Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion se 1025
 
Témaindító: speki, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   2 / 23
(#) szamóca válasza hozzászólására (») Aug 28, 2007 /
 
Szia Gé! Azt nézd már meg légyszi, hogy amit te 1mikros kondikat a végén kicseréltél, és a rajzon nem azok az értékek vannak mi a poziciószámuk? Mivel mindkét csatorna egyszerre produkálja a hibát, a mélyszabályzó poti környékén(panelhiba,kondi, parazitaellenállás) kell valami hibának lenni. Ha minden kötél szakad, a nyák átvizsgálása után rakj be egy másik potit kisérletként (akár trimmert is) és próbáld meg csinálja-e még.
(#) válasza szamóca hozzászólására (») Aug 28, 2007 /
 
Szia!

A két kondi pozíciószáma C206 és C235. csak ott van a probléma, h a rajz amit küldtél, több helyen is eltér a SE1025 B-változatától /konkrét példa: C263 nálam 1000µF/16V, a rajzon 470µF/16V /. Leginkább kondi kapacitásokra gondolok, tranyókat, ellenállásokat nem néztem meg, h stimmelnek-e. Bár nagy eltérések nem lehetnek, a főbb pontokon mért feszek mind egyeztek. Amiket írtál, máris kipróbálom.

És még valami: nekem baromira úgy tűnik, mintha a rajzon C236-al jelölt kondi /a T206 mellett/ nálam a C206-os jelzésű kondi lenne...
(#) válasza hozzászólására (») Aug 28, 2007 /
 
És azt elfelejtettem mondani, hogy ezáltal 2db C206 van az erősítőben
Egyik a bemenetválasztónál, másik a C236 helyén...
Lehet h csak elrontották a panel szitázását?
(#) szamóca válasza hozzászólására (») Aug 29, 2007 /
 
Szia. A C263 csak puffer, tehát jó hogy nagyobb értékű. A C235-236 fokozatleválasztó, csatoló kondik. A RIAA korrektor C206 kondija volna a valós, T206 melleti C236(206) ráadásul K206 linear kapcsoló környékén lehet. A 206-osok csúcstalálkozója . Na mindegy , azért volna jó ha szétválasztanád a jobb és a ball csatorna mélyszabályzó potiját, mert világossá válna a poti szerepe a hibában.
(#) válasza szamóca hozzászólására (») Aug 29, 2007 /
 
Idézet:
„ha szétválasztanád a jobb és a ball csatorna mélyszabályzó potiját”


Ok, este ha megint itthon leszek, akkor megpróbálom azt is.Tehát ezexerint rakjak be a poti helyett másikat.
/viccesen fog kinézni a 2 mono trimmer, amint drótokon ficegnek a mélyszab. poti helyén /
aztán majd meglátjuk mire jutok
(#) szamóca válasza hozzászólására (») Aug 29, 2007 /
 
Remélem kijön végre a hiba oka.
(#) válasza szamóca hozzászólására (») Aug 30, 2007 /
 
Szia!

Hát kipróbáltam a 2 külön potit, és a 2 csatorna egymástól függetlenül is adat a hibát. Viszont mivel jobb ötletem már tényleg nem volt, átforrasztottam a panelen mindent mégegyszer /tehát újramelegítettem a forrasztásokat/, és képzled, most már teljesen jó!
ezek szerint csak vmi kis kontakt volt a baja, hogy hol, azt persze nem tudom, na meg azt se, hogy ez elsőre miért nem jött be /pedig ezzel kezdtem pár nappal ezelőtt/. Elég piti hiba, azt hittem vmi komolyabb.... De mindegy, a lényeg hogy működik

Köszi a segítséget


(#) szamóca válasza hozzászólására (») Aug 31, 2007 /
 
HALLELUJA!!! A hidegforrasztás tud ám hű**e dolgokat művelni! (azért jó lenne tudni melyk pont okoz ilyen hibát? )
űdv: szamóca
(#) válasza szamóca hozzászólására (») Aug 31, 2007 /
 
Idézet:
„azért jó lenne tudni melyk pont okoz ilyen hibát?”


Jah, azt tényleg jó lenne tudni , de mindent átforrasztottam az előfok paneljén... igazából meg se néztem, h jónak tűnik-e a forrasztás, mindet átforrasztottam. és most jóóóóó



üdv:Gé
(#) Resident válasza hozzászólására (») Dec 15, 2007 /
 
Szevasztok!

Nemrég rámbíztak egy 1025B-t , ami egyszer már járt nálam, csak a srác véletlenül beleejtett valamit és kisebb meghibásodás érte.
Ami hiba volt kijavítottam, (legjobb tudásom szerint ). Folyamatosan kinyomta a 400mA-es biztosítékot. na most sikerült megjavítani, kidobáltam belőle ezt-azt, majd újak kerültek a helyére. most ott tartok, hogy nem nyomja ki a biztosítékot, viszont az előfokhoz közelebb eső végfok kb 1-2 perc elteltével kegyetlenül felforrósodik. Nem tudom miért van ez, nyákon semmi zárlatot nem találtam, ráadásul a panel minősége is egészen jó, szóval újat sem szeretnék nagyon készíteni.

Valaki tudna segíteni, hogy miért forrósodik ennyire?

Köszönöm! Szevasztok!
(#) Dzsoni hozzászólása Dec 15, 2007 /
 
A nyugalmi áramot újraállítottad az alkatrészcserék után?
(#) válasza Dzsoni hozzászólására (») Dec 15, 2007 /
 
Tudtommal a SE1025B-ben nincs lehetőség a nyugalmi áram állítására...

Resident:
csatoltam a végfok rajzát, hátha szükséged lesz rá
(#) Dzsoni válasza hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
De, az R321 erteket kell valtoztatni szukseg eseten.

Egyebkent asszem tok mindegy erolkodnunk addig mig a kerdezo nem hajlando reszletesebben is kifejteni hogy mi a gond es mik a korulmenyek.

Idézet:
„kidobáltam belőle ezt-azt, majd újak kerültek a helyére”

Ilyenek utan segitsunk? Hogyan?!

Udv.
(#) válasza Dzsoni hozzászólására (») Dec 17, 2007 /
 

Idézet:
„[...]tok mindegy erolkodnunk[...]”


Asszem igazad van...


Resident:

Ha netalántán sikerült megoldanod a dolgot - ellenkező esetben miért tűntél volna el? - , akkor legalább beírhatnád hogy hogyan, hátha segítesz vele a többi fórumosnak. Ki tudja, lehet hogy nem egyedi a probléma, lehet h más is ilyesmivel küszködik éppen, nekik biztos jól jönne az info sztem
(#) hal111 hozzászólása Jan 6, 2008 /
 
Üdv Mindenkinek!

Nekem is van egy 1025 SE-m, és az lenne a gondom hogy egyik bekapcsoláskor hallottam a relé nem röffenik be.Az lenne a kérdésem ennek mi lehet az oka?!A választ előre is köszönöm!!
(#) Parázs Gábor válasza hal111 hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
Védelem meghibásodása vagy a végok kimeneten dc.
(#) seducertt hozzászólása Ápr 18, 2008 /
 
1025B eladó. Alku nélkül 10,000Ft, alkuval több.
(#) seducertt hozzászólása Ápr 18, 2008 /
 
Tel.: 70/520-4856
(#) GARFIELD13 hozzászólása Dec 23, 2008 /
 
Sziasztok!
Végigolvastam a topicot, de nem találtam hasonló felvetést.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy SE 1025 (IC-s) erősítőtől lenne szó, ami az alábbi hibajelenséget produkálja (csak rövid ideig próbáltam, nehogy végleg elhalálozzon) : A trafó felőli oldal (bal) kimenetén csak recsegősen és gyengén jut ki jel a hangszóróra, ha együtt tekerem a potikat (azaz közel sem szimmetrikus a két csatorna). A másik csatorna tisztának tűnik. Ha külön csak azt az oldalt tekerem fel, akkor egészen tisztán és erősebben szól (természetesen külön a másik is tiszta). A korábbi tulajdonos hangfalhibásnak mondta, hogy az recseg, csakhogy egy gyors hangszóró felcserélés után kiderült, hogy a hangszórónak nincs baja.
Az erősítőről lekaptam a fedelet, a panelek és az alkatrészek teljesen épnek, eredetinek és egészségesnek tűnnek, viszont a tetőn a táp felőli pufferkondi bal oldali lábán lévő forrasztás felett némi "vezetésnyom" van. Nem vagyok hozzáértő, csak "műkedvelő asztalos", de a rajzot nézegetve ez azt jelenti, hogy a -30V és a test közelebbi ismeretséget kötött egymással valamilyen szinten.
A további próba előtt, mivel a végfok IC már pótolhatatlan és nem szeretném elveszíteni kérdezném, hogy okozhatta ez a hibát, vagy más lehet az ok? Fényképet csak holnap tudok mellékelni.
Fedél nélküli próbával meg tudom állapítani, hogy ez volt-e a gond anélkül, hogy további visszavonhatatlan károkat okoznék benne?
Esetleg előfordult már ilyen gond valakinél?
Érdekel minden ötlet, tanács és segítség.
Kérdezném még, hogy a tetőn az a két cellux darab a gyári szigetelés lenne a kissé magasra felnyúló kondik nem kellően lelapított érintkezőire forrasztott vezetékvégek és a és a tető közötti negyed miliméteres résben?
Ha az a "gyári szigetelés" (sajna eléggé úgy néz ki), akkor kissé átértékelem az orionról kialakított képet magamban.
Ha ez volt a "szigetelés", akkor még azt sem ért.

Már csak ez hiányzik az RFT, Unitra, Orion mini torony hármasból és szeretném ha "életben maradna".
Nem fogok a javításával próbálkozni, mert ehhez kevés vagyok, szerintem szakembert kíván majd az ünnepek után, de jó lenne addig is némi információ mire is számíthatok, főleg a pótolhatatlan végfok IC-val kapcsolatban.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
(#) GARFIELD13 válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Mellékelem a képet ezen látható a belső és a tetőn lévő átégésnyom is.
Az Orionban megfelelő szigetelés volt anno a cellux?
Ez vajon mekkora költségmegtakarítást eredményezett egy 2x6,5 és egy 2x 3,5 cm-es normális szigetelőanyag kiváltásával?!?

HPIM1540.jpg
    
(#) Mate78 válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Szia

egy IC-s 1025-ös....még nem találkoztam ilyennel, csak a KD607-es tranzisztoros változattal.

Nem hinném hogy a pufferkondik letesteltek volna, akkor ott nagyobb égésnyom lenne, + a biztosíték is kiégett volna.
Hasonló problémám volt nekem is 1025-össel.Nálam a recsegést a hangszínszabályozó panelen lévő forrasztási hibák okozták, azt ajánlom nézz szét ott, és mindent forrassz a panelon.Mjad számolj be az eredményről, kíváncsi vagyok.
Levett fedéllel történő próba esetén az erősítődnek semmi baja nem lesz.
üdv
(#) bgsf válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
költség megtakarítást nem eredményezett, hanem csak ez volt kéznél......
a szocrendszer vége felé már mi is úgy dolgoztunk ahogy tudtunk...(anno TERTA), ha egy ellenállás nem a megfelelő volt, a jusztírozást kaparással, majd lakkozással oldottuk meg. a mai multik sem különbek (pl TESCO akármifenekütyü), csak jobban csomagolják!
amúgy egy sima cellux elég jól szigetel! ezer voltonként kb 0,5mm az átütési táv. tehát nem biztos hogy a táp átütött a burkolatra, inkább valamelyik kondi adta meg magát. amúgy ez elég jó kis erősítő, én nem szidnám az Oriont....bár a nagyobb tesója jobban sikerült, néhány utánépítést meg is hallgattam és nem volt rossz!
zenekari erősítőnek használtuk, mert igen strapabíró volt.
(#) Mate78 válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Nekem is volt mindkettő a 1025-ös is (több is,de csak a tranzisztorors változat) meg a 260-as is.Szerintem is mindkettő nagyon jó hangú erősítő.
Az első 1025-öst úgy kaptam hogy a hálózati toroidnak csak a vasmagja volt meg, azt újratekercseltem, azóta is működik.A másikban az egyenirányító diódák+ a panel voltak szétégve, azt is javítottam, az is azóta megy.

most pedig van egy SE-1060-asom

üdv
(#) bgsf válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
én sem találkoztam IC-s megoldással... lehet hogy már öregek vagyunk?
amúgy a KD607 tranyók nem tudom hogy a legjobbak-e? bár akkor az volt és kész... tény hogy az erősítőnek nagyon kellemes hangja van, valamint nagyon kicsike!
ennek ellenére a súlya viszont ott van!
(#) Mate78 válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Úgy tudom hogy IC-vel kezdték gyártani,de aztán az IC beszerezhetetlenné vált, és akkor tértek át a tranzisztorra,és kapott B-s jelzést az erősítő.(SE 1025B)
Igen nagyon jó hangú, szerintem símán veri az összes Videoton erősítőt.Azokon mindig gyorsan túladtam.De Orionom mindig volt. Szerintem ugyanez érvényes a hangfalaikra is.Most is egy HS280-as muzsikál itthon.

üdv
(#) bgsf válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
én az Orion 80W-osát csak utánépítettem. nem használom, mint ahogy a 100W-s Quad-ot sem. felesleges a lakásba ekkora teljesítmény.....(2X60W-s TEXAST "gyilkolok", de ezt is csak 3-8W kimenő teljesítményig). elég lenne a mini orion, csak sajnos olyan ritka mint a fehér holló. minden vágyam egy mini ORION torony, mert a deck és a tuner nagyon jó volt.
a nulszériás nagy torony magnója ALPINE mechanikával volt. vettem is egyet, igaz nem a nullszériásból, de ALPINE mechanika húzza a szallagot... erősítőt, meg rádiót nem sikerült vennem... valahogy senki sem akarja eladni... vajon miért?
(#) Mate78 válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Persze hogy felesleges.Én egy 2*5W-os csövest hallgatok,nekem elég.
1025-ös erősítőt lehet venni, szoktam is látni, pár hozzászólással viszább valaki hirdette is.Magnót, tunert azt nem tudom, azt nem kerestem még.
(#) bgsf válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
csak én az isten háta mögött lakom......
innét baromira nehéz eljutni valahova is.... látatlanba meg nem veszek semmit! visszatérve a 1025-re, előkeresem a rajzát. egyszer javítottam ilyet, és abban a végtranyók köszöntek el. ahogy emlékszem a szerelése olyan volt mint ha én építettem volna

amúgy eléggé stabil szerkezet, látszott rajta hogy magyar! pl: nem volt alulméretezve semmi.... (inkább kicsit túl volt méretezve, a KD-s tranyók is sokkal nagyobb powert tudnának, de akkor ilyen volt raktáron)
(#) bgsf hozzászólása Dec 23, 2008 /
 
tudom hogy ez nem apróhirdetés, de.....
Orion sm250-es kazettás deck igényes hozzáértőnek odaadó, ha a postaköltséget vállalja. hibája hogy hátra nem teker (nem néztem, de nagy gondja nem lehet, valami csúszik....). a kazettaajtó már saját gyártmány, a fej cserélve JVC-re (kemény króm, tudja a metál kazettát is kezelni) a zajcsökkentőt be kell állítani, néha a bemenetválasztó kh-s, de engem nem zavart (főleg csak felvételkor csinálja, eltűnik az egyik oldal de a kapcsoló mozdítására megszűnik). családi okok miatt válok meg tőle, nem tudom hova rakni, azt pedig nem akarom hogy a padláson "rohadjon" el! akkor inkább legyen olyannál aki értékeli....
(#) bgsf válasza bgsf hozzászólására (») Dec 23, 2008 /
 
Sárospatakon lakom, környékbeliek előnyben! akkor nem kell a postára mennem..... a deck megtekinthető előzetes egyeztetés után! pénzt nem kérek! csak jó kezekbe kerüljön! ha van kérdésed akkor levelet írj!
Következő: »»   2 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem