Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3690 / 3690
(#) Alkotó hozzászólása 15:02 /

Sonka

Mitől függ egy sonkánál, hogy azt "nyersen" lehet/kell enni, vagy előtte sütni/főzni szükséges?
Van erre a terméken olvasható varázs-szó, vagy egyéb utalás, ami alapján e kérdés egyértelműen eldönthető?
"Békebeli, lassan pácolt, nyers, darabolt, vákuumcsomagolt" felirat van a sonkámon.
(#) Alkotó hozzászólása 15:12 /

Sonka

Előző hozzászólásom eltűnt, ezért újra írom.
Mitől függ, honnan lehet tudni, hogy egy sonka ehető-e nyersen, vagy meg kell sütni/főzni.
Amit vettem azon ez olvasható? "békebeli, lassan pácolt, nyers, darabolt, vákuumcsomagolt".
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») 18:31 /

Az olyan mint a szalonna. Eheted nyersen is és főzve is. Én főzve jobban szeretem.
(#) szs hozzászólása 18:36 /

Ismét hiba?

Na, most én jartam úgy: latom a főoldalon, hogy írtok a topikba, (Alkotó is, Zolika60 is) de nem látom az új hozzászólásokat mégsem...
Külön érdekesség, hogy egyeb topikoknál igen, csak ennél ez egynél nem.

A beírásom után viszont megjelent.
Biztos, hogy központi hiba, és eleg friss (par napja jelentkezett másnál is)
A hozzászólás módosítva: 18:38
(#) tki válasza zolika60 hozzászólására (») 18:44 /

Igazából a kiadós érlelés páclében lenne a kulcsfogalom, az képes eléggé kiölni az esetleges baktériumokat. Hogy a "lassú pácolás" ugyanaz-e, nem tudom. Elvileg se a pácolás, se a hideg vagy meleg füstölés (csak a forró) nem elég a biztonsághoz. De mivel ma minden iparilag tele van nyomva nitritekkel (főleg E250-nel), ezek után lehet, hogy esélyük sincs a baktériumoknak életben maradni, de annak sem, hogy egészséges bolti sonkát vagy más húskészítményt egyél. (És ez nem fóbia vagy kényeskedés, nagy ritkán engem sem érdekel.) A főzéstől mellesleg sokkal-sokkal jobb íze és állaga lesz még a főtt és füstölt-főtt sonkának is, vagyis nem érdemes lespórolni.
A hozzászólás módosítva: 18:47
(#) Ge Lee válasza tki hozzászólására (») 20:27 /

Pláne még melegen milyen finom amikor kiveszed a vízből. Utána számomra már nem olyan jó. Na meg a saját készítésű torma hozzá a kertből, ahhoz képest a bolti torma egy vicc.
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») 21:07 /

Megkóstoltam, és finom volt alaphelyzetben is, de rágni kellett a hajszálvékony szeletet is. Megfőztem. Így az íze szinte ugyanolyan, csak sokkal-sokkal puhább.
Ahol a színhús van, ott nekem egy kicsit száraz, de ahol zsírosabb résszel találkozik, az maximálisan a kedvemre való.
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») 21:34 /

Nagypapàm is mindig a kertit ette, szerintem nem is tudta, hogy kapható a boltba.
Következő: »»   3690 / 3690
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem