Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Lapozás: OK   267 / 267
(#) antikzsolt válasza kapcsrajz hozzászólására (») Szept 12, 2025 / 2

A 280Ah és a 130Ah közt csak 108650ft különbség van 410ft áron számolva. Erre jön még a szállítási költség ami 45 euró. Biztos hogy elég az a 100Ah? Az 4,8kw ami kb 3kwh áramot jelent ha kíméletesen használod az aksit. Vagy ha mindent is kiszedsz belőle hamar csere lesz.
(#) Kastler hozzászólása Szept 14, 2025 /

Napelemes interferencia

Sziasztok, rendeltem egy zavarszűrőt nemrég az inverter napelemes bemenetére, de január közepére jelezték vissza. Azt szeretném kérdezni hogy nem tudtok-e valamilyen "gyorsabban megérkező" forrást, illetve nem tudok-e ilyen szűrőt én is építeni? ( Legalább addig amíg megérkezik) De nem találtam kapcsolási rajzot, illetve nem tudom milyen kondenzátort(tudom a kondenzátor feszültsége magasabb legyen mint az inverter 500v maximuma) használjak..
(#) Bakman válasza Kastler hozzászólására (») Szept 14, 2025 /

(#) Kastler válasza Bakman hozzászólására (») Szept 14, 2025 /

Sajnos nincs bankkártyám.
(#) erbe válasza Kastler hozzászólására (») Szept 14, 2025 /

Ha már barkács.
Kiszuperált PC tápból kiveszed a legnagyobb toroid magot (szekunder, többféle huzallal van teletekerve). Letekered, leszigeteled, majd a napelem áramára méretezett huzallal beletekersz legalább 2 sort. Sorok között nem árt szigetelni. Elé is, utána is teszel 1-1 kondit, a napelem feszültségének legalább kétszeres feszültségtűréssel. Bejövő oldalra tehetsz a pólusoktól a test felé legalább 2 kV-os vagy nagyobb, 1-2 nF-os kerámia kondit. Ilyen értékeket legkönnyebben képcsöves TV-k vagy monitorok nagyfeszültségű részéből bányászhatsz ki.
A példarajz már nagyon jó, ilyen van pl. a visszatáplálós inverterek kimeneti oldalán. Számodra ennek a fele is elegendő.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2025
(#) Kastler válasza erbe hozzászólására (») Szept 18, 2025 /

Hello, szerinted ez jó lehet y, ez pedig x kondenzátornak?
(#) dara válasza Kastler hozzászólására (») Hé, 8:29 /

A SmartESS valami olyasmit írt ki hogy állitdsam GTM 0-ra az időzonát.Átraktam,azóta nem enged belépni.Tud valaki megoldást?Vagy másik alkalmazást?Kellene valami mert nyáron a bolylereket kapcsolgatom rá,összel meg a hőszivattyú menne róla és az akku nézve szoktam átkapcsolni háózatra vagy napra.
(#) antikzsolt válasza dara hozzászólására (») Hé, 10:53 /

Dessmonitor kb ugyan az igaz böngészős. A köd és felhasználó név úgy az mint a smartessnél
(#) dara válasza antikzsolt hozzászólására (») Hé, 11:01 /

Megvan a probléma.Késöbb írták hogy Du 4ig szerver karbantartás lessz.
(#) Régi motoros válasza kapcsrajz hozzászólására (») Hé, 12:26 /

Van itt még három versenyző, bár itt ugye kérdéses, hogy valóban megvan e a "ráírt" kapacitás.
Az ingyenes szállítás EU raktárból viszont elég sokat nyom a latba, meg az ára is, ha valós a kapacitása.

Dupaimi...
Lidpm...
Aninerel...

Természetesen a semmitmondó kínai nevek fokozott óvatosságra intenek, és maximum csak bátrabbaknak ajánlott kategória. Egyébként elképzelhető, hogy egy gyártó terméke, csak épp különböző forgalmazókon keresztül.

Még az is lehet, bepróbálkozom eggyel, főleg mivel elég jó mostanában a $ árfolyam.
(#) kapcsrajz válasza Régi motoros hozzászólására (») Hé, 12:41 /

Igen, ezek már tényleg elég jó árak. Azt nagyon jó lenne tudni,hogy milyen cellák vannak benne.
Erről vannak is képek a belsejéről, elég szépen van kivitelezve is. Bővebben: Link
(#) rectamas hozzászólása 13:53 /

Napelem ajánlás

Sziasztok,
Szerintetek melyik jobb?
JA Solar 620W Bifaciális Fotovoltaikus Modul JAM66D45-620/LB_SFT mono-Si, kétoldalas, átlátszó, félvágott N-típusú 182mm cellák (35.262Ft)
LONGI 610W fotovoltaikus modul, Hi-MO 7 Explorer, monokristályos, ezüst keret, dupla üveg, 30mm keret (37.276Ft)
Elektromosan kb. ugyanaz, de mechanikai felépítése, anyagvastagságok különbözhetnek.
Egyébb típus is lehet 600-620W között, ami nem szélesebb, mint 1150mm.
6db. Q-Cells 350W-ost cserélnék le, ami átkerülne a D-K stringbe.
(#) uniman válasza rectamas hozzászólására (») 14:55 /

Belinkelhetted volna őket...lehet 36 db-os raklapos ár.
(#) rectamas válasza uniman hozzászólására (») 15:29 /

Tudtommal ide nem szeretik, de privátba elküldöm.
Nem raklapos ár.
A hozzászólás módosítva: 15:30
(#) Régi motoros válasza rectamas hozzászólására (») 17:20 /

Előtted akkucsomagokat linkeltem be, és senkit nem zavart...
Nem hinném, hogy pont csak a napelemre harapnának, főleg, hogy pontosan témába vág.
A hozzászólás módosítva: 17:22
(#) Régi motoros hozzászólása 17:41 /

Hát hülye vagyok én? Aliexpressről vettem akkut

Nos mégis csak elcsábultam, az előzőleg mutatott darabokból választottam egyet.
Azt mondják, aki mer, az nyer. Bár esetemben ez nem garancia semmire, főleg, hogy médincsájná.
Na meg való igaz, hogy a béka segge alatt lévő $ árfolyam is besegített kicsit.
De az igazi meglepetés csak akkor jött, mikor fizettem, mert levontak még valami áfát az árból.
Hogy mire fel ez a hatvanezer mínusz, egyenlőre nem tudom, az eladó azt mondta, a feltüntetett ár mindent tartalmaz. Na majd meglátjuk, lehet a fekete leves csak ezután jön.

Majd beszámolok a fejleményekről.

Ui.: Ha nincs plombázva, lesz szétszerelős videó, aztán meglátjuk mi leledzik belül.
A hozzászólás módosítva: 17:45
(#) rectamas válasza Régi motoros hozzászólására (») 18:57 /

Akkor legyen:
https://www.senetic.hu/product/JAM66D45-620/LB_SFT
https://www.senetic.hu/product/LR8-66HGD-610M
Télire nagyon jól jönne a bővítés.
Vettem egy ilyet is, még nem üzemeltem be, ez két stringet tud kezelni:
https://www.easunpower.com/products/easun-11kw-off-grid-inverter-bu...rallel
Bő három évig az 5,5kW-os verziót (SMLII) használom, de most kölönböző lesz a két string feszültsége, nem ajánlatos párhuzamosítani.
(#) kapcsrajz válasza rectamas hozzászólására (») 19:06 /

Részemről nagyon várom a szétszedős videót, és a tapasztalataidat. Drukkolok, hogy beváljon.
(#) rectamas válasza kapcsrajz hozzászólására (») 19:59 /

Az újat nem szándékozom még szétszedni, a régi SMLII-öt már javítottam (véletlen PV testzárlat) és egyszer még portalanítottam. Két IGBT és 4db. MOSFET ment tönkre, de könnyen javítható, egyszerű volt az alkatrészek helyettesítése is. Ami nem tetszik benne, hogy elég sokat fogyaszt üresjáratban és a hatásfoka is lehetne jobb...
Az inverter kikapcsolt állapotában viszont működik a PV és az akkutöltő rész.
(#) uniman válasza kapcsrajz hozzászólására (») 21:12 /

A szétszerelős videó itt "hangzott" el:Bővebben: Link
Következő: »»   267 / 267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem