Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ne aggódj, Freemail mellett van Gmail is, mondhatni "párhuzamosan" használom a kettőt, a regisztrációim megoszlanak a két email között.
Idézet: . Nálam kb.: 99.9% -át. Csak azért van még ez is, mert régen ezzel regisztráltam be több helyre, ezek változtatása nem megy. „van, hogy manuálisan kell spam listára klikkelni emailt.”
Homok a bölcsibenSzerintetek mennyi homok kell egy bölcsődei homokozóba ?
Egy köbméter?
3-4 m2-re 1m3
Ugye azt tudod milyen homok való oda? ...mert az sem mindegy!
Az ovist ismerem...abba közel fél méterre le tudtak ásni a delikvensek! ![]() A bölcsibe talán elég a 15 centiméteres réteg ...a területét meg csak te ismered, tehát számold ki! A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2026
Szkennelt Rejtő képregényekSziasztok!Az ingyen elvihetőben volt pár Rejtő képregény, ami nálam is pihent egy szkennelés erejéig. Kis helyzetjelentés az eredményről... Az eredetin sajnos eléggé durván elsárgult lapokkal kell megküzdeni, de sikerült kitalálni a módszert, hogy sikerüljön eltávolítani a hátteret (powershell + imagemagick). A borító persze már itt is műanyagosabb volt, így jobban bírta az időt és kevésbé sárgult meg, ott kicsit más értékekkel kell játszani a belső felén, ahol fekete rajzok vannak. Igyekszem automatikusan eltávolítani a ferdeséget, növelni a kontrasztot, javítani a képminőségen. Végül az eredményt a saját eBook olvasómon (Kindle Paperwhite) teszteltem. A 6"-os olvasón a szövegméret még pont megfelelő maradt, a képek legtöbb esetben teljesen kitöltik a képernyőt. Sajnos teljesen nem tudom automatizálni a dolgot, egyes oldalaknál kézzel is kell retusálni, hogy némelyik áttűnés, vagy a háttérmaradvány rendesen eltűnjön. Ezen kívül kb. minden oldalon a legsötétebb vonalakat a keret körül szintén kézzel kell levágnom, hogy utána az automatikus körülvágó jól dolgozzon. Még hátra van, hogy a borítót és a metaadatokat jól tudjam beállítani eBook formátumban (ehhez még keresgélem a megfelelő eszközt), de alapvetően már jól halad a dolog. Csatoltam mintát, hogy lássátok nem is olyan egyszerű ám a mutatvány
Szia!
Sok évvel ezelőtt egy barátom kérésére letöltöttem 10+ darabot, azok jó minőségűek, még nyomtattam is neki ezekből. Ha kéred, előkeresem a listát, és elküldöm.
Szia!
Én is találtam, van is kis átfedés a kettő között, de összességében nem vagyok megelégedve azzal a minőséggel, hiába a 300-600dpi felbontás. Amik hozzám kerültek, azokat mind 600dpi-ben szkenneltem be, s utána megy rá a feldolgozó... A másik apróság, hogy én optimalizálom a megjelenítésre is, ezért is van körbevágva a kép. Ráadásul igyekszem a metaadatokat is hozzáfűzni, hogy teljes lehessen az élmény.
Szia!
Ezek egy része "gyári" kiadás, LibraNet-ről, és más forrásokból. Semmit nem kell velük mókolni, az összes példány kinyomtatva is tökéletes lett.
Na így már tényleg felesleges vele foglalkozni, max. a módszer kedvéért... Úgy látom nálad ott van az összes. El is kérem magánban
Én is olvasgatnám öregedö napjaimban. Mi a módja hogy nekem is legyen?
Elküldöm a mega.nz linket, amit vision61-től kaptam.
Ha már a páka sem melegszik......... Köszönöm szépen.
A történeteket megtaláltam a nyílt interneten is, ugyancsak 96DPI felbontásban, ahogy vision61-től is kaptam: Bővebben: Link
Ez annyira űrgolyhós volt...
the radar is jammed
Nálunk 8 köbmétert terveznek behozni, a készülő 40 négyzetméteres homokozóba.
Az végül fél méter...
35cm lesz a támfal !
Vakond van !
RetrospektívVolt kis vitánk az AI-val, szerintem frissítették.De ettől párásodott a szemem, most így olvasva amit előásott. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2026
AI vagy MI, avagy buli van a szomszédban?
Ez valódi, láttam már élőben. Partikra bérelhető sofőrrel együtt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |