Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Robogó benzinszintmérő bekötés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) axsika hozzászólása Jún 10, 2011 /
 
Sziasztok!
Valaki hozzáértő segitsen nekem pls!
Adott egy robogó,úszós benzinszintmérővel..Lemértem a jeladó is és az óra is müködik,tehát valószinüleg a kábellel lesz probléma. Viszont nem szeretném újrafűzni a blokkot,uh közvetlenül szeretném őket összakapcsolni.
Melyik kábelt hova kössem? A zöld a test,viszont az órán 3 láb van..mi a szerepük?
Csatolok képeket is róluk! Köszönöm! Ákos
kép1
kép2
kép3
(#) cslaci válasza axsika hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Ez egy kereszttekercses műszer. Azért van három lába, mert ebből kettő méri az úszóban lévő ellenálláson eső feszültséget (itt egy potmétert mozgat az úszó karja, vagyis az ellenállása arányos az üzemanyagszinttel), a harmadik lába pedig általában közvetlenül a + vezetékre megy.
Ebben a megoldásban a műszer érzéketlenebb a menet közbeni rázkódásokra.
(#) nyemi válasza axsika hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Neked a robogód kapcsolási rajza kell . Íme egy Link, a letöltések között lehet megtalálod a sajátodat. Amúgy ez egy nagyon jó robogós oldal, ajánlom figyelmedbe ha még nem ismernéd.
Üdv nyemi
(#) huba válasza axsika hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
A +12V megjelenik az óra két lábán? Az úszóka zöld drótja a negatív, a másik a változó ellenállás érték. A műszerfalban könnyedén megtalálod az óra negatív lábát. A műszer pozitív lába pedig valószínűleg oda van kötve az olajlámpa égőjéhez is.
(#) axsika hozzászólása Jún 11, 2011 /
 
Köszönöm a segitségeket! Kimérem akkor mégegyszer a müszerfalban,aztán megpróbálom úgy újrakötni...amik a képeken vannak,azok pótalkatrészek,külön külön müködnek,de még mindig nem birom összehozni őket.
(#) Bártfai Ferenc válasza axsika hozzászólására (») Jún 19, 2011 / 4
 
Szia!
A benzinszint mérőn lévő zöld vezeték a test (ha műszert csatlakoztatsz a sárga és zöld vezetékre akkor azt tapasztalod, ha ellenállást mérsz rajta, hogy ahogy mozgatod az úszót úgy változik a mért ellenállás) az órádra szintén megy egy zöld kábel ami a test, egy fekete kábel ami a gyújtás ráadásakor +12V és a sárga vezeték ami egyenesen a szintjelzőtől jön.
Remélem tudtam segíteni.
(#) axsika válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Jún 19, 2011 /
 
Köszönöm! Újrakötöttem,müködik..nem kapott 12V-ot a mérő,meg volt szakadva a panel egy kicsit!
(#) Bártfai Ferenc válasza axsika hozzászólására (») Jún 25, 2011 /
 
Örülök, hogy sikerült megoldani... ha robogó villamossággal kapcsolatos problémád akadna máskor is.. írj bátran!
(#) operable válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Sziaa!
Tudnál segíteni nekem is??
Van egy Aprilia Amico 50 robogom. Nem jó rajta a benzin szint mérő.. Előéletét sajnos nem tudom, mert most szereztem. A mutató meg se mozdul.. lehet, hogy áramot sem kap... Hol kellene neki állnom elösször az elellenőrzésekhez?

Köszönöm előre is.
(#) operable válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Nah próbálkoztam megnézni... 3 kábeles nekem is. Ha minden igaz az ellenállásé nem volt bekötve, de amint bekötöttem szépen lassan kiakadt a mutató, a tank pedig félig volt... Kiszedtem a szintjelzőt és két alu cső volt benne egymásba menne... Próbálkoztam de nem jött össze semmi... Ötlet?
(#) axsika válasza operable hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Szia!
Először a szintjeladót nézd meg..multiméterrel,ami kijön két kábel belőle..mérd meg az ellenállását,közben pedig mozgasd a csuszkát..ha változik,akkor a mérő jó.
Az mit jelent,h az ellenállásé nem volt bekötve?
(#) operable válasza axsika hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Én nem tudom... 3 kábel van... abból 12+, negativ és egy nem tom mi... az a baj, hogy ez nem csúszkás... két alul hegner van egymásba és avn kjözöttük kb egy milis rész nem tom, hogy hogyan működhet..
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem