Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PlayStation javítás
 
Témaindító: marha, idő: Jan 4, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 6
(#) bbb válasza devergo74 hozzászólására (») Szept 14, 2019 /
 
Ezt a gépet nem ismerem, de számítógépeknél és hasonló melegedéssel küzdő szerkezeteknél a hűtőborda és a melegedő alkatrész közti hőátadáson kell javítani ahhoz, hogy a hűtés megfelelő legyen. Valószínűleg a processzor/videokártya és a hűtőborda közti részt se ártana újrakenned, s mindjárt jobb lenne a helyzet.

Ha emlékeim nem csalnak, akkor a slim gépekről olvastam, hogy nagyon melegszenek és ezért tuningolták őket mindenféle hűtéssel... (talán ps2 slim volt, aminél ezt olvastam, régen volt már)
(#) devergo74 válasza bbb hozzászólására (») Szept 14, 2019 /
 
Köszi az infókat. Csak a processzor volt pasztázva, szétszedem és megnézem hol lehetne még valamit tenni.
(#) devergo74 hozzászólása Szept 29, 2019 /
 
Fejlemény annyi, ha lemezről játszunk, akkor teljesen csendes, viszont ha feltelepített vagyis merevlemezről indítunk egy játékot, nagyon hangos, zúg a gép. Mitől lehet ez, lehet hogy a merevlemez tropa?
(#) Epeti hozzászólása Feb 3, 2020 /
 
Sziasztok!

Nem tudom van e még itt valaki, de hátha... Szóval van egy ezer éves talán PS1 (SCPH-7502) ami nem igazán olvas... eredeti lemez híján csak írottakkal tudtam kipróbálni, de játékként nem olvassa be egyiket sem. Ha a menüben cd-re váltok, akkor a rajtuk lévő "zenéket" beolvassa. A fejet megpucoltam, valamint a potiján állítgattam, így valamivel hamarabb is olvas, már amit eddig is olvasott. Játékok továbbra sem mennek rajta. Elolvastam az itteni írásokat, de nem igazán tudom mit nézzek át rajta. Azt sem tudom chippelt e , annyira nem szedtem szét... Ha valakinek van ötlete, szívesen meghallgatom. Köszi!
(#) qvasz2 válasza Epeti hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Azt a potit szkóp és tudás nélkül állítani igen bátor dolog. Amúgy nyilván okosított, mert a buta csak a gyárit viszi, írottat nem. Egy alapos, szakszerű (értsd: szervizben) tisztítás még segíthet rajta. Az is lehet, hogy az okosítás egy vezetéke elengedett.
Ezeken az öreg gépeken általában motort és tárcsát kellett csak cserélni, fejet ritkábban. De ehhez szervizbe kell vinni, mert alkatrészt csak ott találsz.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2020
(#) Ktulu válasza Epeti hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Idézet:
„de játékként nem olvassa be egyiket sem”

Ez alatt mit értesz?
Piros alapon kiírja, hogy "Please insert PlayStaion format disk" ?
(#) Epeti válasza Ktulu hozzászólására (») Feb 5, 2020 /
 
Nem... ha cd- vel inditom, akkor nem olvassa a játékokat, csak kiirja hogy " please insert...". Ha előbb bekapcsolom és cd player-be kapcsolom, akkor viszont beolvassa a rajta lévő audio fájlokat...
(#) Epeti válasza Epeti hozzászólására (») Feb 5, 2020 /
 
Na ezt sz@rul irtam meg most... tehát kéri hogy helyezze be a lemezt holott benne van, meg is forgatja, hallani is hogy megy folyamatosan, meg az elején úgymond hallani is az olvasást, de továbbra is csak azt irja hogy helyezze be a lemezt...
(#) Epeti válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 5, 2020 /
 
Anno sima cd lejátszók esetén nagyon sokszor bejött a poti finom állogatása egy kis tisztitással karöltve... még pl. mp3-as autórádióknál is... azért próbáltam most is. Mégha most sokkal nem is lett jobb a helyzet tőle. Mondhatni tapasztalat útján történt. Szerettem volna ilyesmikről tanulni, de az élet máshogy hozta, sajnos nem állt módomban... pedig érdekelt minden ilyesmi, audio- videóeszköz, rádió javitás stb., de már nincs annyi türelmem, se időm hozzá Majd holnap bele tudok nézni hogy csippelt e vagy valami, aztán megirom ide úgy is hogy mire jutottam
(#) Epeti hozzászólása Feb 6, 2020 /
 
Ma megnéztem, csippelve van. De nem láttam semmit meglazulva a bekötésén. Csatolva pár kép
(#) zsa válasza Epeti hozzászólására (») Feb 6, 2020 /
 
Ha az irott zenei cd lemezt tökéletesen visszi az optika jo. Ha a csippet lekötöd gyári állapott visszaál, gyári lemezzel elválik chip hiba-e. A harmadik variáció, ha nincs játékod hozzá és a netről töltöted le , rossz lemez formátumba írtad ki. Plusz az irott lemez mínősége jó legyen, pl tdk lemezt nem szeretik, philips javaslom.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2020
(#) Epeti válasza zsa hozzászólására (») Feb 6, 2020 /
 
Okés, köszi!
Annyi a gondom, hogy eredeti játék az nincs hozzá, csak irottak... A gépet kaptam egy szatyor lemezzel, igazából annyi infóval hogy nem jó... volt köztük philips cd, meg más fajta is, de majd akkor próbálkozok valahonnan egy eredetivel.
(#) cloud9 hozzászólása Ápr 8, 2020 /
 
Üdv.

Van egy PS2-m, volt hozzá egy DS2 controller ami nem működött. Ps1-es és egy kínai controllerel működik. Most vettem egy eredeti DS2 conrollert ami szintén nem működik csak pár gomb, PS1-en is.
Kérdésem lenn, hogy PS1 PS2 conrtollerek kopatibilisek egymással? Ps1 ill. Ps2 conrollerelk más elven működnek és ezért nem jó, esetleg PS2 lehet a hibás vagy megint egy rossz DS2-t vettem?

Köszi
(#) Ktulu válasza cloud9 hozzászólására (») Ápr 8, 2020 /
 
PS1 kontroller minden további nélkül megy PS2-n. Viszont vannak játékok, amelyek megkövetelik a DS2 kontrollert. (ami nyomás erősséget is tud érzékelni)
A kontrollerek rosszak. Általában a fólia szakad meg. Sony kispórolta belőlük a nyákot, helyette fóliát használt, amire festve vannak a sávok.
(#) mustang74 válasza Epeti hozzászólására (») Jún 28, 2020 /
 
Egy kérdés: ha beteszed a lemezt és lefordítod a gépet akkor se olvassa be a játékokat?
(#) mustang74 válasza Ktulu hozzászólására (») Jún 28, 2020 /
 
Nem a DualShock 3-akban vannak fóliás vezetők?
(#) k-elektronic hozzászólása Júl 3, 2020 /
 
Kedves Fórumtársak!
Keresek olyan szakit, akinek már volt dolga ps4 javítással!
Probléma: vinyó halott... (szerintem)
Kérdés: mit kell telepíteni az új vinyóra, és hogyan stb...
(#) antiktelefon válasza k-elektronic hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Nem valami nehéz.
De ne várd, hogy bárki regényeket írjon, amikor a support oldalon le van írva:
Bővebben: Link
(#) Samanoske hozzászólása Aug 15, 2020 /
 
Sziasztok!

kb.8 év után elővettem a ps2-öt de nem viszi,csak a gyári játékot,3 filmből 1-et,a fej elromolhat álltában vagy koszos vagy a chip engedett el?
Azt se tudom,hogy indult régen,de asszem egy reset elég volt.
(#) Ktulu válasza Samanoske hozzászólására (») Aug 16, 2020 /
 
Idézet:
„de nem viszi,csak a gyári játékot”

Csippelve van? Ha nincs, akkor ne is várd el tőle.
(#) mustang74 válasza Samanoske hozzászólására (») Szept 10, 2020 / 1
 
FreeMCboot kell neki és nincs szükség chip-re. Fat vagy slim a gép?
(#) Andr3wJ hozzászólása Dec 21, 2020 /
 
Sziasztok!

Kerölt hozzám egy slim ps2, SCPH-75004. Hibajelenség lemezt nem olvas, fej mozgatás megy nulla poziccióba de ott el kezd kattogni, lemezt meg se pörgeti. Lemez rögzítő jól le lett nyomva lemez fotgatás meg volt szorulva.
Chipezés okozhat e ilyen gondot? Vagy merre tudok elindulni, vagy engedjem el?
(#) Samanoske válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 14, 2021 /
 
Persze,semmi baja nem volt régen,de az se mindegy hogy indítod a játékokat.
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem