Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: Mifelénk is a T..co, elsőként volt nagyáruház dugig vevővel, jöttek utána később a többiek P.nny stb, ezzel elszívták a vevők egy részét. Jött a sorvadás. „egy jelentős területre beköltözött egy electro outlet. Szépen lassan sorvadnak.”
Én sem vitatkozni akarok de Te hogyan nevezed azt ha a kasszánál levő alkalmazott lehúzza a vonalkódokat és kéri, hogy fizess?
Idézet: „Madarasteszkónál meg gyakorlatilag végtelen kasszasorok állnak zárva, de amikor nyitva is van valamelyik, akkor is inkább az önkiszolgálókba megy a nép” Akkor ezekszerint a cégen belüli boltok is változóak, valahol ez a szokás valahol meg az. Idézet: „Ugyanakkor, ha megnézitek, itt a környéken én azt tapasztalom, hogy mennek össze ezek a hodályok. A Váci úti gigatesco gyakorlatilag már csak a fele sincs hajdani önmagának, az új korában se túl nagy fóti tesconak is egy része már lezárt részleg (vagy mióta ott jártam lehet, hogy nyitottak oda más boltot), a Pólus centerben lévőben egy jelentős területre beköltözött egy electro outlet. Szépen lassan sorvadnak.” Ebben tökéletesen igazad van , Én is ezt tapasztalom.
Én azért nem járok a lidl-be. Amikor Én ott jártam mindig tömve volt..
Mifelénk is tömve van a Lidl, a pénztárak előtt sorok állnak. Nemrégen betettek négy önkiszolgálót, szerencsémre oda alig mennek. Inkább várnak a sorban, de lustaságból nem pakolják áruikat önkiszolgálónál. Én meg a sorban állók mellett nagyot előzve az önkiszolgálónál pillanatok alatt fizetek, irány kifelé. Érdekes, hogy a nagy többség inkább sorban áll bármeddig a pénztáros néninél (néha csinibaba), miközben önkiszolgálónál azonnal sorra kerülne.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:41
Pénztárosnak. Kiszolgálás az, amikor reggel bemegyek a kedvenc kisboltomba, elmondom valamelyik kedves hölgynek mit szeretnék, megkapom becsomagolva, fizetek. Ha nincsenek sokan, akkor még beszélünk is pár szót.
Nem feltétlen neked szánom, de úgy tűnik átfedések vannak a véleményekben.
Szüleim állandóan panaszkodnak a Tescora, hogy hiába van kassza, nincs benne ember, tehát marad a gyorskassza. Ami nekik két okból sem nyerő. Egyfelől a szokásos, hogy idősek, nem kütyüznek, nekik ez már kívül esik a komfort zónájukon. Érthető. Van akinek egyszerű, van akinek nem. A másik, és erről nem esik szó: mivel nyugdíjasok, keresik az akciós/olcsó termékeket, amikkel _mindig_ gond van. Nem olvassa be, nem úgy, nem azt. Ezt egy kasszás megoldja, de a gyorskasszánál mindig hívni kell a felügyelőt, aki azonosít, ellenőriz, jóváhagy, nem működik, bosszankodik, tehát a szüleim is bosszankodnak. Itt azért jó lenne a hagyományos emberes kassza. Nem kevés emberről beszélünk, mégsem jelenik meg szerintem a pénzzel szavazásnál. Ők amúgy elszavaztak, inkább a madaras tescóba járnak emiatt. Idézet: „Érthető. Van akinek egyszerű, van akinek nem.” És ha nem vagy gyors (lassabban találod meg pl a pékárut) ott anyáznak a hátadmögött , hogy mit csinálsz már ennyi ideig.
Nem átfedések vannak. Egyszerűen van, aki szerint egyértelműen és csakis rossz lehet és tuti nem jó senkinek. Ez nem igaz. Ennyi a lényege.
Megértem, hogy valakinek nem jó és ezért átpártol másik boltba, csak legyen már ellenvélemény is, tágítva ezzel a látókört.
Nem szép dolog egyik boltban sem, a a pénztáros munkáját veled végeztetik el. Persze ettől még használom az önkiszolgáló kasszát ha nincs más, de kiszúrásnak élem meg. Sajnos egyre több helyen van ez így.
Szerintem nem kiszúrás. Eddig kellett a pénztárhoz ember, mert nem volt helyette technika. Ma már van. Régen az árut is pultnál kértük, ma mi vesszük le a polcról.
Én is pénztár párti vagyok. Ha nincs ott a zasszony akkor megesik, hogy váltok pár szót az eladóval.
Idézet: Ez a kedvenc érvelésem. Kérjek fizetést ilyenkor? „Nem szép dolog egyik boltban sem, a a pénztáros munkáját veled végeztetik el.” ![]() Távol álljon tőlem a sértegetés, de ez maradi nyafogásnak tűnik. Nem haladni a korral, csak sírni. Értem, értjük, hogy van, akinek nem tetszik, de ti is értsétek meg hogy van, akinek tetszik. Ha nem használná senki, kb. két nap alatt lebontanák a rendszert. Szüleimnek, egy kihaltabb órában, megmutattam hogyan működik, nagyon tetszik nekik. Tehát még azt sem lehet mondani, hogy az összes idősebb ember utálja. Sőt, nagyon is sokan, köztük nyugdíjasok is, úgy kezelik a masinát, mintha mindig is ilyen helyen vásároltak/fizettek volna miközben biztos, hogy a huszas éveikben még csak nem is álmodtak ilyesmiről. Idézet: „Szerintem nem kiszúrás.” Egyetértek. ![]() Én is szoktam mindkettőt használni. Szinte mindig előfordul, hogy valami gond van az automata pénztárnál, így az eladó mindig odajön. ![]() A P üzletben itt a városban nincs automata pénztár. Szinte mindig úgy van, hogy több időt áll a pénztárnál, mint amennyi magára avásárlásra megy el. ![]() A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:40
Idézet: Az más. Állítólag jóvágású nőket azért vesznek fel boltba dolgozni, mert némileg növelhetik a forgalmat. „Ha nincs ott a zasszony akkor megesik, hogy váltok pár szót az eladóval.” Idézet: Gyanítom csini az eladó, direkt lesz hiba közelebbről megtekintés okán. „gond van az automata pénztárnál, így az eladó mindig odajön.” ![]()
Múltkor szerintem egy informatikus jött ki, de ő nem hölgy volt.
![]()
Én látom előre ki jönne hibánál oda. Így nálam ritka a műhiba. Vagy csak finnyás vagyok.
![]() Idézet: „Ugyanakkor, ha megnézitek, itt a környéken én azt tapasztalom, hogy mennek össze ezek a hodályok. A Váci úti gigatesco gyakorlatilag már csak a fele sincs hajdani önmagának, az új korában se túl nagy fóti tesconak is egy része már lezárt részleg (vagy mióta ott jártam lehet, hogy nyitottak oda más boltot), a Pólus centerben lévőben egy jelentős területre beköltözött egy electro outlet. Szépen lassan sorvadnak.” A soroksári Tescoban kézilabdapálya van (vagy volt 3 éve).
Így ösztönzi a tesco sportra az embereket étkezés helyett
![]() Az önkiszolgálokkal meg arra, hogy máshol vásároljanak... (persze nem mindenki)
Ez egy magán egyesület, amelyik kibérelte a helyet. A tescohoz annyi köze van, hogy az ő területükből bérelte, azok meg kaptak az alkalmon, hogy nem teljesen üresen áll és legalább valaki hasznosította.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |