Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   584 / 584
(#) tiko77 hozzászólása Csü, 8:44 /

Orilux AT1461A

Üdvözlet Mindenkinek
Adott egy Orilux AT1461A ami 2020-ban működőképesen lett kikapcsolva (mellékelt kép), eddig pihent. Szereztem egy TV-játékot (AY-3-8500) gondoltam kipróbálom vele. Sajnos a TV nem működik, erős fény viszzafutási csíkokkal, talán a fény egy kicsit szabályozható de csak minimálisan, gyakorlatilag inkább azt mondanám hogy nem. A képernyőn semmi zaj, hang sincs csak a potméter kontakthibája (1-1 reccsenés) hallható a hangszóróból. Ahogy régen mondták, se kép, se hang, fény van csak. Elnézést a képér, kicsit belelóg egy nadrágszár de a lényeg látszik Esetleg van valakinek ötlete? Egyenlőre még nem mértem semmit csak a rajzot kerestem meg.
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:49
(#) Gafly válasza tiko77 hozzászólására (») Csü, 13:14 /

Videó vég hiba, nem költséges és problematikus a javítása.
(#) tiko77 válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 7:59 /

Köszönöm, akkor a PCL84 környékén kell körülnéznem. Szinte biztos nem a cső mert belepróbáltam egy másikat.
(#) tufatofu válasza tiko77 hozzászólására (») Pé, 20:13 / 2

Képcső zárlat is lehet már ennyi idősen, de hátha nem.
(#) tiko77 válasza tufatofu hozzászólására (») Szo, 16:08 / 7

Köszönöm a tanácsokat, meglett a hiba.
Reménykedtem hogy nem képcső hiszen pár éve működött, annyi gond volt csupán hogy a kontrasztot valami miatt nem lehetett szabályozni, akkor nem sok időm volt rá, nem jöttem rá a hibájára, együtt tudtam élni vele.
Rajz alapján elkezdtem méregetni. A PCL84 ig már el sem jutott a feszültséget, a képcső katódján is csak 2-3V-ot lehetett mérni. A bűnös az első képen a 270 Ohm 10W-os ellenállás szakadt volt. Valami oxidáció indult meg (pedig szobában volt a tv) és "megette" a kivezetés és az ellenálláshuzal közötti kapcsolatot, ezeknél a szürke ellenállásoknál már máskor is láttam ilyet, gyanakodhattam volna. Egyenlőre próbaképp egy 320 Ohm-os ellenállással működött, már megrendeltem hozzá az alkatrészt. A játékot is egyenlőre még közvetlen kábelkapcsolat nélkül (még illesztenem kell az RF kimenetét a TV-hez) csak a próba kedvéért behangoltam.
Mégegyszer köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szo, 16:12
Következő: »»   584 / 584
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem