Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   718 / 1394
(#) pcroland válasza zombee hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Ja értem. Szerintem csak a forgalmazó nem hoz be többet, de az is lehet, hogy a HEStore forgalmazza illegális, de kicsi az esély erre.
(#) zombee válasza pcroland hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Köszönöm, akkor úgy néz ki hogy a forgalmazó játszik velünk. Egyébként most látom hogy a HEStore valamivel olcsóbban is adja mint a két fenti üzlet, egy másik kereskedő akit felhívtam a feléért adja...
Lehet hogy csak az a baj hogy kilós csomagolásban nem forgalmazható, elvileg gyúlékony.
Vagy épp a forgalmazó ország kormánya tiltotta meg hogy Magyarországra szállítson(pl. a Magyarország elleni eljárások vagy a bóvlikategória miatt).

Én is tapasztaltam hogy hamar telítődik, ezen a melegítés segít. Ma már úgy kezdek neki a levilágításnak hogy megmelegítem: így akár 2x annyi panelt is kimarhatok ugyanakkora adaggal mintha mindig szobahőmérsékleten használnám! Sajna otthon megtiltották a vegyszer-mikrózást, így maradt a cserépkályha. A maratókádat a tetejére teszem melegíteni, amikor odaérek az fél-1 órás előhívás után akkor már meleg. Ha buborékozni kezd akkor azonnal elveszem mert kezd elbomlani. Tavasszal a cél érdekében merülőforralót vagy különmikrót állítok be.
(#) zombee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Köszönöm, felhívtam őket és tényleg van, na majd veszek az aceton meg NaOH mellé azt is,
a Conrad, az Electronic.hu, és a pro-Ma (vagy miat.köm-hogyankell-leírni) pedig ürítsen SÜN-t!
(#) gulasoft hozzászólása Jan 31, 2012 /

Na és ki tudja mi ez?
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Rézszulfát lehet (szerintem a rézzel telített nátriumperszulfátból kristályosodott ki )
(#) tikitiki hozzászólása Jan 31, 2012 /

Ki is kérdezte itt valamelyik nap , hogy a löstoppot le lehet e szedni , csiszolás , és karcolás nélkül . Még szép hogy le lehet nézzétek csak .
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Na és hogyan szedted le akkor?
(#) Hagens válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Szia!
Én kérdeztem.Mivel szedted le?Állítólag van rá oldószer, valami speciális.
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

A múltkor próbálkoztam vele nem sikerült nekem sem, de látta párocskám , hogy mit csinálok , és kérdezte , hogy mire megy ki a játék . Én meg mondtam neki , hogy ezt kéne valahogy leszedni , de szépen , hát mire reggel haza értem ez várt itthon , csak most meg ő ment melóba úgyhogy a megoldásra várni kell még haza ér , és elmondja nekem is.Mire képesek a nők nem semmi, ki gondolta volna , én nem legalább is.És erről a nyákról tudni kell , hogy gyári , és vagy 6 éves tehát keményen rajta van az anyag , de lejött ez tény.
(#) Hagens válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Izgatottan várjuk a megoldást.Mikor végez a munkahelyen?
(#) tikitiki válasza Hagens hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Este 5 kor megyek érte , és utána megtudjuk.
(#) CHZ válasza Hagens hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Szerintem csiszolta, pedikűrös (motoros) cuccokban van hozzá megfelelő korong. Gravírozó készletben is található alkalmas eszköz, ami erre a célra kiválóan alkalmas.
(#) hotib válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Csak nem ezt csapattad ki a rézgálicból?
(#) BarnaPili válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Bejött a hideg,neked meg kicsapódott a perszulfátos maratóból a cucc.... A vegyjelét ne kérdezd.... De eladhatnád mesterséges drágakőnek.Föl lehet valamiben oldani?
(#) gulasoft hozzászólása Jan 31, 2012 /

Igen, ez a perszulfátos maratóbol kristályosodott így ki. Sajnos melegvíz oldja, viszont ha nem éri nedvesség akkor nem olvad el. Ez már állt 5 órát a szobában és utána fotóztam le. Nem tudom mitől áll össze. A fagyott réteg tetejébe volt befagyva, illetve volt egy adag az akváriummelegítő gumiján, illetve a levegőztető csövön is. Ezekről könnyen lejött az aljából azonban egy kis melegvízzel fel kellett oldani a jeget, hogy ki tudjam bányászni őket. Élőben egész mélykék színe van, viszont gondolom, ha víz érné, akkor csak valami maró anyag lenne belőle, ezért nem merem eladni szobadísznek sem.
A folyamat úgy zajlott, hogy a víz megfagyott 0 fok környékén , kiszorította a rézzel telített maratót az edény aljáról, majd mivel így a maradék marató jóval dúsabb lett rézben, és nem tudta már oldott állapotban tárolni, plusz hideg is lett, elkezdett kristályosodni, és ilyen szép nagy kristályok nőttek. Tegyük hozzá, hogy a marató már sötétebb kék volt, mint a rézgalván, és ez sűrűsödött össze még a jég fagyása után (fél éve ezt használom, már pöttyösen mart, erre vártam, most fogom kicserélni egy teljesen új adagra). Cirka a folyadék 1/3-a fagyott meg.
(#) Hp41C válasza CHZ hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Női dolog - Körömlakklemosó - Aceton??
(#) gulasoft válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Az nem viszi.
(#) CHZ válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Szerintem nem vegyileg lett eltávolítva, mint írtam is.
(#) Frankye válasza zombee hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Idézet:
„Sajna otthon megtiltották a vegyszer-mikrózást,...”

Ezt nem csodálom. Viszont lehet kapni akvarisztikai, kisállat-felszerelést forgalmazó üzletekben akvárium-melegítőt. Ez egy kémcső, fel van töltve homokkal(?), abban egy fűtőszál, a nyitott végén pedig egy légmentesen záró gumi sapka, amelyen keresztül ki van vezetve a hálózati csatlakozó vezetéke. Mivel vízmentes, így a maratószerek nem tesznek benne kárt, és nem melegszik túl. (Bari- barátom és fórumtársunk egész napos mérése/kísérlete szerint - ha jól emlékszem - 40°C körül tartotta a maratófolyadék hőfokát, ami ehhez ideális.)
(#) tikitiki válasza Frankye hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Nem kell ehhez ilyesmi cucc én asztali lámpa fényével melegítettem , és tökéletesen megfelelt
(#) tikitiki válasza CHZ hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Ha csiszolta volna az meglátszana , de biztos elfogja mondani le fogom írni nyugodtak lehettek.
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

2 éve raktam fel egy képet ahol így van melegítve a folyadék a maratómban. Azóta már lecseréltem nagyobbra a maratóedényt. Mondjuk az enyém nincs tele homokkal, de a többi stimmel. Ezzel egy gond van csak, hogy ez függőlegesen áll, azaz ilyen maratóedény kell hozzá. Ha egy tálkába raksz maratót abba nem jó, mert teljes hosszában melegít (mínusz a tekerő meg az elektronika, de 4/5-ben biztos), ha nem tudja leadni a hőt, szerintem elpattan az üveg.
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Mondom nektek a lámpa a jó megoldás az pont annyit melegít neki amennyi kell, de végül is ki hogy, nekem a lámpával amikor már kezd átmelegedni a marató folyadék szemmel láthatóan marja a rezet .
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Tálka esetén is jó lehet, csak nagyobb mennyiség kell, hogy ellepje. De persze más megoldás is van, ahogy "tikitiki" fórumtárs is írja. Ez csak az egyik, bevált alternatíva.
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Nehéz lenne csiszolni, mert a lötstopp szerintem erősebb a réz és nyák közötti ragasztásnál.
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Hát ez az de nem sokára megtudjuk , meg ha csiszolta volna , akkor az meglátszana a réz felületén is
(#) kameleon2 válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Rézgálic?
(#) tikitiki hozzászólása Jan 31, 2012 /

Nos vissza térve a lötstopra , úgy jött le neki , hogy van ilyen köröm polírozó kis gépe , ezzel a löstop felületét megcsiszolta , és utána körömlakk lemosóval szedte le , azt mondta ami után kicsit megcsiszolta a lötstopot utána a körömlakk lemosó sokkal könnyebben leszedte.
(#) CHZ válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Akkor jól sejtettem, aceton csak a porát mosta le.
Én is ezt a módszert használom, csak nyákfúróval..
Rossz minőségű felvételeden is látszott, hogy csiszolva van.
(#) tikitiki válasza CHZ hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Nem is inkább csiszolva hanem ilyen maró vagy milyen a fej maga , de van neki olyan körömlakk lemosója , hogy csak kinyitja a kupakot , de az orromból kiszedi a túrót egyből ))
Szó mi szó ilyenre nem igen lesz szükségem, de azért díjaztam neki , hogy foglalkozott kicsit a témával.
Következő: »»   718 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem