Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion SE-1060 B végfok
 
Témaindító: hendri, idő: Nov 22, 2006
Lapozás: OK   2 / 4
(#) Mate78 válasza hendri hozzászólására (») Nov 23, 2006 /
 
Ha 600Ohm a bemeneti impedanciája,akkor érthető a dolog,akkor tényleg túlterheli a dvd-t.
Fejhallagatókimenetről próbáltad?
(#) hendri hozzászólása Nov 23, 2006 /
 
Srácok igy ahogy mondjátok a dolgokat azért beugranak dolgok. Tehát, ha az erősítő bemenetén az egy trafó és mondjuk 600 ohm és a hi-fi cuccok kimenete ha jól emlékszem általában 47 kohm és még a hangerő potméter is ezen a készüléken 10 kohmos akkor itt valószínüleg komoly illesztési problémák is lehetnek. Lehet, hogy ez egy mikrofon erősítő is lehetett ami pedig általában pár száz ohm. Amúgy az elején említettem, hogy a MTV-ben volt ez a cucc
(#) hendri válasza Mate78 hozzászólására (») Nov 23, 2006 /
 
Megpróbálom
(#) hendri válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 23, 2006 /
 
2x100
(#) hendri válasza hendri hozzászólására (») Nov 23, 2006 /
 
Heuréka!

vagy legalábbis félsiker, a teljesítmény jó szoba hangerőre (15-20 W) nőtt főleg igy estefelé, a bemeneti trafót kikötöttem legközelebb(mondjuk holnap) lecserélem a potit 47KOhm-osra, és mintha a jobb oldali brumm is csökkent volna.

Holnap ugyanitt találkozunk. Üdv mindenkinek
(#) DJ_Tacee válasza hendri hozzászólására (») Nov 23, 2006 /
 
Potit felesleges cserélni.
A trafót kikötni elég.

Hát pedig elég gány cuccal akartad meghajtani.
Amúgy tévedés, a bemenetek több tíz k, a kimenetnek kell mindenképp alacsony impedanciásnak lennie pont azért, hogy jól terhelhető legyen.
(#) szabi83 válasza hendri hozzászólására (») Nov 23, 2006 /
 
kösz..

Vaterán mi az eladó nick-e?
(#) hendri válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 23, 2006 /
 
csőbarát
(#) hendri válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Nov 23, 2006 /
 
Hogy értve gány?

Onkyo és Pioneer DVD-vel (egyiksem kacat darab)próbáltam, de majd LP játszót szeretnék beszerezni (szintén egy retro szabásút) hozzá amihez majd RIAA korrektort is szeretnék majd építeni. Nyilvánvaló ha oda eljutok majd további segítségeteket fogom majd kérni.
(#) szabi83 válasza hendri hozzászólására (») Nov 23, 2006 /
 
köszi!

[off]a 20W os csőves az müxik?
(#) DJ_Tacee válasza hendri hozzászólására (») Nov 25, 2006 /
 
Úgy rtem kutyakötelessége lenne kivezérelni egy ilyen cuccot. Annyira nem ismerem ezt az erősítőt, de biztos vagyok benne. Én jól körbeszaglásznék az előfok táján.
(#) hendri válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Nov 25, 2006 /
 
Szia !
Az a nagy helyzet, hogy fogtam az egész bemeneti trafót és a bemenetet rögtön poti(10kohm) majd előfok. Mostmár bőven szobahangerő fölött szól, és a hangfalaim sem bírják olyan 60-70 % hangerő állásnál tovább, amik egyébként úgy kb 60-70 W-osak és jó minőségüek(high-end, Phonar). Nagyon ottvan az erölködő.Az Onkyo Integra után nem sok hiányérzetem van (igaz, hogy most csak olyan összevissza lóg minden, az asszony legnagyobb örömére). Viszont még mindig van egy kis brumm a kimeneten a hangerő állástól függetlenül, ez a brumm a bemeneti trafó eltávoliítása előtt sokkal nagyobb volt. Amit mer egy pár hozzászólásom előtt is jeleztem nem lehet, hogy még további illesztési problémával állok szemben, A héten már nem de a jövőhéten megpróbálom a potit 47 kohm-osra lecserélni.
(#) bbatka válasza hendri hozzászólására (») Nov 25, 2006 /
 
Lehet hogy egy célszerűbb vezetékezés segítene. Nagyon össze-vissza mennek a vezetékek és összeszedhetik a tápegységtől a zajt. Illetve előszőr nézd át a vezetékezés forrasztási pontjait.
(#) hendri válasza bbatka hozzászólására (») Nov 25, 2006 /
 
Az az igazság, hogy tervezem az egész készülék átvezetékelését kifejezetten erre a célra szolgáló minőségi kábelekkel, új előlappal és fa burkolattal, és úgy gondolom nagyon sokan meglepődnének, hogy amúgy mennyire klassz az egész készülék a forrasztások tuti jók, minőségi ELNA kondik. Ma reggeltől ideig folyamatosan hallgatom a legnagyobb megelégedéssel a brumm is inkább csak közelről lehet hallani. De érdekes, hogy hallottam olyan maszek jó hangú erősítőt, hogy árnyékolatlan jel kábellel volt vezetékelve és síri csöndes volt.
(#) bbatka válasza hendri hozzászólására (») Nov 25, 2006 /
 
Az én általam épített erősítő is abszolut csendes. Piret Endre kapcsolása alapján építettem meg (Hobbielektronika 1990). 2x70W a teljesítménye. Teljes hangerőre kitekerve sincs semmi sustorgás, semmi brumm. pedig rendellenes módon az árnyékoló vezetéket használtam test vezetéknek.
(#) Mate78 válasza hendri hozzászólására (») Dec 1, 2006 /
 
Én nem vezetékezném semmiképpen sem át,inkább alaposan körüljárnám a dolgot,és megkeresném a hiba okát.Majd írj hogy mi van,mert naon kiváncsi vagyok.Egyébként írtam az embernek,akitől vetted,nincs neki még egy.

Üdv
(#) hendri válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 1, 2006 /
 
szia!

Most azt tervezem, hogy az előfokot leválasztom, de ezt már csak a jövőhéten tudom megoldani mert a hétvégén nem leszek itthon, de ha valamire jutok megírom.
(#) borvendeg hozzászólása Dec 1, 2006 /
 
Hello
nekem van egy orion1025b típusú erősítőm és azt szeretném megtudni, hogy menyire szabad neki melegedni?válaszokat előre is köszi?
(#) Mate78 válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 2, 2006 /
 
Az SE1025-ösnél a dodoz alsó lapjára vannak egy alu idomon keresztül rögzítve e végtranyók,tulajdonképpen a doboz alja a hűtés.
Ez kb 30*20 cm nagyságú,kb2-3 mm vastag alu lemez,az erősítő pedig 2*25Watt szinusz.
Nekem elég jól melegedett,kb 60-70 fokos is lehetett,kézzel már nem tudtam megfogni,de bírta.
Szerintem kissé alulméreteztt a hűtése,de ezt ellensúlyozza a jó hangja.(ez az én véleményem)
(#) szabi83 válasza hendri hozzászólására (») Dec 5, 2006 /
 
javulás ?
(#) Mate78 válasza hendri hozzászólására (») Dec 29, 2006 /
 
Fejlemények?
(#) hendri válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 3, 2007 /
 
BUÉK Mindenkinek!

Elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen sokára tértem vissza, de hát az ünnepek meg a nagy család stb.stb...

Na de a végfokom!!!

A potmétert lecseréltem egy 100kohm-ra. A brumm szinte észrevehetetlen, a hangja pedig fenomenálisan tiszta részletező és nagyon dinamikus. Az amit én esetleg ezeddig előerősítőnek gondoltam az szerintem a bemeneti fokozat, de holnp csinálok róla egy két közeli fotót. És mellesleg végigcsinálta a szílvesztert 5-6 óra full hangerőn valamilyen reflex ládákat hajtva, a társaság legnagyobb megelégedésére (ezidáig minden évben hazavágtuk valamelyikünk erőlködőjét). Itthon egy Mission hangdobozt hallgatok (a bemeneti fokozatot leszabályoztam). Itthon lealázta az Onkyo erősítőmet, a szomszéd Pioneer végfokát. A hétvégén megyek az öcsköshöz szeánszolni ( egy méregdrága Marantz Isivata tuningolt erőlkökője van), mert Ő csak annyit mondott, hogy majd meglátjuk, hogy a JM Lab Cobatokon mit mutat. Egyébként szép lassan készülök az esztétikai tuningjára ( az asszony szerint is tényleg nagyon szépen szól, de ha ilyen csúnyán hagyom kivágja). Esetleg nem gondoljátok, hogy az elkok cseréje nem szükségszerű!?

Üdv
(#) Mate78 válasza hendri hozzászólására (») Jan 7, 2007 /
 
Buék!

Melyik kondit akarod cserélni és miért?

(#) hendri válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 7, 2007 /
 
Hello!
Hát azt meg nem tudnám mondani, mert ez azért merült fel bennem, mert itt a forumban meg máshol is beszélik, hogy ilyen idős készülékeknék az elkok kiszáradhatnak.
Egyenlőre csak hallgatom és hallgatom. Egyébként sok helyen (4x10000 micF táp.)ELNA kondikat tartalmaz melyek pótlása nem volna kis költség úgy gondolom. De lehet, hogy a jövő héten neki fogok szép türelmesen átkábelezni, majd esztétikailag rendberakni. Valószínüleg nem kevés időmbe fog kerülni mert csak késő esténként szoktam a munkából hazaérni, de megpróbálom az eseményeket folyamatosan tudatni veletek képekkel alátámasztva. Ja és a hozzáértő hozzászólásaitokat mindig figyelembe venni.
(#) dady4 hozzászólása Márc 8, 2007 /
 
Üdv!
Elnézést hogy "kontár" létemre beleszólok,de ha lehet egy javaslatom a kondik cseréjéhez, érdemes lenne esélyt adni a saját kondijainak, mivel nem gagyi kondikról van szó. A régen nem működött készülékekben meg lehet próbálni bekapcsolt állapotban, hagyni formálódni az elkókat. Ha esetleg butaságot javasoltam elnézést kérek.
(#) Kiss Arnold hozzászólása Márc 4, 2011 /
 
Hello! Az én erősítőmben tönkrement a hangerő szabályzó.
Kiforrasztottam de nem tudom, mit tegyek be helyette, ugyanis amit kivettem azon semmi felirat nincs
(#) cruisher válasza Kiss Arnold hozzászólására (») Márc 4, 2011 /
 
Mérd meg a teljes pálya ellenállását és kiderül, majd tekerd fél állásba és a félpályát is mérd le ekkor a karakterisztika is kiderül.
(#) Mate78 válasza Kiss Arnold hozzászólására (») Márc 4, 2011 /
 
Hali

A bemeneti érzékenység állító helitrimmert kérded?Amit a hátlapon keresztül lehet csavarhúzóval állítani, és a NYÁK-ba van forrasztva?
(Gyárilag nem építettek hangerő szabályozó potmétert a 1060-asba.)
Mérd le a másik helitrimmert, és tégy bele olyat.

Ha valaki beletett egy hangerőszabályozó potmétert, és azt kell cserélni,akkor 10-10kohm közöttit tennék, nem kritikus.Viszont „B”-s karakterisztikájú kell.(Logaritmikus)

Üdv

Máté
(#) FerikeXT hozzászólása Máj 21, 2011 /
 
Hello mindenkinek!
Nekem az orion SE1060as erősítőnek kellene a védelem kapcsi rajza, mert valaki kivett belőle pár alkatrészt
A beültetési rajz is nagy segítség lenne.
Köszi
(#) mrpckiller hozzászólása Jún 8, 2016 /
 
Üdvözletem!
Arra lennék kíváncsi, hogy ebben az erősítőben 2 Tesla KD607 és 2 KD617 tranzisztor van, ugye ezek elvileg push pull-ban vannak, de csatornánként 2 push pull? (ha az egyáltalán). Eddig még nem láttam ilyet. Lehet eléggé egyértelmű a dolog, de még tapasztalatlan vagyok Egy kis információ erről jó lenne tapasztaltabb emberektől.
Köszi
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem