Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   180 / 398
(#) compaqamplifier válasza reloop hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Reloop! te se tudsz segíteni?
(#) pilisilen50 válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
A TO-3 asok el vannak szigetelve az rendben van!Néztem az ic-nél,hát amikor igy bekattan akkor az ic-ből kijövő jel is megvastakszik homályosabb lesz,de a szinusz nem torzul!Érdekes ha csupasz csavarhuzóval,hozzáérek a T3 bázisához akkor visszabillen,és tökéletes lesz a jelalak,de pár másodperc mulva visszatér a torz jel.
(#) Gránátalma válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Gyanús, hogy ez a bevitt kapacitás miatt van. Mármint a megjavulás.
Csak sajna ezzel még midnig ott tartunk, hogy az L2 csatol vissza az IC invertáló bemenetére.
Esetleg a kimeneti párhuzamos 150nFos kondi? Vagy a 100u c2?
(#) pilisilen50 válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
A c14-c13-as 150nanosra gondolsz,vegyem ki?
(#) Gránátalma válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
A c9-esed 100, vagy 120piko Farád?
Csak mert ahogy reloop is írta az a híd fontos része, és bizony a c9 hozza létre az integrációt. Az értékének megváltozása, plusz a belecsúszó induktivitásváltozás bizony okozhatja ezt a jelenséget. Ezek szerint.

Én a helyedben vennék néhány csévetestet, meg pár méter huzalt. 1,2mm-es is jó akár...
Tekerni több menetszámmal 15-17-20-25-28-32 aztán kipróbálgatni.
Egyikkel jónak kell lennie, ha a tekercs a baja.
A c9-et mindenképp ellenőrizd. A kapcsolási rajzodon pont nem látom, hogy milyen az értéke.
(#) pilisilen50 válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Vagy a 10 ohmal sorbakötött 150 nanosra gondoltál,vegyem ki?
(#) Gránátalma válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Nem, ne vedd ki, csak az értékére nézz rá, hogy biztosan annyi-e.
Esetleg dióda teszt, hogy nem szakadt, vagy rövidzár-e.
(Én szívtam gyári hibás 220nF os vadonatúj fólia kondival nem is olyan rég)
(#) pilisilen50 válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
A c9 értéke 100 pf,az urbán pista bácsi azt adott és a rajzán is az van,probáltam már azt hogy kötöttem vele párhuzamosan22 pf-et,de akkor is csinálta,sajnos
(#) reloop válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Bocs a vágásért, az eltérő cséveátmérőről nem tudtam. A levágott szakaszt forrasztással, szigeteléssel visszarakhatod.
(#) Gránátalma válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Hm, érdekes.
Akkor ami tény, ha a T3 bázisát macerálod csavarinnyóval, akkor megjavul a jel egy pillanatra...
A T3 bázisnak erősen köze van a c9-hez, aminek az értéke nem annyi, amennyi a működő példányénak...
A C9 pedig létfontosságú eleme a hídnak, ami az L2-vel folytat soros kapcsolatot....
Hm na most ezt hámozzuk ki....Erősen agyalok ha eszembe jut valami szólok
(#) pilisilen50 válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Megnéztem a 10 ohmos rendben,és a diódák is!Az az érdekes hogy mivel sztereó tehát két panel van mindegyiknél jelentkezik ugyanez a hiba!Ha megtaláljuk a hibát a sört én fizetem,a helyes választ prezentáló fórumtársnak,de ha a bort szereti akkor azt!
(#) pilisilen50 válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
igen ha csupasz csavarhuzóval,a kezemmel megérintem,akkor visszaáll a helyes állapot,egy pár másodpercig,utána a hangfalbol egy hallk pattogás hallatszik és ujra visszaáll a zavar,de ha zenét teszek a bemenetre,kis jelszintnél jelentkezik a hiba,ha rányomok nagyobb jelet akkor királyul dönget!Olyan mintha valami visszabillenne vagy mi!
(#) pilisilen50 válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Haki Mindenkinek!

Ma a Dózsa György út felé volt dolgom,gondoltam be ugrok a vén mágus Urbánhoz rákérdezni mi lehet a gondom!Hát ne tudjátok meg,találkoztam személyesen a mesterrel,a pinyó shpban!Elövezettem mi a gondom,hát mit ne mondjak nektek nektek,azt nem mondanám hogy nem akart segíteni,csak nem igen tudott,a végén azzal vált el tölem ha rájövök mi a hiba majd hivjam fel és mondjam el neki is!Hát mit ne mondjak nem ilyen supportra gondoltam!Azt mondta,vittem a rajzot is,hogy mind a 3 tekercsnél a 6.2 milihenri jol szerepel,oszt ennyi,nekem az volt a benyomásom hogy ezeket a quad dolgokat nem is ö csinálta hanem valakivel megcsináltatta,mert ha ö alkotta volna,nem igaz hogy legalább ötlet szinten ne adott volna tippet.Valamit magyarázott a tápról hogy nem e onnan jön ez a zavar,de az meg van szürve rendesen.Szóval szoljak majd ha megvan a hiba,és hogy ilyen még nem fordult elö ezekkel a kittekkel!Most is hallgatom a cuccost,egy bizonyos hangerő főlőtt eltünik ez a nyavaja róla és nagyon szépen szól,na de nem bömböltethetem állandóan,mert elüznek itthonról!Remélem találunk közösen valami megoldást!

Üdv:Gabesz
(#) Gránátalma válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Szia privátba írd le légyszi részletesen az egész történetet nekem, kezdve onnan hogy ez a 200Wattos urbános cucc (ha jól értelmeztem) és hogy tekercsátmérő huzalok, mennyi lett mennyinek kellene lenni.stb.
A jelalakokkal kapcsolatban, hogy az IC után milyen, mekkora jel után javul meg, stb.

Megpróbálok a napokban egy erősítőkkel elég magas szinten kommunikáló emberrel beszélni a problémádról, hátha látatlanban is tud ötletet adni.
(#) pilisilen50 válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Rendben,nagyon rendes vagy!Az ajánlatom áll sörözünk,ha sikerül megoldani!Elnézést hogy ilyet kérdezek de a privi ugy megy itt hogy a nevedre klikkelek és utána,abban az ablakba irok?

Üdv:Gabesz
(#) Gránátalma válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Igen úgy megy, név> üzenet küldése.

@köbzoli

A végeredményt úgyis megosztjuk itt, de amikre kíváncsi vagyok adatok, azokat valószínűleg szétszórva már leírta ide egyszer, ezért nem akarom terhelni vele a többieket, hogy elolvassák még egyszer.
Nekem meg sajna nicns időm összegyűjteni hozzászólásokból, ezért kértem, hogy írja meg privátban Remélem nem nagy baj.
A végeredményről meg úgyis értesítve lesz mindenki, ha nem működik azért, ha működik, meg azért.
(#) pilisilen50 válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Kedves Gránátalma!

Természetesen köszönöm hogy szán időt rám és a problémámra!Küldöm a priviben a storymat,és remélem hogy a kollektív bölcsesség jegyében megtaláljuk a megoldást,nem csak miattam,de Minden fórumtárs hasznára!Tegnap hallgattam egész sokáig,nagyobb hangerőn tökéletes,nagyon szépen szól,de úgy meg nem lehet mindig hallgatni!

Köszönettel:Gabesz
(#) pilisilen50 válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
A fotók+ doksi!

Üdv:Gabesz
(#) 769gregory hozzászólása Máj 17, 2012 /
 
Nem tudom, hogy a véletlenek egybeesése, és az esetleges ügyetlenkedésem oka-e, de eddig amit a bizonyos Dózsa György úti boltban vettem kit-et (3 teljesen más kategóriába tartózót), abból egyet se sikerült feléleszteni. Egyik egy IC-s erősítő volt, annak csak a fele szólt például, a másik oldal csak recsegett. De nem akarom a hírnevet befeketíteni, csak érdekes, hogy 3-ból egy se működött, pedig százszor átbogarásztam mindet.
Amit meg nem onnan készítettem, hanem újságból, meg innen fórumról, azok szinte -ha kisebb elkészítési hibák miatt rögtön nem is- egyből jók voltak.
(#) steve68 válasza 769gregory hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Szia!
Végigmértem az összes diódát, ellenállást és az egyen-feszültségeket összehasonlítottam a működő oldal értékeivel... néhol eléggé meglepő értéket kaptam.
Üresjárásban és terhelés nélküli értékek, felül a jó csatorna értékei, alul a hibásé és persze kb 15-20mp utáni értékek, akkor kezd elmenni...addig semmi gond!
Valakinek van valami ötlete?
(#) reloop válasza steve68 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Szia! T3 viselkedése elég szokatlan. Látszólag nem kap bázisáramot, mégis húzza R23-at. A gerjedés frekvenciája és hullámformája persze becsaphatja a mérést.
(#) pilisilen50 válasza 769gregory hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Mondjuk én vettem ott elötte a függvénygenerátor,kittet és hibátlan megy!Ez a quad 200 as is gondnélkül elindult,csak ezzel az istennyila zajjal küzdők,nagy hangerőn gyönyörűen szól,de hallkan is kéne,hogy szépen szóljon!
(#) marger válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Szia! Nem vagyok egy "elektro zseni" , de amit észre vettem a panelodon, hogy a tekercsek mind "párhuzamosak" egy irányba mutatnak. Azt nem tudom számít- e de az enyémeken a középső tekercs az vízszintesen van. Lehet az kavar be.
(#) pilisilen50 válasza marger hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
De ha nézted a panelos képen ugy van szitázva hogy ugy kell rakni!
(#) marger válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Ok! Bocsi csak egy ötlet volt , de nézegettem több képet is meg a sajátomat (igaz 100w os) és a legtöbbön vízszintes. Esetleg egy próbát lehet megér nem?
(#) pilisilen50 válasza marger hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Persze,köszönöm az ötletet!
(#) ngyzoli válasza pilisilen50 hozzászólására (») Máj 18, 2012 /
 
Helló,üdv! Olvastam,küzdesz a végfokkal rendesen... A problémádat teljesen nyilvánvalóan nagyfrekis gerjedés okozza.A 200'-as verzióban,gondolom,dupla végtranzisztorok vannak,ez a módosítás irgalmatlanul gerjedékeny! Én eddig egy ilyet építettem,de nem gyári(urbános)panelra.Az is hasonló jelenséget produkált,azt sikerült meggyógyítani.A tekercsek véletlenül sem egyformák,a "középső"a hídáramkör része,emiatt értéke kritikus.ez 3 uH(mikrohenry) Ha teheted,ezt műszerrel állítsd be.(akár kölcsön műszerrel).A másik kettő a kimeneti körben van,ezek már egyformák-egymással.Értékük 6,9uH,és nem kritikus,bemérni nem szükséges.Úgy 40 menetnek kell lenni,16mm átm.csévetesten,1mm-es huzal elég hozzá,de ha kicsit vastagabb,nem gond.Ezt a panelt nem ismerem,ezért kérdezem,a kimeneten megvan-e a zobel-tag?(soros 10ohm+47nf a test felé) Ez nagyon lényeges,főleg a 200W-os verziónál,az enyém is csak erre hagyta abba a gerjedést.Az eredeti honosított verzión ez nem szerepel,az urbános 100W-oson már rajta van.Esetleg a kondit lehet növelni 100nF-ra,az ellenállást csökkenteni 7-8 ohm-ig,ha ez se segít,az alsó (negatív ági) végtranyó bázis-kollektora közé egy 2-5nF-os kondi ugorhat közvetlenül,ha még mindig nem jó,ugyanezt el lehet követni a felső tranyónál is.Ha ez sem segít,akkor... -->kuka. Ill.mint végső megoldás,ki lehet venni egy pár végtranyót,és marad az eredeti verzió.Igaz,így nem lesz 200W...csak 160 Ha bírja a táp,egy csatorna lead ennyit.Ezt a végfokot úgy tervezték anno,hogy az A"-osztályú fokozat egy pár végtranyó meghajtó bázisáramát tudja csak gond nélkül szolgáltatni.A teljesítmény növelése nem csak abból áll,hogy hozzácsapunk még egy pár tranzisztort... És ezt Urbánéknak is tudni kellett volna.Remélem,segítettem valamit.
(#) zsjkuki válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 18, 2012 /
 
Tiszteletem
A kollega egy Urbanos 200W-os lappal kuzd ,ami nem duplatranzisztoros vegfok es a rajz szerint mind a harom
induktivitas 6,2 mikroH.Nekem szemelyesen ez a valtozat soha nem kacsingatott.
Viszont aval a kijelenteseddel hogy a duplatranzisztoros irgalmatlanul gerjedekeny nem tudok egyeterteni, tobb tiz darab duplatranzisztoros Quad-ot (a Ludwig fele modositast) szereltem es egy darab sem gerjedt.
Ha az alkatreszek jok es jol van szerelve elso gombnyomasra indul!Es remekul is szol!
Persze mindenkinek megvan a sajat velemenye.
Minden jot.
(#) ngyzoli válasza zsjkuki hozzászólására (») Máj 18, 2012 /
 
Köszi az infót,nem olvastam sokat vissza,így már világos.Mindhárom tekercs nem lehet 6,2uH,azzal ugyanis elhangolná a hídáramkört,és lőttek az egész hibajavításnak.Vagy pedig a híd többi elemét is hozzá kellene méretezni.
A duplatranyósból csak egy pár készült nálam,s nekem ez a tapasztalat jött le,egyébként nem tartom túl korrekt módosításnak ezt a verziót.Hozzá kell tenni,ezt nem gyári panelre építettem,tkp.ez is közrejátszhatott benne.
Egy pár tranzisztorral.-bár nem állítom,h lehetetlen,-nem nagyon "illik"kivenni a 200W-ot ebből a kapcsolásból.
(#) Gránátalma válasza ngyzoli hozzászólására (») Máj 19, 2012 /
 
Az említett urbános 200Wos quadnál más a c9-es kondenzátor értéke, ami meghatározó eleme a hídnak.

Lehet ezért egyforma az összes tekercs.
Következő: »»   180 / 398
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem