Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Chip
 
Témaindító: Ardwaark, idő: Ápr 21, 2007
Lapozás: OK   13 / 13
(#) kameleon2 válasza NickE hozzászólására (») Szept 7, 2021 / 1
 
Én is nézegettem a propeller 1 után a P2-t. Azonban nekem már ez a fejlesztőkészlet nagyon drága, nagy, és a próbapanelek is túlárazottak. Az összes jóságát és használhatóságát számomra így elveszítette. Céláramkörbe jó lehet, de így 12 egy tucat kategóriába került, hiszen van ARM proci is ennyi lábbal, sok tudással. Igaz a programozásához ugyanaz a Propeller Tool is jó, ami a P1-hez. Sajnos a ChipCAD is leszállt a termékről. Már semmit nem tudtam náluk nézni a Parallaxtól. Tudnék rá pedig feladatot, szeretném is biztosan, de piaci termékhez mérten húzós. Igaz a piac is elszállt, mert amíg egy fejlesztéshez 1.500Ft volt az ST chip, most jó ha 15.000(!) -25.000(!)Ft darabja! De ahogy elnézem rájöhettek a túlárazásra a Parallaxnál is, mert már konszolidáltabb az ára, mint múltkor, amikor nézegettem. Azt sem teljesen értem, ha már ennyire drága az a nyavalyás próbapanel, miért nem fért el rajta az USB? Miért kell még mindig a PropPluggal senyvedni?
(#) silent15 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 8, 2021 /
 
Kicsit nézegettem még a dokumentációt. Pár dolog felmerült bennem, aminél kiváncsi lennék a véleményetekre.

1. A COGID utasítás 0-15 értéket ad vissza. Ezek szerint terveznek egy 16 magos verziót is? Esetleg arra tudtam gondolni, hogy a tokban 16 mag van, de annyira rossz a kihozatal, hogy csak 8 használhatót engedélyeznek.

2. A HUB témát én elengedtem volna. Hatalmas bottleneck egy ilyen kaliberű rendszernél, úgy, hogy már itt vannak a cache-koherens rendszerek és társai. Nem hiszem, hogy nem lehetett volna megoldani máshogy a közös erőforráskezelést. Persze biztos az is drágította volna...

3. Ha maradunk a HUB megoldásnál, miért nem lehet skálázni a processzormagok frekvenciáját?

4. Mit takarhat a "custom-bytecode executor"? Gondolom saját ASM utasításokat lehet hozzáadni a interpreterhez, de nem sok infót találok róla.
Következő: »»   13 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem