Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3332 / 3550
(#) Skori válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Hőlégfújó? Létezik viszonylag precíz verzió ami állítható hőmérsékletű.
(#) nagym6 válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Szárítószekrényben (kis kemence, pontos hőfokbeállítással). Ezt termény (kukorica búza stb.) nedvességméréséhez használják, laborkészülék. Kb.: 180°-ig jó, a hőfokbeállítóval lehet lassan folyamatosan növelni a hőmérsékletet. Legtöbb mezőgazdasági üzemben van, ha esetleg ilyen helyen ismeretség, hozzáférés lenne.
(#) mnyugger válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Frittőz.
(#) mnyugger válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Üres, kimosott konzervdobozba teszed a lencsét és a dobozt úsztatod, meríted frittőzben melegedő olajba.
(#) Fats Domino válasza Skori hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Ez is jó lehet, köszi, de én még nem találkoztam ilyennel.
(#) Fats Domino válasza Gafly hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Én is nagyon örülök ennek a felajánlásnak, bizonyára olvastad,hogy kifejeztem hálámat ’vision61’ nagylelkűségéért, de Budapest-Miskolc cca. 400 km oda-vissza, min. 3 óra az odaút ha nincs egyéb torlódás, egész napos program, autópályadíj, 550 Ft-os benzin,az is lehet,hogy csak bizonyos időpontokban szabad a klímakamra, hétköznap dolgozom, hétvégén nem biztos,hogy tudnak foglalkozni a vacak kis lencsémmel. Biztosíthatlak, ha mondjuk Szilvásvárad lenne a lakhelyem, már régen szét lenne szedve a lencsetag,a felajánlott klímakamra használatával. Ettől függetlenül még egyszer kifejezném,hogy rendkívül hálás vagyok ’vision61’ felajánlásáért, de jelen helyzetben igyekszem megoldani helyben a feladatot, kis költségvetéssel, egy napos autókázás és néhány 10.000 Ft kiadása nélkül. Ennél rosszabb az objektív biztosan nem lesz ,kipróbálom egy másik kevésbé értékes lencsével a halogénlámpás melegítést, az is lehet,hogy működik, ha mégsem,még mindig levonatozhatok Miskolcra….hétvégén.
(#) Fats Domino válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Az olajsütőben max. 150-160 C fokot lehet állítani. A konzervdoboz belsejében lesz ilyen magas hőmérséklet? A levegő igen jó hőszigetelő.
(#) nagym6 válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Ha nem hőfokszabályozós a hólégfúvó, akkor is a távolsággal arányosan csökken a hőmérséklet, külső levegő keveredik hozzá. Tehát van így is bármilyen hőfok.
(#) Skori válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Nekem van digitális kijelzős hőlégfúvóm, állítható a hőfok és a venti sebessége is, de ezek lencsét melegíteni szerintem nem jók, annál még a 2db halogénizzó is biztonságosabb amit először is javasoltam. Nem fújja a meleget, hanem egyenletesen oszlik el a búra körül, a távolsággal arányosan csökkenve. Sokan használják aláfűtésre, de a jutub tele van olyan videókkal ahol SMD pókokat szednek le vele. Régen kipróbáltam mert nem akartam elhinni, és bizony, ha nem visszarakandó alkatrészről van szó, jobb és gyorsabb mint a forrólevegős páka.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2021
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Lehet, halogénizzó lencséhez nem lenne jó, átengedi az infrasugarakat. Gondolom a lencsének is melegedni kell. Nem tudom, csak gyanítom.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Jó az, mert iszonyat forróságot csinál maga körül, nem véletlenül van spéci üvegből a búrája.
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 29, 2021 /
 
Tisztelt fórumozók! Hálás köszönet mindenkinek az értékes hozzászólásokért, majdnem mindegyik ötlet jónak tűnik,valamelyiket kipróbálom és beszámolok majd az eredményről.
(#) jdani hozzászólása Okt 29, 2021 /
 
Üdv. Szoktak lenni nagyobb kartondobozokon ilyen műanyag összefogó szalagok.
Mi a nevük, és mi a szerszám hozzá?
(#) erzsé válasza jdani hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
(#) jdani válasza erzsé hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Igen, köszi.
(#) Suba53 hozzászólása Okt 30, 2021 /
 
Sziasztok!
Pályázik valaki a mostani "ingyenes" napelem rendszer telepítésre?
Mik lehetnek a buktatói, mert túl szép, hogy igaz legyen.
(#) sargarigo válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Én úgy hallottam feltétele az, hogy nagy legyen a fogyasztásod, hogy legyen mihez méretezni, legyen amit csökkentsen. Elvileg az én 7000Ft-os villanyszámlám nem üti meg az ingerküszöböt.
Az "úgy hallottam", és az "elvileg" szándékosan van ott, tessék figyelembe venni!
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Meg nagyon bőven van jövedelemed, akkor az ingyenes millák is ugrottak...
De konkrét okosságra én is kiváncsi lennék.
(#) Ge Lee válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Igen. Minden azon múlik, hogy majd a kivitelező mit mond a helyszíni szemlén. Ott tartok hogy kaptunk árajánlatot (hogy minek azt nem értem) és várjuk a telefonhívásukat amin majd egyeztetik velünk mikor jönnek ki körülnézni. Igaznak igaz, a buktatója az lesz amikor elfogy majd a keretösszeg, mert gyanítom hogy nem az lesz a nagyobb tétel hanem az igény, illetve én ebbe látok még valami sógor-koma-jóbarát felállást is, szóval aki kihullik a keretösszeg miatt az nem a kivitelező sógora lesz az biztos.
Mindent a kivitelező intéz, a pályázatot is, na meg azt is ő dönti el, hogy pl. felteszi-e palatetőre (pl. az eon és a többség nem) vagy hogy leteszi-e a földre.
Az eon oldalán találsz egy kérdőívet, kitöltöd, pár napon belül keresni fognak hogy egyáltalán megfelelsz-e a feltételeknek.
(#) mnyugger válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Én már ki is estem belőle. Várom, hogy visszautalják a befizetett összeget.
Szerintem már megvan a lista, kik kapnak. De most nem írom le a véleményem mert örökre kitiltanak innen.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2021
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Első körben azon buktam el, hogy
1. kevés a havi villanyszámlám,
2. nem vagyok hajlandó kicserélni a 6 éve beépített, 2 rétegű hőszigetelt ablakaimat 3 rétegűre.
(#) mnyugger válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Nem teheti le a földre. Ez a kiírásban is benne van.
(#) Bakman válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Idézet:
„Szerintem már megvan a lista, kik kapnak. De most nem írom le a véleményem mert örökre kitiltanak innen.”
Idézet:
„1. kevés a havi villanyszámlám,
2. nem vagyok hajlandó kicserélni a 6 éve beépített, 2 rétegű hőszigetelt ablakaimat 3 rétegűre.”
Mit akarsz ezen véleményezni? Vannak feltételek, határszámok. Ha nem vagy a keretben, akkor még csak azt sem mondhatod, hogy biztosan sógor-koma-jóbarát happolta el előled a lehetőséget.
(#) mnyugger válasza Bakman hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
A feltételeket két héttel azután változtatták meg, hogy én befizettem a vállalkozónak egy nagyobb összeget. Most az ő jóindulatán múlik, hogy visszakapom e a pénzem.
Kb. 150 ezer, hogy beadhasd a pályázatot. Ha nem nyersz ennyit biztosan buksz.

Nem a feltételeket nem véleményezem. Az ki van írva. Kerek perec.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2021
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Okt 30, 2021 / 1
 
"Happolta". - majd kiderül, hogy olyan jó-e az ingyen pénz. Ha a kormány meghatározza, hogy 1Ft-ért fog tőleg 1kWh-nyi áramot vásárolni, te meg 100Ft-ért vehetsz 1kWh-t, akkor lehet gondolkodni. És ugye a vétel-eladás árfolyam még nincs kitalálva, és ez törvényileg lesz meghatározva. Plusz a házad sem adhatod el 3 évig, meg jönnek még a buktatók (valószínűleg a 3 év alatt megtérül minden kiadása a kormánynak, és addig kicse tudsz majd belőle szállni, de lehet, csak én látom rosszul)! Ingyen nincs semmi, mint pl. a csok is jól bebizonyította.
(#) antiktelefon válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Hot air forrasztó állomás vagy bgazó gép ezt tudja. Ha akarod valamikor megbeszélhetjük 12 kerben van hot air, 11-ben meg bgazó. Hőmérséklet és légáram is állítható. De halogén fényvető fölött is próbálhatod, illetve bgazóban is vannak alsó fűtőpanelek.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2021
(#) Ge Lee válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Az a kiírás azóta vagy 28-szor változott, és ha jól emlékszem akár földre (azaz állványra) is teheti feltételekkel. Meg nem mondom hol, talán a portfolio.hu-ról de elérhetőek a pontos naprakész dolgok, mi tartozik bele a támogatási összegbe és mi nem (hálózatfejlesztés ha kell, óracserék, szabványosítás, kábelcserék stb.), de ezt a kivitelezőnek kell tudni.
A mezei napelem pályázatnak (2,9MFt-ig) semmi köze ahhoz hogy neked milyen nyílászáród van vagy nincs, amiről beszélsz az a másik fajta, a 11MFt-os, fűtéskorszerűsítéssel egybeni támogatás. Na abba én se mernék belemenni, mert lehet hogy kidobatják velem a komplett gáz rendszert, és raknak fel hőszivattyút vagy klímákat amivel majd jól megfagyok a télen... Mert nekem gyanúsan kevés az a kW határ ami ott meg van adva, azzal nem lehet egy nagy házat kifűteni.
(#) Ge Lee válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Jó az, a kérdés csak az, hogy mekkora összeg megy el a saját pénzedből az egészre. Az meg ha okosan van méretezve meg maga is tervezi az ember később a dolgokat, akkor minden évben meg lehet (sőt meg is kell) azt csinálni, hogy ne vegyenek tőled egyetlen W-ot se. Elfűtöd a télen vagy elhasználod más módon saját magad a felesleget és ennyi. Haverom ezt csinálja már vagy 3 éve és nem bánta meg, pedig ő saját pénzből finanszírozta. Mondjuk neki a gáz eleve be sincs vezetve még a telkére sem.
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Pályázati feltételek. Az a cég ahová én pályáztam csak a pályázat írásra kér 50000Ft-ot. Minden egyéb ingyenes. A feltételeknek úgy tűnik megfelelek. Tehát váro a Mikulást. Én csak villanyszámla nullázásra pályáztam. Az előzetes tervek szerinti rendszer belefér a keretbe.
Következő: »»   3332 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem