Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NICE garázskapu elektronika + egyéb
Lapozás: OK   12 / 15
(#) Abi válasza SzilCsong hozzászólására (») Szept 16, 2023 /
 
Nem mértem ott semmit, de tény hogy arra kotorásztam. A PIU csatlakozóról akartam levenni 5 voltot hogy egy wifi modult meghajtsak. Vagy ezt nem bírta vagy tényleg össze zártam.

A panel nagyfesz része egyébként hibátlan.
(#) SzilCsong válasza Abi hozzászólására (») Szept 16, 2023 / 1
 
Össze zártad. Nagyon kell vigyázni vele, ha javítom, inkább kiveszem belőle a processzort és mérek előtte, mielőtt visszateszem. Sajnos már az én lelkemen is szárad 1-2 darab, nem vagyok rá büszke, volt, hogy az asztalon maradt egy csepp forrasztóón, na és hova került?
Egyébként ezeket a mérőpontokat el szoktam vágni, ha eszembe jut.
(#) Abi válasza Remci hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Megjött az IC. Be pattintottam és működik!
Nagy köszönet Remcinek hogy elküldte, és Csongornak a nagyon hasznos infókért. Az előző bejegyzések is sokat segítettek.

Köszönettel
Abi
(#) Remci válasza Abi hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Szívesen
(#) SzilCsong válasza Abi hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
Örülök, hogy jó lett, a saját 5V-jóról máskor meg ne próbálj kraftot levenni, ezt mindenképpen kívülről old meg !
Elképzelhető, hogy a végállásokon állítani kell, mint írtam verzióbeli külömbségek fékezéskor eltérő fékhatást produkálnak, ill van olyan verzió, ami belassít a menetidő vége előtt, esetleg kipróbálhatnád, hogy nem-e ez az.
(#) Remci hozzászólása Okt 4, 2023 /
 
Sziasztok!
Ismét hozzám került egy SNA 2 vezérlés. A ledjei egyfolytában villogtak,nem állt fel a vezérlés. Az összes kondi rossz volt,így azokat kicseréltem. Ezután elindult a vezérlés,fel lehet programozni,lassít is a végállások előtt, viszont olyannak tűnik,mintha nem lenne nyomaték figyelés vagy ilyesmi,mert nyomja mint a barom. Nem úgy áll meg mint a hiba előtt. Mi mehetett még tönkre benne,vagy mit kellene még leellenőriznem?
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
Szia
Szokott lenni LM358 ami a áramot figyeli, ezt cserélném első körbe
Ill fontos: nem látok benne égőt, tegyél bele és próbáld ki, mert ha nem megy, ennek az áramkörének is van kihatásra a működésre.

Most olvasom, ha lefutott a tanítás, akkor nincs baja az áramfigyelésnek, ez ilyen, rendesen megtépi a szíjat, de a izzós dolgot nézd meg.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2023
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Szia!
Van benne izzó,csak kivettem,mert leszereltem a motort és kompletten elhoztam.Csak hétvégén lesz időm jobban átnézni,meglátom mit találok.De valami gond csak lehet vele,mert mikor végre ér,recseg az egész sín,plusz a bordás szíj is jobban kilóg a sínből mint előtte. Pedig alap helyzetben feszes.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Okt 7, 2023 /
 
videozd le a betanítást, töröltél memóriát előtte?
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
Levideózni nem tudom,csak a motorfej van nálam. Viszont rosszul írtam-amiért elnézést kérek- a műveletet.Memória törlés meg volt, de a végállásoknál nem hajlandó megállni, hanem recseg-ropog az egész, manuálisan kell megállítani. Feltanításkor is. Azért írtam rosszul,mert igazából a főnököm vitte vissza és én meg félre értettem amit mondott a hibáról. Tehát a lényeg,hogy az ujboli programozáskor a végállásoknál is tovább akarja nyomni a kaput, manuálisan kell megállítani. Viszont ebben nincs LM358, legalábbis én nem találom,pedig erős nagyítóm van
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
Ha ez a revízója a nyáknak, akkor itt van.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
A fene a szemembe . Tényleg. Bár mentségemre legyen mondva,hogy van rajta egy hosszú szám-GZ406- és én csak ezt láttam. Halványan meg fölé hogy 358 .Ennyit az erős nagyítómról Akkor elméletileg ezt cseréljem első körben?
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
Ezek a legritkább esetben hibásodnak meg. Ellenőrizd a 0.1 ohmos teljesítményellenállástól idáig vezető utat, ha asztalon van a cucc, akkor próbálj meg mérni a műv. erősítő be-és kimenetein, amikor a motor forog. Olyat is megpróbálhatsz, hogy mérés közben rákapcsolsz még egy műterhelést/izzót, ami még 0.5-1A plusz áramot vesz fel, és nézd, hogy a kimenet ennek megfelelően változik-e. Ha ez a rész jó, akkor a műv. erősítő és a mikrovezérlő közti sávot nézd át, eljut-e a megfelelő lábra az információ. Az alábbi jegyzetet nagyon régen írtam magamnak, ez talán segít:
Idézet:
„292-A Panel:
0R1 árammérő ellenállásról 100R+1k után LM358 3-as lábra. LM358 kimenete az 1-es láb, az MCU 19-es lábára megy 1k-n keresztül”
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
Rendben,megpróbálom,köszönöm. Nem volt egyértelmű,hogy az LM 358 honnan kezdi a láb számozást,de rájöttem. Akkor méricskélek.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
Azt meg mértem, hogy az LM358 1-es lába és az MCU 19-es lába között van 1kohm.
A 0,1ohm lába és az LM358 3-as lába között is tudok 1,08kohmot mérni. Akkor ez rendben van,szakadás nincs. A menet közbeni mérést holnapra hagyom,ma este már nem akarok rövidre zárni semmit véletlenül. A ki és bemeneteket a GND-hez képest mérjem?
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
Nincs otthon egy 358?
yohnsee: pedig szoktak
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
SMD nincs, Dip8-ba talán van,de úgyis kell rendelnem alkatrészt,majd ezt is bele írom.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
nem tudsz kibontani, az ilyen panelekbe mindig van 1
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
Ez eszembe sem jutott. Na majd körbenézek
De előbb a mérést is megejtem, amit yohnsee írt, legalább valami fogalmam legyen hogy olyankor mi történik.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2023
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
Az izzó normálisan működött?
(#) SzilCsong válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
Az a 2200µF-os kondi egy kicsit mintha ki lenne nyílva.

elárulok egy trükköt: ha az alatta lévő agyon égett ellenállást kihajítod és fölé beépítesz egy 12v-os stab IC-t (vicces, de meg van a helye) akkor már egy fokkal jobb lesz az eredmény mint a zener-ellenállás feszültségosztó páros. a zener maradhat is.
(#) yohnsee válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 8, 2023 /
 
De, jól látod, ez egy javítás előtti fotó. A stab ic trükköt nem ismertem, majd a következő javításnál ki is próbálom!
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 14, 2023 /
 
Szia!
Ma volt időm megint elővenni a motort és mértem. Az LM358 lábain alaphelyzetben a GND-hez képest mindenhol 0v-ot mérek,kivéve a VCC lábon, ott 13,6v van. Ha elindítom a motort, akkor az IN A bemeneteken tudok mérni 22-23 mV-ot, az OUT A-n pedig 230-240mV-ot. Ezek az értékek nem tudom hogy jók-e?
Ha a VCC lábhoz képest mérem a többi lábat, akkor mindegyiken 13,6v körül van,majd ha forog a motor, akkor leesik 13,3-13,4v közé.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Okt 15, 2023 /
 
Kicserélted az ic-t?
Szerintem nincs értelme méricskélni, max, hogy megkapja-e a tpfeszt (megkapja) mert lehet, hogy egy olyan rövid fesz impulzust ad, amit multiméterrel mérni se lehet.
Annyira jelentéktelen az ára, hogy kár időt beletolni, amúgy is, jó ha van a fiókba pár LM
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 15, 2023 /
 
Kicseréltem. Ez után mértem az értékeket.
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Okt 15, 2023 /
 
A műv. er. kimenetén mért feszültség megérkezik a mikrovezérlő 19-es lábára?
HA IGEN, akkor egy potméterrel (~10k vagy nagyobb) készíts egy fesz. osztót a panel GND-je és 5V-ja közé, állítsd be pl. 1V-ra, majd a motor működése közben érintsd hozzá a mikrovezérlő bemeneti lábához. Ekkor meg kellene álljon a motornak, mert úgy érzi a logika, hogy túl nagy áramot vett fel. Ha ez nem történik meg, akkor programhiba, vagy mikrovezérlő hiba van, mindkét esetben az elektronika kuka. Ha megáll, akkor "csak" az arányok nem jók, a műv. er. kimenetét feljebb kell spanolni, hogy hamarabb tiltson az elektronika.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 15, 2023 /
 
Értem,kipróbálom,köszi.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 15, 2023 /
 
Nos kipróbáltam amit írtál. A mikrovezérlő 19-es lábán nyugalmi helyzetben nincs feszültség. Ha elindítom a motort, akkor megjelenik rajta 107-108mV. Készítettem egy feszültség osztót és beállítottam az 1v-ot,majd hozzá érintettem a 19-es lábhoz,de a motor forog tovább. Akkor ez esetben vezérlés csere? Ja a feszültségeket a GND-hez mértem.
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Okt 15, 2023 /
 
Igen, a GND-hez képest írom mindig a feszültségeket. Esetleg még 1.5 vagy 2 volttal megpróbálhatod, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy az MCU A/D konvertere szarik a világra, vagy a program sérült. PIC vagy Renesas vezérlő van benne? Ez csak statisztikai kíváncsiság.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 15, 2023 /
 
Rendben, kipróbálom.
Van benne egy Dip8-as 24LC16B Ic,meg egy 44 lábú smd, aminek nem látom a számát mert le van ragasztva.
Következő: »»   12 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem