Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Relé vezérlése tömeghatár elérésekor
Lapozás: OK   2 / 2
(#) unicorn válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Ezer köszönet a segítségért! Köszi a kapcsolási rajzot is. Gyanítom, hogy az R1-R4 ellenállások szimulálják benne a mérlegcellát.
Van nekem AD620-asom, gondoltam, hogy nem rakok össze egy ilyen kapcsolást, hanem használom azt. A bekötéskor 0V - 5V-ot használátam (lehet, hogy megcsinálom az általad javasolt +/- 5V tápot, csak még nem volt időm. A Gain ellenállás 50 Ohm, ami elvileg 1000×-es erősítést jelent.
Most a referenciafeszültséget földre kötöttem, nem vagyok tisztában vele, hogy az mire való. Sejtésem szerint ehhez képest jelenik meg az erősített jel. Így van, vagy nagy hülyeséget mondtam?

Még egy kérdés: a kapcsolásom végére tett komparátor helyes (nem számolva, hogy a LED-et rossz oldalra tettem)?
(#) vilmosd válasza unicorn hozzászólására (») Máj 31, 2010 / 4
 
Hali
Az AD620 jo megoldas lehet. 5 v taplalas eseten Ref feszt a katalogus 40. abra szerint kellene megcsinalni, viszont kettos tap eseten ez GND. Arra vigyazni kell, hogy egyoldalu taplalas eseten az erosito kimeneti feszultsege nem tud lemenni 0 V-ig, tehat 0 bemenofesz es 0 Vref eseten a kimenofesz csak kb 0,5 V-ig tud lemenni, igy kiesett a linearitasbol az erosito. A kettos tap eseten termeszetesen nincs ez a problema, mert a kimeneti fesz -4,5 -> +4 V kozott tud mozogni. A komparator igy mukodhet, csak a R7-R8-R9 osztot kellene ugy kiszamolni, hogy a potin csak a Te altal kivant fesz kornyeken lehessen allitani. Pl a mellekletben 640mV es 2 volt kozott tudod allitani a komparalasi szintet, tehat ha neked 2 kg-s a cellad akkor a 0.64 kg-2 kg tartomanyban tudsz allitani billenesi szintet. Persze bele kell szamolni a cella eloterheleset, plusz a valos terhelest(mechanika sulya+valos suly). Esetleg ki lehet kompenzalni a mechanika sulyat a cella - aga es a 5V koze beepitett nagyobb erteku ellenallassal. Terheles nelkul tudsz beallitani "0" kimenetet(220k->470k).
Ugy nagyjabol. Udv Vili
(#) unicorn válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Köszi a sok segítséget, jár a pont.
(#) vilmosd válasza unicorn hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Hali
Kosz a pontokat. Meg valami : ha a cellat 10 voltrol jaratod, akkor a cella max kimenofeszultsege 10x2mV/V=20 mV, tehat az erosites csak 100x kell. Meg jobb is lesz a stabilitasod. De ajanlatos az erositot valami arnyekolt dobozba belerakni. Egy 7107 AD-vel kesz a merleged.
Udv Vili
(#) drden hozzászólása Feb 6, 2013 /
 
Nekem egy olyan vezérlés kellene amely áramfelvételt figyel és be lehetne állítani konkrét értékeket. Ha az áramfelvétel alacsonyabb mint a beállított akkor feszültséget növelne, ha magasabb akkor feszültséget csökkentene. Nem tudom lehet-e ilyet csinálni vagy , hogy milyen eszközzel lehetne ezt megvalósítani. Ha valaki tudna ebben segíteni akkor szívesen hallgatnám , miként lehetne megoldani.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem