Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Régebbi mobiltelefont műhely mobilnak?
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Laca13 hozzászólása Feb 17, 2022 /
 
Sziasztok!

(Lehet hogy feleslegesen nyitottam új témát, ha igen akkor kérem a moderátort hogy tegyen belátása szerint)

Azt a kérdést szeretném körüljárni, ami a minap vetődött fel bennem, amikor megvettem az új mobiltelefonomat, és indultam a műhelybe. Ránéztem az új készülékre és úgy gondoltam hogy nem jó ötlet a műhelybe vinni, mivel nálam (asztalos, lakatos és egyéb munkák) azért akad por, fémfogács, olaj, stb. is. Viszont itt a régi készülékem, ami legfeljebb csak a fiók mélyére kerül, pedig telefonálásra, néhány app futtatására, vagy netes infó keresésre még jó, ha nem is egy villám.
Azonban az állandó sim kártya átrakás kényelmetlenségét nem szeretném vállalni. Keresgéltem és kiderült, hogy egyes szolgáltatóknál, egyes előfizetésekhez, lehet kérni úgynevezett klón kártyát, ám nekem nincs előfizetésem, kártyás vagyok és még ha lenne is, akkor sem szeretnék pluszba fizetni csak azért, hogy hol az egyik, hol a másik készüléket használjam.
Az Alin ugyan találtam olyan kütyüt, amivel állítólag klónozhatnám saját sim kártyámat, viszont nem tudom hogy az valóban működő képes, vagy sem. Ezért ha valakinek van ilyen jellegű tapasztalata, annak megköszönném ha megosztaná velem.
Vagy esetleg még szóba jöhetne, ha valaki tud olyan app-ot, amivel esetleg megosztható telefonálásra az egy sim- kártya.
Laca.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2022
(#) kzozo válasza Laca13 hozzászólására (») Feb 17, 2022 /
 
Nem fog működni. Az Ali-s eszköz csak a telefonkönyv illetve sms-tár tartalmát tudja olvasni, és a lényeg hogy csak olvasni...
(#) Travolta válasza Laca13 hozzászólására (») Feb 17, 2022 /
 
Evvel szerintem csak a kártyán tárold neveket, számokat, sms-eket tudok menteni, másolni. A klónozást így értheti.
(#) Elektro.on válasza Laca13 hozzászólására (») Feb 17, 2022 /
 
Szia!
Én úgy gondolom, hogy az általad linkelt eszköz csak a SIM kártyán tárolt adatokat menti, másolja vagy klónozza.
Tehát a tárolt telefon számokat, hívás listát és sms -eket.

Ha a szolgáltatód pénzért klón kártyát ad, az nem az eredetinek a másolata. teljesen külön kártya saját azonosítóval. A kapcsolat a szolgáltatói oldalon jön létre, miután megtanították a szervereiknek, hogy a két kártya egy és ugyanazon szolgáltatáshoz tartozik.
(#) Gafly válasza Elektro.on hozzászólására (») Feb 17, 2022 /
 
Ja valahogy igy, ahogyan irod.
Idézet:
„The MSC/VLR forwards the IMSI to the HLR and requests verification of the IMSI as well as Authentication Triplets (RAND, Kc, SRES).
The HLR will forward the IMSI to the Authentication Center (AuC) and request authentication triplets.
The AuC generates the triplets and sends them along with the IMSI, back to the HLR.
The HLR validates the IMSI by ensuring it is allowed on the network and is allowed subscriber services. It then forwards the IMSI and Triplets to the MSC/VLR.”

Amikor beteszed a SIM kártyát a telefonba, akkor bejelentkezik a hálózatba, hogy "én az a telefon vagyok" és ezzel a "SIM kártyával" akarom használni a hálózatot. Hálózat felirja magának, szüttyög egy sort, hogy szabad-e neki egyáltalan ezzel a kártyával működnie, nem lopott-e a készülék, stb... Aztán csinál, ahogyan az adott hálózatban fel van konfigurálva...
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2022
(#) Laca13 hozzászólása Feb 17, 2022 /
 
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, már csak azért is, mert nekem is gyanús volt a kütyü. Azt azért természetesen még muszáj vagyok hozzátenni, hogy ha! megoldható is lenne a kártya klónozás, akkor sem az a célom, hogy egyszerre két készüléket használjak, hanem csak hogy ne kelljen állandóan az egyikből kivenni, a másikba betenni a kártyát. Tehát semmi esetre sem az a célom, hogy bármiféle kárt okozzak a szolgáltatónak! Még azon a szinten sem, hogy egyszerre használjam a két telefont. Mindössze annyiról lenne szó, hogy az egyiket kikapcsolom, a másikat bekapcsolom és viszem a műhelybe. Ezért nem pálya nekem (meg kártyásnak nem is adnak) a szolgáltatói klón kártya, hiszen semmilyen plusz szolgáltatást nem vennék igénybe, úgyhogy jóformán a semmiért fizetnék.
Ezért érdeklődtem más megoldás után is, amivel (app) "megosztható a kártya", bluetooth-on, wifi-n mint ahogyan egy okos órával lehet hívást fogadni, vagy akár kezdeményezni.
Van is egy ilyen "okos" kínai órám, csakhogy én már eléggé vaksi vagyok hozzá, ráadásul wifin guglizni, és hasonlókat nem lehet vele csinálni.
(#) karaj01 válasza Laca13 hozzászólására (») Feb 20, 2022 /
 
Üdv.
Ha veszel egy másik sim kártyát, és átirányítod rá a hívásokat szerintem megoldódik a problémád.
(#) Suba53 válasza Laca13 hozzászólására (») Feb 20, 2022 /
 
Nálam is gyűlnek a levetett mobilok. Egyik például a konyhában a feleségem számára zene lejátszó. Egy fadobozos Genius hangfal pár van a konyhaszekrény tetején, imádja.
Egy másik vésztartalék.
Szerintem is az a legjobb, ha veszel még egy kártyás előfizetést, szerintem nem vág földhöz, és azt használod a műhelyben. Például a T induló kártyája 990.-Ft, és egy évig használható. Utána meg elég évente egy minimum összeggel feltölteni.
(#) proba válasza karaj01 hozzászólására (») Feb 22, 2022 /
 
Eléggé költséges megoldás.... Az átirányítás már saját zsebből megy, és ha nem ingyen beszélgető csomagja van.....A két kártya amúgy is macerás, ha telefonálni akar pont nincs benne az a szám... A hívott sem tudja ki kereste, ha meg megjegyzi, és azon hív vissza mikor nem a műhelyben van....Legtöbb felhasználó név szerint ment, és előzményekből hív vissza. A céges és magántelefon is hasonló probléma. Arra sem nagyon van jó megoldás, csak a kétkártyás telefon, vagy két telefon egymás mellett. Egymástól távol már nem igazán vált be a két telefon, mindig azon keresnek ami nincs nálam. Ha hívni akartam, pont az utolsó hívót a másik telefonról... Erre jó megoldás, egy strapabíróbb telefon, vagy jó tok.
(#) még1MbR hozzászólása Feb 22, 2022 /
 
Az új mobilt is be lehet vinni a műhelybe és egy védett helyre betenni, ha van valami ütni-vágni való bluetooth cucc, amivel össze van kötve
Akkor azon keresztül lehet használni és védve van az eszköz.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem