Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2890 / 3550
(#) silent15 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Tetszik az ötlet, beleolvastam a topicba. Ha így biztonságosnak mondható a dolog, akkor ki fogom próbálni. Szeretném ha használható lenne, sok ötletem lenne vele. Majd csinálok egy adaptert egy pumpához és megpróbálom
(#) silent15 válasza silent15 hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Közben még tovább olvastam, és a tartály belsejébe tényleg nem árt egy kis korrózióvédelem. Majd öntök bele egy pár doboz légpuska-lövedéket aztán hagy szóljon
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Az ember holtig tanul. Nem tudtam ezt a levegő helyett vízzel felnyomás miért jobb. Belegondolva tényleg nagyon nem mindegy.
(#) nagym6 hozzászólása Máj 22, 2018 / 1
 
Nemrégen volt hasonlóról szó, nem nagy ügy, de ostoba oldalát nehezet fogom fel. Ma beállok kocsival hatalmas parkolóba aminek 95%-a üres, tőlem jobbra balra 10 méter üresen. Jövök vissza a boltból, úgy állt mellém autó, hogy nem tudok beszállni, csak a másik oldalról. Tehát parkoló 95%-a üres. Szólok a bent ülő idősebb embernek, miért áll ide, mikor annyi hely van. Azt mondja, ő nem áll össze vissza hanem szépen sorba, ennek ez a rendje. Mondom, ha én a fa tetejére állok, oda is mellém áll?
Ez a beidegződött szokásrendszer, amin nem lehet úrrá a józan ész sem.
Én amíg van hely, kihagyok egy helyet a másik kocsi mellett, és kényelmesen száll ki be mindenki.
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Hát bizony nem mindegy, hogy csak vizes leszel, vagy széttépnek a repeszek. Volt lehetőségem tapasztalni, hogy egy 6bár-ra töltött tartály kilyukadáskor mit tud művekni. Szerencsére nem történt komoly gond, csak egy kb. 1-1,5cm-es lyuk keletkezett a tartályon, de hosszú ideig sziszegett mire a nyomás kiegyenlítődött. Belegondolni is rossz, ha az összesűrített több száz liter levegő hirtelen tágulni kezd mi történik. Ami az útjában van azt viszi magával (pl. a tartály acél darabjait). A víznél ilyen gond nincs, mivel nem tudod összepréselni (csak a benne oldott gázokat és a pluszban belepumpált levegőt) így csak kevés anyagnak kell tágulnia. Sajnos ismerősi körben volt akinek a felrobbanó tartály szétvitte a téglafalat is.
(#) szikorapéter válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
A szakmában dolgozok így magam is részesültem rémhírekben.
Egy 3 köbméteres tartályt nyomás próbáztak (szakszerűtlenül) így azt miután több mint 9 bar-ra nyomta a kompresszor felrobbant.
A gyár 1. emeletének oldalát letépte, a bent dolgozó két ember azonnal meghalt....Holnap mi is nyomás próbázunk tartály már feltöltve vízzel, majd 13 bar bele.
A magas nyomás nem játék, főleg ha levegő!
(#) elektroncso válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Vagy inkább gáz.
Pont itt a fórumon mesélte valaki (ha jól emlékszem), hogy CO hegesztőn nem volt a palack rögzítve, melós arrébb húzta, a palack eldőlt és pont olyan szerencsétlenül, hogy letörött róla a csap a reduktorral együtt, majd a hirtelen kiszabaduló nyomástól a palack, mint rakéta elindult és vitt mindent. Ráadásul a CO2 tágulásakor szárazjég keletkezik. Sajnos itt volt olyan ember akinek amputálni kellett ujját (fagyási sérülés) azért mert a "bombicskát" megpróbálta kézben kinyitni (szódaszifonnan nevezik talán magyarul, az a pici CO palack amiket pl. tejszínhab csinálóba szoktak régen tekerni).
Régen ez az egész videó elérhető volt az interneten, én ebben hallottam a vizes nyomáspróbáról először. Büntetlen bűnösök.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2018
(#) attika válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Idézet:
„biciklipumpával az üzemi nyomás kétszereséig kell felpumpálni”

Megnézném azt a biciklipumpát meg azt az embert is aki 12 bárra felfúj vele egy tartályt
(#) elektroncso válasza attika hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Öreg, kopott dugattyús pumpával 10bár-t probléma nélkül belenyomtam annó amikor próbáztam a tartályomat.
(#) SzervízMacska válasza attika hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Bizonyos kerékpár gumikat rendszeresen 8-10 bar nyomáson használnak. Leginkább országúti és pálya kategóriában. Az én pumpám műszere is 12 bar-ig van skálázva, így joggal feltételezhető, hogy megoldható a feladat...
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2018
(#) Zeusz1212 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 23, 2018 / 1
 
Az autóm sebességmérője 240 km/h-ig van skálázva...
(#) Moderátor hozzászólása Zeusz1212 hozzászólására (») Máj 23, 2018
 
Muszáj személyeskedni?!
(#) killbill válasza attika hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Nem az egesz tartalyt kell felnyomni 12 barra, csak azt a par decit, ahol nincs viz. Mert a nyomast kizarolag az osszenyomott gáz adja. Egy bicikclipumpa miert ne tudna 12 bart? 3 nyegzetcentis dugattyu, megnyomom 360N-nal (36 kilogramm) es meg is van a 12 bar.
(#) tungsram hozzászólása Máj 23, 2018 /
 
Urak! Kinek van elfekvőben egy CREST Vs1500-hoz akár még hibás panelja is. Ami nálam van javításra annak a táprésze szénné égett.
(#) granpa válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Máj 23, 2018 / 1
 
"killbill" részben kifejtette (a többit talán már nem kell), amit elfelejtettetek már. Ebből kifolyólag a marketinges rész értelmetlen.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2018
(#) Gafly válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Benézve az ablakon a "kilóméter" órára én is szoktam csodálkozni
(#) szikorapéter hozzászólása Máj 24, 2018 /
 
Kicsit terelve a témát a kompresszorról, jöjjön egy kis haditechnika. Magyarországi gyártmányú (1917-es) tarack 75mm-es. Magyar ágyúgyár által készített, a Skodától licenszelve. akit érdekel róla videó annak link itt.
(#) killbill válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Máj 24, 2018 /
 
A 12 bar egy relativ dolog. Kis feluleten kis ero. Egy vekony, vastagfalu gumicso szerintem elviseli.
A szelep 1-2 negyzetmillimeter, ott nagyon kicsi ero van, aminek ellen kell allni. De ez csak elmelet, a gyakorlatban nem tudom, hogy a biciklipumpam kibirna-e a 11 bart. Nekem addig van skalazva rajta a nyomasmero. Azt nem vitatom, hogy a legtobb muszert tovabb skalazzak, mint a merendo jel, de altalaban nem marketingbol teszik ezt, hanem hogy elkeruljek a muszer tulvezerleset. Bar... Az autok eseten lehet benne marketing is, mert ertelmes magyarazatot nem talalok a 260-as vegallasra, mikor a gyarilag megadott max. sebessege 198 km/h az autonak. A legnagyobb motorral is csak 213. Ehhez egy 220-ig skalazott muszer is elegendo lenne.
(#) tbarath válasza killbill hozzászólására (») Máj 24, 2018 /
 
Padlógázzal, hátszéllel lejtőn?
(#) elektroncso válasza killbill hozzászólására (») Máj 24, 2018 /
 
Az én cseh gyártmányú biciklipumpám, 10bár-t biztosan kibír, ki van próbálva. Nyomtam tovább is, 11bár alatt egy picivel már kezdett visszaengedni (nem a szelep, a dugattyú mellet szökött vissza). De ez már öreg, kopott példány, egy új amin nincs megkopva a dugattyú biztosan jobban teljesítene.
(#) hammer14 hozzászólása Máj 24, 2018 /
 
Sziasztok!

Én egy moderátorral szeretnék pár sort privátba váltani. Egy kategorián kívül eső törölt hirdetés miatt. Semmi anyázás,csak a miért érdekel. Egy keringető szivattyú miért nem fér el a többi sallang közt.Előre is köszönöm a választ. privátba is jöhet.
(#) nedudgi válasza hammer14 hozzászólására (») Máj 24, 2018 /
 
Az oldal alján ott a "Hibabejelentés" link.
(#) szikorapéter válasza killbill hozzászólására (») Máj 24, 2018 /
 
Csak úgy akkor mondom: precíziós (tehát vizsgapapírral rendelkező mérőóra /16Bar-ig mér/) gond nélkül nyomtam ki egy régi csepel bringapumpával rajta a 16 Bar-t.
(#) szikorapéter válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 24, 2018 /
 
Na ezt meg magamnak: Változott a videó link ide kattintva tekinthető meg: videó
(#) (Felhasználó 116638) válasza hammer14 hozzászólására (») Máj 24, 2018 3 / 1
 
Idézet:
„Egy kategorián kívül eső törölt hirdetés miatt.”


Gyakorlatilag mindent megválaszoltál magadnak.
Egy keringető szivattyú nem hobbielektronika kategória.
Tedd fel a nepper oldalakra, (jófogi, vakera) ahová való.
Ennyi.
(#) nagym6 hozzászólása Máj 24, 2018 /
 
A pumpaverseny győztese biztosan nem mai pumpával indul, enyémmel -újkori- a bicót nem tudom 2 bár fölé pumpálni, a tömlő valahol szétmegy, már a sokadik.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 24, 2018 /
 
Nekem is. Vettem kínából újat. Egyszer sem tudtam felfújni vele a bicajt. Porlik széjjel a gumicső.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Máj 25, 2018 /
 
Használjatok 6-os, vastagfalu szilikoncsövet, nekem az van évek óta, a ~60 éves Moszkvics pumpámon, amivel a bringát fújom (szingót is!).
(#) _barby_ hozzászólása Máj 25, 2018 / 1
 
Részlet egy bringás oldalról
Idézet:
„Az országúti bringák gumija lehet akár teljesen sima is, minta szinte nincs is rajtuk. Ha mégis, akkor vagy dizájn okokból, vagy az erősített részeket (oldalfal, futófelület) jelölik vele, esetleg vízelvezető funkciójuk van. A nyomás ezeknél a gumiknál a legnagyobb, 7-11 bar közé esik. Ezt egy benzinkúti kompresszorral és az apró, hordozható kézipumpákkal sem tudjuk előállítani.”
(#) jdani hozzászólása Máj 25, 2018 /
 
Üdv. Tvbe láttam egyszer egy olyan házi készítésű valamit (kb 5centi átmérőjű körbe feltekert drót, valami indukció alapú, mágneses akármi), amit ha hozzátett valamilyen elektronikai eszközhöz, az eszköz megbolondult.
Pl számológép hülyeséget írt ki összevissza, vagy a mobil kijelzője villogott, kikapcsolt, stb.
Ki tudja mi ez, miről beszélek?
Vagy akár a videót erről..
Következő: »»   2890 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem