Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egészben szórják rá a cikk szerint:
Idézet: „A Ciripella alapja a karamellás, csokis-mogyorós Gianduja fagylalt, amelyet sós karamellás tücsökkel szórnak meg a vendég kérésére. Cukorszórás helyett.” A lisztek dúsításával akkor lesz probléma, ha valaki az adott fehérére allergiás, de nem is tudja, hogy van benne.
A szórás miatt gondoltam porra, az egész nem olyan apró, hogy szórni lehessen egy fagyira - de amúgy elég hülye ízlésük van szerintem. Azokban az országokban ahol tücsköt-bogarat megesznek, általában csak párféle oka van (szerintem):
- idióta sznobok, akik már nem tudnak mit kitalálni hülyeségükben, és ettől esetleg környezetbarátnak hiszik magukat. - brahiból, kihívásból, kipróbálják, de amúgy eszük ágában sincs rendszeresen ilyesmit enni. - van ahol a brutális mértékű szegénység, esetleg éhezés kényszeríti az embereket arra, hogy minden olyan ehetőt megegyenek (bármi is legyen az), ami elég ahhoz, hogy ne éhezzenek. - nagyon kevés olyan hely van (de biztos van ilyen is), ahol ez természetes dolog. - esetleg kihagyatam valamit? Válasz, a másik témábólErre válaszolnék itt, mert az eredeti témában OFFA fizikai mennyiségek kvantáltak, de sok közülük az időtől is függ. Töltés -> adott mennyiségű elektron. Kvantált, hiszen nincs fél elektron... Áramerősség -> időegység alatt átáramló töltésmennyiség. Itt felmerül, hogy vajon az idő is kvantált? (fizikus van a csapatban? mint mond erről a kvantumfizika?) Ha az idő is kvantált, akkor gyakorlatilag az egész világ digitális, és minden leírható véges nagyságú adatmennyiséggel. Ha ez erőltetettnek tűnik, akkor meg kell változtatni a digitális / analóg fogalmak értelmezését. Viszont ez majdnem lehetetlen, legalábbis kapásból nem lenne rá javaslatom. Ha viszont a világ digitális, az is felvet nagyon érdekes kérdéseket. A hozzászólás módosítva: Vas, 18:41
Ha valamiről, akkor az időről született sok elmélet, akár egymásnak ellentmondó is. Nem tudom, van-e köztük olyan, ami igaz.
![]()
Én nem gondolom, hogy ennyire gáz lenne a helyzet, eddig is voltak rovar eredetű anyagok egy-egy élelmiszerben itt az EU-ban is, sőt még az EU előtt is. Ilyen az évszázadok óta használt kárminvörös színezék, ami egy tetűfajta ledarálásával készül, és E120 jelzéssel kerül bele egy csomó élelmiszerbe, pl. a cseresznye ízű Colába is.
Nem beszélve a jó öreg mézről, amit méhek "böfögnek" fel némi virágpor rágcsálása után. Azt kanálszámra eszi mindenki, (azok is akik tűzzel-vassal ellenzik a rovarfehérje engedélyezését) és a hízlaló hatásától eltekintve teljesen ártalmatlan, sőt aki nem sajnálja a pénzt rá, teljesen kiválthatja a cukrot vele. A hozzászólás módosítva: Vas, 20:06
Szerintem a méz és a tücsökpor nem teljesen azonos.
![]() Idézet: Inkább úgy mondanám, hogy egész sok olyan hely van, ahol ez természetes. Kb. mindenhol teljesen természetes, hogy ízeltlábúakat fogyasztanak (idehaza is természetes a rákfélék fogyasztása, vagy nem?). A dél-amerikai esőerdőben ugye ínyencség a sült tarantula, Afrikában mindennapos a sült sáska (egyik barátom megkóstolta, mikor ott járt), Kínában jellemző a mindenféle izgőmozgó cucc megsütése. Na de ami lehet, hogy meglepő lesz, a középkori angliában volt ínyencség a földigiliszta (a főzőscsatornán volt olyan műsor, amikor kipróbáltak egy talált receptkönyvet). Franciáknál van az a méregdrága sajt, amiben a kukacok mozognak.„- nagyon kevés olyan hely van (de biztos van ilyen is), ahol ez természetes dolog.” Igazából szerintem egyelőre inkább csak furcsa nekünk, hogy a tücsök is élelmiszernek minősülhet, de ha belegondolsz, tuti te is megkóstoltál gyerekkorodban pár rovarfélét ![]()
Azt nem tudom Skori evett-e rovart gyerekkorában, de én nem az tuti. Pedig senki nem mondta, hogy azt nem szabad. Mindig volt más élelmiszer, nem voltam rászorulva. Ebben az országban szerintem sosem kényszerült senki arra, hogy ezzel próbálkozzon. Ha a kíváncsiság valakit mégis rávitt, hát lelke rajta. Muszáj nem volt.
Einstein szerint az idő az, amit az órák mérnek.
Ha analóg órával mérek, akkor analóg az idő, ha digitális órával mérek, akkor kvantált. ![]() Idézet: Legalábbis nem emlékszel rá. Teljesen félreérted bbb hozzászólását. Egyszerűen arról van szó, hogy a kisgyerekek mindent megpróbálnak megenni, több-kevesebb sikerrel. Az, amelyik a szabadban is jár, és miért ne járna, akár bogarat is.„de én nem az tuti” Nincs a hozzászólásában semmilyen élelmiszerhiányról szó, egyszerű gyermeki kíváncsiság.
Ilyen kíváncsiság biztosan nem volt bennem. Egyébkén igen kicsi gyerekkoromból is vannak emlékeim. Rovar evésről nincs. Biztosan emlékeznék rá, ha megtörtént volna. Egyébként nem gondolnám, hogy az élelmiszer hiányon kívül bármelyik normális szülő ezt hagyná egy olyan gyereknek aki túl kicsi ahhoz, hogy felmérje mit tesz.
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:06
|
Bejelentkezés
Hirdetés |