Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1348 / 1384
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
Egri Frédi mester itt már megmondta a tutit.
Azaz bomlik...
(#) Ódenka válasza Gafly hozzászólására (») Nov 14, 2021 / 1
 
Pont hiányoztam...
(#) Egri Frédi válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
100% -os Hidrogén-peroxid nincs, max. 35% -ig lehet vizes oldatban előállítani.
Az AZUR -ban valóban kapható. De tudd, hogy csak vegyszerálló flaskában adják ki - ha viszel magaddal. Ha nincs ilyened, az 1l -es flaska drágább lesz, mint a H2O2. Tapasztalat ... Viszont azt már elfogadják legközelebb is.
(#) kaqkk válasza Egri Frédi hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
Rosszul fogalmaztam , bocs én a működésére gondoltam ... Tudom hogy 30% os a legtöményebb oldata . Valamikor 5 literes kannában ott vettem az AZURNÁL .
(#) Remci válasza tigris127 hozzászólására (») Nov 14, 2021 / 2
 
Én 35%-os hidrogén-peroxidot fodrász kellék boltban szoktam venni. 800ml-es fekete flakonban árulják.
(#) tigris127 hozzászólása Nov 15, 2021 /
 
Igen tudom, hogy fodrászkellékben lehet venni, de robbanószergyártásra alkalmasnak találtatott a szer, ezért csak vállalkozói igazolvány, + felelősségvállalási nyilatkozat mellett adnak már, legalábbis ahol eddig érdeklődtem
(#) tigris127 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Szeged messze van sajnos, de azért köszi a tippet az AZUR-t megpróbálom
(#) Egri Frédi válasza Remci hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Mikor vettél utoljára fodrászkellék boltban ?
Valamikor én is ott szereztem be - amikor a munkahelyről nem lehetett - és jóval olcsóbb volt, mint az AZUR -nál.
Ráadásul az a fekete flakon hivatalosan nem is vegyszerálló, mégis tovább bírja, mint az AZUR -os.
(#) tdi75 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Sziasztok! Én próbálkoztam már idén az Azúrnál a körúton, de sajna vállalkozói kellett volna hozzá, pontosan úgy mint a fodrászkellékesnél. 12 százalékosnál töményebbet nem adnak ki már sehol. ha igen akkor az elvileg már szabálysértő, de ettől függetlenül egy kérdést próbát meg lehet tenni. Amint kell valamit maratnom megpróbálom a 12 százalékosat, de sok reményt nem fűzök hozzá hogy működni fog. illetve lehet hogy működik, csak nagyon lassan.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2021
(#) Remci válasza Egri Frédi hozzászólására (») Nov 15, 2021 / 1
 
Ma. Úgy is kevés volt, bementem a boltba és szó nélkül adtak.
(#) Epu2 válasza tdi75 hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Ha a 35% működik, akkor a 12-es is. Lassabban. Tablettát használok, mert a 2%-os vízért túlzás lenne pénzt adni. Soha nem végezne.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2021
(#) Ódenka hozzászólása Nov 15, 2021 /
 
A vegyszerrel találkoztam még a gyengített formában orvosnál. Egy kötést vett le, ami természetesen kissé be szokott ragadni a sebbe. ilyenkor vagy azt mondja a doki valamerre mutatva,:
-Azta, mekkorát esett! Miközben oda nézel, letépi a kötést egy rántással, vagy rád bízza, hogy szép lassan, mint a kígyó sziszeg, leszedi az ember magának a kötszert. De a hígított vegyszerrel kicsit átitatva a kötést, alatta a var megpuhul, átalakul, kifehéredik és sokkal emberségesebben lejön a régi kötés.
(#) KBal76 válasza tdi75 hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Nekem 15 év elteltével is működik az Azúros H2O2, igaz WC-polcon/pinyóban sötétben (egy fekete zacsiba húzva a fehér 1 literes flakon) volt tárolva. Tehát ezek szerint megfelelô körülmények esetén eltartható. Egy-két éve ismét vettem Azurban, adataimat, meg alá kellett írni egy füzetben (bármit írhattam volna) és kiadták. Ezt a fekete zacsis megoldást azóta is alkalmazom.
(#) mnyugger válasza Remci hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
990- Ft. ?
(#) Remci válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Igen.
(#) Egri Frédi válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Hol látod az árat ?
Jó, drága lett, de legalább kapható. Én olyan 250 Ft -ért vettem valamikor ilyet. Az AZUR -nál már 480 Ft volt és az igaz, hogy felírták a szem.ig. számom, de adtak szó nélkül ...
(#) Egri Frédi válasza Ódenka hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Ez igaz !!! A hígított oldat oldja(?) az alvadt vért ( vagy elbontja ???) enyhe pezsgés mellett, de szépen levehető a kötés. Csak nem szeretik használni ( agyasék ), mert a sebet felnedvesíti.
(#) Egri Frédi válasza KBal76 hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Igen. én is így jártam az AZUR -ban, de nekem megnézte az ipse a személyimet ...
Egyébként meg voltam döbbenve, mert tömény salétromsavat és kénsavat is adtak ezzel a módszerrel. De a szemem akkor ugrott (majdnem ) ki, amikor közli, hogy a kálium-permanganátból (hipermangán) 100g 15.000 Ft !!! Ebből 50g 2 - 3 Ft volt a Gyógyszertárban - valamikor ...
(#) mnyugger válasza Egri Frédi hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Itt!
(#) mnyugger válasza Egri Frédi hozzászólására (») Nov 15, 2021 / 1
 
Tudjátok néhány szemét ember miatt büntetik az egész közösséget. Ez könnyebb, mint összefogdosni a szemeteket.
(#) Ódenka válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Már sok évvel ezelőtt is valami méregkönyv (?) meg felhasználási napló és közületi felhasználó kaphatott nagyobb mennyiséget. Szerintem azért vitték fel az árát, hogy apránként, különböző helyeken ne lehessen "kritikus" tömeget beszerezni bárkinek...
Ön és közveszélyes felhasználása is lehet.
(#) Egri Frédi válasza Ódenka hozzászólására (») Nov 16, 2021 / 4
 
Az önveszélyességgel nem értek egyet, mert akkor hamarosan a késeket és a ruhaszárító kötelet is csak engedéllyel lehet majd venni. Az emberi hülyeségre nincs orvosság.

Egy történet, ami velem fordult elő és kapcsolódik eme "vegyszerhez" ...

Patinás nevű -volt - munkahelyemen az öltöző/fürdő helységek valami hihetetlen, elképesztő ocsmány állapotban voltak. Először azt hittem csak a "Szolgáltatás" -on ilyen a helyzet, de aztán láttam máshol sem jobb a helyzet. ( Elmondások szerint a "női" vonal is hasonló volt.
Közel - akkor - 40 éves munkaviszony után a nehézipar többterületét is megjárva/átlátva soha semmilyen fertőzést nem szedtem össze. Itt olyan 2 hónap után égő, viszkető érzés jelentkezett a lábamon. Előbb az egyiken, majd a másikon is. Mint a reklámokban látni ... Vettem én is - több félét is !!! -"csodaszereket" ami a reklámokban látható ... Hatás: semmi. Odáig fajult a dolog, hogy el kellett menni a háziorvoshoz, mert már a cipő felvétele is kezdett problémás lenni. Adott beutalót a Bőrgyógyászatra ... Elmentem, elmondtam mi a bajom és felsoroltam a "próbálkozásaimat". Egy pislantás után - az orvos - lefitymálva közli: azok az anyagok bőrgombára jók, de ez bakteriális fertőzés, erre hatástalan. Addigra olyan 5 - 6.000 Ft - om bántaaz öngyógyítást. Írt fel valami tablettát megy egy kenőcsöt. A tabletta olyan 3.800(!!!) Ft volt receptre - ez ugye 20%. A kenőcsöt úgy készítették el, több mint 6.000 Ft ért. ( A recepten fel volt sorolva minde, szépen: a kenőcs ára, a tégelyé, a teteje, a magisztrális díj talán még az is hogy visszaköszöntek. El kezdtem használni és látható javulás mutatkozott. Viszont elfogyott a kence és a tabletta is. Ekkor jött a gondolat, a Hiperol ... Egy fogpiszkálóra vattát csavartam és vastagon beecseteltem a folyadékot az érintett helyen. Eleinte olyan, mintha vízzel kenegetnéd ... Aztán aprócska pattogó/szúró érzet, ami fokozódik. A bőrön fehéres elszíneződés jelentkezik miközben az "érzet" kezd egyre erősebb, kellemetlenebb lenni. Nem részletezem: a végén úgy nézett ki a 2 lábfejem, mintha mészbe mártottam volna ... Reggelre eltűnik minden, nyomtalanul. Még kétszer megismételtem - kissé fogcsikorgatva - és a fertőzés eltűnt.

Mindenki csak saját felelősségére próbálja ki !!!
(#) Baxi válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 18, 2021 /
 
Nekem már adták 1300 huf-ért is, persze szemelyi igazolvány, anya/apja neve 6 példányba 2 éve meg 480 ft-volt s elég volt illedelmesen köszöni. Szörnyű........
(#) jdani hozzászólása Nov 26, 2021 /
 
Üdv. Érdekelne engem, milyen gépek - lehetőségek vannak nyák gyártásra, de szinte ipari minőségbe. Gondolok itt ipari gépekre, ahol nagyba gyártják a nyákot.
A lényeg az, hogy ne kelljen egy fél ház a gépnek, hova betenni.
Láttam cnc marókat amivel egész pofás nyákokat készítettek. Milyen egyéb gyártási mód van még? Az iparban hogy csinálják? Van-e olyan kisebb gép, ami elfér egy kisebb helyen is?
Tehát nem egy ilyen ipari sorozatgyártásra készült gépre gondolok, hanem pl egy ilyen kisebb gépre, ha ez egyáltalán az.
(#) Bakman válasza jdani hozzászólására (») Nov 26, 2021 /
 
A második linkeden a NYÁK gyártás csak egy apró részlete látható. Ezt nézd végig: EEVblog #939 - How Is A PCB Manufactured?
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Nov 26, 2021 /
 
Én gyártottam "féipari" minőségben de abbahagytam mert nem lehet versenyezni (házilag sem) a kínai 2 dolláros nyák árakkal . Ha rám hallgatsz csak annyit fektetsz bele ami neked még megéri az otthoni saját nyákok elkészítéséhez. Ha 5db 10*10cm es nyákot ipari minőségben megcsinálsz mondjuk 4-5 dollárból még versenyképes lehetsz (nem kell várni a szállításra) de még ebből az összegből sem tudod kihozni .
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 26, 2021 /
 
Nemtudom milyen módon készülnek az ipari nyákok, de láttam már cnc készített nyákokat. Azok szerintem amolyan másodosztály minőségűek. Ilyen cnc gépet már láttam 3000euro körül. Persze van gagyi 300tól is.
Ha esetleg van valami egyéb mód is mint a cnc, amit házi körülmények között lehet gyártani, megnézném.
Kérdés hogy ilyen 15000euro körül vehető-e, vagy egyáltalán kivitelezhető e, létezik e megoldás hatalmas gépek nélkül nyákot gyártani cnc-n kívül.
(#) NickE válasza jdani hozzászólására (») Nov 26, 2021 /
 
Egyoldalas nyákot lehet házilag gyártani jobban felszerelt, de nem nagy befektetést igénylő műhelyben. Az igazi nagy probléma a furatfémezés. Van erre is számtalan hobbista ill. félprofi megoldás, de ha tényleg kétoldalas furatfémes lötstoppos pozícióábrás nyákot akarsz készíteni elfogadható minőségben, az nem lesz egyszerű. Nem egy rövid ideig tartó procedúra, irtózatosan sok lépést igényel, és bárhol hiba csúszik be, ugrott a pl. 6 órás munkád eredménye. Rengeteg beszerezhetetlen vegyszerre is szükséged lesz...
Viszont az SMD technológia miatt mindenki ilyen nyákokat tervez.

Ha figyelembe veszed azt, hogy a kínaiak annyiért gyártanak ilyen nyákot, amennyiért itthon az üres panelt adják, akkor gondolkozz el, hogy megéri-e vele foglalkozni.

A kínainak azért éri meg, mert már az egész világ ott gyártatja, felpakolják száz megrendelő tervét egy nagy táblára és egyben nyomják az egészet. (bár én még így is csodálom, hogy megéri...)
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Nov 26, 2021 /
 
http://kaqkksystem.ucoz.hu/forum/5-4-1Nézd meg a képeket , a gyárban is ilyen technológiával csinálják (csak a fúrás körbemarás megy cnc gépen)
(#) kaqkk válasza NickE hozzászólására (») Nov 26, 2021 / 1
 
Kétoldalast sem művészet megcsinálni házilag , a furatfémezés is működik de idő és vegyszerigényes , házilag kizárólag úgy éri meg ha csak magadnak és egykét haverodnak csinálsz . a munkaidőt nem számolva .
Következő: »»   1348 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem