Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   2 / 2
(#) gergely012 hozzászólása Szept 8, 2008 /
 
Vagy olyan részecskék lesznk amik nagyon károsak. Átmarják a vasat ilyesmi, és kiszabadulnak a részecske gyorsítóból
(#) Moderátor hozzászólása gergely012 hozzászólására (») Szept 8, 2008
 
Gergely!
Hagyd abba az offolást, mert warnt adok!
(#) akika válasza gergely012 hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Einstein elmondása szerint csak az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, bár az utóbbiban ő sem volt egészen biztos...
Az emberiség egy bizonyos rétege már az ókortól kezdve a világegyetem megismerésén fáradozik, de sajnos az emberiség több évezredes fejlődése során mindig akadtak olyanok is akik a tudomány előrehaladása ellen munkálkodtak..., sok esetben csupán saját ostobaságuk miatt téve ezt!
És a történelem folyton önmagát ismétli....
(#) gergely012 hozzászólása Szept 9, 2008 1 /
 
[html]Láláláláááá[/html]
(#) vtsoftware hozzászólása Szept 9, 2008 /
 
Ha valaki ráér és nézni akarja élőben a CERN LHP indítását akkor az navigálgasson el a webcast.cern.ch oldalra holnap 08:30-kor.

Közérdekű információinkat olvasták...
(#) SKY válasza rigidus hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Hello!
Ez a téma engem is érdekel! Ez a projekted arra készül, hogy felderítsd a mágnesesség titkát? Ugye szóbajöhet a mágnesáramnál mágneses monopólus. Erről bővebb információt tudnál adni?
(#) rigidus válasza SKY hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia,

A projekt celja, hogy Steven Mark altal a kilencvenes evekben bemutatott TPU eszkozet replikalja.

Roviden leirnam az eszkoz tortenetet es az elozmenyeket. Steven Mark egy TV szerelo akit a tanulmanyai idejen egyik oktatojatol hallott tortenet inspiralta az eszkozeinek megalkotasara. Az oktatoja akkoriban hatosagi szakertokent reszt szokott venni vizsgalatokban. Egy nap a rendorsegtol kihivtak egy halaleset kivizsgalasara. Tortent az, hogy egy 5 eves gyerek kb meter tavolsagbol nezte a TV-t. Az anyja a szomszed helyisegben ruhakat vasalt, majd egyszer a TV varatlanul felrobbant es vegzett a gyerekkel. Ha belegondolunk, hogy egy TV-ben nem nagyon van ami fel tud robbani akkor az ember elgondolkodik, raadasul a korulmenyek is nagyon szokatlanok voltak. A kepcso elteritotekercsei, a lagyvasmag es az uveg gyakorlatilag egy kozos, osszefolyt es megszilardult mocsingot alkottak. Korulotte kulonbozo femtargyak voltak felig megolvadva es szinten megszilardulva amik a TV-nek nem tartozekai. Pl. a szembelevo falbol kitepkedett szegek, ermek, tollbetetek, stb. Lenyegeben a kisgyerek halalat ezek okoztak ahogy a testen keresztul a kepcso tekercsei "beszippantottak".

A vizsgalat azzal zarult, hogy a robbanast egy tobbszaz megawattos elektromos impluzus okozta ami kizarolag a Fold magneses polusaival es a TV elektronikajanak hanyag tervezesevel hozhato kozvetlen kapcsolatba mivel az elektromos halozatbol ekkora energia nem szarmazhatott. (egyebkent a GE gyartotta a szobanforgo elektronikat)

Steven Markot ez inspiralta arra, hogy ezt az oriasi energiat kepes legyen biztonsagos korulmenyek kozott letrehozni es nagyjabol 15 ev kiserletezes utan megalkott az elso mukodokepes eszkozt. Kozben anyagi gondjai lettek es eladta a technologiat az UEC-nek akik kis modositas utan eladtak az USA haditengereszetenek. Most ellenseges (meg barati) repulogepeket lovoldoznek vele meg ez biztositja az energiat melytengeri tengeralattjaro kikotokben.

Ami az elmeleti reszet es a kerdesedet illeti, nem tudom, hogy szobajohet-e a monopolus elmelet, de az mar biztosan, hogy nem elektrongyorsitorol van szo es nem valik szupravezetove sem az anyag az impulzusok hatasara - mint azt korabban felteteleztem.

Ami olvasmanyt javasolnek az Edward Leedskalnin Magneses aram cimu irasa (magnetic current). O az 1920-as evekben megalkotott egy eszkozt ami ugyanezen vagy hasonlo elven mukodott, valamint antigravitaciot is csinalt! Erre pedig a legjobb bizonyitek az a 1100 tonna koralbol epitett Floridai Koralkastely amit teljesen egyedul es ezeknek az eszkozoknek a segitsegevel tobb evtizeden keresztul epitett.
(#) Collector válasza rigidus hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
De miért ne okozhatta volna ezt valami külső behatás? Pl az amcsik nagyon szeretnek gigawattos lézerekkel, meg terrawattos magnetronokkal játszani.
Állítólag egy nagyobb radarállomás közelében plazmalabdák jelentek meg egy közeli erdőben, mert ott éppen erősítették egymást a mikrohullámok.
(#) rigidus válasza Collector hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
"De miért ne okozhatta volna ezt valami külső behatás? Pl az amcsik nagyon szeretnek gigawattos lézerekkel, meg terrawattos magnetronokkal játszani."

Ez tiszta sor, de egyreszt valamit irni kellett a jegyzokonyvbe (azt nyilvan nem szabad, ha a hadsereg jatszik es valami balul sul el), masreszt pedig SM valoban megcsinalta az eszkozt es amiket leirt ill. a latogatoi irtak le hivatalos szakmai jelentesekben azok egyertelmuen igazoltak, hogy az eszkoz mukodesere vonatkozolag lehet kapcsolatrol beszelni a Fold es az eszkoz kozott. Ilyenek Pl. lukteto giroszkopikus hatas, ill. az eszkoz nem mukodik ha fejtetore allitjak, az egyenlitotol delre pedig eppen fejteton mukodik. Az egyik legelso eszkoze pedig csak akkor mukodott ha elhelyezett ket allomagnest az egymassal szemben levo oldalain, ezzel egyutt pedig a kinezete is hasonlitott egy TV kepcso elteritotekercseihez csak kilapitva.

A hadsereg jatekaival kapcsolatban meg egyet ertek veled, de ha ez vagy ilyesmi tortent volna azert ok soha nem vallalnak a felelosseget es nincs is ra szukseg mivel ilyenekrol tomegmediak soha nem szamolnak be. Az USA-ban kulonosen nem. Ha meg a nyilvanossag nem tud rola ki kerne szamon a felelosoket?
(#) rigidus válasza Collector hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Meg azt felejtettem el fentebb irni, hogy kesobb kiderult, hogy tobb ilyen eset is volt es minden esetben a GE gyartotta az elektronikat es minden esetben ugyanaz a modell volt a "tettes". A kesobbi modelleknel modositottak az elektronikat.
(#) besi99 hozzászólása Márc 27, 2009 /
 
A tömegspektrometriában is igen gyakori egy bizonyos anyag, azaz a minta bármely fragmensének az továbbütköztetése külső bevitt anyagokkal, főleg további fragmentáció céljából Maga a gépben eleve 10-6 mbar vákuum van és a készülék funkciója a nagy felbontású minta, ill annak részének meghatározása.
Modern készülékeknél 3 ütköztetési pont van kialakítva, viszont alacsonyabb ütközési energiák vannak, általában 8keV
(#) SKY válasza rigidus hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Amit te akartál építeni az hogy áll? Felix Ehrenhaft is kísérletezett monopólusokkal is az ő eredményeit sem ismerték el.
(#) rigidus válasza SKY hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Van mukodokepes prototipus, de teljesitmenyben meg elmarad SM munkaitol es nagyon melegszik. Remenyeim szerint ez rovidesen meg fog oldodni. A masik gond pedig a kimeno feszultseg/aramerosseg valamint a frekvencia tul magas igy jelenleg csak nagyon vesztesegesen tudom a gerjesztoaramkort visszatolteni.

Masfelol pedig egyelore meg probalok talpraallni muszerezettsegben egy nehany hete tortent incidens utan. Tavaly osszel a labortapegysegem elektronikajat nyirta ki, karacsony elott a pakam elektronikajat, nemreg a webkameramat es a PC-m alaplapi PCI vezerlojet, legutobb pedig az impulzusgeneratorom kimenetet.

Eleg sok penzt fektettem bele az elmult ket evben es most speciel tavasszal mashova kell a penz. Valoszinuleg a nyaron fogom tudni komolyabban folytatni, addig pedig kinlodok megfelelo muszerezettseg nelkul.
(#) gergely012 hozzászólása Márc 28, 2009 2 /
 
A Részecskegyorsító Feketelyukat képez, ami elpusztítja az egész világegyetemet! áááá mamiiiii
(#) jozsef99210 válasza Istike88 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /
 
AZ SSC-röl van szó ,de az akkori szenátor megvonta a támogatást amúgy 90km-es körgyűrű lett volna ebben a dologban én is benne lennék ép most dolgoztam ki egy ún. Csatolt modellt egyesíti a S.Hawking által feltalált mikndenség elméletet és húrelméletet sikerült de nem biztos hogy jó de email-ben elküldtem Horváth Dezső-nek mag és-részecske fizikusnak,ha segíthetek írjatok az email címemre.
(#) laci19922 válasza rigidus hozzászólására (») Okt 2, 2017 /
 
Érdekelne hogy áll a téma.(így 7 év elteltével)
Csak mert szeretnék több tonnás vasat egy gombelemmel mozgásra bírni.
Érdekes senkinek nem tűnt fel ez a sztori még egy tv szerelőnek sem ?
Vizsgáljuk meg mit tud művelni ha az elektronika túléli a képcső robbanást.
1.-ami sántít a sztoriban az a hihetetlen mágneses erőtér, ami mindent persze csak azokat a kis méretű tárgyakat amiket egy gyerek be tud dugdosni a tv-be olvadtak össze.Nem lehetetlen dolog ha a nagyfeszültségen jó volt az áramkör és emiatt kibírta a rövidzárlatot a képcső robbanás után.
Igen a robbanás nálunk is elég gyakorinak számított amikor bizonyos tv-ken képcsövet cseréltek.(de erről egy öreg szaki többet tud mondani csak mert nem emlékszek a márkákra sajna)
2.-ami sántít mi lett a vasalóval a másik szobában, azt nem vitte magával anyuka kezével együtt ?
Ajánlok egy megoldást csak egy ötlet : Vegyél egy random márkájú kisméretű tv-ből egy 20 at kezd el tömni szöggel gyanítom az egyik pont így fog elhalálozni mint ez a tv.
Viszont ha megoldottad megnézném azt a kapcsolást
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2017
(#) erbe válasza laci19922 hozzászólására (») Okt 2, 2017 /
 
Kedves Laci!
Ne felejts el bemenni az általános iskolában a fizika órára!
(#) Gafly hozzászólása Okt 3, 2017 /
 
Mi van?
(#) baloghzoli1 hozzászólása Okt 3, 2017 /
 
Ezt a témát sem láttam eddig,de gyanítom a hiányzó fluxus kondenzátor miatt áll a projekt
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem