Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3680 / 3680
(#) Josi777 válasza Skori hozzászólására (») Szo, 22:38 /

Köszönöm szépen, hamarosan átolvasom. Az igazat megvallva egy NAS-ra már én is gondoltam, főleg azért, mert kaptam 2 db. 4 terás vinyót, de nem kezeli jól a gépem. Állítólag BIOS-t kéne frissíteni, attól meg egy kicsit parázok, nem bízok benne teljesen, hogy minden jó lesz-e utána. A lényeg, hogy ez a kis PC megoldás tetszik, utána nézek hátha kapok valahol használható példányt. Az az 5-8 W fogyasztás roppant csábítónak hat
Még egy Raspberry PI 3-ban gondolkozom, de lehet egy kicsit macerás lenne a tápját megoldani. A NES-nek megint utána nézek.
(#) Skori válasza szs hozzászólására (») Szo, 22:40 /

Amikor a monitoron kis ablakban akarod látni azt a filmet, ami a TV-n, teljes képernyőn megy, akkor azzal az a célod, hogy Te is nézed a műsort (azaz kis ablakban is élvezhető minőség kell), vagy csak ellenőrizni akarod, hogy rendben működik-e a lejátszás (tehát a kis ablak képminősége nem lényeges)?
(#) szs válasza Skori hozzászólására (») Szo, 22:41 /

A kis ablak minősége nem lényeges.

(Valóban csak az a lényeg:megy-e, hol tart, ilyesmik)
A hozzászólás módosítva: Szo, 22:42
(#) Skori válasza szs hozzászólására (») Szo, 22:48 /

Az MPC-BE lejátszóban bekapcsolható egy webfelület, ami távvezérlésre való, de az egyik módban a böngészőben kicsiben megrajzolja a lejátszót, és a képet is áthozza rá (de ez a kép elég darabos). Így minden funkció kezelhető, és valamennyire látszik a műsor is. Ez egy-két kattintással beüzemelhető.

A másik lehetőség a VLC-ben van, de ez bonyolultabb én is csak kikísérletezni tudnám. A VLC tud olyat, hogy streameli a műsort, és közben meg is tudja jeleníteni. Tehát fut a TV-n, de közben lehet hozzá csatlakozni böngészővel, vagy másik VLC példánnyal (akár helyi, akár másik PCről) és arra is küldi a műsort.
(#) Skori válasza szs hozzászólására (») Szo, 22:53 /

A böngészőben megjelenő lejátszó ablak CTRL + egér görgővel átméretezhető kisebbre.

mpc-be.jpg

(#) szs válasza Skori hozzászólására (») Szo, 22:54 /

A VLC-t már többször próbáltam, nem jött erre a feladatra be. Valahogy túljár az eszemen

Ezt az MPC-BE dolgot még megpróbálom (egyelőre azt sem tudom, mi az, de megkeresem). De már csak a jövő héten érek rá szöszölni.

Köszönöm addig is.
A hozzászólás módosítva: Szo, 22:55
(#) Skori válasza szs hozzászólására (») Szo, 22:57 /

Bővebben: Link Az utolsó két mondatban a lényeg.
(#) jani1987 válasza mek-elek hozzászólására (») Vas, 8:53 /

Itt vagyok 38 évesen míg a zasszony 28. És mit néztünk tegnap? Fehér agyar ami 80 előtti de ott van a Moby dick ami talán 57-es. Vagy a Tizedes meg a többiek. Mi sem kizárólag a legújabb filmeket nézzük. Sőt kapjuk az ívet a szomszéd Nácitól, hogy mi csak régit nézünk.
(#) Jonni válasza Josi777 hozzászólására (») Vas, 9:12 / 1

Úgy értem, hogy van aki sokat néz TV-t , van aki szinte soha, és ezek között lehet megtalálni az arany középutat. (azt meg mindenki maga döntse el, hogy neki mi az arany középút)
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:21
(#) szs válasza Skori hozzászólására (») Vas, 10:11 /

Jó béna vagyok, magamtól nem jöttem rá, hogy a MPC az a MediaPlayerClassic. Azt régen használgattam is -és nem gondoltam, hogy tud ilyet. Na, megszerzem újra, és kipróbálom.
(MPC-BE néven persze, gondolom nem véletlen írtad hozzá, hogy BE)
(#) mek-elek válasza Jonni hozzászólására (») Vas, 11:49 /

Idézet:
„meg mindenki maga döntse el, hogy neki mi az arany középút”

Talán ez a lényeg az egészben! Ha magamból indulok ki, végtelen a variációs lehetőségem ez ügyben. Attól függ, hogy melyen állapotban van a Pszichém. Ha épp a tévében megy ami a NAS-on is megvan, és tetszett, hát persze, hogy a tévében nézem meg, mert nem kell kapcsolgatni. Ha fájdalmaim vannak akkor hülye játékokkal múlatom az időt, és jó érzés, ha az ember kúltúrális nagy ágyúra vágyik, akkor csak fel kell lapozni a NAS-on.
Szerintem az arany középút minden embernél más, és élethelyzet függő, és ez így természetes. Nem lehet, kell sablonokba foglalni, véleményezni meg értelmetlen.
Hogy egy nemrég elhunyt színészt idézzek egy jelenetből: a kényszermunka akkor szép, ha önkéntes.
Következő: »»   3680 / 3680
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem