Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   8 / 195
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Okt 27, 2014 /
 
Én az anyagira gondoltam. Most a nyáron voltak olyan erős időszakjaim, hogy 35 meg 42 ezerrel futottam neki egy komplett hónapnak.
(#) Szpisti hozzászólása Nov 1, 2014 /
 
Mai szerzeményem egy karos lemezolló
Már hónapok óta vadásztam , de 30e alatt nem nagyon találtam sehol egy használható darabot.
Aztán eszembe jutott (másoknak is ajánlom) hogy a Fb-on vannak zsibis oldalak, ahol lehet feltenni keresést is.
Egy nap alatt volt 3 ajánlatom helyben!
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
(#) yulo5310 hozzászólása Nov 1, 2014 /
 
Így nem igen látom,háromszöges vagy fogasíves?
(#) (Felhasználó 46585) válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Tavaly én is vettem ilyet. Körülnéztem és azt láttam, hogy 20 körül vannak és ez nagyjából független a mérettől. Végül 18-ért vettem egy 45 cm-est, de asztallal együtt. Kissé rozsdás, de hibátlan. Elképesztő súlya van, mert legalább 100 kiló, az asztallal együtt. Majd meg szakadtam, mire kibányásztam az autóból...
(#) Szpisti válasza yulo5310 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Talán itt jobban látszik az erőkaros "áttétel". A vágóéle 15cm, de nyákot darabolni, vagy kisebb lemezmunkákhoz tökéletes lesz 5e Ft-ért Az alsó vágólapot lehetett fordítani, viszi az írógép papírt is mint az olló.

karos2.jpg
    
(#) (Felhasználó 46585) válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 1, 2014 / 1
 
Egyszer rákérdeztem egy hozzáértőnél, azt mondta, ha jó, akkor a cigaretta papírt is viszi. Jók ezek, de a 100-as szeget nem ezen kell vágni...
(#) botesz hozzászólása Nov 1, 2014 /
 
Sziasztok!
Én is szeretném bemutatni a kb 2 hónapja üzemelő legújabb szerszámomat az akkus csavarhúzógépet.Mivel a hobbim miatt nagyon sok csavart kellene gyorsan kiszedni így számomra szinte elengedhetetlen ez az eszköz.
Már a tavaly télen szerettem volna megvenni de eléggé borsos ára volt(20eFt) így akkor nemet mondtam viszont mindenképpen akartam a márkánál maradni ugyanis nagyon beváltak itthon a Bosch szerszámgépek(Pl.:apám több mint 20-25 éve gyilkolássza a Bosch felxet amin eddig csak forgórészt és tápkábelt kellett cserélni ez 8 eFt volt viszont rengeteget volt/van eröltetve,használva) ezért mondtam hogy akkor legyen ez is az.Aztán 2 hónapja betévedtem a tacskó ba és megláttam 11 ért.Na akkor mondtam azt hogy te most velem jössz!Azóta is használom szinte napi szinten és nagyon jó viszonylag erős is a nagyobb csavarokat is gond nélkül hajtja ki és be.A segédfény sokszor nagyon jó főleg ha nem látok oda ahol csavarozni kéne.És még valami: Ez kérem itthon kis hazánkban készült!!!
Képek lent:éppen töltőn van.
(#) TAKLACO válasza yulo5310 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
HELLO !
Mint laikus kerdem , melyik a jobb megoldas a ketto kozul ?
(#) zolika60 válasza TAKLACO hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
A fogasíves.
(#) Szpisti hozzászólása Nov 1, 2014 /
 
Botesz akkus csavarhúzójáról jutott eszembe , hogy megkérdezzem...
Van a háztartásban már akkus fúrógép vagy 5 darab. Mindegyik mechanikusan illetve elektronikusan tökéletesen működne. Az egyetlen gondom velük, hogy az összesnek odavan az akkuja.
Van 7,6V-os , 12V-os, 18V-os, 9V-os, hozzá töltők is - de mindegyiknek odavan az akkucsoportja.
Van-e valakinek ötlete, hogy az 1000 Ft/db NiCd akkuk helyett mi lenne a megoldás?
Esetleg olyan forrás, ami ennél olcsóbb és mégis tartós?
Sok helyen láttam videókon Li-Ion akkukkal kiváltva ezeket a NiCd-ket - érdemes esetleg ilyenbe beinvesztálni ?
A regenerálós módszereket kipróbáltam, de ami döglött az sajnos döglött, azzal már nem foglalkoznék.
(#) botesz válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Nem akarok hülyeségeket mondani de márkaboltban pótalkatrészként nem lehet kapni?Vagy lehet csak borsos áron?
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
20 éve gyilkolászom ezt a márkát,3. akkupakkot fogyasztja,de még egy rossz hangját nem hallottam a hajtásláncnak!
(#) Doncso válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Én nagyon sok "rossz" laptop akkuból termeltem ki sok sok li ion cellát amik viszont még nagyon jók. Az elektronika letiltja a cellákat, mert elérte az x periódust, és egyszerüen halottnak mondja az akkukat. De én nagyon sokat szedtem szét és sok akku nagyon is jó állapotban van. Igy javult meg egy csavarbehajtó , igy pirit napokig a gyerek távirányitós autója, nem is akárhogy és lassan egy éve megy töltés nélkül az LCM3 kézimüszerem 2 akkuval. Amik állitólag rosszak voltak, de semmi bajuk.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
(#) botesz válasza yulo5310 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Apám is igen elégedett vele!Ami csalódás volt neki az a gyalugép.Az még abban az időben készült amikor még jókat gyártottak de az már 5 évesen kb kinyiffant.A flex viszont nagyon jól bírja.Szerintem a maiak nem olyan jók.Ebben a kis ketyerében LI-ION os akku van de benne van a tokmányban cserélni szétszedés nélkül nem lehet.
(#) botesz válasza Doncso hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Ezekben a laptop akukban tudtommal van valami féle számláló chip ami x idő után letilt de tudtommal nullázható.
(#) kameleon2 válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Szia! 12V-os akkus csavarhúzónak akkora a talpa (az enyémnek) - amiben pont elfér egy vagyonvédelmi zselés akku egyben - fektetve. Kicsit cipőkanalas - de évek óta működik. A kis kézi csavarhúzómba Deltontól és a Globiztól szoktam akksikat venni és sorbakötöm. Azok olcsóbbak. A barátom egyszerűen átalakította az akkus gépét külső vezetékesre és adapterről megy. Így a funkcióját - mint vezetékes gép látja ugyan el - de legalább nem kuka. Régebben cellánként is cserélgettem - akkor is elmegy 1-2 évig, csak a legrosszabbat kell kiemelni a packból. Kínából is rendeltem már gyári bosch akkupackot a magyar ár töredékéért.
(#) Szpisti válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Köszi, a két céget majd megnézem...
A vezetékes megoldáson is gondolkodtam már, egyik lehet hogy olybá lesz.
A kínai Bosch mennyire bírja ? Mert akkor annak komolyan utánanéznék!
(#) Szpisti válasza Doncso hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
No majd most hétvégén a zsibin alkuszok ilyen laptop akkupakkokra Li-ionból. Erről már én is olvastam, lehet megérné ha csak 3-4 darab észheztérne .
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Idézet:
„átalakította az akkus gépét külső vezetékesre és adapterről megy”

Nem mindegy, mert az adapter közel sem tud akkora áramot adni, mint az akku. Adapterről jóval gyengébb.
(#) Szpisti válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Ezt nem írom alá, láttam 8-10 A-es tápokat ilyen célra.
(#) Doncso válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
igen van, de sajnos nem mindegyik nullázható, és nem egyszerü, eeprom olvasás, átirás, visszatöltés.....nem egyszerü
(#) Doncso válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Nagyon régi akkut azért ne hozz el. Amik szerintem jók, azok ilyen 5-8 éves laptop akkuk, ezek nagyjából már letiltottak, de a cellák még jók lehetnek. Viszont ha találnál olyat, amin feszültséget tudsz mérni egy multival, akkor viszont tuti nyerő a dolog, mert ha van benne minimális feszültség is akkor azt jelenti, hogy a cellák jók mert nem sültek ki maguktól, tehát nem mentek mélykisülésbe. Egyébként úgy (is) szoktam megállapitani, hogy jók e a cellák, hogy feltöltöm mindet, és egy hét mulva rámérek multival, amelyik tartja a 3.6-ot azok nagyon jók, a rosszak maguktól lemerülnek. Azokkal már kár foglalkozni. De ha arányait tekintjük, én olyan 5 laptop akkut szedtem szét, és kivétel nélkül mindben találtam használható cellát. A legjobb egy lenovo laptopé volt, abban az elektronika totál letiltott, de az össszes cella tökéletes volt. A legrégebbi laptop akku amit szétszedtem, az egy ős laptop, egy compaq armada M500-as volt. Pentium 3-as, még a win98 a gyári szoftvere, mikori lehet, mondjuk 15 éves, de még ebben is találtam 3-4 működő cellát. Tehát ha ilyen 5-6 évest találsz nagyon jó esélyed van, pláne ha párszáz forintért odaadják, bőven jól jársz.
(#) Doncso válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 2, 2014 / 2
 
Én mezei pc tápot használok. 16A-t tud 12v-on. Tökéletesen viszi a fúrógépet. Egy trükkje van! A 12v-os ágra kell egy nagyobb kondit akasztani, nálam 10.000µF van, ez azért kell, mert amikor inditom a gépet kondi nélkül a nagy induló áram miatt rövidzárnak érzi a pc táp, és azonnal letilt. El sem indul a gép. De kondenzátorral tökéletesen megy. Egy pc tápot gombokért lehet lőni szinte bárhol.
(#) nagym6 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Ebbe beszállok, köszi az ötletet.
(#) Doncso válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Szivesen. Sőt, ha a pc táp -12v-os ágát egy kicsit megerősited a 12v mintájára, tehát erősebb dióda, nagyobb kondi, a zavarszürő tekercset is át kell tekerni ugyanolyanra, stb, akkor az is tudja majd a 16A-t, mert maga a trafó ugyanabból a huzalból van. Igy lehet 24v-os tápod vagy 2x12v
(#) Szpisti válasza Doncso hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Köszönöm!
(#) Doncso hozzászólása Nov 2, 2014 /
 
Ma bóklásztam a piacon, és megláttam a már régebben kinézett műszerész készletet. Legutóbb 2000-et mondott rá a bajuszos embör, mondom annyiért nem kell, de most 1500 volt a válasz. Hát mondom ennyiért nem hagyom ott. Ezt az első képen láthatjátok. Örültem is, mondom, telefonokat meg ilyen apróságokat jó lesz szétszedni...Majd elindultunk a LIDL be vásárolni. Na ott megláttam egy kis müszerész szettet, majdnem lekapartam az arcomat. 30 fajta mini bitfej, torx, csillag meg ami kell, egy teleszkópos hajtószár amivel 20cm-re növelhető a hajtás, de ha nem kell kivehető. A tekerő feje tokmányos igy bármi befogható bele, még egy fúrószár is, tartozék továbbá egy elég jónak tünő oldalcsipő, egy csipesz, egy használható nagyitó és egy flexibilis szár a nehezen hozzáférhető helyekhez, mindezt 1999Ft-ért.......na mondom neeee!! Hát engem nem érdekelt, nem hagytam ott. Igaz most van feleslegbe egy szettem, de nembaj. A LIDL-is szett sokkal jobb, és ezekkel a powerfix márkákkal én eddig nagyon meg voltam elégedve. Szigetszentmiklósi lidl-ben van, szerintem ez ennyiért nagyon megéri.
(#) Doncso válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Szivesen. Remélem sikerül találni akkut gombokért. Akik bolháznak nem is tudják néha milyen kincseket árulnak párszáz forintért.
(#) Schnitt válasza Doncso hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Szerintem ne bánkódj a 2 készlet miatt, a mélyen ülő csavarokhoz jobb lesz a piacos készlet.
(#) Doncso válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Már most nem bánom, egyrészt amiért mondtad, másrészt, épp asszony telóját akartam szétszedni, és hopp, a piacosba nincs olyan fej, de a lidl-is be van
Következő: »»   8 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem