Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK fólia javítása
 
Témaindító: zozo506, idő: Dec 19, 2021
Lapozás: OK   1 / 1
(#) zozo506 hozzászólása Dec 19, 2021 /
 
Sziasztok! Olyan gondom lenne ,hogy javítanom kellene egy kijelző vezérlést amin a kondik (smd) cserések viszont valaki már előttem próbálkozott a cserével ennek az eredménye ,hogy a nyákon a vezetősávot feltépte ! Lenne valami megoldás a vezetősáv újra rajzolására (javító filc) vagy valami jó ötletetek ,hogy tudnám javítani?
(#) antiktelefon válasza zozo506 hozzászólására (») Dec 19, 2021 /
 
Kép kéne. De fogsz sodort rézvezetéket, elemi szálat leónozod és azzal tudod pótolni, majd uvra kötő lakkal rögzíted, nagyon erős lesz. Ha hosszú a szakasz, lehet zománcos huzalt is használni, de jobb a sima ónozott, mert könnyű forrasztani.
Gyakorolj először máson, utána teljesen alap dolog lesz.
Mechanic UV mask amit érdemes venni.
(#) vargham válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 19, 2021 /
 
Házilag nagyon hasonló módszert használok. Elemi szállal dolgozom, kereszteződéseknél Kapton szalaggal. Ha sok a kereszteződés, akkor zoműncozott huzal. Végül az egészet színtelen körömlakkal rögzítem. (Munkahelyemen van hozzá való lakk, ott azzal dolgozik a kolléga.)
(#) nemgyuri válasza zozo506 hozzászólására (») Dec 19, 2021 /
 
1. Ha még nincs letépve a fólia ciánakriláttal (pillanatragasztó) vissza lehet ragasztani!
2. Lehet kapni öntapadó rézfóliát, ollóval kivágod a szükséges formára és ráragasztod a sérülés helyére. LOMEX-ben lehet(ett) kapni. Ez a módszer precíz munkát igényel de alig vehető észre.
(#) bbatka válasza nemgyuri hozzászólására (») Dec 19, 2021 /
 
Ciánakriláttal semmiképen. Újraforrasztásnál mérgező.
(#) Moderátor hozzászólása Dec 20, 2021
 
A címet módosítottam.
(#) Szárnyas válasza bbatka hozzászólására (») Dec 20, 2021 /
 
Valami ragasztót keresnék én is, amivel vissza lehetne ragasztani olyan esetekben a felvált rézfólia vezetősávot, amikor még nem szakad az le. Arra rájöttem én is, hogy a pillanatragasztó nem használható ilyen célra.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem