Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én tolatva állok be, visszafelé a tetőre rakom a cuccot amíg a kulcsot előveszem, beülök hazamegyek, de azért otthon eszembe jut, hogy a tetőn maradt minden.
Idézet: „az autó eleje általában sérülékenyebb, ha annak mennek neki nagyobb kár keletkezik és nehezebben javítható.” Mondjuk a javíthatóság kapcsán szerintem tévedett az ismerős, a kocsi eleje jellemzően csavarozással lebontható a két váznyúlványig, hátul meg mondjuk a sárvédőív összegyűrődik, akkor flex, hegesztő, fényezés
Amit butaságnak tartok bolti parkolókban amikor sok hely van, akkor mi a francért állnak szorosan mellém, hogy alig tudok ajtót nyitni. Én egy helyet kihagyva állok be, de beáll szorosan mellém, amikor az egész parkolósor üres.
Tapasztalatom szerint a tetőn nem marad semmi.
Mert sokan nem tudnak vonal melle parkolni, csak valami melle
Nem tudom, hogy mire próbálsz utalni/gondolni.
Akkor hoztalak át györökre.
FoxPost feladásPróbálok küldeményt feladni a FoxPost rendszerével, de nem sikerül.Be tudok lépni, ki tudom tölteni az adatokat, de a megszokott feladási kód helyett, fizetési kényszer következik. Ezt még akár tudomásul is tudnám venni, mert mindegy most fizetek, vagy feladáskor, de a fizetés sem működik. Elvileg küld a mobilomra egy SimplePush üzenetet, vagy az emailemre (ez nem világos) de egyikre sem jön semmi (megnéztem a háttér mappákat is). Másnak is van ilyen gondja?
Bankkártyával lehet fizetni. Kártyaszám, név, lejárat dátuma, CCv kód. A variációt én sem értem, hisz így is úgy is ki kellett fizetni előre
Végül feladtam. Az előkészítésnél nálam nem lehetett továbblépni, csak vártam az ígért üzenetet (hiába). Illetve van még egy QR kódos opció is, de nekem nincs okos telefonom, csak PC-m. Arra is gondoltam, hogy a várt üzenet is feltételezte, hogy nekem van SimplePaY OTP-s alkalmazásom (ami nincs). Végül az hozott megoldást, hogy a jobb felső sarokban lévő X-el bezártam ezt az ablakot, amire előjött egy számlázási adatokat megadó lehetőség (amit egyébként a FoxPost regisztrációkor is megadtam már régen), és ennek végén valóban lehetett már kártyával (is) fizetni.
Feladáskor már minden gördülékenyen ment az automatánál, és ott nem kellett fizetni. Talán az még érdekes lehet (mint az később kiderült), hogy az azonnali fizetés, az csak egyfajta zárolás, és ha a csomagot 5 napig nem adom fel, akkor azt automatikusan visszakapom. Csomagfeladáskor ez véglegessé válik, amiről jön is az SMS, és Emailben is tájékoztatnak. Egyszóval most is működik, csak változott a metódus. Idézet: „van még egy QR kódos opció is, de nekem nincs okos telefonom, csak PC-m.” Egyesek hogy meg tudnak ezen lepődni - amikor bőszen ajánlgatják a "appot", én meg szerényen megmutatom a nyomógombost ...pl: Idős hölgy a rendelőben - miért várok a leletre, mikor meg lehet nézi az ... Vásárláskor a pénztárban : bolt alkalmazása a kedvezményekkel ? Idézet: „de nekem nincs okos telefonom, csak PC-m.” Így voltam vele én is. Aztán vettem egy mikromobil járgányt. Ami tanuló üzemmódban indul. És addig csak 4 km/h, amíg le nem vizsgáztat. Leszállás, felszállás, fordulás. Applikációval. A járgányhoz kellett vennem egy telefont is. Most van egy járgányom és két telefonom.
Milyen mikromobil járgányt vettél? Mikroautó, bicikli, roller, segway, ... ?
Nem csoda, hogy ehhez a jószághoz alkalmazással feloldás után lehet csak teljes értékűen hozzáférni. Próbáltam hasonlót, s egyáltalán megállni rajta se egyszerű mutatvány. Ilyenkor jönnek elő azok az anatómiai dolgok, amik a mindennapi életben fel se tűnnek, hogy pontosan hol van a tömegközéppontod, a talpad melyik részén támaszkodsz leginkább, stb.
Ez megtanít egyenesen állni, ha nem akarsz leesni róla ![]() Így nyolc év távlatából mi a tapasztalatod vele? Érdekes, hogy akkor volt egy nagy hulláma ezeknek, aztán az elektromos roller terjedése és a nem feltétlen egyszerű kezelhetősége hogy elnyomta a hétköznapokban. Mostanra tényleg ritkaság számba megy, ha ilyet látsz valahol közlekedni, pedig abban az időszakban azért legalább egy-két hetente belefutottam egy-egy ilyet használó emberbe.
Nos, __itt__ elég részletesen írtam tapasztalataimról.
Az egyenes állásról olvasáskor elmosolyodtam ![]() Úgy van itt Kazincbarcikán is, ahogy írtad. Amikor 2018-ban vettem, sok segway volt, igaz, torziós irányítású gyerekjáték. Na, azok pár év alatt kikoptak. Ez a típus komolyra sikeredett, talán annak köszönhetően, hogy ninebot megvette az eredeti segway céget. Aztán kifutott a termék. Az eredeti pótalkatrészek még az eredeti minőségűek voltak ( lehettek ), de amit ma lehet kapni, az nagyon silány. Más anyag, más méret. Most az eredeti 5400 mAh helyett 4300 mAh ( 54 V ) akku van benne. Nincs más. A töltő persze az 5400 mAh-nak megfelelő árammal tölt, amit nem tartok jónak. Próbáltam torziós segwayt és elektromos rollert is. Nem estem el, de csak mert éppen előtte abbahagytam. Az útmérő ma 19912,6 km-t mutat. 2557 nappal számolva 7,8 km/nap. Hozzátartozok az itteni utcaképhez. Este segwayjel sétáltatom a kutyát, pontosabban ő sétál, én csak kísérem. Hogy tudjak olyan gyorsan menni, ahogyan ő szeret néha. Pórázzal, póráz a vállamon eltűnésEltűnt a Ki mit építettből vayg 2-3 projekt . Julius 12 az utolsó dátum , de utána még voltak... Nekem se telefonon se pc-n nem látható, ebből arra következtetek , hogy nem az én készülékembe van a baj..
Nálam Hétfői az utolsó bejegyzés. (Július 20.)
Júluis 13: nixi utánzó óra, hétfő: szintillesztő. ma: cukorkaválogató robot.
Mintha a nem odavaló hozzászólások tűntek volna el, de a projektek megvannak.
Így van, volt egy kis hozzászólás rendezési - lapozási probléma tegnap délutántól, mely a nagy oldalszámú topikokat érintette és fokozatosan rendezte őket újra a rendszer. Ezért tűnhetett úgy, hogy mint ha korábban lenne vége a topiknak. Hozzászólások ténylegesen nem tűntek el, csak előbb ért véget a lapozhatóság.
Mostanra a probléma elhárult, köszönjük a türelmeteket és elnézést a fennakadásért. ML
Köszi a megerősítést ! Akkor mégiscsak nekem volt igazam
![]() És mostmár el van hárítva a hiba , ha most nézi meg bárki már nem találkozik ezzel
Aha, köszönöm a magyarázatot, így már értem, hogy tegnap reggel miért rendetlenkedhetett nekem a fórum, mikor nem nagyon akarta megjeleníteni az elküldött hozzászólást, de baloldalt a topik aktivitás látszott.
PlazmavágóÜdv!Hozzá jutottam egy Parkside Performance plazmavágóhoz. Ez egy belső kompresszoros gép, de lehet rá külső levegőt is tenni. Ha ráteszem a külső levegőt, akkor az állandóan fúj, csak a gépen lévő kézi szeleppel lehet elzárni. Az lenne a kérdésem, hogy ez a rendes működése, vagy esetleg van benne egy elektromos légelzáró szelep, ami nem működik? Köszönöm!
Szia!
Ha már nem garanciális, én levenném a burkolatot, és megnézném a külső levegő csatlakozástól a kimenetig, hogy van-e valami, vagy direktben van bekötve. A saját kompresszora a pisztolyon lévő gombbal indítható, vágás után késleltetéssel leáll? Ha igen, akkor utólag is beépíthető egy mágnesszelep.
Szia!
A gép új, garanciális. De nem tudom, hogy ez ilyen, vagy hibája. Ezért szeretnék segítséget kérni, hogy futkossak-e az ügyben, vagy ne. Hozzáteszem, hogy a belső kompresszorral tökéletesen működik, a vágás elkezdésekor elindul a belső légsűrítő, a vágás után pedig késleltetéssel leáll. De mégiscsak motoszkál bennem ez a dolog, hogy hibás-e a gép, vagy nem.
Erre pedig nem ártana kicsit jobban ráfigyelni, ráugrani.
Néhany napja is itt volt a beszélgetes, hogy miért is fogy a fórum latogatottsaga, és inkább emberi dolgok jöttek elő. Nos, én nem kutatom, de azért amikor ez a hiba sorozatbsn fordul elő (mert sorosatban, pár hónapon belül), akkor a friss emberek el fogják kerülni azt a fórumot, ahol úgy látszik, van friss hsz, amikor kinyitja, akkor meg nincs is. Tulajdonképp már engem is zavart.
Én nem fogom itt hagyni a fórumot, az biztos, sőt, a szokásom része, hogy naponta legalább egyszer ránézek a történésekre, mikor itthon vagyok.
Ez nem így történik valójában, hanem a facebookhoz és a like-hoz szokott tagok szokása az, hogy pl. Ki mit épített topikban, ha nem kap egy óra alatt X like-ot, akkor törli/törölteti a hozzászólását. Ilyenkor az értesítés már ugye kiment a tagoknak.
Szintén ha nem kap választ azonnal a kérdésre, akkor törölteti / ami még rosszabb viselkedés, és még a modik sem látják mindig, ha ír kérdést akkor óránként utána ír hozzászólást, hogy a topik listán felülre kerüljön, majd 1 másodperc múlva törli. Az értesítések ekkor is a hozzászólás írásakor már kimentek. A legritkább a rendszerhiba, a pár nappal ezelőtti egy jövőbeni módosításnak nem várt következménye amiről mi tehetünk, akkor és ott. Amit Te leírsz az pedig rossz és bosszantó felhasználói attitűdből ered, a kettő teljesen más. ML |
Bejelentkezés
Hirdetés |

- amikor bőszen ajánlgatják a "appot", én meg szerényen megmutatom a nyomógombost ...
. Julius 12 az utolsó dátum , de utána még voltak... Nekem se telefonon se pc-n nem látható, ebből arra következtetek , hogy nem az én készülékembe van a baj..