Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC programozas pascalban
 
Témaindító: bozsokiandras, idő: Feb 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bozsokiandras hozzászólása Feb 22, 2006 /
 
Egyszer hallottam róla, hogy lehet pascalban PIC-et programozni. Ha ez igaz akkor milyen pascal kell hozzá és hogy kell kezelni a ki és bemeneteket?
(#) Kera_Will válasza bozsokiandras hozzászólására (») Feb 22, 2006 / 4
 
van több is

pl itt a szomszedban is :

a szomszed yu

de van több másféle is ...
(#) bozsokiandras válasza Kera_Will hozzászólására (») Ápr 25, 2006 /
 
Leszedtem a mikropascalt, de pic-ekben nagyon kezdő vagyok.
A ki és bemeneteket hogyan kell benne kezelni? Gondolom hasonló módon, mint a PC párhuzamos portjait.
(#) gogi válasza bozsokiandras hozzászólására (») Jún 10, 2006 /
 
Ezzel volt valakinek dolga?
PAS2PIC
(#) edison14 hozzászólása Máj 25, 2011 /
 
Helló. A tanárom azzal kezdett nyaggatni, hogy PIC-eket pascalban kezdjek el programozni. Nos találtam is egy forditót PIC micro pascal. Ez az MPLAB-ot használja a forditáshoz és elég kicsi kódot generál. Szerintetek érdemes elkezdeni?
(#) vilmosd válasza edison14 hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Erdemes lehet ha ismered a pascalt. Amugy altalaban ASM-ben kezdunk PIC-et programozni, majd ha mar nagyon vagjuk az ASM programozast, (3-4 ev gyakorlat) keresunk valami olyan programozasi nyelvet ami kiforrott, a MPLAB altal tamogatott, es allandoan frissitett. Az se art, ha sokan hasznaljak, mert ha kerdes van, csak olyan tud valaszolni erdemben, aki ismeri az adott nyelvet. Pascalt alapvetoen kevesen hasznalnak PIC programozashoz, ezt a valtozatot lehet meg kevesebben, tehat csak sajat magadra szamithatsz ha elakadsz. Inkabb valami "C" utan kellene nezni, ha mar nagyon vagod az ASM programozast.
(#) edison14 válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 27, 2011 /
 
ASM-ben már programoygatok csak a tanárom mondta hogz menjek pascalba mert ott könnyebb lesz. Pascal tudásom van valamilyen szinten és c is és én inkább C ben szeretnék programozni csak a tanárom nem szeretei a C-t és szerinte az egy rossz nyelv a programozásra. Szerintem meg nem. Tehát folytatom az assemblyt aztán amikor kiállok a suliból akkor szerintem átmegyek a C-re.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem