Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Robot Kitek és magyar leírások
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Jman hozzászólása Dec 15, 2011 /
 
Helló!
Egy informatikai suliba járok, de az utóbbi időben elkezdett érdekelni a robotika is. Programozni tudok C++ nyelven és most a C-t is elkezdtem tanulni. Igazából egy olyan fórumot szeretnék létrehozni amely foglalkozik az elektronikával, és a programozással is kicsit egyben. Tehát amit szeretnék:
Egy egyszerűbb robotot létrehozni, amely vezeték nélkül tud kommunikálni a géppel/telefonnal, minimálisan tudjon tájékozódni(ne menjen neki semminek), irányítani lehessen a gépen keresztül stb.
A gond az, hogy egy kicsit sem konyítok az elektronikához. Esetleg a robot építése közben, leírásokkal eltudnátok magyarázni? Úgy értem, mondjuk a legelején megtanít az elektronika alapjaira, aztán ahogy haladunk a robot építése közben a többit is elmondja. Gondolom nem C-ben programozzátok az ilyen egyszerűbb robotokat, szóval ahhoz is esetleg egy kis segítséget. Illetve hol lehet vásárolni komplett robotpakkokat? Esetleg ezen az oldalon minden megtalálható egy ilyen robot megépítéséhez?
Lényegében egy olyan fórumot szeretnék, ami leckékben írja le a robot készítését, és ezekben a leckékben nemcsak azt írja, hogy szereld össze ezt meg azt, hanem ez az eszközt erre, használjuk, és a múlt leckében leírt másik kütyüvel kell összerakni.
Remélem értitek és tudtok segíteni.
Ui: *
(#) Hp41C válasza Jman hozzászólására (») Dec 15, 2011 / 1
 
(#) Cavalier hozzászólása Dec 15, 2011 / 1
 
A cikkek között a PIC-es robotosat olvastad már? Érdemes azt is.

Illetve nézz utána az Arduino-nak, abban vannak robotos projektek is, C-n alapul a nyelve is.
AVR-en működik, amit lehet C-ben is programozni, ha nem az arduino környezetet használod.
(#) Fizikus válasza Jman hozzászólására (») Dec 16, 2011 / 1
 
Nezz be a Robotika kezdoknek... topikba.

Az AVR-es cikkek kozott is van robotepitesrol szolo:
AVR-es cikkek
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem