Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » OrCAD tervezőprogram
 
Témaindító: diego0204, idő: Okt 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) elektromania92 hozzászólása Máj 1, 2011 /
 
Sziasztok.

A suliban azt a feladatot kaptam, hogy készítsem el a csatolt áramkör szimulációját Orcad Capture CIS programmal.
Az áramkört megrajzoltam, a szimulációt beállítottam, de kaptam egy hibaüzenetet, hogy D1, D2 undefined...
Valaki segítene nekem, aki ért ehez a programhoz?
Nagyon megköszönném.
.TRAN analysis és .DC sweep analysis -t kellene csinálni.
Valamint analitikusan is megállapítani a feszültség lefolyását.És a kiszámoltat összehasonlítani a programban kapottal.

D3-14a.png
    
(#) Suncorgo hozzászólása Szept 29, 2011 /
 
Sziasztok

Hogyan lehet tápfeszt adni az orcadban a logikai áramköröknek? Amelyiknek van sim fájlja annak nincs tápkivezetése és nem tudok szimulálni.
(#) nagy_david1 hozzászólása Dec 6, 2011 /
 
Üdv!

Kb. 3 napja intenzíven tanulmányozom a programot és egy számomra elég nagy problémába ütköztem. Míg legtöbb programban egy alkatrész footprint-jét is látni lehet, illetve ez alapján lehet válogatni tokozások között is addig itt ezt a felhasználónak kell bepötyögni? Ez elég kényelmetlen és új számomra, hogy a footprint-et nem látom és kell találgassak azok a parancsszavak között amik megtalálhatók az ő könyvtárába. Vegyük a legalapabb műveletet pl.: El akarok helyezni egy 0,5W ellenállást a panelen és ennek akarok footprintet választani. Számomra nem valami kényelmes, hogy kell találgassak az ilyen "RES500" stb parancsszavak között ráadásul ezeket kell ismerni is mert hanem a program egyből jelez, hogy nem ismeri. Nincs valami olyan megoldás ahol kiválasztom én a footprintet "egérrel" így számomra is megkönnyül a művelet és biztosra fogja a program is ismerni mivel egyből a könyvtárásból választok? 16.3 verziót használok. A neten sem igazán jutottam dűlőre ilyen téren. Köszönöm előre is.
(#) efraim hozzászólása Jún 9, 2012 /
 
Ma szerettem volna telepiteni a gépemre a Cadence 16,3-at. A License Manager szerint a license rendben települt, az Enviroment Variebles-ben is látom, a Cadence menű Release 16,3/License Client Configuration Utility-ben is minden rendben, de ha indítani szeretném az Orcad Capture-ot, akkor már nem látja a license-t és csak demo módban akar elindulni.

Valaki esetleg találkozott már ilyen problémával?

A fiam laptopján is megpróbáltam, ott minden gond nélkül működik.
(#) Fenyő hozzászólása Okt 6, 2012 /
 
Üdv!

Felraktam Orcad 16.0 -t, hogy szimulálgassak kicsit.

Fogtam a Capture CIS -t, megrajzoltam benne az "Elektronikai alapkapcsolások IV. rész" -ben található villogót, ráraktam egy-egy "Power Dissipator Marker"-t a két ledre, 10s idővel megnéztem a grafikonjukat. Nem azt kaptam, amit kéne, kb 33mW teljesítménnyel folyamatosan megy mindkét LED a grafikon szerint. Miközben ugyebár egymást váltogatva kéne menniük!

Aztán kipróbáltam a "Ping-pong villogó" nevű cikkben lévőt is, ott meg a Ping-pong villogás helyett nagy büdös 0 Watt folyamatosan mindkét LED!!! (9V-t kapcsoltam rá)

Mit csináltam rosszul?
(#) Fenyő válasza Fenyő hozzászólására (») Okt 11, 2012 /
 
No, azóta rengeteget teszteltem, és megleltem a megoldást elég sok ilyen bajra.

Ugyan látom, hogy ez a topic nemigazán érdekel senkit, de azért mégis leírom a tapasztalataimat, hátha egyszer valakit majd érdekel, éppen ez kell neki.

Először is, az "Elektronikai alapkapcsolások IV. rész" -ben található villogó helyes grafikonjához ki kell pipálni a "Skip the initial transient bias point calculation (SKIPBP)"-t.
Ez nagyjából elég is a helyes ábrázolásához.

A "Ping-pong villogó"-hoz viszont ez már nem elég, emellé kell még, hogy a "Maximum step size" az 1m (azaz 1 milisec) legyen, valamint a "Relative accuracy of V's and I's" azaz a RELTOL az 0.0000001 kell legyen.

Az 555-ös időzítő IC-vel is néha vannak bajok (főleg a TLC555 viselkedik elég furán PSpice-ban), ezekkel a fő probléma a konvergencia hiba vagy nullával való osztás szokott lenni. Ezekre megoldás lehet a "Transient time point iteration limit" (azaz ITL4) érték növelése, mondjuk 10000-re, vagy akár 1 millióra is. Megoldás lehet még a VNTOL, ABSTOL, CHGTOL csökkentése oly módon, hogy mindegyikben az előtétszavak (kezdő)betűit (m,u,n,p, stb) kicseréljük egy f betűre. (femto)
Persze nekem volt olyan helyzet, amikor még ezek sem segítettek.

Aztán lehet még olyan probléma, hogy pld egy négyszögjelet (nem egy egyenleteset, ahol ugyanakkora a fenti szakasz mint a lenti) eltorzítva rosszul mutat, egy szép nagy fűrészjellé torzítva. (555-ös kimeneti jeleire gondolok)
Ezeken is segíthet a VNTOL, ABSTOL, CHGTOL csökkentése. Na és persze a "Maximum step size" csökkentése is! (ami persze fordítottan arányos a számítások összidejével )
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2012
(#) cimopata hozzászólása Dec 7, 2012 /
 
Sziasztok!

Van e valakinek esetleg ötlete, hogy a videóban szereplő part managermenüpont az én OrCad-emben (16.3)
miért hiányzik?
http://www.youtube.com/watch?v=AZRVEKfXfIc


orcad.jpg
    
(#) usane hozzászólása Aug 5, 2014 /
 
Hello!

Ért valaki az orcadhez?
Negatív filmet szeretnék vele nyomtatni, de sehogysem akarja amit én.
Ugyebár az a cél, hogy az anti-etch legyen fekete(tinta) az etch meg maradjon fehér.
Ötlet?
Ja elfelejtettem, 16.5 pcb editor.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
(#) kaqkk válasza usane hozzászólására (») Aug 5, 2014 /
 
Nem biztos hogy tudja , (az eagle is csak kerülőúton oldja meg) invertált postcript be mentem és azt küldöm bele a pdf creatorba . Ő már kész invertált pdf et köp ki...
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
(#) usane válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 6, 2014 /
 
Én sem találtam rá megoldást a neten sem, vagy csak béna vagyok,elég összetett szoftver. Pozitivban nyomtatva meg egy valag tintát megeszik. Azt hiszem át kell állnom az eagle-re vagy másik szoftverre.
(#) slimcolt hozzászólása Jan 24, 2017 /
 
Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Letöltöttem az LTC4002 IC-nek a szimbólumát és a footprintjét. A szimbólum ott is van a Capture-n, de nem tudom hogyan csatoljam hozzá a footprintet.
Tudnátok ebben segíteni?
Köszi!
(#) slimcolt válasza slimcolt hozzászólására (») Feb 3, 2017 /
 
Közben már sikerült megoldani ezt az alap dolgot..
(#) abacs hozzászólása Márc 7, 2018 /
 
Sziasztok Az a kérdésem van, hogy honnan tudok olyan könyvtárat letölteni Capture-hoz amiben van infra led-en kívűl "normál" led is.
(#) usane válasza abacs hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Van benne LED.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2018
(#) freddyke hozzászólása Júl 21, 2018 /
 
A Microchip oldaláról letöltöttem egy PIC24_V1.5.zip nevű filet, amelyből a "PIC24FV16KM204-X_PT.bxl" nevű filet szeretném Allergo 16.6-os formátumra konvertálni. Felraktam a "csodálatos" Ultra Librarian ingyenes verzióját. Akárhányszor futtatom a Step 3-at, eltűnik az ablak, hibajelzés nincs, a log file üres és a Library/Allergo/(dátum) könyvtár is üres. Mi tudnék tenni, hogy működjön? Alternatív módszert ismertek?
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2018
(#) usane válasza freddyke hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
Én épp a múlt héten használtam, én capture meg allegro alá készítettem PIC32 szimbólumot meg lenyomatot. Az allegrot még nem néztem meg létrehozta-e, de a vcapture szimbólumot megcsinálta. Most elég sok melóm van, de majd ránézek. Egyébként lenyomatot meg az allegro is tud készíteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2018
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem