Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
A legnagyobb probléma az, hogy akinek valamely területen fejlett az esztétikai érzéke, teszem azt, szépíró, az igen könnyen képzeli, hogy akkor más művészeti ágakhoz, a zenéhez is ért, és megpróbálja a maga fejlett eszközeivel felemelni mindazt a (zenei) hétköznapiságot, sőt kisszerűséget, ami véletlenül sem érdemelné meg, ezáltal megtévesztő, nem becsülendő.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:30
Idézet: „X még azt is hozzátette, hogy a lemezezés olyan, mint egy önismereti játék.” Minden cselekedetünk Mi vagyunk! És ez az írás készítőjére is igaz! A zeneszeretet is részünk lehet. Akinek az, annak ez az írás süket duma. Vagy a szembenállás szítása. A hanglemez egy sajátos hanghordozó. Ezért más bánásmódot igényel a többi hordozóval szemben. Ha magamból indulok ki, nem szoktam lemezezés közben "borozgatni", mivel mindkét kezem kell hozzá. Gondolom más is kiválassza az adott hanglemezt, esetleg arról az adott "trekket", amire épp vágyik, és a zenét hallgatva, esetleg azt kiegészítve nézegeti a borítót. Idézet: „A lemezjátszó akkor jó, ha hitelesen tolmácsolja a dinamikai változásokat, és a hangok tisztán, jól értelmezhetően szólalnak meg, ércesség nélkül” Kezdő koromban is hitelesebben fogalmaztam meg, hogy mi a jó a lemezjátszóban, és mikor szól jobban a vele hallgatott zene. Vagyis hangulatkeltésen kívül ez az írás semmire sem jó. Egyértelmű a műszaki hozzá nem értés háttere, innen az általánosítások. Ez egy rendszer lenne, aminek a téma szerint egy elemét, a korrektort tárgyalnánk itt. Nem értem mi köze ennek az általad felrakott zagyvának hozzá?
Ugyan nem vagyok moderátor, de lassan lehet beszáll Ő is a beszélgetésbe... Még mindig szubjektív dolgokról megy a vita. Aki CD-t MP3-at akar hallgatni, az hallgassa. Aki pedig az LP-vel szimpatizál, az hallgassa azt. Mindenki saját meggyőződése szerint döntsön, de vitatkozni róla nem érdemes, véleményt erőltetni meg pláne nem. Aki mp3 meg digitális zene hívő, annak ez a topik nem való egész egyszerűen. Bocsi, hogy Neked címeztem, szerintem leginkább mindenkinek szól.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 13:01
Igazából veled sem értek egyet, csak történetesen te szóltál hozzá utoljára. : -) Ez nem műszaki részletekről szól, hanem az emberekről, és azt jól csinálja, szelíd humorral... nekem más problémám van vele.
Szerintem ez az írás arról szólt, hogy egy ember szereti a lemezjátszóját (ragaszkodik hozzá akkor is ha tudja, hogy ennél jobb is) és van néhány számára kedves lemez amit szívesen meghallgat (akár) a barátjával közösen (is). Mi ezzel a gondod?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |