Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Szia!
Köszönöm válaszodat. Kipróbáltam amit tanácsoltál, rövidre zártam a bemeneteket, és így csak nagyon nagy hangerőn (80%) hallom a brumit. Viszont nyitott bemenetnél nagyon búg. Ilyenkor mit lehet csinálni?
A betett fotókat nézegetve az a hasáb elrendezesű teljesen rossz koncepció...fotó mellékelve
![]() A bemenet minél közelebb legyen az RCA aljzatokhoz, és minél messzebb a hálózati trafótól - ez a phono építés ökölszabálya (még jobb a külső tápegység 1-2 méterre). TJ. A hozzászólás módosítva: 14:38
Köszönöm.
Átgondolom, legfeljebb kuka. ![]() Bár a másik is ugyan így viselkedik, ott egy kicsit távolabb van a trafó és rövid a bemeneti csatlakozás. Kényes jószág. üdv.
Semmi brumm nem lehet, sok csoves phonot keszitettem, nyitott bemenettel sincs brumm csak sisterges szeru zaj, ez is csak total hangeronel.
Sajnos telon pici kepeken nem latom a belso huzalozasat,, ami donto lehet. Belso elrendzes kiakitasa donto, vezetekezes szinten. Nyakterv szimmetrikus kialakitasa elony, kozepen kialakitott Gnd folia szinten. Ha otthon lennek csatolnek kepeket , nyaktervet ami segithetne… Keress itt vissza, szerintem talalsz nehany fotot belso elrendezesrol, nyak kialakitasarol is. A hozzászólás módosítva: 15:09
Lehet hogy a trafó gerjesztését kéne lejjebb vinni, esetleg egy permalloy árnyékoló búrába szerelni, hogy a szórása csökkenjen.
A csövek minősége, vagy elhasználódása nem okozhat ilyet? Volt úgy ,hogy hallgattam és egyszer csak betompult a zene utána meg teljesen éles lett! ezt főleg nem értettem. Az én csöveim nem ujjak, lehet a végüket élik?
Ezert kezdtem azzal, hogy a zavarforras helyet, okat kene elsore behatarolni , ami konnyen megoldhato! Nincs ertelme talalgatni!
, A hozzászólás módosítva: 15:20
Csovek minosege ritkanokozhat ilyen jellegu problemat, esetleg katod futes zarlat..
Ezt kizarna jelen helyzetben.
Ha valoban trafo okozza, egyszeru behatarolni, ki kell huzni a csatit, ha ez a zaj forrasa megszunik a brumm. Ez csak nehany masodperc ideig vizsgalhato, gyorsan kell elemezni.
A hozzászólás módosítva: 15:33
Talaltam itt nyaktervet es belso kislakitasrol fotot, hatha segit tovabb gondolni terved..
Ezzel a kialakitassal nincs brumm. A hozzászólás módosítva: 16:10
|
Bejelentkezés
Hirdetés |