Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   9 / 196
(#) Schnitt hozzászólása Nov 2, 2014 /
 
Én már kitaláltam, hogy ezt az akkusfúró akku helyzetet hogy fogom megoldani, ha a mostani gépemben megnyekken az akksipakk.
Ez is tud 27 Nm nyomatékot, 6 méter kábel, és mindig munkára kész, nem gyengül a 30. csavar után sem és, nem kell kávészünetet tartani a töltéshez.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014

skil.JPG
    
(#) lazac323 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Szia!

Az az oldalcsípő nagyon jó anyagból van, bár nem egy knipex, de elég tartós, ha ésszel használja az ember(alkatrészlábak vágása). Egyedül a nyele amit kicsit rövidnek érzek, de még épp használható. A bitfejek viszont elég lágy anyagból vannak, csak műszerész dolgokhoz érdemes elővenni(igazából arra gyártották és arra jó). A csipesz számomra használhatatlan, nem szeretem ezt a fajtát, a nagyító viszont párszor már jól jött. Összességében egyet értek veled, nagyon megéri és ha már nem lehet kapni, akkor várjatok, biztos lesz még akcióban. Olyan piacos készletet a munkahelyen használtam, azok is elég jól bírták a strapát.
Persze nem profi szerszám egyik sem, de nem is kérnek érte kisebb vagyonokat
(#) SALáta válasza Doncso hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Én is vettem egyet, jónak tűnik. Nekem ez a márka bevált, ennél a nyele nem tetszik de van másmilyen. Nem rossz választás.
(#) rockersrac válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Üdv az IXO-t használók körében! Nekem mondjuk nem ez a verzió van meg, hanem az ami bedugós töltős, de nagyon szeretem. Egy éve kaptam szülinapomra, meglepetésből, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Már csak egy derékszögű adaptert kéne szerezzek hozzá, és akkor még gépet is tudnék normálisan szerelni vele...
(#) botesz válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Igen nekem is nagyon tetszik!Ettől egyel jobb az amelyikben forgótár is van tehát nem kell kivenni a fejet elég csak a tárat elforgatni.
(#) rockersrac válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Az a legújabb fejlesztés. De vannak a cégnek igen durván elvetemült-jó értelemben-ötletei/szerkezetei...
(#) botesz válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Nekem az is nagyon tetszik és hasznos is de ennek a vásárlása után láttam meg így maradt ez.De talán jobb is mert annak az eleje "ducibb" és nem fér be mindenhova.
(#) Doncso válasza lazac323 hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Igen, ez lágyabb anyagból készült, nem ipari, komolyan kell venni, hogy csak finomkodásra van. A csipeszt tegnap próbáltgattam, az valóban alkalmatlan bármire is. Megfogok vele valamit és elhajlik de ha azt nézem, hogy 1999Ft-ba került, ez komolyan nevetséges, és pl telefont tökéletesen szét tudtam szedni vele, és össze is rakni ez mr nekem nagyon megérte. Tetszik a flexi fej is, összességében tényleg nem pénz és érdemes volt megvenni. A piacos sem rossz. Azon tetszik hogy forog a nyél vége, szeretem az ilyeneket, az se volt pénz 1500-ért. Mi az manapság ha azt vesszük.
(#) Doncso válasza SALáta hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Igen ezt a márkát és is valamiért kedvelem. Nem ipari de nem is TIP meg ilyenek. Sokszor kellett válna már nagyon pici torx meg ilyenek, és operálnom kellett mini csavarhúzóval, de volt hogy vinyót fogóval szedtem szét mert nem volt pici torx de már van és nekem nagyon tetszik.
(#) rockersrac hozzászólása Nov 3, 2014 /
 
A kérdésem a következő lenne: minidrill-ek terén mit érdemes venni, max 10-ért? Egy skil microgépezetet néztem ki magamnak, de nem tudom hogy milyen minőséget képvisel. A dremel tudom hogy jó, csak arra nincs pénzem...
(#) mark.budai válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Én Extol gépet vettem, ebben a készletben kicsit több, mint 10E Ft-ért rengetek kiegészítővel, ami szerintem nagyon megérte, és azóta is megelégedve használom. Nagyon hasonlít a Dremel-hez, jó az állványába, és szerintem minőségben sem sokra marad el tőle.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
(#) rockersrac válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Az a baj vele csak, hogy ,,patronos" a tokmánya, és hogy 10 fölött van az ára. Egyébként biztos jó nagyon...
(#) Schnitt válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Az általad kinézett skil-t mivel adják? Patronnal, vagy univerzális tokmánnyal?
(#) rockersrac válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Utóbbival.
(#) yulo5310 hozzászólása Nov 4, 2014 /
 
Na,sikerült megszüntetnem az oszlopos fúróm kotyogását! Íme a mű!
(#) Schnitt válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Ha tervezed a jövőben, hogy keményfém (pl.: wolfram-karbid) fúrószárakat használsz nyákfúrásra, akkor egy szabvány 1/8" befogópatront is szerezz be hozzá, annak egy nagyságrenddel pontosabb a futása, mint az univerzális tokmánynak, és kevésbé törésveszélyes a fúrószárra nézve.
(#) rockersrac válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Nem patronos, hanem tokmányos a fúró amitnkinéztem magamnak... És kb minden tartozéka 1/8" szárú.
(#) SALáta válasza Doncso hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Pontosan, azért egy igényes Wera két darabja ennyi, igaz nem is kopik annyira. Nekem már 10 éve van ugyan az a TX15 wera T alakú torxom, túlélt már 2 munkahelyet és még mindig tökéletes, persze TP 15 csavarokat nem téptem ezzel , meg se próbáltam bár ez győzne .
(#) mark.budai válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Sosem volt még olyan, hogy a patronnal nem tudtam volna mit befogni, a wolfram-karbid fúrók szára 3,2mm, a hozzá adott cuccok is mind passzolnak bele. Ha később tokmányra lenne szükségem, kapni Dremelhez való tokmányt, amit a patron helyére lehet fogatni, és jó ehhez a géphez is. És igen, drágább 10E-nél, 40Ft-al. Persze én nem erőltetnék rád semmit, én csak a tapasztalatomat írtam le.

Schnitt, tetszik ez a csavarbehajtó. Találtam komolyabbat is, fém tokmánnyal, mechanikus sebességváltóval, de nekem egy ilyen is tökéletes lenne. Mennyiért kapni ilyet?
Gondolkoztam, hogy építek egy kapcsitápot egy rossz akksi házába, de nem tudom, megéri-e vele kínlódni.. Elég nagy áramokra kéne méretezni.
(#) rockersrac válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Hol vetted? Mert ahol néztem ott nem volt csak dremel, b&d, meg skil. Meg a másik kérdés: mennyi gari van rá? Mert a skil amit néztem, két év garival van.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
(#) nedudgi válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Proxxon, ha akad a háznál egy 12-18V trafó.
(#) mark.budai válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Én Vaterán vettem (igaz, bolt hirdette), de guglizva hirtelen ezt találtam, itt egy év garit adnak, én is annyit kaptam rá.
(#) Schnitt válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 4, 2014 / 1
 
Több típusa is van, érdemes rájuk guglizni.
Ahogy néztem, 10000 körül vannak, de nem keresgéltem sokáig, lehet, hogy olcsóbban is lenne.Bővebben: Link
(#) Doncso válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Nekem ilyenem van. Ez egy jó gép! Én belefogtam a köszörű korongot és a kocsin a rozsdafoltot fémig leflexeltem vele, aztán tettem rá kis flex korongot, és a nyákot viszi mint a vajat, a fúrás ennek meg se kottyan. Halk és nagyon erős. Nagyon jó kis gép!!!! 2 éve megvan és tökéletes.
(#) Doncso válasza yulo5310 hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Te nem viccelsz!
(#) SzervízMacska válasza SALáta hozzászólására (») Nov 5, 2014 /
 
Nálam a 20-as a leghasználatosabb méret. Egyik-másik árából mindkét készlet bőven megvehető. Ez csak így hirtelen, mert ebből a méretből legalább 20 darab van. még bitfejben is, pedig azt utálom. 25-120 mm-es hosszig... Néhány lassan nagykorú lesz.

DSC_0191.JPG
    
(#) yulo5310 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 5, 2014 /
 
Igen,eszembe jutott egy magyar gyártó megoldása,szétkaptam és láttam hogy könnyen megvalósítható! Most príma,nem lötyög.
(#) Gery78 válasza botesz hozzászólására (») Nov 5, 2014 /
 
Szia!
Egy pillanatra szeretnék visszatérni a Bosch IXO gépedhez. Nagyon jó ez a kis masina nekem is van ilyen, nagyon szeretem. Egy dolgot viszont kérlek nézz majd meg benne, ha szeretnéd hogy sokáig jó legyen, mert van benne egy rejtett akna. Amikor szétkaptam és belekukkantottam, hogy milyen dolgok rejteznek egy ilyen készülékben, felfedeztem egy komoly hiányosságot, nevezetesen, hogy az áttételmű és a motor között nem volt semmilyen rögzítés. A motor elfordulás elleni védelmét a motor elektromos kivezetéseire bízták. Na most ha az letörik, akkor ez a gép elköszön. Viszont egyszerűen orvosolható ez a probléma, mert a kis csavarok helye megvan az áttételben és a motoron is, csak kell hozzá keresni két kis csavart és betekerni a helyére. Aztán lehet hogy az enyémből csak kifelejtették a gyártási folyamat során ezt a két kis csavart, de azért én betettem őket biztos ami ziher. Amúgy lehet ehhez a géphez kapni nyomatékelőtétet is, ez pici műanyagba tekerendő csavaroknál nagyon jól jön, és egy 90 fokos csavarozó előtétet, amivel a nehezen hozzáférhető helyeken lehet csavarozni. Én csak kanyarfúrónak hívom.
(#) botesz válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /
 
Szia!Köszönöm a tanácsot bár még garis így nem szívesen szedném szét.Nekem külön öröm hogy nem valami kínai vacak(a főnökömnek ugyanilyen van de öregebb az arra rá van írva hogy malajziában készült) hanem Magyar gyártmány.
(#) Bakman hozzászólása Nov 5, 2014 /
 
Használom egy ideje, most már merek róla nyilatkozni. Napi kb. 100 érvéghüvelyt nyomunk meg vele és ha kinézetre nem is, teljesítményre olyan, mint új korában (kb. 10 hónapos). Meg vagyok vele elégedve.

Knipex.jpg
    
Következő: »»   9 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem