Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen 4- mm-es. Van visszacsapó szelep a szivattyú után. Köszönöm az ötletet, utána nézzek veszek ilyet ezzel körbe tekerem. Ha jól tudom lent is van valamilyen golyós szelep a földbe. Ha hibás a szivattyú utáni szelep, akkor okozhat nyomás csökkentést, ha engedem vizet?
Esetleg azt ki tudom cserélni, de hogyha, a ragasztás nem oldja meg a helyzetet, akkor mindenképpen szerelő lesz, mert, ehhez én nem értek.
Akkor talán nem zár le rendesen az a szivattyú utáni visszacsapó szelep. Ellenőrizd...
Pákahegy ápolásSziasztok!Van egy ilyen pákahegy ápolóm, de nekem valahogy nem tűnik igazán hatékonynak. Lehet, hogy nem jól használom, pedig ChatGPT-t is megkérdeztem... Van tapasztalatotok, vagy véleményetek / javaslatotok, hogy lehetne hatásos? Kösz, üdv!
Erősen savas kémhatású, szépen eszi a pákahegy bevonatot.
A legjobb ha nem használod. A Metcal példának okáért nem ajánlja a használatát. Még mindig az enyhén nedves desztillált vizes szivacs a legjobb, vagy a sárgarézforgács "fémszivacs" Meg az aranyszabály: egy óncseppel a páka végén tesszük le a szerszámot,és a felvételekor tisztítunk, úgy forrasztunk. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2026
Linux Disztrók?Lehet off-topic, de itt van olyan aki linuxot használ? Nektek melyik a kedvenc disztrótok? Nekem eddig az antix linux nagyon bejön, csak komolyabb használatra elég gatya. A mint nagyon jó mert olyan mint a windows 7.Én ilyen beadandóíráshoz/programozáshoz/youtube/facebookozáshoz használnám, meg filmnézéshez.
Ugyan nem vagyok vízszerelő, de a műanyag könyököt csak stabil helyen használnék. A kertben, szivattyúnál, én rögzített kötéseket alkalmaznék, amin vagy forrasztott, vagy menetes kötést értek.
A cső is alkalmazkodik a motor remegéséhez, enged annyit... nem fog eltörni meg ilyenek...
Remeg a cső a motorral együtt de ha van legalább egy gumi-kötés akkor örök élet.
Az eredeti kérdés ez: "vízszivárgás...a tömítéses végén" .
Bár nem tudni, hogy van-e benne gumitömítés...ha igen, ez elöregedhet és elvesztheti rugalmaságát és így átereszt.
Én a problémát abban látom, hogy a mozgó tömeg súlya aránytalan a gumigyűrűhöz képest. Vagyis egy átkötő gumicső jobban viselné a rezgést, mozgatást.
Ez is igaz !
Ez is igaz !
Én Mint-et használok. Gyakorlatilag egy Ubuntu csak a kinézete más. Alap dolgokra tökéletes, nem kell hekkelni, csak felrakod és megy. Legalábbis az én eszközeimmel sosem volt baja. Játékra mint tudjuk nem a linux a legjobb, de ezen kívül minden pöccre röffen. Sok éve használom már. Nem írod hogy mit jelent: "komolyabb használatra elég gatya". Mi az a komolyabb használat?
Szerintem sokan használunk itt Linux disztrókat. Én Debiant használok. A Woody volt az első a gépemen. Azóta más disztrót és rendszert nem is használtam. De azt el kell fogadni, hogy a linux Nem Windows és fordítva is. Win után kissé nehéz áttérni a Linuxra, mert ugyanazt várja az elhasználó a Linuxtól is. De a kettő nem ugyanaz. Én is úgy vagyok vele, hogy ha le kell ülnöm egy Win-es gép elé. Az első káromkodás után már meg is kérdezem:
-Hogyan tudtok ti itt bármit is megcsinálni? Ezt érezheti egy Win-es is a Linux láttán.
Homemade pákahegyápoló!
Valahol a jútúbon vagy ruszki elektronikafórumon láttam: Szergej citromsav porba (lisztfinomságúba) kevert forrasztópasztát! Kipróbáltam és lényegében müködik a dolog: Aprószemcsés citromsavporba jól alapossan belekevertem a citromsav 1/3 - 1/4 része kinai PbSn forasztópasztát. Csúnya szaga van, de a bemártot pákahegyröl az olvadt citromsav leoldja az oxid és szénréteget, erre rögtön ráolvad a forrasztópaszta fémpora és a citromsav gázai és füstje megvédi a hegyet az újraoxidálódástól. Aki nem hiszi az járjon utána!!!!!!
Ha csak ismerkedni szeretnél a linuxok világával a RAM-ból bootolható pupletek ideálisak lehetnek neked.
Ezek a RAM-ból futnak és nem irkálnak semmit a HDD-re. Nem kell a megszokot Windózt törölni, bármikor visszatérhetsz hozzá! https://sourceforge.net/projects/puppyszoftver/files/ https://sourceforge.net/projects/pb-gh-releases/files/ 1.Letöltöd a kiválasztot iso fájlt. 2.CD-re, USB-re felmásolod. 3.Rendszerinditás és örvendezés...
Csupán kósza próbálkozásom volt, hogy régebbi Ubuntu-t feltettem dualboot-ban az XP mellé, de pontosan ahogyan írod én is felteszem a kérdést a Linux-ra vonatkozóan, hogy "Hogyan tudtok ti itt bármit is megcsinálni?". Sajnos anno középsuliban pont jött 2020-ban a pandémia és így végül nem tudtunk Linux-al foglalkozni, pedig az is része lett volna az anyagnak, csak sajnos kimaradt.
Régebben sokat használtam, mostanában ritkábban kell. XUbuntu volt sokáig, szerettem használni, stabil, kényelmes, gyors, egyszerű. Amit még használtam és említésre méltó:
- Black Panther (magyar, nem tudom most hol tart, vagy fejlesztik-e még) - BackTrax linux (hálózat és wifi buherálásra optimalizált, wifi wpa2 törést próbáltam ki vele - sikeresen!) - Puppy linux (gyors, kicsi linux, pendrájvra is szuper, ha csak pár feladatra kell gyorsan egy linux, de fel is telepíthető) - Linux Mint (hasonló mint az ubuntu, egész jó, de nekem pár gépen kockára fagyott valamiért) - Proteus-Kiosk (ez ilyen internet kávézóba való cucc, kevés dolgora jó, cserébe kinyírhatatlan) Egy ismerősöm nemrég az MX linux-ot ajánlotta Bővebben: Link mint univerzálisan használható rendszert, ezzel mostanában akarok kísérletezni. Régebben letöltöttem egy "audiofil linuxot", működött, de nem szerettem meg. Nem volt kényelmes, és nem volt egyszerű sem. Legfőképpen pedig nem volt univerzálisan használható. Sokszor szinte az a fontosabb hogy milyen szoftvereket futtatsz rajta, és azok mennyire stabilak. Nekem párhuzamosan telepítve volt windows mellé, és pl. hogy a levelezést ne két helyen tároljam, ezért linux alatt is a windows-os thunderbird-et használtam, wine-al. Így bármelyik rendszert használtam, naprakészen működött a levelezőprogram. A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2026
Kipróbáltam az MX linux ahs verzióját, gyakorlatilag amikor grafikus módot vált, akkor kockára fagy, csak tipp de talán az nvidia T600 videokártyát nem szereti nálam. Nincs időm kinyomozni mi a bánata, még a sima alap verzió kap egy esélyt hátha az elindul.
Letöltöttem a puppy linuxot amit a 2. linken beraktál, nekem jóval régebbi verzióm volt ebből. Ennek nem probléma az nvidia videkártya, egyetlen apróbb nyűgje, hogy mindenáron a rákapcsolt TV-t akarta elsődleges monitornak használni (és nem a monitoromat), de végül sikerült lebeszélni erről
De amúgy a felbontás jó, a hangkártyáimat is felismeri (mind szól is, kivéve az nvidia hangkimenete). Most is ez alatt a rendszer alatt írom ezt a hozzászólást. Szépen, probléma nélkül beállítható magyarra. Öszességében egész jó kis rendszer.
A puppy régen is jó kis rendszer volt, böngészgetni egy Asus Eee2G gépre raktam rá tizenéve (cirka 15). Persze meg kellett írnom hozzá az akkumulátorjelző alkalmazást, ami a töltöttséget kérdezgette le a rendszertől, s az állapotnak megfelelően elküldte a gépet alvóba/leállította szabályosan, ha kellett (mert ilyet "gyárilag" nem tudott önmagától, s simán lemerült alatta a jószág). Enélkül persze párszor összeomlasztotta a fájlrendszerét is, de utána már vissza mertem adni a gazdájának használatra (aki tényleg csk recepteket nézegetett rajta, meg híreket olvasott).
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2026
Egy kis radioaktivitás házilag, vacsoráhozNa!Az imént betoltam egy adag combos K40-et, 2 banán formájában. ![]() Ti se felejtsétek el a radioaktív izotópok pótlását! Többet használ, mint amennyit árt! Függetlenül attól, hogy a határon, amikor tolják át a szállítmányt, vonyít a sugárkapu, mint a az állat! Nekem is ettől gyönyörű a mosolyom! A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2026
Idézet: Ugye nem világítassz (rádium)„Nekem is ettől gyönyörű a mosolyom” .
"Banán Ekvivalens Dózis"!
![]() Nem is tudtam, hogy létezik ilyen!
De, lidércfénnyel!
A Zasszony is nehezen alszik el mellettem, ha nem vagyok betakarózva!
Amikor voltunk Pakson, loptam valamit az üzemi területről.
Gondoltam nem kell senkinek, ha már úgyis csak el volt dobva, zsebbe meg pont elfért. Nagyon szeretem, mert a többi 4-es alátét mellett jól elvan, nem hisztizik, békésen zölden dereng.
Ha ez így megvalósulna, akkor kb. 30 őr dozimetrikusokkal megerősítve térdel a hátadra mindjárt a kijárat előtt...
A legismertebb és legtöbb halálos áldozatot követelő eset az 1987-es goiâniai sugárkatasztrófa volt Brazíliában. Két fémgyűjtő ellopott és felbontott egy elhagyatott sugárterápiás készüléket, ami miatt négy ember meghalt (egy 6 éves kislány is), és több mint százezer ember szervezete volt kitéve radioaktív szennyezésnek. Egymásnak adták, mert szépen világítottak...
Részletek például. |
Bejelentkezés
Hirdetés |