Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mondtam olyat, hogy azok legyenek benne?
A hozzászólás módosítva: Hé, 13:35
Nem, azért mondom, mert azok benne vannak most is, szóval igazán mellémásolhatná az automata a lejárati dátumot is, semmivel sem érzékenyebb adat ezeknél.
Egyébként a levélküldés már nem olyan, mint régen, kevés esetben fordul elő levéltovábbítás, a vállalati infrastrukúrák belül meg már viszonylag védettek. A küldő fél egyenesen a fogadó SMTP szerverébe továbbítja a levelet annak domainbejegyzése alapján. Igaz, a TLS használata csak támogatott, de nem kötelező. Azóta viszont még az is előfordult, hogy internet-szolgáltatónál volt rosszindulatú hálózati elem, ami naplózta a forgalmat harmadik személy számára. Szóval az egész úgy elavult, ahogy van, vagyis jobb semmilyen adatot sem továbbítani levélben. Ha GMail a postaláda, akkor azért, ha meg valamilyen kisebb szolgáltatónál van, akkor meg azért. : -) Nem üzemeltethet mindenki saját szervert.
Ha nem akarod érteni, az a te dolgod, nyugodtan lehet még kötözködni oldalakon át.
Valóban csak annyit írnak, hogy "aaa-xxx rendszámú járműved műszaki érvényességi ideje hamarosan lejár"
Viszont tudjuk ugyebár, hogy a lejárati idő előtt kettő (60 nap) és egy hónappal (30 nap) érkezik az értesítés. Az érkezési dátumot látod...kis matekkal ki tudod számolni. Ez egy formaüzenet, amibe az automata csak a rendszámot írja bele és a megfelelő időben küldi. Mindenkinek ugyanazt, csak a rendszám eltérő. Az "algoritmust" így írták meg... A hozzászólás módosítva: Hé, 14:10
Hát ha nem fejted ki, hogy szerinted mit nem értek, akkor a beszélgetés ezen a ponton értelmét vesztette.
De úgy kezdődik, hogy "Tiszelt [teljes nevem csupa nagybetűvel]", szóval a nevemet is bele tudja írni, igazán elfért volna az érvényesség is, ennél hobbiból írtam már jóval bonyolultabb automatizált üzeneteket összeállító algoritmust. Szó szerint nem kerülne semmibe, ezért nem értem a dolgot. Persze lehet számolgatni, hogy 60 nappal előtte küldik az értesítést és akkor az hanyadika lesz, de akkor minek a számítógép, ha még nekem kell számolgatni?
A hozzászólás módosítva: Hé, 16:24
Idézet: Mert számítógépekkel olyan problémákat oldunk meg, melyek számítógépek nélkül fel sem merültek volna. Nem jut idő ilyen apró feladatokra. „minek a számítógép, ha még nekem kell számolgatni?”
Nana, ez a házasságra igaz, nem a compúterekre
![]() Helyesen: házassággal olyan problémákat oldunk meg, melyek házasság nélkül fel sem merültek volna. Idézet: „házassággal olyan problémákat oldunk meg, melyek házasság nélkül fel sem merültek volna.” Az igazság kedvéért vitatkoznék ezzel... A házasságban a problémák nagyja azelőtt is megvolt az adott pár esetében, egyenként, csak nem volt aki felhívja erre, és annak a jövőbeli következményeire a figyelmüket...
Ha elromlik egy erősítőben a hangszínszabályzó, de soha sincs használva abban az erősítőben a hangszínszabályzó, akkor igazából az a probléma nem is létezik, mígnem érkezik valaki, aki használni akarja. : -)
Azért ez ennél kicsit bonyolultabb... A házasság az több, mint az egyedüllét. Ám ehhez fel kellene nőni. Olyan ez, mint a hallásban a fül szerepe. Az csak a kezdet az egészben...
Ha van nő az a baj, ha nincs akkor is.
Idézet: „házassággal olyan problémákat oldunk meg, melyek házasság nélkül fel sem merültek volna. Válasz hozzászólás írása” Ezt én is hallottam már egy párszor... LimitBankkártyás fizetésnél ki lehet használni a beállított limitet?Például ha 500.000 a vásárlási limit, akkor ezzel ki lehet fizetni mondjuk egy 500.000-es előleget? Mert ennek még van valamilyen díja, ami most a példa kedvéért legyen 1000 Ft. Ilyenkor elég az 500.000-s limitbeállítás, vagy szükséges hozzá az 501.000 határ?
Ha bankkártyával vásárolsz, az nem a te költséged szokott lenni, hanem a kereskedőé - nem tudom, lehet-e ez másként. Úgyhogy ilyen problémával még nem találkoztam. Amúgy is pl. az átutalási költségek is külön szoktak megjelenni (nálam) a forgalomban.
Igen, ki lehet. Általában van több limit is, pl. napi, egyszeri vásárlási, átutalási. Erről a bankod tud tájékoztatást adni, ha nem ismered a határokat.
Pl. lehet a vásárlási és a napi limit is 500 000 Ft. Ha vettél egy 30 000 Ft-os multimétert, akkor aznap már nem fogod tudni kifizetni a 490 000 Ft-os oszcilloszkópot egy másik boltban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |