Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz HDD javítás, mentés
 
Témaindító: deniel, idő: Jún 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 71
(#) Dudus válasza Tom Lord hozzászólására (») Okt 17, 2006 /
 
Keress olyan bad-sector - os gépet, amin ép az elektronika és egyben cseréld át, ne szórakozz chip cserével.
(#) Blint válasza Dudus hozzászólására (») Okt 17, 2006 /
 
Én ezzel vigyáznék, szinte 100%, hogy em fog működni, mert a vezérlőpaneljén tárolja azt az alapinfot, hogy mely szektorok sérültek eleve (gyártásból származóan) a lemezeken => nincs két egyforma tárcsa=> nem ugyan ott vannak a hibák=> nagy eséllyel megbolondul az egész
(#) szabi83 válasza cooler15 hozzászólására (») Okt 17, 2006 /
 
[off]kellet volna rátenni az elektronikára egy 8cm-es ventit és nem "na"-znál itt..

(#) Dudus válasza Blint hozzászólására (») Okt 17, 2006 /
 
Pedig azonos szériájú, de eltérő méretű HDD-knél is működik a dolog. Naponta egy-két esetet gond nélkül megoldunk így. Tapasztalatunk szerint nem az elektronika tárolja az általad említett adatokat, hanem a korong egy speciális területén vannak az adatok és onnan "bootol" a vezérlő.

Eddig, ha csak az elektronika volt a hibás 100%-ban működött

Zoli
(#) blokkmetal válasza Dudus hozzászólására (») Okt 17, 2006 /
 
Ez így van, az elektronika csak vezérel. A lemezen hibajavító, valamint hibajelző (ECC = Error Checking Code) dolgok vannak, így ahhoz a területhez érve tudja, a PC, hogy ott gáz van. Ha bad sector van, akkor pedig azt (ahogy Dudus mondta) letárolja a lemez elején, hogy oda nem szabad nyúlni. Ez a HDD inicializálásakor derül ki.
Javítottunk már IBM 80GB-os vinyót, haver megtúrta csavarhúzóval, mert új -> szoros volt a tápcsati. Másik kettő halott elektronikás ugyanolyan HDD alkatrészei jók voltak.. passzív elemek, IC-k stb. Nem volt semmi átforrasztani őket, de a mai napig műxik...
(#) Subwoofer válasza blokkmetal hozzászólására (») Okt 17, 2006 /
 
Hello Mindenkinek!
Ha már vinyóval szenvedünk leírom az én problémám is. Adott egy Maxtor VAM51JJ0 típusú 40Gigás vinyó! Az alábbi a problémám mikor rádugom a gépre akkor a biosz felismeri de a neve helyére csak azt írja ki,hogy Maxtor AresC64k... Utánnajártam a dolgoknak és elméletileg a vinyó firmware-jének a sérülését jelenti. Kérdésem az lenne,hogy hogyan lehetne orvosolható ez a probléma???? Válaszaitokat előre is köszönöm
(#) blokkmetal válasza Subwoofer hozzászólására (») Okt 17, 2006 /
 
Üdw!
Valóban firmware probléma (tipikus probléma), most olvastam utána ezen az oldalon.
Idézet:
„This is because the drive has sustained a corruption to it's firmware zone”
. Megoldást próbálok keresni, de itt csak az van, hogy hívd ezt meg azt a számot. Szerintem nem jutok vele sok mindenre, de ha találok valamit, szólni fogok. Nekem egyébként egy Maxtor 2B020H1 20GB szállt el pár hónapja. Elindul a motor aztán megáll, és nyikk, már az eszközök listázásánál lefagy ->
(#) blokkmetal válasza blokkmetal hozzászólására (») Okt 17, 2006 /
 
Nah, közben hadd válaszoljak a saját hozzászólásomra. Találtam egy megoldásnak tűnő dolgot az én problémámra itt , de ezen az oldalon kell állítólag körülnézni más Maxtor vinyók esetében is, ezek képesek firmware javításra, pont ilyen céllal, csak az a 400$ sok lenne érte szerintem...
(#) blokkmetal válasza blokkmetal hozzászólására (») Okt 17, 2006 /
 
Nosza, meg is oldottam a problémát. Rákattantam a témára, és ezzel a firmware-javító programmal meg is csináltam a firmware-hibás Maxtor vinyómat. De sajnos ez a program csak ehhez a szériához jó, mert Demo, és annyi a korlátozása, hogy csak ez megy vele. De mint mondottam, van az a 400$-os progi(Maxtor Firmware Repairer), ami ennek a demonak a full változata. Az 100% hogy meg tudja neked csinálni Subwoofer. Valahogy hozzá kéne jutni, ez a probléma.. Ja, adatvesztés nincs, minden ugyanúgy van rajt, ahogy 2 hónappal ezelőtt hagytam.
(#) Subwoofer válasza blokkmetal hozzászólására (») Okt 18, 2006 /
 
Hát igen de a 400Dolcsi az sok! valami jóval olcsóbb megoldást kéne találni. Az adatvesztés egyébként nem lényeges, csak az,hogy újra működőképes legyen a vinyó. Ha van valakinek még valami ötlete szívesen várom...
(#) deniel hozzászólása Nov 21, 2006 /
 
Sziasztok!

Van valakinek Seagate U8 Model ST38410A-típusú vinyóhoz elektronikája?

Deniel
(#) gyubear válasza Subwoofer hozzászólására (») Nov 21, 2006 /
 
Szia!

Ez az oldal elég kezdetleges és mocskos lassú, de van minden ami szvsz neked kellhet. Van firmware és loader, meg kiolvasó...

Gyu
(#) Master_of_the_web hozzászólása Dec 1, 2006 /
 
Helló!
Esetleg tudna vki segíteni, hunnan tudok szerezni a képen látható típushoz működőképes elektronikát?

A képen amúgy lehet jól látni a kiégett alkatrészt.

(tudom, páran úgy gondolják, utána nem fog jól menni, de ezt én kapásból tudom cáfolni, mivel már csomó winyóban cseréltem az elektronikát, és mind mennek még a mai nepig is...)
(#) Master_of_the_web hozzászólása Dec 1, 2006 /
 
senkinek semmi ötlete?
(#) Master_of_the_web hozzászólása Dec 5, 2006 /
 
még mindig semmi
(#) KeserűCukor hozzászólása Dec 7, 2006 /
 
Hali!
VAn egy 40-es maxtorom ami nem műxik.....
Egyik gépen bekapcs után villan a led, klattayan és be sem tült a gép, másikon ugyanez, de betolt csak nem látja :S
Ez javíthato?
Állítolag maxtorokhoz van valami progi vagy mi a javításhoz....
THX:
---ZoLee---
(#) titi hozzászólása Feb 8, 2007 /
 
Hali!
Nincs véletlenül valakinek elektronikája
Quantum Fireball CX ACXF 0B00
13.OAT.P/N CX13AO11 Rev 02-B
vinyához?
A hugomnak kéne, elszált rajta 1 ic, megsült.
Viszont 1 csomó, számára értékes adat van rajta.
fényképek, stb.
Tehát nem letölthető dolgok.
:no:
Köszike!
(#) Kocska hozzászólása Feb 8, 2007 /
 
Sziasztok!
Van egy 40Gb-os maxtor HDD-m. A problémája a következő: Tele lehet másolni csak nem minden file-t lehet megnyitni. Ha másolni akarok róla akkor valamit gond nélkül lemásol, de van olyan is amit nem tud másolni. Meg lehetne javítani valahogy, vagy kuka?

Üdv: Laci
(#) proksa1 hozzászólása Feb 9, 2007 /
 
Nekem is egy 40G-s maxtorom halt meg pár éve, de még megvan. Ha rádugom a gépre, akkor a vele azonos IDE kábelen levő CD-t se látja. Valaki nem adja el esetleg az elektronikáját?
(#) Frankye válasza proksa1 hozzászólására (») Feb 9, 2007 /
 
Ezekről a 40 gigás Maxtorokról egy ismerősöm - hardveres - azt mondta, hogy bejött az országba egy széria baromi sz@r, gyári hibás sorozat, amiről csak rövidebb-hosszabb használat után derült ki, hogy hibás. Nekem is van egy, ami 2 részre volt partícionálva, a nagyobbik része jó, NTFS-re van formázva, műxik rendesen, de a kisebbik részét nem lehet használni, mert csak ráírni lehet! (Az igazi adatvédelem: WOM = Write Only Memory)

Ha kell, Neked adom, keress meg priviben, a többit ott megdumáljuk.
(#) deniel hozzászólása Jún 1, 2007 /
 
Sziasztok!

Végre sikerült szereznem egy ugyanolyan vinyót, mint az enyém, és a tulaj azt mondta, hogy fizikai hibás, és az elektronikája jó.

Na most ha ezt a vinyót rákötöm a gépre, ugyanaz történik, mint az elsőnél, BIOS nem ismeri fel, még a vele egy IDE kábelen lévő eszközt sem.

Közben próbálgattam, az első vinyót is bekötöttem, és egyszer felpörgött a motor, de a BIOS így sem találta.
Újra bekapcs után már nem pörgött fel.

A második vinyónál még van olyan jelenség is, hogy az egyik IC nagyon hamar felforrosodik, és ennél sem pörög fel a motor.

Valami ötlet, javaslat?

A vinyók Seagate 8,4GB Model ST38410A.
Deniel
(#) deniel válasza deniel hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Leszedtem a gumi védőruhát a vinyókról, és most látom, hogy az újabbon ki van puposodva az egyik nagy IC.

Deniel
(#) very hozzászólása Jún 1, 2007 /
 
Hello!
Volt Nekem egy Maxtorom, 160Gb -s, és kijött belőlle a füst. Egészen pontosan 2IC ből jött füst. Szerintetek ki lehet cserélni az elektronikát?

köszi
(Képek mellékelve)
(#) Frankye válasza deniel hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Gumi védőgúnyában volt(ak)?!
Akkor ne csodáld, hogy megsültek!!!
(A Seagate vinyók amúgy is hajlamosak főzőlapnak képzelni magukat. Legalábbis a tapasztalatom szerint.)
Ehhez a jobb kéz-bal váll javítási technológiát javaslom: jobb kézzel erősen megragadod a vinyót, és egy határozott, lendületes mozdulattal elhajítod a bal vállad felett, hogy ne is lásd, hova esik...
(#) Frankye válasza very hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Úgy tudom, hogy a vinyógyárban az elektronikába belekódolnak valamit, hogy melyik szektrok azok, amik gyárilag már kukák. (Lehet, hogy nem így van, ezt hallottam valakitől.)
Szóval a csere-elektronika nem 100%, hogy újra üzemképessé teszi, de ha esetleg valahonnan be tudsz szerezni nagyon olcsón (max. 1,-Ft) egy elektronikát, akkor megéri kísérletezni vele. Különben nem. Szerintem. (Gumicsirke.)
(#) Braf válasza Frankye hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
ez igaz annyival egészíteném ki hogy valamelyik magán az elektronikán egy falshrom ban rárolja valamelyik viszont a tárterület bizonyos részén
(#) Master_of_the_web válasza Frankye hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Ezeket az adatokat magán a lemezen tárolják. egészen az elején. Már rengeteg elektronikát cseréltünk(em) és többszörös átható teszt után sem jelentkeztek bad szektorok, vagyis simán müxik utána is megbízhatóan. Maxtorokból a 40gigás és a 160 gigás modellek hajlamosak elég hamar benyögni az unalmast illetve füstjeleket eregetni.

De ez csak egy bizonyos széria volt lehet mert mostanában már nemnagyon hoznak ilyen vinyókat, meg nekem is müxik a gépemben 2db 160 gigás és egy db 40gigás maxtor immáron 1 kerek éve (a 40 gigás már 3 éve is)

üdv
(#) very hozzászólása Jún 1, 2007 /
 
Hali

Nem voltak védőtokban az IC -k... Nincs valakinek egy ilyen Elektronikája? vagy legközelebb milyen boltokból/ban lehet ilyen elektronikával találkozni. és menyiért??

Kösz a gyors válaszokat
(#) Kocska hozzászólása Jún 1, 2007 /
 
Sziasztok

A 40-es maxtor vinyóm sikerült megjavítani a wipe nevű programmal azóta szépen megy . Nem tud valaki egy programot ami jó alaposan leteszteli hogy menyire meghízható nem-e badsector-os? Azóta kaptam még 1-et (kép csatolva) de nem bírt vele a wipe 0%-nál megállt, majd 3-nál :no:. Ha szereznék egy olyat aminek rossz az elektronikája és kicserélném a 2 panelt akkor elvben megjavul igaz?

P6010017.JPG
    
(#) Tomika81 válasza Kocska hozzászólására (») Jún 1, 2007 /
 
Hali!

Nálam volt egyszer egy 250 GB-s Maxtor, asztali HDRW (winyós DVD-író) HDD-je. A tulaj géppel használta, megpakolta "divix-szel" és csodálkozott, hogy nem mindegyik fájl olvasható vissza! Mindez teljesen véletlenszerűen fordult elő.
Nosza, Partition Magic indít, megles, és kiderült, hogy a HDD raw formátumban volt (nyers adattárolási mód);
Átkonvertáltam NTFS-re és azóta hibátlanul működik neki, minden visszaolvasható és nem kutyulódik össze.

Ez csak egy ötlet, ha valaki véletlenül ilyen winyóhoz jutott hozzá, lehetőleg ne használja "nyersen", hanem konvertálja/formázza meg mondjuk NTFS-re.

Másik hasonló hibajelenség akkor volt, mikor ugyanazzal a Partition Magic-kel megpróbáltam átrendezni a 120-as Maxtorom 3 db partícióját; mivel a gép sokáig nem felelt, és csökkentett módban még kép sem volt (a részletekbe nem megyek bele, full rendszerösszeomlás volt), nyomtam egy "hideg" resetet. Nem kellett volna... az éppen áthelyezés alatt álló fájlok megsérültek, némelyik olvashatatlan lett, némelyik tök üres fájl. A részben átméretezett partíción az adataim kb. 15%-a megdöglött, és még szerencsésnek is mondhatom magam, hogy a többi épen maradt. Persze írhattam is ki a dolgokat 20-22 db DVD-re, hogy aztán tiszta lappal újra partícionálhassam...
tehát, gondolom ilyesmi is közbejátszhat (nem feltétlenül ilyen behatásra), hogy nem tudja a winyó, mit hova tett, amikor éppen nem olvasható valamilyen adat
Mindenesetre egy lemezellenőrzés vagy időnkénti teljes formázás sosem árt...
Következő: »»   2 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem