Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Repülőhöz való, rádió iránytű
Lapozás: OK   2 / 2
(#) zmol válasza MadDog hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Nagyon szívesen.
Örülök, hogy errefelé is viszontláttam egy ilyen - számomra kedves - dolgot! Üdv.: Zoli
(#) Petike13 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Júl 28, 2011 / 1
 
Szia! Ami Neked van az egy UGR-4-es típusú kombinált irányszög-indikátor. Két egymástól független indikáló egységgel (mutatóval) van ellátva. A vékonyabbik mutató a rádióiránytű (ARK-5, ARK-9, ARK-10, ARK-11, ARK-15, stb.) által szolgáltatott rádióállomás-géptengely irányszöget, a másik mutató az elforduló skálával együtt az irányszög-rendszer (GMK-1, GIK-1) által kidolgozott mágneses vagy giro-irányszöget indikálja. A két rendszer egymástól független. Neked a 14 pólusú csatlakozó az érdekes, a másik nem (azon a műszer más egyéb külső jelfelhasználó felé adott az irányszög jelekkel arányos villamos jelet). Mellékelek egy rajzot, azon rajta van a műszer metszeti és elektromos kapcsolási rajza. A rádióiránytű mutatóját (szelszín vevőjét) a csatlakozó 9,10,11,12 pólusán keresztül táplálja a rádióiránytű vevője. Annak egyéb áramköre nincs a műszeren belül.
A másik mutatót a skálával együtt (KURSz RP) egy erősítőn keresztül hajtja meg az irányszög rendszer pörgettyűs egységének szelszín adója. Az erősítő 28V-os egyenfeszültséggel működik ( a test a csatlakozó 4-es lába, a 28V-os táp pedig a 8-as láb). Az erősítő bemenetét egy szelszín vevő táplálja a csatlakozó 1,2,3-as lábain keresztül. Az erősítő kimenete pedig a skálát forgató motort vezérli ( a motor 36V, 400Hz-es tápról működik, a csatlakozó 6, 7 lábán keresztül kapja a táplálást. Életre kelteni nem egyszerű, főleg a hozzá tartozó többi egység nélkül. Remélem tudtam segíteni.

UGR-4.jpg
    
(#) MadDog válasza Petike13 hozzászólására (») Aug 4, 2011 /
 
Szia!
A műszer az enyém, és igen, sokat tudtál segíteni. Köszönöm szépen.
Ahogy nézem értesz ezekhez a kütyükhöz, ha nem gond felvehetnénk e-mailben a kapcsolatot.
Köszi üdv Ákos
(#) Petike13 válasza MadDog hozzászólására (») Aug 8, 2011 /
 
Szia! Küldtem üzenetet. Üdv.: Peti
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem