Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektor gyenge tunerja
 
Témaindító: G-Lex, idő: Aug 1, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) G-Lex hozzászólása Aug 1, 2006 /
 
Sziasztok!

Van egy projektorom amin van RF bemenet is. Otthona városi kábeltévére ha rányomtam gond nélkül fogta az adásokat. igaz ott is sistergős volt, de az valószínüleg a leosztások miatt, mert a TVn sem volt kristálytiszta a kép.

Most felköltöztem a nagyvárosba és a UPC hálózatával nem hajlandó együtt működni a projektor. A kép csak nagyon sistergősen jön be, hang abszolút nincs. valamelyik csatornán sikerült hangot fognom, de ott is úgy, hogy mikor a kép már kezdett zavaros lenni, a hang akkor tisztult.

Eléggé sokoldadlú a projektor. Tud PAL, NTSC, meg valami másik videó formát meg hangnormából is 2t tud: D/K meg I

Hogyan tudnám rátuszkolni a UPC-re a projimat? ötletek? Esetleg egy erősítő segítene?
(#) Sebi válasza G-Lex hozzászólására (») Aug 1, 2006 /
 
A UPC csak 5,5MHz-es intercarrier hanggal dolgozik (ha nem stereo), tehát ehhez B/G-t kellene tudni választani. Az I csak Angliában használatos (a közelben), ez 6MHz-es hang. A D/K meg 6,5MHz-es hang, ez volt nálunk is a SECAM-hoz (OIRT szabvány).
Konklúzió: mivel a 6MHz-re várhatóan nem nagyon lesz szükség,ezt a szűrőkészletet - ha lehetséges - cserélném 5,5 megásra, így az I-t választva B/G hangnormát kaphatunk. Ha nem megy a csere, parallelton beépítés még lehetséges, csak drágább megoldás.
Az érzéketlenség oka - tunerbemenettől videojelig - számtalan hiba lehet, de gyanítom, hogy a készülék angol eredetű és nem tartalmaz VHF tunert.
A régi helyen meg UHF-en jöttek a csatornáid.
(#) G-Lex válasza Sebi hozzászólására (») Aug 2, 2006 /
 
köszi a választ. most nagyon elszomorodtam...
Akkor szereznem kell egy tuneres videót...
(#) Sebi válasza G-Lex hozzászólására (») Aug 2, 2006 /
 
Azért megnézhetnéd, hogy tényleg így van-e, mert én csak az adatokból következtettem...
(#) G-Lex válasza Sebi hozzászólására (») Aug 3, 2006 /
 
nagy valószínűséggel így van, mivel mikor a kép tiszta hang nincs, mikor hang van akkor meg a kép zavarosodik be... én is erre gondoltam először. de a TVn is szar volt a vétel és ezért gondoltam, hogy talán a projektornak gyengébb a tunerja. De tegnap kaptam kölcsön egy erősítőt... ma vagy holnap megpróbálom rátuszkolni...
(#) szabi83 válasza G-Lex hozzászólására (») Aug 3, 2006 /
 
ha nem lesz jó biztos,hogy nem, mert nem tud venni B/G-t , akkor hétvégén írány a bolhapiac és vesszel egy videjót rca-val össze kötöd a projival oszt jóvan :yes: !

üdv
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem