 2014-ben írtam róla, hogyan készítettem az enyémhez címkéket. Már akkor se volt újdonság, emlékszem, hogy nem az első garniturából sikerült vennem, mert mindet elkapkodták akkoriban és amikor végre ismét volt a boltban talán két évvel később, akkor vettem az első kettőt belőle. Majd rá pár évre még kettőt. Szóval ez a doboz legalább 11, de inkább 13 éve létezik ebben a formában és méretben. Nekem azóta se mattult be, nem tört el, nem vetemedett el.
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Vas, 14:54 /

Söt tudok ehhez rosszabb hozzállást. Az egyik drága szerszámboltban létezik ugyanaz a konstrukcio mint az ötven éves, csak a cég neve változott. A szekrény vaslemez a fiokok meg plexiszerü akrilbol. A fiokok mérete azonos mint 5 éve, csak most 10 emeletes s nem 12 és vagy 5x drágább mint a parkside meg hasonlok. Ehhez már valoban börzei tapasztalat vagy butaság kell megindokolni, hogy miért kellett a gyártosort megváltoztatni, hogy csak 50 fiok férjen a szekrénybe és miért tüntek el a nagyobb fiokok ugxanabbol a szekrenyböl. Ha már valaki mindenáron az innováciora esküszik akkor a régi mellé gyárthat ilyet is, de nem helyette. S mindez olyan korban amikor még a butorlapok méreteit is okvetlenül szabványositani kell ( egyformára).
(#) mex válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 15:22 /

Idézet:
„A szekrény vaslemez a fiokok meg plexiszerü akrilbol”

Vettem ilyet én is a régi helyére, mert az már nagyon viseltes volt. Az új fiókok meg kivétel nélkül sorjásak voltak át kellett mindegyiket reszelgetni..
(#) Alkotó válasza sany hozzászólására (») Vas, 16:11 / 2

Ellenállások, és egyéb "szalagos" alkatrészek tárolására a célzott méretben készülő rekeszes fiókok tűnnek a leginkább praktikusnak. Szerintem ehhez ekkora rekesz durva túlzás, feltételezve a rekeszenkénti értékeket.
Én korábban gyártottam tároló szekrénykéket, amikben különböző rekeszméretű fiókok kapnak helyet. Mivel ez kimondottan elektronikai alkatrész tárolására szántam, ezért itt éppen 2*12 rekesz egy fiók alapkiosztása, vagy ennek fele vagy többszöröse. Később egészen változatos célokra is készítettem ilyeneket, mint pl. varrósnak, gyöngyfűzőknek, érmegyűjtőknek, sőt olyan is készült amiben ásványok kerültek elhelyezésre.

tároló4.JPG

(#) 06smici válasza Massawa hozzászólására (») 18:30 /

Itt árulják még mindig a lemez vázas fiókokat, lehet pont ezeket a méreteket keresed: Bővebben: Link
Anno a nagyobb elektronikai disztribútorok is forgalmazták, náluk is érdemes megnézni. Conradnál biztos hogy volt, de láttam már a farnellnél is hasonlót. Persze ezek más árkategória, és igazán sose voltak olcsóbbak (ifjú tanulóként hogy sóvárogtam egy ilyenre, aztán csak maradtak a gyufásdobozok). Most meg már nem vennék semmi pénzért, amilyen sérülékenyek ezek az akril fiókok, de az egy más kérdés
Következő: »»   211 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem