Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RDS Hőmérő kocsiba
 
Témaindító: Peti.Janka, idő: Jan 2, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Peti.Janka hozzászólása Jan 2, 2007 /
 
Sziasztok! Nekem eggy olyan problémám van hogy szeretnék építeni eggy olyan hőmérőt ami az autó rádióján jelzi ki a hőfokot /RDS/. van erre valakinek valami jó tippe hogy hogy is kellene ezt csinálni? Előre is köszi a válaszokat
(#) Balu válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 2, 2007 /
 
az RDS az nem a hallgatott rádió nevét írja ki? (pl juventus) :yes:
(#) qssty hozzászólása Jan 2, 2007 /
 
az RDS(radio data system)avval szerintem nem tudsz hőfokot kijelezni."egyszerűbb" ennél ha építesz egy hőmérőt.
(#) qssty válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 2, 2007 /
 
RDS (Radio Data System)
Micro-/Mini-Rendszereknél:

Ha a rádió képes dekódolni Radio Data System által leadott jeleket, akkor kijelzőjén nem csak az adott csatorna frekvenciáját képes fogadni, hanem a rádióadó nevének a rövidítését is. Ezáltal könnyebben megtalálhatunk egy adott rádióadót, akkor is, ha nem ismerjük a frekvenciáját. A PTY-funkcióval (program típus funkció) a program típusának megfelelően (pl. zene, hírek) választhat programokat.

Autó-hifiknél:

Az intelligens Quick AF RDS dekódere a ma rendelkezésre álló RDS funkciók teljes spektrumát magában foglalja. Eredeti logikai kapcsolókörével a leegyszerűsített adóbeállítás és az RDS hálózat információs szolgálata terén a legmodernebb dekóderek közé tartozik. Az adott műsor megkeresése alatt a dekóder Quick AF funkciójával beméri a legerősebben fogható alternatív frekvenciákat (AF), és elmenti azokat, hogy az adott sugárzási területre érve azonnal elérhetők legyenek.
Ha a rossz vételi körülmények miatt az AF-kereséskor hiba lép fel, az intelligens RDS rendszer felismeri a megfelelő feltételeket, és megakadályozza, hogy a hiba újra előforduljon. Felismeri, hogy milyen országban tartózkodik éppen, automatikusan alkalmazkodik a térség adottságaihoz. Ezáltal egész Európában élvezheti az RDS teljes programkínálatát.

remélem érthető
(#) Balu válasza qssty hozzászólására (») Jan 2, 2007 /
 
Jaja, én is így gondoltam...
(#) vanzerr hozzászólása Jan 2, 2007 /
 
Szia!
A Conradnál lehet olyat kapni amit Te szeretnél a rendelési száma: 854201
(#) Sebi válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 2, 2007 /
 
Elektronikában semmi sem lehetetlen, más kérdés, hogy értelme van-e, ill. megéri-e.

Építeni kell egy mini URH adót (ami persze kvarcpontos PLL-es kell legyen), és egy RDS kódert, amit bármilyen - kijelzőre szánt - adattal lehet etetni.

Nagyfrekvenciás áramkörépítésben és mikrokontroller-prograozásban való jártasság nem hátrány....
(#) qssty válasza Sebi hozzászólására (») Jan 2, 2007 / 4
 
Idézet:
„Elektronikában semmi sem lehetetlen, más kérdés, hogy értelme van-e, ill. megéri-e.”

nem sok értelmét látom mert,mire lenézel a fejegységre és közben mész 120-al akkor az a kevés idő is lehet végzetes.én a te helyedben csinálnék egy (megvilágított) lcd-s hőmérőt és azt tenném pl. a fordulatszámmérő és a km. óra közé mert ott szerintem hamarabb kiszűröd mint hogyha lenézel a fejegységig és ott még adott esetben nyomogatsz is mert nem azt jelzi ki egyből.ez csak az én véleményem,de szerintem jobban megéri mint"összebarmolni" a Cd-játszót.
(#) Peti.Janka hozzászólása Jan 2, 2007 /
 
Köszi a válaszokat! úgy néz ki maradok a conrados megoldásnál. :yes:
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem