Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
SonkaMitől függ egy sonkánál, hogy azt "nyersen" lehet/kell enni, vagy előtte sütni/főzni szükséges?Van erre a terméken olvasható varázs-szó, vagy egyéb utalás, ami alapján e kérdés egyértelműen eldönthető? "Békebeli, lassan pácolt, nyers, darabolt, vákuumcsomagolt" felirat van a sonkámon. SonkaElőző hozzászólásom eltűnt, ezért újra írom.Mitől függ, honnan lehet tudni, hogy egy sonka ehető-e nyersen, vagy meg kell sütni/főzni. Amit vettem azon ez olvasható? "békebeli, lassan pácolt, nyers, darabolt, vákuumcsomagolt".
Az olyan mint a szalonna. Eheted nyersen is és főzve is. Én főzve jobban szeretem.
Ismét hiba?Na, most én jartam úgy: latom a főoldalon, hogy írtok a topikba, (Alkotó is, Zolika60 is) de nem látom az új hozzászólásokat mégsem...Külön érdekesség, hogy egyeb topikoknál igen, csak ennél ez egynél nem. A beírásom után viszont megjelent. Biztos, hogy központi hiba, és eleg friss (par napja jelentkezett másnál is) A hozzászólás módosítva: 18:38
Igazából a kiadós érlelés páclében lenne a kulcsfogalom, az képes eléggé kiölni az esetleges baktériumokat. Hogy a "lassú pácolás" ugyanaz-e, nem tudom. Elvileg se a pácolás, se a hideg vagy meleg füstölés (csak a forró) nem elég a biztonsághoz. De mivel ma minden iparilag tele van nyomva nitritekkel (főleg E250-nel), ezek után lehet, hogy esélyük sincs a baktériumoknak életben maradni, de annak sem, hogy egészséges bolti sonkát vagy más húskészítményt egyél. (És ez nem fóbia vagy kényeskedés, nagy ritkán engem sem érdekel.) A főzéstől mellesleg sokkal-sokkal jobb íze és állaga lesz még a főtt és füstölt-főtt sonkának is, vagyis nem érdemes lespórolni.
A hozzászólás módosítva: 18:47
Pláne még melegen milyen finom amikor kiveszed a vízből. Utána számomra már nem olyan jó. Na meg a saját készítésű torma hozzá a kertből, ahhoz képest a bolti torma egy vicc.
Megkóstoltam, és finom volt alaphelyzetben is, de rágni kellett a hajszálvékony szeletet is. Megfőztem. Így az íze szinte ugyanolyan, csak sokkal-sokkal puhább.
Ahol a színhús van, ott nekem egy kicsit száraz, de ahol zsírosabb résszel találkozik, az maximálisan a kedvemre való. |
Bejelentkezés
Hirdetés |