Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RC motorszabályzó
 
Témaindító: mrkatona, idő: Márc 17, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Danix hozzászólása Máj 3, 2007 /
 
Én vmi ilyesmire gondoltam. Talán nem a legelegánsabb megoldás, de egyszerűnek egysezerű és sztem működnie kell. Q1nek használhatsz pl BC301-et.

fetdrive.JPG
    
(#) sirály12 válasza Danix hozzászólására (») Máj 3, 2007 /
 
Áhh értem, tehát mikor az optocsati tranyója nyitva van a q1 zárva és amikor az optocsati tranyója zár, akkor a q1 nyit, és teljesen ki tudja vezérelni a fetet.

Jól gondolkodtam?

(#) Danix hozzászólása Máj 3, 2007 /
 
Igen,pontosan erről van szó.
Az előnye ennek az ármakörnek, h itt a lefutó él generálásánál, nem egy 10kohm os ellenállás süti ki a fetek bemeneti kapacitásait, hanem egy nyitott tranzisztor, azaz kis ellenállás.
(#) sirály12 válasza Danix hozzászólására (») Máj 3, 2007 /
 
És ha R1 és a Q1 helyett is betennék egy optocsatit, akkor is menne nem, mert ha már van leválasztás, akkor jó lenne használni.
Az optocsati led-je a jel és a föld között lenne, a tranyója pedig úgy lenne bekötve, ahogy most a Q1 van.

Annyi, hogy 4 optocsati kellene, de legalább védett lenne a vezérlő.

Szerinted működne?
(#) Danix hozzászólása Máj 3, 2007 /
 
Úgy is működik, csak egyszerűbbnek gondoltam a tranyós megoldást
Bár egy másik soros ellenállásra akkor is szükséged lesz az alsó optóhoz
(#) sirály12 válasza Danix hozzászólására (») Máj 3, 2007 /
 
Ezt ki is fogom próbálni.

És utánanézek majd holnap annak, hogy van-e olyan optocsati, amiben van egy és kapu is, így elég lenne 2 optó is, és kissebb helyen elférne. Egyszerűbb lenne.

Az ellenállást el is felejtettem, kösz.
(#) almacsutka hozzászólása Máj 14, 2007 /
 
Hello!
Szeretném a segítségeteket kérni!Van 1 távirányítós-autó elektronikám+ távirányító.Ezt szeretném berakni egy már megépített légpárnásomba.Szeretnék egy szervó motort beépíteni a légpárnás lapátjainak irányításába.De az autó elektronikája folyton pörgeti a kismotort(mert nem szervós volt).Tehát az elektronikán 2db motor van ami folyton pörög.A légpárnásba peig egy motor kéne ami pörög(a lapátnak) a másik motor helyett pedig szervós motort kéne beépíteni.Elég ha csak a motort cserélem le szervósra vagy az elektronikát is át kell építenem?Ha tudtok vmi kapcsolást megköszönném!

Előre is köszönöm a seígtséget!
(#) sirály12 válasza almacsutka hozzászólására (») Máj 14, 2007 /
 
Ez csak a vevődtől függ.
Ha szabványos, akkor csak rádugsz egy szervót, és minden király.
Milyen távirányító ez? Tudsz róla képet, vagy más adatot adni?
(#) almacsutka hozzászólása Máj 18, 2007 /
 
Itten lenne a cucc.Kérlek segítsetek!!

Ui:a képek magukért beszélnek!
Ui2. :a távirányítón a "27Mhz"-en és a "Racing wonerful 100%"-on ja meg a "MADE IN CHINA"-án kívül semmit nem találtam!

Köszi!
(#) bercel válasza sirály12 hozzászólására (») Feb 2, 2008 / 1
 
Skacok,

Egyszerű de drága megoldás: optocsatoló amelyben szolár cella van. Duál kialakítás DIP 8 tok, független 5V 5uA * 2 kimenet. Típus: PVI1050N Conrad rendelési szám:17682606 tavaly 2eFt/db.

Üdv

Bercel
(#) Lucifer válasza almacsutka hozzászólására (») Feb 2, 2008 /
 
Standard szervót ezzel nem fogsz tudni vezérelni. Használj inkább actuatort. Mágnes a lapátra, és két tekercs a két oldalára. Rugó tartja középen, a tekercseket meg a kormány-motor helyére kösd be sorban, ügyelve a megfelelő tekerésre.
(#) márton hozzászólása Márc 9, 2008 /
 
sziasztok! Mártoní lászlónak hivnak és elkeztem a modelezést és lene egyí pár kérdésem és remélem segitetek ha tudtok mindenben
elsö sorban van egy jamara cessna 120 2ch repülöm repöül meg monden de viszont van bene egy szervo egy kis valami szervo egy táb egy szabályzó és egy assi szeretnék bele még 1 szervot hogy mihet vehetek bele ugyan oylat nem találok mint a másik és egy nagyobb motort is szeretnék bele ha nagyob motort veszek ugye gyorsabb lesz a repülö? egyelöre enyi majd még kérdezek
válaszotokat elöre is köszönöm üdv Márton
(#) manges01 hozzászólása Szept 27, 2009 /
 
Sziasztok van 1 kis gondom egy LRP F1 Bullet rc szabályzóval,pl előre menetbe 6mp után leáll,miért setapoltuk és mégis?
(#) manges01 hozzászólása Okt 3, 2009 /
 
sziastok vettem az Rc automba 1 LRP F1 Digital szabályzót de nem tudom be setupolni,kérdés nincs-e valakinek valami használható utmutatója........
Előre is köszi
(#) otti_nb hozzászólása Nov 9, 2009 /
 
Sziasztok. Én a PIC16F84 ről tanulok, és ezzel a piccel szeretnék kapcsolási rajzot csinálni (vagy kérni) ami 1 távvezérlő lenne. Alapjában véve a távvezérlő 1 Saját magam épített tankot fog vezérelni , amiben 2 motor van, és mivel tank, azért a 2 motornak függetlenül kell működni. Arra gondoltam h adó modulokkal lehetne megoldani (TX4 , RX4 ).


Ha tudnátok segíteni, megköszönném, (az érettségi munkámat segítenétek )
(#) Melphi hozzászólása Jan 7, 2011 /
 
Sziasztok
Van egy IPC PRO SPORT szabályzóm, megtudnátok mondani, hogy van rajta egy + szál "fet servo lead" nevü vezeték, ez mire való és mit kel tenni vele?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Br1aN hozzászólása Jan 18, 2011 /
 
Hi!
SZóval egy nagyon fontos dolgoban szeretnéma segítségeteket kérni, vettem egy Traxxas E-Revo VXL 1:16 modell autót, aminek sikeresen kinyirtam a szabályzóját, a szabályzót vissza küldtem a boltba, onnan pedig, külföldre a szervízbe, nos, ennek lefutási idelye több mint 2 hét, azt nem birom kivárni, de ennyi időre nem is akarok másik szabályzót venni, mivel valószínüleg nem én hibámból történt és kifogják cserélni. a szabályzó tipusa. Velineon VXL-3m ESC
Ezt szeretném megépíteni, vagy hasonlór hogy amig nincs egy új, tuggyam használni az autót, minimális pénzből, na most aminek nagy segitségére lennék, rajz, tanács, hogy mivel lehetne erősebb a mostani áramkör mint a gyári, nagyobb feszt kibirjon, alkatrész lista, stb., azért kérem segítségetek mert nem értek ehez hogy mibe mivan, de ha van egy leírás, panel, alkatrész, némi kábel, pikk pakk összerakom.
a szabályzóra, 2 db aksit lehet rákötni, soros vagy párhuzamos, eredeti aksija 7,2v 1200mah, ebből kettőt vettem, mivel ha soros akkor nagyobb fesz, =gyorsabb autó, na szóval ezt szaretném nagyából kiküszöbölni, remélem értitek, remélem tudtok segíteni.

Üdv: Br1aN
(#) horcsab hozzászólása Feb 26, 2011 /
 
Mivel még nem foglkoztam RC modellekkel, ezért várok innen segítséget.
Nem RC-s témához kellene DC motor, ami kicsi de erős. Nézegettem az RC modellek között fellelhető kefenélküli motorokat. Viszonylag nagy teljesítményt írnak (200-400W). Nem tudom igaz-e ez, de ha igaz akkor milyen feltételek mellett?
Gondolok itt a működési időre. A feszültségek, fordulat és az áramok tiszták, csak ha folyamatosan szeretném üzemeltetni, kell-e rá hűtés?
Egy pici CNC gépbe kellene mint megmunkáló motor, NYÁK maráshoz, fúráshoz.
Szerintetek, alkalmas lenne egy ilyen motor erre a feladatra?
(#) lanti válasza Br1aN hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Kapd szét a szabályzót fényképezd le a belét jó minőségben minden oldalról úgy hogy az alkatrész feliratok is látszanak, töltsd fel ide aztán meglátom !
(#) NyariG válasza horcsab hozzászólására (») Okt 28, 2011 /
 
Ebből lett valami?
(#) horcsab válasza NyariG hozzászólására (») Okt 28, 2011 /
 
Még nem,sajna. Munka mellett nem sok időm van, ha akakdna akkor meg pihennem kell a munkára. Ördögi kör. De szerintem a két ünnep között lesz időm befejezni.
(#) NyariG válasza horcsab hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
Én kíváncsian várom a fejleményeket. Én is ebben gondolkodtam. Szerintem működhet a dolog legfeljebb nem maxon járatva hanem kb 80% on max csinálunk a motornak egy vízhűtéses rendszert. Csak nekem az elektronika résszel van a bajom, egy olyan áramkört kellene összedobni ahol egy potival tudnánk szabályozni a motor fordulatszámát, (esetleg egy pwm bemenet és akkor lehetne számítógépről is) de én még nem találtam semmi infót arról hogy ezeket a motorokat hogy kell szabályozni vagy valami, egyébként könnyen lehet hogy rosszul kerestem...
(#) NgLovi hozzászólása Nov 24, 2011 /
 
Üdv emberek!
Felettem pár kommentel már a CNC motorról folyik a téma, nos nekem is ezzel kapcsolatban van kérdésem. Van egy ilyen motorom és vezérlőm, ez eddig rendben is van, tápegység is van hozzá, 12V 360W amit tud. A gondom pedig, hogy hiába van tele a google meg a youtube leírásokkal, sehol se találok egy rendes leírást és tervet a fordulatszám szabályzóhoz. A legjobb lenne, ha egy potméteres módszerrel vezérelhetném a távirányítós bohóckodás helyett. Tud valaki segíteni egy használható tervvel?
(#) NgLovi válasza NgLovi hozzászólására (») Nov 24, 2011 /
 
Kínkeserves 4 óra keresésembe telt de meglett. Ha más is keresi, akkor keresse így: "servo tester", "servo adjuster" vagy "servo driver". áramkör, ebay
CNCseknek: az oldal alján található
(#) berobbantam hozzászólása Jún 13, 2013 /
 
Sziasztok
Lenne nekem is egy kis problémám.Van egy helim amiben ace rc esc szabi van.Eddig tette a dolgát rendesen,most viszont meg sem nyikkan.Az akku fel van töltve.Ha összedugom le kéne csipognia a beállított programot.Programmódba sem lép be.A vevőnek és a szervóknak ad áramot,csak a motort nem tudom elindítani.Előző bekapcsoláskor még jó volt.Nem lett megfőzve és tulterhelve sem.Mi lehet a hiba?
(#) balibali24 hozzászólása Aug 22, 2013 /
 
Helló!
Pár hete szereztem egy selejtes helit, aminek az alkatrészeit felhasználva szeretnék egy csupaszárny depron gépet építeni. Van egy négy csatis adóm és egy hat csatis vevőm. A probléma csak az, hogy a heli koax volt,a repülőre pedig csak egy motort tennék. A másik pedig, hogy a két szervó is máshogy mozog mint ahogy szertném. ha valaki segítene hogy milyen elektronikát kellene építenem, vagy vennem, azt megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
(#) foxi63 válasza balibali24 hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
Szia!
Az adód biztosan tudja a mixelés üzemmódot, és ezzel már jól fogja működtetni a 2 szervót.
A motor meg motor, csak gázkar kell neki...
üdv.
(#) Massawa válasza horcsab hozzászólására (») Aug 31, 2013 /
 
Ezek a motorok versenyautokba ill. hajokba valok. Ezek általában néhány percig müködnek <10 perc. Sok esetben még igy is komoly hütés kell rájuk. Ehhez jön hogy a fordulatszámuk eléri a 60000 ford/ percet..
Szerintem nyák maráshoz furáshoz egy sima kefés motor jobb.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem