Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3635 / 3701
(#) mnyugger válasza Geri86 hozzászólására (») Máj 26, 2025 /

Sóskasav (oxálsav) hatékonyabb lenne.
(#) andogeri válasza Geri86 hozzászólására (») Máj 27, 2025 /

Élelmiszeripari foszforsav többet ér.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Máj 30, 2025 /

Csak tipp: jelentkezz ki, töröld a böngészőből a sütiket és a gyorsítótárat, böngésző újraindít...

Sok cache és/vagy cookie meg tudja bolondítani ezen programokat (is).
(#) MajorosL válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Máj 30, 2025 / 2

Így van, mi mókoltunk a háttérben (lapozás és betöltés gyorsítás). Csak azokat érintette az ideiglenes lapozási probléma, akik fordított (nem default) sorrendben használják a fórumot, de a probléma már elhárult azóta.
(#) Gafly válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Máj 30, 2025 /

Szerinted miért ragasztották ezt oda?
(#) MajorosL válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Máj 30, 2025 / 1

Az a legjobb ha a hiba jelentésbe írod / írjátok, mert ott mi kapunk egy rakat plusz infót is a bejelentés mellett a háttérben, ami segít a hiba felderítésben.
Illetve kapunk IT-sek értesítést is róla.

De az OFF-ban is megvan az előnye, hogyha kiderül, hogy adott esetben másnál is probléma az amit jelzel, akkor az is szintén segítség tud lenni, de itt vékony a jég a hisztéria keltés és a műszaki hasznosság között (személytől függetlenül), szóval talán a hiba jelentés a legjobb
És ugye az is előfordul, hogy a hiba olyan jellegű mint amit Bakman írt, hogy user/böngésző error, akkor különösen hasznos ha tanácsokat adtok egymásnak mit-hogyan, szóval akár gyorsabban is el tud hárulni közös hibakereséssel.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2025
(#) Jonni válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Máj 30, 2025 / 1

Idézet:
„Annyira nem merek letekerni, mert elszédülök”

(#) Suba53 hozzászólása Máj 30, 2025 /

Gyík az előszobában

Sziasztok!
Ti hogy raknátok ki egy kis gyíkot a lakásból?
Beszökött az előszobába, és bebújt a szekrény mögé. A párom nem lelkesedik a vendég miatt, és szorgalmazza, hogy tessékeljem ki, de nem tudom mivel lehetne kicsalni, megfogni.
(#) Skori válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 30, 2025 /

Kérj kölcsön egy macskát, szeret vele játszani
(#) nagym6 válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 30, 2025 /

Nekem porszívóval mindig sikerül, gyakoribb vendég nálunk.
Ha beszívta, azonnal kikapcs, gyíknak semmi baja.
Csak porzsákos a porszívó nem centrifugális, abban esetleg összetörheti magát.
(#) mek-elek válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 30, 2025 /

A "műveletek" során a farkát ne fogjátok meg, mert a kezetekbe fog maradni, és a gyík meg odébb áll.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 30, 2025 / 2

Két tenyereddel óvatosan beteríted, majd szépen fel tudod emelni és kitessékelni...
Akinek van ki-be járó macskája, az már gyakorlott ebben
(#) zolika60 válasza bbb hozzászólására (») Máj 30, 2025 /

Így van. Bár a képen látható gyík már egyszer elvesztette a farkát. Én is három hete tettem ki egyet.
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Máj 31, 2025 /

Amióta eltűnt a beépített szekrény mögött, azóta nem mutatkozott. Tegnap nyitva hagytam résnyire a bejárati ajtót, hogy kitaláljon, de nem tudom hogy mi lett a sorsa.
Remélem, hogy kiment.
(#) sany válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 31, 2025 /

Nem tudom hány napot bír éhen. Én véletlenül egyet bezártam a grill faszén zacskójába. Kint a füvön belemászott, de ő tudja, hol és mikor. Csak azért vettem észre, mert két hét múlva előkerült a faszén. Valami nagyon ki akart törni zacskóból. Én azt hittem egér,de nem gyík volt. Szerencsétlen:
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2025
(#) mnyugger hozzászólása Jún 2, 2025 /

hyundai athos

Van e itt valakinek Hyundai Athosa?
(#) István_2 válasza Suba53 hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Ezért nem szabad GY-akran I-smételni K-érdéseket az előszobában.
(#) granpa hozzászólása Jún 3, 2025 /

Ajánljatok fűkaszát

Itt a nyár, nő a fű, le kéne vágni, ajánljatok valami megbízható gépet, ami nem csak 1 nyarat bír ki és esetleg alkatrészutánpótlása is van/lesz. Ami gépem volt, nincs hozzá alkatrész.
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Benzin vagy villanyomotor? Szép fű vagy vannak benne rágósabb részek is? Terület nagysága?

AL-KO állítólag megbízható (jó ár/érték arány) és van szervízháttér, alkatrészellátás is. Nyílván a prémium márkák (pl. Husqvarna, Stihl) magasabb szintet képviselnek. Kinek mire van igénye, pénzügyi kerete.
(#) Jonni válasza granpa hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Húúha , ez nem könnyű. Elöször is elkéne döntened hogy mennyit szánsz rá. Én kb 18 éve vágok fükaszával de ez a válasz sok minden függvénye. Mennyi az a terület amit vágni akarsz? Milyen rendszeresen vágod? Mekkorára hagyod megnőni a füvet? Vállalkozásba csinálod vagy magadnak? Pl a stihl nagyon drága de általába véve elég tartós is és van szervizháttér de persze azt is meg kell fizetni. Makitát semmiképp ne!!! Meg kell nézni a lóerőt is meg hogy mekkora a teherbírásod mert vannak könnyebb és nehezebb gépek is.
(#) Jonni válasza Bakman hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Husqvarna nagy márka de túlárazott.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Amennyire én tudom, csak benzines, talán nincs is akkora hosszabbító, ami elér a telek végéig. Emlékeim szerint minimum 2000 négyzetméter, de lehet jóval több (akár 5) is.
Nem egy díszgyep, már most is kötésig áll a gaz a nagyrészén. Ráadásul domboldal, tehát lejt mint a fene.
Évente kettő nyírás a regula, ha összejön. Lásd képek a találkozós topic-ban.
Most a RÁBAFTA alatt legalább öt fűnyíró eszközt sikerült összeszámolni, csak az előtérben...

Azon gondolkozom, hogy van még Szentesről egy gyakorlatilag alig használt AL-KO, amit esetleg nekiadhatok a kollégának. Annó még együtt csomagoltuk el, azóta is ott van a garázs sarkában, ahogy letettük.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
(#) Jonni válasza Gafly hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Ide nagy gép kell . Minimum 3,5 LE (és jó nagy munkabírás) . Nekem is szokott ilyen melóm lenni, nem a könnyű melók közé tartozik. Az sem mindegy , hogy milyen tipusú füvet vágsz. Vannak nagyon vastag szárú gazak (én ilyet is vágok) mint pl a Héjakút mácsonya, Mezei aszat stb, ezek akár 1,5m-re is megnőhetnek, ha a talajt szereti akkor még nagyobbra is és ezeket nem fogod levágni damillal, ezekhez tárcsa kell. Általánosságba elmondható hogy vehetsz te extra vastag damilt is az sem lesz jó a fentebb felsorolt növényekhez , de mondjuk ha a csalán nagyra nő azt se viszi majad a damil. Vehetsz kínai gépet is ha nem akarsz drágát ahhoz is a legtöbbhöz van alkatrész PL stauss austria ST/GT2500G-023J (ezt már nem biztos hogy gyártják) de 3,5 LE-s és ezt kb tudja is nem csak rá van írva. EZ volna stihlbe de ez elég drága
(#) Gafly válasza Jonni hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Szerinted 76 évesen, hol van munka(kedv/bírás), meg bő negyed milla egy gépre? Amúgy szerintem egyszeri lekaszálás is hat számjegyű...
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Megkérdezhetem milyen kaszád van? Van sok oldal, ahol árulnak alkatrészt.

Elnézést , a nicknévalapján nem tudom, ki hány éves. Csak úgy halkan megsúgom hogy van a környezetembe olyan 76 éves aki kaszál (persze nem nagy területeket 100-300m2) de nem vagyunk egyformák. Ha a költség keret nem engedi meg akkor a straust ajánlom amit a másik hozzászólásba leírtam . Nekem olyan (is ) van és ár/értékbe szerintem jó, lehet használtan is venni. Én 2000 m2 ért nem kapok 6 számjegyű összeget , de ha kapnék lehet csak abból élnék.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Jobb lenne, ha inkább lekaszáltátná. Jó tudom drága. De szerintem nehéz munka.

Ha mindenhol olyan a fű mint a Rebafta1.jpeg-en akkor ahhoz még elég a damil, de elég szivatós és nehéz lehet az is.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Szép is lenne, ha annyiért csinálnák meg.

Ha belegondolsz, összességében még mindig olcsóbb megcsináltatni, mint évente két-három almalom miatt venni jó gépet, mert ekkora területre nem elég a kávédaráló. Kifizeti, maximum isznak egyet-kettőt félidőben és a munka végeztével, gond letudva. Sem a gépet nem kell megvenni, sem karbantartani, sem dolgozni vele.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Jún 3, 2025 /

Idézet:
„Szép is lenne, ha annyiért csinálnák meg.”

Balatonnál, meg Pesten?
Amúgy a Rabafta5.jpg képen figyel ott egy Ferrari piros MTD önjáró is, amire két felajánlás is érkezett, hogy ha elhozod megcsinálom.
De:
Idézet:
„Nem lehet szétszedni”
,
pedig elvittük volna a mesterekhez...
Következő: »»   3635 / 3701
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem