Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RIAA korrektor

Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   150 / 150
(#) Fecó2 válasza tunerman hozzászólására (») 14:23 /

Szia!
Köszönöm válaszodat.
Kipróbáltam amit tanácsoltál, rövidre zártam a bemeneteket, és így csak nagyon nagy hangerőn (80%) hallom a brumit. Viszont nyitott bemenetnél nagyon búg.
Ilyenkor mit lehet csinálni?
(#) tunerman válasza Fecó2 hozzászólására (») 14:37 /

A betett fotókat nézegetve az a hasáb elrendezesű teljesen rossz koncepció...fotó mellékelve

A bemenet minél közelebb legyen az RCA aljzatokhoz, és minél messzebb a hálózati trafótól - ez a phono építés ökölszabálya (még jobb a külső tápegység 1-2 méterre).
TJ.
A hozzászólás módosítva: 14:38
(#) Fecó2 válasza tunerman hozzászólására (») 14:51 /

Köszönöm.
Átgondolom, legfeljebb kuka.
Bár a másik is ugyan így viselkedik, ott egy kicsit távolabb van a trafó és rövid a bemeneti csatlakozás. Kényes jószág.
üdv.
(#) CHZ válasza Fecó2 hozzászólására (») 15:01 /

Semmi brumm nem lehet, sok csoves phonot keszitettem, nyitott bemenettel sincs brumm csak sisterges szeru zaj, ez is csak total hangeronel.
Sajnos telon pici kepeken nem latom a belso huzalozasat,, ami donto lehet.
Belso elrendzes kiakitasa donto, vezetekezes szinten.
Nyakterv szimmetrikus kialakitasa elony, kozepen kialakitott Gnd folia szinten.
Ha otthon lennek csatolnek kepeket , nyaktervet ami segithetne…
Keress itt vissza, szerintem talalsz nehany fotot belso elrendezesrol, nyak kialakitasarol is.
A hozzászólás módosítva: 15:09
(#) Suba53 válasza CHZ hozzászólására (») 15:13 /

Lehet hogy a trafó gerjesztését kéne lejjebb vinni, esetleg egy permalloy árnyékoló búrába szerelni, hogy a szórása csökkenjen.
(#) Fecó2 válasza CHZ hozzászólására (») 15:14 /

A csövek minősége, vagy elhasználódása nem okozhat ilyet? Volt úgy ,hogy hallgattam és egyszer csak betompult a zene utána meg teljesen éles lett! ezt főleg nem értettem. Az én csöveim nem ujjak, lehet a végüket élik?
(#) CHZ válasza Suba53 hozzászólására (») 15:19 /

Ezert kezdtem azzal, hogy a zavarforras helyet, okat kene elsore behatarolni , ami konnyen megoldhato! Nincs ertelme talalgatni!

,
A hozzászólás módosítva: 15:20
(#) CHZ válasza Fecó2 hozzászólására (») 15:21 /

Csovek minosege ritkanokozhat ilyen jellegu problemat, esetleg katod futes zarlat..
Ezt kizarna jelen helyzetben.
(#) CHZ válasza Suba53 hozzászólására (») 15:31 / 1

Ha valoban trafo okozza, egyszeru behatarolni, ki kell huzni a csatit, ha ez a zaj forrasa megszunik a brumm. Ez csak nehany masodperc ideig vizsgalhato, gyorsan kell elemezni.
A hozzászólás módosítva: 15:33
(#) CHZ válasza Fecó2 hozzászólására (») 16:09 /

Talaltam itt nyaktervet es belso kislakitasrol fotot, hatha segit tovabb gondolni terved..
Ezzel a kialakitassal nincs brumm.
A hozzászólás módosítva: 16:10
(#) Fecó2 válasza CHZ hozzászólására (») 16:25 /

Nagyon köszönöm, és a hasznos tanácsokat is.
Átgondolom mindenképpen, így nem maradhat mert elég idegesítő.
Következő: »»   150 / 150
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem