Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   186 / 251
(#) antikzsolt válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 30, 2019 /
 
Köszi. Ali ali de a vége nem mindegy.
(#) nedudgi válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 30, 2019 /
 
Te melyikre gondoltál?
Idézet:
„Jól tudom hogyAlin csak vállalkozók vásárolhatnak?”

Ilyen megkötés nincs. A Taobao is csak azon az alapon különböztet meg hogy beszéled-e a kínai nyelvet?
(#) gépromboló válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Jaja, sprechen sie mandarin?
Az aliexpressen már többször vásároltam, kutya se kérdezte, hogy vállalkozom-e bármire
(#) llax válasza gépromboló hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Itt nem az Aliexpress-ről van szó, azt kimondottan a kisvállalkozások és egyéni ügyfelek kiszolgálására hozta létre az Alibaba Group, onnét szabadon ("trükközés" nélkül) vásárolhatsz.
(#) nedudgi válasza gépromboló hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
是的,我理解姆达林语。
(#) Bell válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
394 Ali megrendeléssel kapcsolatban írtam le a tapasztaltakat.
Időnként van változás, de mindkét irányban.
Ettől függetlenül a választék, a kényelmi okok és az árak miatt használom.
A felmerülő nézeteltérések legtöbbször jól kezelhetők.
(#) Szárnyas válasza Bell hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
A tiédhez képest csak töredéke az én rendeléseimnek száma, ennek ellenére érdekes, hogy ennyire eltérő tapasztalataink vannak. Bár a csomagoláson szereplő hivatkozási számokat csak azóta figyelem, mióta volt ez az esetem az összecserélt csomagokkal, viszont az Ali oldalán a régi rendeléseimnél mindenütt ott látom a nyomkövetési számokat.
A hozzászólásod másik felével én is egyet tudok érteni és meg tudom erősíteni a véleményedet.
(#) zsoltee0001 válasza Bell hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Oké, de akkor mit válasszak, hogy újat küldjön?
(#) DannyTorrence hozzászólása Dec 1, 2019 /
 
Üdv

Igencsak általános lesz a kérdésem, a kínai kondenzátorok megbízhatók?
Az esetek 99%-ában nincs szükségem néhány darabnál több alkatrészre, ezért felesleges lenne hazai webshopokban vásárolnom, ahol még minimum rendelési érték és magas szállítási költség is van.
De a kínaiak is azt a minőséget adják, amit a hazaiak? Most nem drága dolgokra gondolok, hanem pár forintos alkatrészekre. Mik a tapasztalataitok? Az nem számít, hogy később érkezik meg, tudok várni.
Legutóbb kellett volna kétféle SMD elkóból 3-3 db, az 570 Ft-ba került volna (2x5 db). De működnek is?
(#) nedudgi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Megírtad már az eladónak?
(#) Bakman válasza DannyTorrence hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Általánosságban egy határozott talánnal lehet felelni. Kínában is készítenek jó dolgokat, a neves gyártók is tudnak hibázni.

Ha ennyire ráérsz, várd meg amíg összejön annyi alkatrész, hogy érdemes legyen itthon megvenni, nem mindenhol van kötelező minimális mennyiség (pl. HEStore). Akkora probléma, hogy négy - hat Ft-os alkatrészből van egy-két tartalék?
(#) proba válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Ha biztosra akarsz menni, refundot kérsz, aztán megrendeled mégegyszer, vagy tőle, vagy mástól. Amúgy minőségi hibával, nem tudom hogy működik a vevő védelem. Pl küld valamit, megkapom ( 40-50 nap) megállapítom, hogy rossz, megegyezünk küld egy másikat. ( szintén 50 nap) esélyem sincs, hogy ez után reklamáljak, ha esetleg nem is küldött semmit, vagy az is rossz. Egyszerűbb ha visszaadja a pénzt, aztán újra indul az egész, vagy vele, vagy nélküle.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2019
(#) DannyTorrence válasza Bakman hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
A nem sürgős annyit tesz, hogy ki tudom várni a 2-3 hetet, amíg ezek az eszközök megérkeznek Kínából. De nem fogok várni hónapokat, amíg a különböző projektekből összejön a minimum rendelési összeg egy hazai rendeléshez. Nem a tartalékkal van a baj, hanem azzal, hogy azokra nincs szükségem éppen. Majd akkor tud ezzel versenyezni egy webshop, ha ingyen szállítás lesz náluk.
(#) zsoltee0001 válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Levideóztam a hibajelenséget, szerencsére egyértelmű.
Még nem csináltam semmit, csak kikértem a ti véleményetek.
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza proba hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Most vettem észre, hogy van "contact seller" opció is, csak lejjebb kellett görgetni.
Eddig még nem kellett alin reklamálni, pedig jó sko mindent rendeltem, nagy dolog!

Először dobok neki egy üzenetet, meglátjuk mi lesz.
Erről a multiméterről van szó:
Bővebben: Link
Nem írnak rossz véleményt róla.
Üdv
(#) llax válasza DannyTorrence hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Kínából a 2-3 hét újabban felejtős, majdnem ennyit pihen a küldemény Ferihegyen, miután bejött az országba. Mostanában egy sima belföldi levél egy hét, a korábban átlagos 1-3 nap helyett...
(#) DannyTorrence válasza llax hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Nem baj. De milyen a minőségük?
(#) iamrob válasza DannyTorrence hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Én nem rég rendeltem IGBT-t inverteres hegesztő(k)be. Tökéletesen teszik a dolgukat. De rendeltem korábban 3-as LED-et, van köztük, amelyik már mezítlábasan is kontaktos, tehát még forrasztani se kell és már pislog, ha a lába mozdul...
Mindkettő az "olcsó" kategóriából. Nyilván az IGBT csak önmagához képest, 500 Ft/db körül, a LED 1-2$/100db volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2019
(#) tbarath válasza DannyTorrence hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Legutóbb október közepén rendeltem, 2-3 darab beesett november elején-közepén, másik 3-4 november végén, egy csomag máig nem ért ide.

A minőségüket pedig hiába kérdezed, teljesen random, lehet hogy tökéletes lesz, lehet hogy selejt. A legtöbb eladó nem ért ehhez, mert nem specializálódik, hanem árul mindent is. Olyan is van, hogy 2 tök különböző eladótól rendelsz egyszerre, aztán eltér 2-3 számjegyben a tracking szám, szóval jó eséllyel ugyanabból a készletből csomagolják ugyanott, és ugyanakkor adják postára. És megérkezik 3 nap különbséggel 2 hónap múlva, és lehet hogy mind rossz.
(#) DannyTorrence hozzászólása Dec 2, 2019 /
 
Köszönöm a válaszokat, akkor jobb is, ha ezeket tízesével árulják.
Ledekkel kapcsolatosan vegyesek a tapasztalataim. Az egyik hazai boltból a legelső rendelésemben voltak selejtek, amiknek a fényereje jelentősen eltért a többitől. 50-ből 6 db. Akkor nagyot csalódtam, azt hittem ezek minőségi forrásból valók. Ha nem ellenőrzöm őket egyenként, akkor beépítés után ért volna a meglepetés. Kínaiból is vannak selejtek, de ott 400 db-ot kapsz ugyanannyiért, így bőven belefér az a néhány selejt. Viszont kondikkal még nincs tapasztalatom, de ezek szerint az is hasonló lutri lesz.
(#) tbarath válasza DannyTorrence hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Én rendeltem csájnából elkókészletet anno (nem SMD, THT). Gondoltam kezdőkészletnek jó lesz, ha ötletszerűen összedobnék valamit, akkor legyen valami otthon. Aztán érzésre annyira hitvány az egész, hogy csak eldobós project-hez használom, de inkább oda se, inkább teszek abba is valami jamicon-t vagy hasonlót.

Kínából kondirendelős témában találtam egy fórumot: Bővebben: Link
A válaszok sorrendben: Never buy from unreliable sources, Don't ever buy capacitors from China, Capacitors seem to be one of those things that is counterfeited a lot, Also never buy anything reputable from Aliexpress, asszem ennyi.
(#) DannyTorrence válasza tbarath hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Akkor nem használtál fel a készletből?
(#) Kovidivi válasza DannyTorrence hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Én az smd készlettel elégedett vagyok, meg XR7-es 4.7µF és 10µF kondit szoktam rendelni, 7805 elé, meg mindenhova pakolom, szuperek. Hengeres kondit ritkán használok, ezért azt a helyi üzletben veszem. 220µF fölött én se vennék Ebay-ről. Főleg, ahol nagy áram folyik, oda nem!
Annyiban mégia be tudja az ember magát biztosítani, hogy a feszültségtűrésből sokkal nagyobbat választ, akkor relatív jó kondit fog kapni (tehát 12V-ra mondjuk 63V-os kondit).
(#) llax válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
"Photo flash" kondikból sikerült egész jónak tűnőket venni (villan, nem robban), eleve nem nagy márkát, az jó eséllyel nem hamis Az némileg hiánycikk felénk (ha itt-ott akad is, választék nincs), ha akarnék hazai forrásból, nem lenne egyszerű (egyéb elko-t még nem vettem Kínából).
(#) tbarath válasza DannyTorrence hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Nem akarok hazudni, 1-2 biztosan elfogyott olyan kipróbálós-eldobós dolgokra, amiket breadboard helyett inkább csupalyuk próbanyákon csináltam meg (mert a breadboard azért képes zavart összeszedni), aztán mentek az elektronikus szemétgyűjtőbe. Előtte azért megnéztem ezeket egy LCT-4 cuccal, szóval az elvárt speckónak megfeleltek, csak ugye nálam mentek pár, vagy max. pártucat órát, és nem párezret.

De olyan dologba nem tenném, ami felügyelet nélkül is működik, mert ha előttem adja ki a lelkét akkor ott a poroltó a kezem ügyében, vigyen magával bármit is. Pláne nem tenném 7/24 cuccba, oda még Jamicon-t se nagyon teszek, vagy legalábbis nagyon túlméretezve, pl. szobahőmérséklet 5 Voltra 35V-50V 105 fokos szerintem elmegy. Elég kevés "kész" cuccot csinálok, és azt is inkább magamnak, szóval oda nem sajnálom mondjuk egy Panasonic/Rubycon/stb. elkó árát.
(#) nedudgi válasza DannyTorrence hozzászólására (») Dec 3, 2019 /
 
Ha Kínából vásárolsz, ökölszabályként három dolgot tudok javasolni:
- A legolcsóbbat csak olyan árucikknél szabad kiválasztani, ami meg is tudsz javítani, vagy egy vállrándítással lenyeled a békát, hogy nem olyan, amit elvártál.
- A legeslegolcsóbbat csak akkor vedd meg, ha tudod, hogy nem verhetnek át. Ha mégis, akkor sem ér annyit, hogy veszekedj miatta.
- Érdemes ragaszkodni azokhoz az eladókhoz, akik jó minőségű árut adnak.
(#) Rosszmáj válasza llax hozzászólására (») Dec 3, 2019 /
 
Elvileg már öt hete ideért ...
(#) Bell válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 3, 2019 /
 
Ha egyáltalán nem használható, a teljes árat vissza kell kérni.
Ha kisebb hibája van, akkor egy méltányos összeget kell visszakérni.
Az újraküldöttről nincs dokumentáció, azt vagy küldi, vagy sem.
De legtöbbször SEM.
(#) Bell válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 3, 2019 /
 
Az ingyenes küldési módból is többféle van, néhol benn van a nyomkövetés, de ez csak kb 20%.
Legtöbbször felkínálja a regisztrált postai küldeményt 1- 2 $-ért, de ha az áru 1-3$, nem költök rá.
Az utóbbi hónapokban tapasztaltam jelentős lassulást, keveredést és az év végi hajrában fordul ez elő.
(#) DannyTorrence hozzászólása Dec 3, 2019 /
 
Köszönöm a válaszokat, egyelőre megpróbálkozom 10-10 db 4,7 és 10 μF-os SMD elkóval, aztán kiderül. Az eladó 99,7%-os több tízezer eladás után, azért az nem gyenge.
Következő: »»   186 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem